• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşımı alamıyorum

Bana da oyle gibi geliyor hiç istemesem de. Umarım batmaz :KK43:
Ben de aylarca maaş alamadım 4 aylik maaş icerdeydi 8 haftalik hamileyken çıkartıldım sizi 32 haftaya kadar tutmaları büyük jest bence. Burdan benim hak kaybım var yani yıllardır çalışıyordum çünkü. Sonra ben ise iade açtım kazandım gerçi benim tazminatları çıkarırken ödediler umarım sizin de öyle olur. Ve bunlari yaşamış biri olarak gerçekten sikmayin canınızı hersey geçiyor bebeğe odaklanın maaş almamak parasixlik hepsini fazla fazla yaşadım ama bebeğin mutluluğu herseye deger

Ben de aylarca maaş alamadım 4 aylik maaş icerdeydi 8 haftalik hamileyken çıkartıldım sizi 32 haftaya kadar tutmaları büyük jest bence. Burdan benim hak kaybım var yani yıllardır çalışıyordum çünkü. Sonra ben ise iade açtım kazandım gerçi benim tazminatları çıkarırken ödediler umarım sizin de öyle olur. Ve bunlari yaşamış biri olarak gerçekten sikmayin canınızı hersey geçiyor bebeğe odaklanın maaş almamak parasixlik hepsini fazla fazla yaşadım ama bebeğin mutluluğu herseye deger

Aslinda cikaracaklardi fakat ben iznime kadar calisip hakkimdan yararlanmak istedigimi soyledigimde sagolsunlar mağdur etmemek icin cikarmadilar. Tabi durumlar pek iyi olmadigi icin onumuzu goremiyoruz. En cok paraya ihtiyac olan zamanda bu sikinti cika geldi 2 ay once eve hirsiz girdi arabamiz calindi kyk borcumu yapilandirdim bebek derken maas alamamaya basladim. Her şey üst üste geldi :( insallah haklarimi alabilirim sağol oyle tabi hic bir sey bebegimden kıymetli degerli degil. Onu düşününce bile unutuyorum sıkıntılarımı. Allahtan Hayırlısını istemek ve beklemekten başka çarem yok.

2 sene olmak üzere 2 ay sonra tam 2 senem dolacak.
1 sene falan olsaydi evlililten dolayi siz fesh ederdiniz anlasmanizi oyuzden sormustum ama gecmis acaba is yerinin icinde bulundugu durumu gerekce gostererek ayrilarak alabilirmisiniz tazminatinizi

Siz bir sgk yi arayıp sorun. Doğum izni için paranızı aldıktan sonra sizi işten çıkarırlar zaten artık. Böylece işsizlik maaşı da alabilirsiniz. Bunlar için tarihler önemli mi acaba bunları sorun bence

1 sene falan olsaydi evlililten dolayi siz fesh ederdiniz anlasmanizi oyuzden sormustum ama gecmis acaba is yerinin icinde bulundugu durumu gerekce gostererek ayrilarak alabilirmisiniz tazminatinizi

Cikmak istesem yine beni cikarildi gosterirler o konuda bir problem olacagini sanmiyorum sadece tazminatii cok uzun zamanda alirim icerde de maasim var halahazir kisa bi zaman kalmisken en azindan devletin verdigi hakkimi alim diyorum. Zaten izin bitiminde de cikarildi gosterecekler beni issizlik maasi alabilmem icin tabi o zamana kadar sirkette bi degisiklik olmazsa

Siz bir sgk yi arayıp sorun. Doğum izni için paranızı aldıktan sonra sizi işten çıkarırlar zaten artık. Böylece işsizlik maaşı da alabilirsiniz. Bunlar için tarihler önemli mi acaba bunları sorun bence

Arayip soracagim tum detaylariyla bi ara

Cikmak istesem yine beni cikarildi gosterirler o konuda bir problem olacagini sanmiyorum sadece tazminatii cok uzun zamanda alirim icerde de maasim var halahazir kisa bi zaman kalmisken en azindan devletin verdigi hakkimi alim diyorum. Zaten izin bitiminde de cikarildi gosterecekler beni issizlik maasi alabilmem icin tabi o zamana kadar sirkette bi degisiklik olmazsa
maasinizin uzerine yatacak bir is yeri gibi gelmedi bana insallah kisa bir suredede alirsiniz haklarinizi

Yazik yaa cok uzuluyorum boyle şeylere
Size ayri uzuldum şirkete ayri uzuldum
Kim bilir ne emeklerle kuruldu ne emeklerle calistiniz :(

Sigortam yatiyor maasim yatmiyor sadece
Zaten o sebepten dediginiz gibi 2 ay sonra izne icin ki donmeyi de dusunmuyordum zaten soylemistim. Fakat cikarilan onca kisi var ne maaslarini ne tazminatlarini alabildiler vericez diyorlar ama oyle laf sadece.
Şu an maas alamadığınız için işi tek Taraflı fesih edebilirsiniz. Haklarınızı da alabilirsiniz Kıdem tazminatınızı. Bu ayda maas alamazsanız noterden ihtar çekip maaşım yatmadığı için işe gelmiyorum şeklinde yazı gönderip bekleyebilirsiniz. 20 gün geçerse maas üstünden ve alamadıysanız zaten işe gitmeme hakkınız doğuyor.
Ama bence de 2 ay daha bekleyin. Doğum paranızı almış olursunuz en azından.

Şirket iflas verirse hiç kimse hiç bir şey alamaz .
Çekler bile geri döner.
Bu da bir şirketin hakkı.
Yerinde olsam doktoruma gidip raporumu önceye çekerdim ,çalışmazdım yani .Her şekilde doğum parası alacaksın.
Tazminatın Allah Kerim..

Şirket iflas verirse hiç kimse hiç bir şey alamaz .
Çekler bile geri döner.
Bu da bir şirketin hakkı.
Yerinde olsam doktoruma gidip raporumu önceye çekerdim ,çalışmazdım yani .Her şekilde doğum parası alacaksın.
Tazminatın Allah Kerim..

Suan 24+3 haftaligim ne kadar cekebilir ki 32. Haftadan sonra veriliyor izin yine de almaya calisicam ama biraz zor.

Yazik yaa cok uzuluyorum boyle şeylere
Size ayri uzuldum şirkete ayri uzuldum
Kim bilir ne emeklerle kuruldu ne emeklerle calistiniz :KK43:

Ben bir bucuk senedir calisiyorum ama sirlet 40 yıllik bir sirket ben de çok üzülüyorum bu duruma inşallah toparlarlar.

Şu an maas alamadığınız için işi tek Taraflı fesih edebilirsiniz. Haklarınızı da alabilirsiniz Kıdem tazminatınızı. Bu ayda maas alamazsanız noterden ihtar çekip maaşım yatmadığı için işe gelmiyorum şeklinde yazı gönderip bekleyebilirsiniz. 20 gün geçerse maas üstünden ve alamadıysanız zaten işe gitmeme hakkınız doğuyor.
Ama bence de 2 ay daha bekleyin. Doğum paranızı almış olursunuz en azından.

Yapabilirim ama yapmak istemiyorum hem sirketle iliskim o sekilde degil cunku normalde iyi insanlar beni magdur etmemek icin cikarmadilar normalde cikarilacaklar arasindaydim jamileyim diye yapmadilar. Hem de 16 haftalik iznimi kullanmak istiyorum.

Back
X