How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Maaş kartım babamda

goldenhour16

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2020
108
245
23
Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu dört yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Yanlış anlamayın, babanız sizi okuttu ama abiniz ve kardesinizi okutmadi mi? Maasinizi babanıza vermek için 6 yıl çok uzun zaman.

Kartını babandan iste hemen. Sende aile kuracaksın. Ayrıca hata yapmışsın. Ailene destek olmak başka sen resmen ailenin gelir gider tablosunda değişikliğe neden olmuşsun.

Hep senin Parana göre plan yapılmış.

Şimdi bir de kartını isteyince sen kötü olacaksın. Buna da hazır ol.

babaniz sizin icin biriktirseydi bile yanlis yapmissiniz.
Kendi maasinizi yonetecek olgunluktasinizdir eminim.
Siz biriktirseydiniz, babaniza verilecekse siz verseydiniz, online bankacilikla 2 dakikalik is.
Maas karti hic baskasina verilir mi.

Maalesef sizin icin kotu bir ders olmus,
deneyim deneyimdir,
babanizdan kartinizi geri alin.
Ayrica direk olarak da sorun, nisanda ve dugunde yardim etsinler.

Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu dört yıldır böyle.
Kartını vermen hata olmuş geri iste

Yüz vermişsin tepene binmiş

Şen onun çocuğusun seni okutmak onun görevi sana yaptığı bir jest değil.

İşte kartını

Kötü olacaksın isteyince bunu da bil ama bırakma 6 sene aileye çalışmışsın.
Kendi paranı yemeden evleniyorsun yazık.

Sakın evlenince de kocana verme kartını !

Çok yanlış yapmışsın öyle şey mi olur tamam babadır verirsin edersin ama hayatının en güzel döneminde para hesabı yapmadan harcamak varken hesap vermek zorundasın ki evlenince bu kadar rahat harcayamacaksın eşin karışmasada dikkat edecek ayrıca araba alınacaksa sana alınsın ne alaka kardeşin

Çok hatali davranmışsınız bence. Çocuk sahibi olduğumuzda zaten bütün yükü masraflari goze alarak karşılık beklemeyecek sekilde bunu yapıyoruz her çocuk anne babasina borçlu şekilde dunyaya gelmiyor
Açık açık o paranın sizin maasinizdan biriken nişan dugun parasi olup olmadığını sorun bence. Ben evleneyim sonra alin abime araba deyin

Belliki evlenince maas kartının gideceğini de anlamışlar imkan varken arabayi da araya sıkıştıralım derdindeler

Yüz vermişsin tepene binmiş

Şen onun çocuğusun seni okutmak onun görevi sana yaptığı bir jest değil.

İşte kartını

Kötü olacaksın isteyince bunu da bil ama bırakma 6 sene aileye çalışmışsın.
Kendi paranı yemeden evleniyorsun yazık.

Sakın evlenince de kocana verme kartını !
Bir daha bu hataya düşmem inşallah

Kartı geri vermezse ve maaşini bana vereceksin derse kredi kartıyla bütün ihtiyaçlarımı alırım. Ödeme günü gelecek paşa paşa vermek zorunda nasılsa.. Olmayan parayla neyi ödeyeceksiniz... Evine haciz vs gelmesini kabul ediyorsa ödemesin bakalim.
Kredi kartı konu sahibinin adına ise borç ona ait olur.

Ailelerimize minnettarız evet ama yaptığınızı doğru bulmadım. Paranızı kendiniz idare edebilir ve ailenize maddi destekte bulunabilirdiniz. Günümüz şartlarında gayet iyi bir maaş alıyorsunuz ve 6 yıldır da çalışıyormuşsunuz. Evliliğiniz için iyi para biriktirebilirdiniz. Bence kartınızı isteyin ya da yenileyeceğim vs deyin, onu iptal ettirip yenisini çıkarttırın ama bir daha vermeyin.

Ve lütfen ilerde aynısını eşiniz için de yapmayın. Eve giren para ortak olsa da siz de bir bireysiniz ve paranızı idare edebilirsiniz.

Evladına emek vermek, okutmak, maddi ve manevi fedakarlıklar her anne babanın görevidir. Çocuk yapılırken bunlar bilinir. Dünyaya kendi isteğinizle gelmediniz sonuçta. Baştan kartınızı babanıza vermeniz bu nedenle büyük hata. Bugüne kadar olan olmuş bundan sonra aynı şeyi kocanıza yapmamanızı tavsiye ederim. Paranızın yönetimi ortak harcamalar dışında siz de olsun. Aileniz düğün ve nişan harcamanızın size düşen kısmını eksiksiz yerine getirmeli. Araba konusu çok düşüncesizce açıkça ancak sakinlikle ailenizle konuşmalısınız.

Back