• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşımın ne olması lazım ?

Su asgari ucret çıktığından beri herkes bir zam pesinde, eger begenmiyorsaniz maasinizi yeni bir is bakin. Genel ucret politikasi daha iyi bir yer bulmaya calisin.
Hic bir patron ne yazik ki hak adalet dusunmez
Eger yaptığıniz isi o paraya calisacak birini bulursa sizi isten cikarir. Para bu kimse kimsenin gözünün yasina bakmaz.
Bekleyin zammı baktiniz olmuyor is bulmaya çalışın.

Su asgari ucret çıktığından beri herkes bir zam pesinde, eger begenmiyorsaniz maasinizi yeni bir is bakin. Genel ucret politikasi daha iyi bir yer bulmaya calisin.
Hic bir patron ne yazik ki hak adalet dusunmez
Eger yaptığıniz isi o paraya calisacak birini bulursa sizi isten cikarir. Para bu kimse kimsenin gözünün yasina bakmaz.
Bekleyin zammı baktiniz olmuyor is bulmaya çalışın.
Aynen zaten asgari ücret olursa işten çıkmayı düşünüyorum sadece benim size sormak istediğim kaç para almam lazım bu hesaba göre ve asgari ücret olursa nasıl konuşmalıyımdı

Ne kadar maaş almam gerekir diye soruyorsunuz.

Mesleğiniz nedir.Tecrübeniz ne kadar?
Ne gibi sorumluluklar taşıyorsunuz işyerinde?
Ona göre cvp vereceğim de nacizane:KK28:

1300 TL Asgari ücret+Agi 'li maaş zaten.. Bundan az size maaş veremez.Taban fiyatın altına düşme imkanı yok kanunen..

Birde mesleğiniz nedir? 1000TL Cok az bir rakam ..

Ne kadar maaş almam gerekir diye soruyorsunuz.

Mesleğiniz nedir.Tecrübeniz ne kadar?
Ne gibi sorumluluklar taşıyorsunuz işyerinde?
Ona göre cvp vereceğim de nacizane:KK28:
sekreterlik yapıyorum 2 yıldır her şeye bakıyorum ne iş verirlerse belli bir görevim yok

1300 TL Asgari ücret+Agi 'li maaş zaten.. Bundan az size maaş veremez.Taban fiyatın altına düşme imkanı yok kanunen..

Birde mesleğiniz nedir? 1000TL Cok az bir rakam ..
Dekorasyon firmasında sekreterlik yapıyorum ama sabah şirketi açmaktan faturaları girmeye kadar her şeye ben bakıyorum tam bir mesleğim yok galiba :)

sekreterlik yapıyorum 2 yıldır her şeye bakıyorum ne iş verirlerse belli bir görevim yok

İşte herşeye bakınca böyle oluyor genelde..
Bir işi yapın onuda süper yapın.
Sekreterlik, muhasebe, çaycılık bunların hepsi ayrı bir sektör, ayrı bir tecrübe
Sizin 1.300 alacak olmanız normal.

Ama ben 2 senedir buradayım haksızlık olmaz mı asgari ücretle çalışmam

Haklısın ama maalesef işveren senin açından bakmıyor olaya ..
Zaten sana o şekilde baksa bir başka çalışana da aynı uygulamayı yapmak zorunda kalacak .
Belki düşündüğümüz gibi olmaz ama büyük ihtimalle asgariye tamamlanacak ..
Ben bir şirkette muhasebeciyim, bu maaş zamları ile alakalı bir çok şirketle görüşüp mutabakat yaptı iş verenlerim
.. Açıkçası bu asgari ücret zamları bir çok işyerini zorladı, işçi çıkartmamak için de zam oranlarını minumumda tutma kararı aldılar .. Konuştukları bir çok yer gibi ..
Mesela bizim iş yeri 1220 TL ye çalışan kişinin maaşını 1300 TL olarak belirlediler .. Bu şekilde çalışan 5 kişiye daha fazla zam yapılsa bu sefer asgariye çalışan bir kişiyi işsiz kalacak maaliyetler kurtarmıyo çünkü ..
Ben bu ara bu konuların fazla içinde olduğum için nacizane bir tavsiye vermek istiyorum sana
eğer işin rahatsa memnunsan, iş yükün azsa, maaşın asgari yattığı taktirde Haziran a sakla bu konuşmayı derim .. Çünkü biliyorum ki iş verenlerin bir çoğu bu konuya yordular kafayı bu ay ..

Patron milleti bu , asgari ücret fazla arttı der 1300 neyine yetmiyo der eski farka bakmaz kendi karına bakar

Sen sanırım 1300 + 190 fark eklensin = 1490 + agi olsun istiyosun

Dekorasyon firmasında sekreterlik yapıyorum ama sabah şirketi açmaktan faturaları girmeye kadar her şeye ben bakıyorum tam bir mesleğim yok galiba :)

Sekreterlik+ muhasebe+ muhtemelen çaycılık ve geri kalan tüm angaryalar içine dahildir.
Bir çalışan olarak ayrı ayrı işlerin hepsini üstlendiğiniz için o işe aşırı ihtiyacınız imajı veriyorsunuz. Çünkü kimse bunu kabul etmek istemez. Herkes belli bir işte devam eder normalde. Siz her işi size yüklenmesini hak görüyorsunuz ki, maaş olarakta size ne verirlerse kabul edeceğinizi gösteriyorsunuz.

İşinizden memnunsanız zam isteyecekseniz, ön muhasebe+ sekreterlik ve diğer işleri yaptığını vurgulayarak maaşının az olduğunu söyleyebilirsin.
Alacağınız bir kaç tepki olur.
1-Aynı işleri yapmaya devam edip zam alabilirsiniz.
2- ön muhasebe veya sekreterlik için başka birini başlatır.(sanmıyorum)
3-Sizi işten çıkarır yerine başka sömürecek personel bulur.
4-maaşınızı asgari ücretin üzerine çıkartmaz sizin istifa etmeniz konusunda mobing uygular.

Maaşınızı asgari.ücrette tamamlayıp üstüne %10 zam yaparsa uygun olur sanırım.arkadaşlarımın öyle oldu genelde 1300 olrak düşünüp üstüne zam yaptılar 1430 falan oldu maaşları. Yada asgari ücretten yüksek olanlar vardı( 1300 üstünde alıyorlardı) onlara direk % 10 zam yapıldı.kıdem farkınız var asgari ücret olmamalı bence :)

Patron milleti bu , asgari ücret fazla arttı der 1300 neyine yetmiyo der eski farka bakmaz kendi karına bakar

Sen sanırım 1300 + 190 fark eklensin = 1490 + agi olsun istiyosun
agi ile birlikte 1490 olsun o zaman sesimi çıkarmıcam ama 1300 olursa maaşım eski mantığa göre düşmüş olacak

agi ile birlikte 1490 olsun o zaman sesimi çıkarmıcam ama 1300 olursa maaşım eski mantığa göre düşmüş olacak
Evet ama onlar öyle düşünmüyo işte
Sen ve benzer çok personelleri vardır
İşte biz onlara 1100 filan veriyorduk, bu sene 1200 yapacaktık ama asgari ücret zammı işimize taş koydu nerden çıktı 1300 falan filan sigortaları da var ohoo battık diye ağlarlar

Evet ama onlar öyle düşünmüyo işte
Sen ve benzer çok personelleri vardır
İşte biz onlara 1100 filan veriyorduk, bu sene 1200 yapacaktık ama asgari ücret zammı işimize taş koydu nerden çıktı 1300 falan filan sigortaları da var ohoo battık diye ağlarlar
140 tlsini zaten devlet ödeyeckmiş valla Allah herkesin yardımcısı olsun

Benim erkek arkadaşım asgariyi bankadan, kalanını da elden alıyordu. 1000+300 tl. Şimdi 1300 direkt bankadan yatıcak ama eski hesaba göre 300 yine elden alması lazım ki bir de bunun zammı var. Bizim de bu ay sonuna doğru net belli olacak durum.
Maaşınız gerçekten az, zamların açıklanmasını beklemeden zam istemeyin,az da olursa yaza kadar idare edin, o arada başka iş bakmaya başlayın derim.
Patron milleti kendisi yatta katta gezer,işçisine 100 tlnin lafını yapar herşey beklenir.

Ben koc holdingin yapi marketinde satista part time calisiyorum asgari ucrete zam gelmeden once part time asgari ucretin net maasini aliyordu fullerde 1200 civari birseydi zaten sirketin gizlilik politikasi var ve yil sonu performans degerlendirmene gore personel arasinda maas farki vardi bu soyledigim 1200 ortalama bir rakam. Ocak sonunda benim aldigim maas 1230 oldu fullerin ise 1700 civari oldu memnun kaldik acikcasi. Sizinde kesin asgari ucret olucak yani 1300 .

Benim erkek arkadaşım asgariyi bankadan, kalanını da elden alıyordu. 1000+300 tl. Şimdi 1300 direkt bankadan yatıcak ama eski hesaba göre 300 yine elden alması lazım ki bir de bunun zammı var. Bizim de bu ay sonuna doğru net belli olacak durum.
Maaşınız gerçekten az, zamların açıklanmasını beklemeden zam istemeyin,az da olursa yaza kadar idare edin, o arada başka iş bakmaya başlayın derim.
Patron milleti kendisi yatta katta gezer,işçisine 100 tlnin lafını yapar herşey beklenir.
vallahi az ya işim rahat patronlarım iyi niyetli diye sesimi çıkarmıyorum ama yetmiyor işte teşekkür ederim

Back
X