şöyle detay vereyim,isinizle alakasi olan, calisma kosullarinizi zorlastirmayan, calisma saatlerinizi/konumunuzu/ucretinizi dusurmeyen, esasli bir degisim ozelligi tasimayan(misal muhasebeci gorevindeyken sizden temizlik isi istenmesi), su an yaptiginiz is ile eşdeğer bir degisim durumunda hakli fesih hakkiniz olmuyor.
Birde isyeriniz yeni kisiler alarak sanirim is yüzünüzü azaltacak buda onlarin lehine bir durum
Siz yinede gorev degisikligini yazili talep edin. Sonrasinda ise eger haklarinizi alarak isten ayrilmak isterseniz muhakkak avukat ile görüşün. Isler burada tavsiye verildigi gibi yürümüyor
çok alakasız şeyler istenmeyecek, bu verdiğiniz örnekteki biri elmayla armut misali farklı bişey değil. mesela 5 görev varsa sadece bir tanesi uzmanlık alanımın dışında kalıyor o da müşterilerle diyalog kurmak, asıl canımı sıkan şey de bu aslında. geri kalan istekleri ben zamanında eski iş yerimde yapıyordum zaten, altından kalkamayacağım işler değil. işin içine müşteriyle de ilgilenmek girdi mi müşteriler tatil demiyor arıyor mesela, akşam olmuş gece olmuş zerre saygı duymadan arıyorlar bazen bişey yaptırmak bazen bişey söylemek için. normalde ben bu müşteri iletişimine dahil olmuyordum atıyorum 20 müşteri varsa onların istekleriyle ilgilenen 2 arkadaş vardı 10 tanesiyle birisi, 10 tanesiyle diğeri ilgileniyordu. ama o insanın tek işi müşteriyle ilgilenmekti, teknik rapor ve analiz yapmıyordu mesela. müşterinin talebini teknik ekibe iletiyordu, o talepleri biz gerçekleştiriyorduk. bu kızlardan biri geçenlerde istifa etti çünkü panik atak olmuş, müşteriler aşırı strese sokuyorlarmış, kız dayanamadı ayrıldı ve uzun bir süre çalışmak istemiyor. ben arka plandaydım. şimdiki değişiklikte patron diyecek ki wurst sen şu müşterilerle iletişimde ol ve bunların bütün teknik ihtiyaçlarını karşıla. şu an işim bitiyor kafam rahat kapatıyorum pc'yi hayatıma bakıyorum. yeni görevde bana atanan müşteriye göre değişmekle beraber ben biliyorum beni zırt pırt iş saatleri dışında rahatsız edecekler. telefonlara dönmesem bu defa neden dönmedin diyecek bizimkiler. o kısım keşmekeş yani o yüzden kafam bu kadar takıldı. yoksa şimdiye kadar elbette ufak tefek görev değişimleri oldu, asla konusunu bile yapmadım, kafama da takmadım.
iş yükü azalmayacak tam tersi artacak. böyle bir ortamda hem iş yükümü hem stres yükümü hem de mesai dışına taşan isteklerle birlikte çalışma saatlerimi öyle böyle artırıp maaşı aynı tutacaklarsa bu beni mutlu etmez...
gerekli durumda tabii ki avukatla görüşürüm. bizimkilerin de insan çıkarma huyu yok, beğenmeyen istifa etsin kafasındalar genelde. yarın bir gün dayanamaz noktaya gelirsem mecburen istifa edeceğim ve tüm haklarım yanacak