Asgari geçim indirimiAgi ne oluyor?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Asgari geçim indirimiAgi ne oluyor?
asgari geçim indirimiAgi ne oluyor?
Teşekkür ederim. :)asgari geçim indirimi
Canım patronun kim ise onunla goruşeceksin neden sana 1055 tl vermeleri gerekirken 910 verdiklerini sor mesela arada 145 tl fark var.Ayrıca neden sigortanı yapmadıklarını da sor.Ama sen işe girerken ne konuşmuştunuz orasıda var sigortasız çalışacaksın demişlermiydi?Teşekkür ederim. :)
Peki ben bu maaştır, sigortadır vs haklarımı nasıl öğrenicem?
Nerelere bakmalıyım, nasıl araştırmalıyım?
Bu konularda biraz bilgim olursa kendimi daha etkili savunabilirim.
Baksanıza asgari ücreti bile bilmediğim için dünkü söylediği rakama tamam dedim.
Ben ilk görüşmede asgari ücret ve sigorta diye girdim.Canım patronun kim ise onunla goruşeceksin neden sana 1055 tl vermeleri gerekirken 910 verdiklerini sor mesela arada 145 tl fark var.Ayrıca neden sigortanı yapmadıklarını da sor.Ama sen işe girerken ne konuşmuştunuz orasıda var sigortasız çalışacaksın demişlermiydi?
"İşte yine ultra uyanık bir işverenle daha karşınızdayız. Yakında sinemalarda...Asgari ücret tam olarak ne kadar?
Bide durumlara göre değişebiliyor mu? Mesela çalışma süresi, yaş vs.
Ben işe girerken asgari ücret olarak anlaşmştık ama ben 1000 tl olduğunu sanarak kabul etmiştim. Tam rakamı da sormadım hiç.
Maaşı bölük pörçük aldığım için de tam olarak ne kadar verdiklerini hesaplamamıştım.
Dün maaşımı istemeye gittiğimde muhasebeci 909.80 Tl dedi. Yani yuvarlama 910 TL.
Doğru mu bu rakam? Bana hiçte öyle gelmedi de belki bir açıklaması vardır diye sizlere sorayım dedim.
Bu arada 2 aydır burdayım ve sigortam hala yapılmadı.
Ay kesinlikle ya. Bide sigortaliymisim gibi kesiyorlarmis benim parayi."İşte yine ultra uyanık bir işverenle daha karşınızdayız. Yakında sinemalarda...
Şimdi emmi seninle asgari ücrete, anlaşmış. Dolayısıyla eline mim. 1000 tl geçmeliydi (zam olduysa bilemem) bunun, 90 tl diye agi.
Asgari geçim indirimi denen şey işyeri seni sgk ya bildirdiğinde maaş kesintilerinin bir kısmının indirime girmesi. E şimdi senin zerzevat işveren, seni sigortalamadığı gibi bir de ücretinden sanki sigortalanmışsın gibi kesinti yapmış.
Madem öyle 1273 tl brüt asgari ücreti ödesin.
1000,54 tl nin altında olması için 30 iş gününü doldurmamış olman gerekir. örneğin maaş gününe kadar 30 günü doldurmamışsındır veya girişin geç yapılmıştır veya ilgili ayda rapor almışsındır bunlar maaşından kesilir. ama kesinlikle parayı hesabına yatırmak zorundalar elden para almakda nedir. bence haklarınızı arayın çalıştığınız yer hiçte ciddi bir şirket değil.Çok teşekkür ederim.
1 ay deneme süresi dediler , diğer ayda işten çıkma gibi bi ihtimal vardı o yüzden sorgulamadım.
Neye göre bana 909,80 demiş olabilir? Yani ben bunu sorduğumda bana nasıl bir açıklama yapabilir sizce?
1 ay deneme süresi için başlatmadılar daha sonrasında işten çıkma durumum olduğu için pek üstüne düşmedim.
Kanıtlayabileceğim bir şey yok malesef. Biri denetlemeye gelse öylece kalırım, çalıştığımı ispatlayamam.
Ay çok haklısınız ya.
Kendimi yevmiyeli işçi gibi hissediyorum.
Hadi elden verme meselesi neyse de resmen 910 tl veriyorlar.
Ben güven duyduğum için 2 ay sorgulamadım hiç.
Dün öğrenince şok oldum.
Çünkü harcamalarımı ona göre yapmıştım ben.
herhangı bı malı musavıre sorsanız veya ssk- sgk sıtesıne gırsenız tum haklarınızı ogrenırsınızTeşekkür ederim. :)
Peki ben bu maaştır, sigortadır vs haklarımı nasıl öğrenicem?
Nerelere bakmalıyım, nasıl araştırmalıyım?
Bu konularda biraz bilgim olursa kendimi daha etkili savunabilirim.
Baksanıza asgari ücreti bile bilmediğim için dünkü söylediği rakama tamam dedim.
Tam 2 ay oldu yinede 910 verdiler.1000,54 tl nin altında olması için 30 iş gününü doldurmamış olman gerekir. örneğin maaş gününe kadar 30 günü doldurmamışsındır veya girişin geç yapılmıştır veya ilgili ayda rapor almışsındır bunlar maaşından kesilir. ama kesinlikle parayı hesabına yatırmak zorundalar elden para almakda nedir. bence haklarınızı arayın çalıştığınız yer hiçte ciddi bir şirket değil.
Çok teşekkür ederim bilgi için :)herhangı bı malı musavıre sorsanız veya ssk- sgk sıtesıne gırsenız tum haklarınızı ogrenırsınız
bu arada ılk ay ısverenler 10 gun falan eksık verıp ıcerde tutabılırler
her ay asgarı ucretın altında verıcekse bunu yapamaz
haklarınızı ısteyın en bastan ...
E agiyi zaten siz vermiyorsunuz devlet kesintisinde indirim yapıyor, demeliydin.Simdi konustumda biz agi vermiyoruz o yuzden 910 tl dedi.
Sigortasiz calistirdigi halde vermiyorlar. :/
İşte diyemedim çünkü haklarım hakkında hiç bir bilgim yok.E agiyi zaten siz vermiyorsunuz devlet kesintisinde indirim yapıyor, demeliydin.
Madem öyle net eline geçmesi gereken tutarı vermeliler. O ne öyle hem sigorta yapma, gemse bunu biz vermiyoruz de geç, sanki verilen bitirtmişse biz de yok naapcan der gibi...
Acil işe ihtiyacın varsa yenisini bulana kadar sessiz sessiz, idare edersin. Yenisini bulduğundada şikayet eder alacağını bir güzel alırsın, ödeyecekleri ceza da onlara yeter de artar.
Sözleşme yaptılarsa aman kaybetme. Yapmadılarsa bol bol selfie çektir...