• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş hakkında (Asgari Ücret)

562450

🪷
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.455
19.234
773
Asgari ücret tam olarak ne kadar?
Bide durumlara göre değişebiliyor mu? Mesela çalışma süresi, yaş vs.

Ben işe girerken asgari ücret olarak anlaşmştık ama ben 1000 tl olduğunu sanarak kabul etmiştim. Tam rakamı da sormadım hiç.
Maaşı bölük pörçük aldığım için de tam olarak ne kadar verdiklerini hesaplamamıştım.
Dün maaşımı istemeye gittiğimde muhasebeci 909.80 Tl dedi. Yani yuvarlama 910 TL.
Doğru mu bu rakam? Bana hiçte öyle gelmedi de belki bir açıklaması vardır diye sizlere sorayım dedim.:KK34:
Bu arada 2 aydır burdayım ve sigortam hala yapılmadı. :KK34:

Agi de almaniz gerekiyor diye biliyorum. En son 80 90 tl bir seydi.
Asgari ucretin netini de 940 hatirliyorum ama yanilabilirim.

1000 yatiyo bize ama agi fln veren pek yok. Niye sigorta yapmamışlar sorsana.

merhaba bi firmada muhasebeciyim öncelikle sigortanızı işe başladığınız gün itibari ile başlatmaları gerekiyor patronunla konuş biran önce başlatsın. Ayrıca orda senin başına birşey gelse altından kalkamazlar sigortasız işçi çalıştırmanın cezalarından, işçinin başına ciddi bi durum gelse hapis cezasına kadar yolu var bunlardan pek haberleri yok sanırım. Asgari ücrete gelince şuan net en düşük asgari ücret 1000,54 bunun altında yatırmamaları lazım. söz konusu ay içerisinde doktordan rapor aldıysan düşük yatar bilgin olsun.

01.07.2015 - 31.12.2015 tarihleri arasında (ASGARİ ÜCRET):
ASGARİ ÜCRET BRÜT: 1.273,50 TL
ASGARİ ÜCRET NET: 1.000,54 TL

Net olarak almanız gereken rakam 1.000,54TL + bekarsanız ek olarak 90,11TL Agi almanız gerekıyor..

İşe girdiğiniz ilk gün sigortanız yapılması gerekırdı.Orada calıstıgınızı kanıtlayabılecegınız ıbareler varsa Alo 170'e ihbar edın. Gelip kontrol etsinler.. Size haklarınızı teslim etsinler.

Ben işe girerken asgari ücret olarak anlaşmştık ama ben 1000 tl olduğunu sanarak kabul etmiştim. Tam rakamı da sormadım hiç.
Maaşı bölük pörçük aldığım için de tam olarak ne kadar verdiklerini hesaplamamıştım.
Dün maaşımı istemeye gittiğimde muhasebeci 909.80 Tl dedi. Yani yuvarlama 910 TL.
Doğru mu bu rakam? Bana hiçte öyle gelmedi de belki bir açıklaması vardır diye sizlere sorayım dedim.:KK34:

Agi dahil 1005 tl olması lazım

Maaş ödemeleri kesinlikle elden yapılmaz, çalışan adına açılan banka hesabına yatırılır, ki resmi ve doğru olan işlem budur. Sigorta primi damga vergisi vs var bunun. Resmi olarak beyanname verecek, prim ödeyecek. yani tamamen işin kolayına kaçıp, maliyetini düşürüyor. Anlattığın şekilde sen orda çalışmıyorsun canım. yani resmi olarak işsizsin.

ASGARİ ÜCRET NET: 1.000,54 TL'dir. Tam çalıştığın bir ay için 1.000,54 tl para banka hesabına yatırmaları gerek. Agi de içinde bu rakamın. (90,00tl)
Zaten sigortanı yapmış olsalar, mecburen banka ile ödeyecekler.
Sen de gelirini bu şekilde belgelemiş oluyorsun.

Genel olarak her işçiye mi böyle davranıyor. İşletme sermayesi ne kadar? Durumu nedir?
Bence 170'e ihbar edilebilir, ismin saklı tutuluyor, ve mutlaka denetime geliyorlar.

1.000,00tl de ödeyemiyorsa düzgün bir şekilde, patronlar şirket kurmasınlar canım :KK20:

merhaba bi firmada muhasebeciyim öncelikle sigortanızı işe başladığınız gün itibari ile başlatmaları gerekiyor patronunla konuş biran önce başlatsın. Ayrıca orda senin başına birşey gelse altından kalkamazlar sigortasız işçi çalıştırmanın cezalarından, işçinin başına ciddi bi durum gelse hapis cezasına kadar yolu var bunlardan pek haberleri yok sanırım. Asgari ücrete gelince şuan net en düşük asgari ücret 1000,54 bunun altında yatırmamaları lazım. söz konusu ay içerisinde doktordan rapor aldıysan düşük yatar bilgin olsun.
Çok teşekkür ederim.
1 ay deneme süresi dediler , diğer ayda işten çıkma gibi bi ihtimal vardı o yüzden sorgulamadım.
Neye göre bana 909,80 demiş olabilir? Yani ben bunu sorduğumda bana nasıl bir açıklama yapabilir sizce?

01.07.2015 - 31.12.2015 tarihleri arasında (ASGARİ ÜCRET):
ASGARİ ÜCRET BRÜT: 1.273,50 TL
ASGARİ ÜCRET NET: 1.000,54 TL

Net olarak almanız gereken rakam 1.000,54TL + bekarsanız ek olarak 90,11TL Agi almanız gerekıyor..

İşe girdiğiniz ilk gün sigortanız yapılması gerekırdı.Orada calıstıgınızı kanıtlayabılecegınız ıbareler varsa Alo 170'e ihbar edın. Gelip kontrol etsinler.. Size haklarınızı teslim etsinler.
1 ay deneme süresi için başlatmadılar daha sonrasında işten çıkma durumum olduğu için pek üstüne düşmedim.
Kanıtlayabileceğim bir şey yok malesef. Biri denetlemeye gelse öylece kalırım, çalıştığımı ispatlayamam. :(

Maaş ödemeleri kesinlikle elden yapılmaz, çalışan adına açılan banka hesabına yatırılır, ki resmi ve doğru olan işlem budur. Sigorta primi damga vergisi vs var bunun. Resmi olarak beyanname verecek, prim ödeyecek. yani tamamen işin kolayına kaçıp, maliyetini düşürüyor. Anlattığın şekilde sen orda çalışmıyorsun canım. yani resmi olarak işsizsin.

ASGARİ ÜCRET NET: 1.000,54 TL'dir. Tam çalıştığın bir ay için 1.000,54 tl para banka hesabına yatırmaları gerek. Agi de içinde bu rakamın. (90,00tl)
Zaten sigortanı yapmış olsalar, mecburen banka ile ödeyecekler.
Sen de gelirini bu şekilde belgelemiş oluyorsun.

Genel olarak her işçiye mi böyle davranıyor. İşletme sermayesi ne kadar? Durumu nedir?
Bence 170'e ihbar edilebilir, ismin saklı tutuluyor, ve mutlaka denetime geliyorlar.

1.000,00tl de ödeyemiyorsa düzgün bir şekilde, patronlar şirket kurmasınlar canım :KK20:
Ay çok haklısınız ya.
Kendimi yevmiyeli işçi gibi hissediyorum.
Hadi elden verme meselesi neyse de resmen 910 tl veriyorlar.
Ben güven duyduğum için 2 ay sorgulamadım hiç.
Dün öğrenince şok oldum.
Çünkü harcamalarımı ona göre yapmıştım ben. :(

agi dahil 2. dönem net maaş 1.000,54 tl
bordro imzalamıyomusunuz?

Ben Agi dahil 1000,54 diye biliyorum. Eğer sigortanız yoksa aginin yatırılmaması normal pekı sunu merak edıyorum maaşı elden mı alıyorsunuz.Bankaya mı yatıyor?

Evet söylemiştim ya :KK16:
pardon kaçırmışım orayı,
ozaman agi vermiyor, ve sen sigartasız çalışmayı kabu etmiyorsan çok rahat şikayet edebilirsin.
ve lütfen kimse sigortasız çalışmasın yazık günahtır ya..

Bence başka bir şirkette işe başlayın ınsan zorla maaş mı ıster ?
Sigotanızın da hemen başlaması gerek ben çalıştıgım yerde ön muhasebede çalışıyorum 6 adet elemanız var yenı gelen elemanın dun hemen sigortasını başlattım.
Her ay acaba maaşımı ne zaman vercekler diye düşünerek sıkıntıya gırersınız..

Asgari ücret şuan agi ile tam 1055 ytl canım

pardon kaçırmışım orayı,
ozaman agi vermiyor, ve sen sigartasız çalışmayı kabu etmiyorsan çok rahat şikayet edebilirsin.
ve lütfen kimse sigortasız çalışmasın yazık günahtır ya..
Şikayet etmeden önce bi konuşsam daha iyi olmaz mı? o_O

Bence başka bir şirkette işe başlayın ınsan zorla maaş mı ıster ?
Sigotanızın da hemen başlaması gerek ben çalıştıgım yerde ön muhasebede çalışıyorum 6 adet elemanız var yenı gelen elemanın dun hemen sigortasını başlattım.
Her ay acaba maaşımı ne zaman vercekler diye düşünerek sıkıntıya gırersınız..
Öylede iş bulmakta o kadar kolay değil ki. :(
Zorunda olmasam çıkarım bu işten, gönlüme göre iş ararm ama maddi olarak çok sıkıntıdayım.
Şimdilik sadece şartlarımı iyileştirmeye çalışıcam, olmadı iyi kötü başka işlere bakarım artık.
:cry:

Back