maaşdan önce önemli olan sigortanızın yatıp yatmadığı ,eğer yatmıyorsa doğum parasınıda alamazsınız ,zaten sizide çıkartmamaları muhtemelen tazminat vermemek içindir belki geri dönmeyeceğinizi düşünüyor olablirler.siz şuanda çalışmayabilirsiniz isterseniz sizi çıkartamaz sebep olarakta maaş alamadığımdan çalışmıyorum dersiniz böyle bir hakkınız var ,mahkemeye başvurup tek taraflı fesih yapabilirsiniz gerekçeniz ortada.kıdem alırsınız tazminat olarak ama ihbarı alamazsınız bu durmumda.bence önce sigortanızın yatıp yatmadığına bakın yatıyorsa 2 ay daha en azından sigortanız yatsında devletten doğum paranızı alın1 buçuk senedir çalışıyorum. Normalde 60 kişi civarı çalışıyorduk suan 10 kişi falanız.
maaşdan önce önemli olan sigortanızın yatıp yatmadığı ,eğer yatmıyorsa doğum parasınıda alamazsınız ,zaten sizide çıkartmamaları muhtemelen tazminat vermemek içindir belki geri dönmeyeceğinizi düşünüyor olablirler.siz şuanda çalışmayabilirsiniz isterseniz sizi çıkartamaz sebep olarakta maaş alamadığımdan çalışmıyorum dersiniz böyle bir hakkınız var ,mahkemeye başvurup tek taraflı fesih yapabilirsiniz gerekçeniz ortada.kıdem alırsınız tazminat olarak ama ihbarı alamazsınız bu durmumda.bence önce sigortanızın yatıp yatmadığına bakın yatıyorsa 2 ay daha en azından sigortanız yatsında devletten doğum paranızı alın
Çıkmayın bence 2ay daha dayanın batsa bile alacaklarını odemek zorundalar. İşçi alacakları da başta gelir. Çıkan 50 kişinin haklarını odemediler mi?sizin doğum paranız devlet tarafından ödenecek işverence değil 32 haftaya kadar bekleyin
Rapor paranızi devletten aliyorsunuz (sgk).diğer alacaklarınız için dava acarsinizYok henuz odenmedi kimsenin birakin tazminati cikarilanlarin icerde maaşlari bile var. 32. Haftama kadar sirket batmazsa decam edicem ama oldu da izne ciktim sirket iznimin ortasinda batti veya cikardi beni o zaman rapor parami alabiliyor muyum.?
Doğumun gerçekleştiği tarihten önceki bir yıl içerisinde SSK’lı prim gün sayısı en az 90 olmalıdır.bunu tamalıyorsanız doğum rapor paranızı alırsınız
Rapor paranızi devletten aliyorsunuz (sgk).diğer alacaklarınız için dava acarsiniz
İstirahatli işçinin işten çıkarılması durumunda çeşitli yaptırımları var.Isten cikarilirsam rapor ortasinda devlet parayi kediyor diye biliyorum yan 16 haftalik iznim boyunca isten cikarilmamam lazim
Ben ik çıyim ben de şöyle biliyorum;32 haftadan sonra kadın işçi doğum parasına hak kazanır. İster 37de işten cikarilirsiniz ister 33 de (tabiki ona göre ödeme alirsiniz) 32 haftayı tamamlamış kadın işçi doğum parasına hak kazanır. Alo 170 i aramanızı tavsiye ederim kesin bilgi alirsinizIsten cikarilirsam rapor ortasinda devlet parayi kediyor diye biliyorum yan 16 haftalik iznim boyunca isten cikarilmamam lazim
İstirahatli işçinin işten çıkarılması durumunda çeşitli yaptırımları var.
Yani o kadar kolay değil.
Raporunuzun bitmesini beklemeleri daha doğru.
Kıdem tazminatı ödenmesi
Doğum izni kullanan bir işçinin iş sözleşmesi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olmayan bir sebepten dolayı feshedilmişse ve işçinin de çalışma süresi bir yıl ve üzerinde ise işçiye kıdem tazminatı ödenmesi gerekir.
İhbar tazminatı ödenmesi
Doğum izni kullanırken işten çıkarılan işçiye çalışma süresine göre 2 ile 8 haftalık ücreti tutarında ihbar tazminatı ödenmesi gerekiyor.
Alıntıdır..
Adamlar batıyor rapor bitsin öyle batalim deme ihtimalleri yok bence:)İstirahatli işçinin işten çıkarılması durumunda çeşitli yaptırımları var.
Ben ik çıyim ben de şöyle biliyorum;32 haftadan sonra kadın işçi doğum parasına hak kazanır. İster 37de işten cikarilirsiniz ister 33 de (tabiki ona göre ödeme alirsiniz) 32 haftayı tamamlamış kadın işçi doğum parasına hak kazanır. Alo 170 i aramanızı tavsiye ederim kesin bilgi alirsiniz
Zaten cikarilirsam sirket tarafindan degil batti diye ya da kapandi diye onun baricinde cikaracaklarini zannetmiyorum sadece olur da sirket batti ya da kapandi ben magdur olur miyum yine haklarimi alabilir miyim onu merak ediyorum.İstirahatli işçinin işten çıkarılması durumunda çeşitli yaptırımları var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?