• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş hakkında (Asgari Ücret)

Eger 10 kisiden az calisan varsa elden odeme yapilabilir kanunen ancak asgari altinda ucret ve sigorta yapmama gibi bir durum soz konusu olamaz. Hakkini ara. Isciye bordro vermemenin bile cezasi varken, 910 lira maasla sigortasiz isci calistirmak da neymis?

Simdi konustumda biz agi vermiyoruz o yuzden 910 tl dedi.
Sigortasiz calistirdigi halde vermiyorlar. :/
Agi dediğimiz şe işverenin senin brüt ücretinden kesip muhtasar beyannameyle devlete ödemek zorunda olduğu tutardan senin medeni durumuna ve çocuk durumuna göre yapılan indirimdir. Yani devlet diyorki 90 lirayı bana ödeme, eski fiş iadeleri gibi işçiye öde. Seni sigortalı göstermedikleri için ödeyecekleri bir gelir vergin, dolayısıyla yapılacsk indirim yok. Kendince haklı görüyor yani. Temel sorun sigortasız çalışmanız.

Ben ilk görüşmede asgari ücret ve sigorta diye girdim.
Servis var olmadı yol paranı veririz dediler.
Asgari ücreti de 1000 tl olarak bildiğim için ona göre plan yaptım kafamda.
İşe gireli 2 ay oldu zaten. İlk 1 ay deneme süresi diye yapmadılar, daha sonrasında işten çıkma ihtimalim olduğu için ben pek üstüne düşmedim.
Servis olayıda sadece sabah gelirken var, akşam dolmuşla gidiyorum ama onu da vermiyorlar.
Dün onuda sordum muhasebeciye , seni işe alan arkadaşla görüşelim sana öyle bi bilgi vereyim deyip kestirip attı.
İşin özü bu yani .
Bence kim işe aldıysa kendin gidip görüşmelisin asgari ücretin agi ile 1055 tl olduğunu neden sana 910 tl yattığını ayrıca deneme surecinin bittiğini neden hala sigortanın yapılmadığını ve akşamları neden servisle gitmediğini sor.

1000,54 krş agi dahil rakam ,sigortanız olmadığı için size agi hariç vermiş
Burda dikkat edilmesi gereken birşey var agi dahil diye bir şey yada Agi hariç diye bir şey olamaz. Agi devletin vergi ve sigorta kesintisinde yaptığı indirim, eş durumuna , çocuk sayısına ve maaşa göre değişen bir miktarı var. E konu sahibinin sigortası yok dolayısıyla be gelir vergisi ödüyor ne de işyeri sigorta ödüyor. Ne kesintisi bu.
İşveren burda mim 90 tl az ödememek için sanki verilen birşeymiş de biz vermiyoruz demeye getirmiş.
Çakal.

Agi dediğimiz şe işverenin senin brüt ücretinden kesip muhtasar beyannameyle devlete ödemek zorunda olduğu tutardan senin medeni durumuna ve çocuk durumuna göre yapılan indirimdir. Yani devlet diyorki 90 lirayı bana ödeme, eski fiş iadeleri gibi işçiye öde. Seni sigortalı göstermedikleri için ödeyecekleri bir gelir vergin, dolayısıyla yapılacsk indirim yok. Kendince haklı görüyor yani. Temel sorun sigortasız çalışmanız.
Nası ya? Kafam karıştı şimdi? :KK64:

Deneme süresinin varlığı, işçinin bu süre içinde sigortasız çalıştırılmasını haklı göstermez ve bu durumdaki işveren 506 sayılı Kanun uyarınca idari para cezasından kurtulamaz.

deneme süresi deyip geçmeyin. bu sürede de işverenin. sigortasız çalıştırma hakkı yok

bence güzel güzel sor konuş ama haklarını bilerek sor konuş tabi.
bir hafta yine bak.
bu arada geçen ay yapmışlarsa hemen gözükmez sigortan her aynın 24 ünde diğer ayı görebilirsin.
başka iş imkanın varsa ara derim ama piyasada şuan çok durgun. herkes işçi çıkarıyor işe alım yok.
sen hangi bölümde çalışıyorsun

Ne konusacaksin bu ahlaksiz hak yiyicilerle, ara 170i sikayet et. Haklarini fazlasiyla alirsin, hem de senin gibi sartlarda calistirilan insanlara da bir faydan olur. Konusulacak birsey kalmamis zaten, muhsebecinin tavrindan belli degil mi? Lutfen 170i ara ve sikayet et, lutfen lutfen lutfen!!

Seni resmi olarak çalıştırmıyorlar ki, sigortan yok ,elden Maaş alıyorsun , bodro vermiyorlar...

sana paranı elden verdilerse herhangi bir belge imzalattılar mı? ödeme yaptık diye?
sen şu anda 170'i arasan ve bırak sigortayı maaşımı alamadım desen haklı olursun.
ben maaşımı alamadığım için bakanlığa şikayette bulundum 2 günde sorunu çözdüler 3 aylık maaşımı yatırdı işyerim. aklında olsun Çalışma ve Sosyal Güvenlik il müdürlüğüne git en kötü 170i ara bu konuda çok hassasiyet var, yardımcı olurlar.

Back