- 5 Mart 2024
- 204
- 152
- 18
Ayy bir de aklıma gelmişken M matilda1 in son mesajını görünce de aklıma bir kaç şey gelmişken söyliyim.Çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun
Elhamdülillah sağlıcakla dünyaya gelmiş çok şükür, Rabbim sizi sağlıcakla kavuştursun inşallaaahÇok teşekkür ederim canım güzel dileğin içinaminn inşallah benim 29. Haftada açılmam vardı 33 haftaya kadar durdu o yüzden erken doğum oldu
Çok teşekkür ederim öncelikle çok güzel söylediniz bizde yaşaya yaşaya tecrübe edineceğiz misafir almıcam eve zaten eşimde çok dikkat edicek öpmek asla yok bol bol emziricem inşallah kilo alımıda iyi olur mamA gereği olmaz umarım uyandıramazsam bebeği ozaman ne yapmalıyım pekiSağlıkla büyüsün
Hiç korkma annelik içgüdüsel bir şey onun nefesinden bile anlayacaksın ne istediğini zaman geçirdikçe. Korkma ona en iyi bakacak kişi sensin harika bir anne olacaksın. Sana olumsuz yorum yapan ya da işine karışan kim varsa hemen sessize alıyorsun konuşmuyorsun. Annelik birinden öğrenilmez bunu asla unutma.
Bebeğin 3,5-4 kg olana kadar misafir alma eşin de işten geldiğinde mutlaka bi üst baş değişip el yüz yıkanıp yaklaşsın. Hatta bir süre sadece ensesini öpün bol bol koklayın ağzına burnuna yakın yerleri öpmezseniz iyi olur. 3 saati geçirme aç kalmasın iyi kilo alması lazım mama desteği de verebilirsin düşük kiloda olduğu için ama doktorun ne derse öyle yaparsın. Evini havalandır çok çok kalın giydirme sıcaklamasın :)
Bu dediklernizi mutlaka denicem çok çok teşekkür ediyorum muhtemelen bizim bebekte De gaz problemi olur ozaman dikkat edicem mutlaka emzik de bakalım eve gelince alıcak mı deneyip görücez artıkSizi cok iyi anliyorum bende ayni duygulardaydim zamaninda dogum yaptigim halde yani. Online de oluyor diye biliyorum ama nasip olmamis. Cok faydasini görürdünüz.
Bebeginle vakit gecirdikce bu korkun azalir zaten. Onu tanimaya basladikca. 2-3 saatte bir emzir. Sarilik olmasin diye ben hep 2 saatte bir emzirdim. Kendi uyanip agliyordu ama bazen 2 saati geciyodu uyanmiyordu ben uyandiriyodum.
En cok gaz sikintisi cekersiniz buyuk ihtimal mutlaka her emzirme sonrasi gazini cikarin. Uyancak falan diye cekinmeyin emzirme bitince omzunuza alin sirtini sivazlayin. Cikarmadan uyur ve sizde yatirirsaniz buyuk ihtimal 15 dk sonra hemen aglayarak uyanir.
Emzik emmesi bir yonden sizin icin faydali cunku memede uzun sure kalmak istiyor bazi bebekler. Uykuya geciste yardimci oluyor. Emzik olmasa sizi isteyecek ve ilerisi icin disarda bir yerde size zorluk olurdu.
Evet bebeğim kilosuna bağlı alması gereken mama veya anne sütü miktarı mamalrın arkasında yazan değerler genelde ortalama bebek kilosu içindir ki o değerleri içen ne prematüre ne normal bebek pek görmedim. 37 haftadan önce doğduysa koşulsuz şekilde rop yapılır . Kardiyoloji muayenesi bizden de istenmedi ancak bence en az 1 kere görünmesin de fayda varAyy bir de aklıma gelmişken M matilda1 in son mesajını görünce de aklıma bir kaç şey gelmişken söyliyim.Mama verirsen eğer ya da sütü sağarak içtiği miktarlara takılma mama firmalarınınki bana biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor benim bebeğim kronolojik 2.5 aylık olana kadar 60 ccden fazla içmiyordu 75 belki o aydaki bebeklere 120 içsin falan diyorlardı ben de az mı içiyor diye tedirgin oluyordum. Ama kilo alımı hep normal oldu demek ki yediği yetiyor şimdi her öğün 90 cc içiyor bazen ara öğün yapıyor 60 cc . Taburcu olurken doktor bi epikriz raporu verecek orada tüm kontrol süreçleri yazacak vermezlerse de isteyin neyi ne zaman yapacağınız söylesinler size mutlaka. ROP muayenesi mesela hep gördüm yapılır diye rutin kontrolünde de normal çocuk doktoru niye yaptırmadınız yaptırın dedi. Benim doktorum gerek görmemişti kilosu ve haftası iyi diye. Kardiyoloji muayenesi falan istemeye çalıştı hemen halbuki gerek yoktu küvözdeyken gördü kardiyoloji benim bebeğimi 1 yaşında gelsin öncesinde gerek yok dediler. Bazı doktorlar prematüre bebeği duyunca ezbere gidiyor iyi bir doktor önemli gerçekten.
Çocuk doktorumuz var yoğun bakımda ilgilenen doktorumuz var ona gitmeyi düşünüyorum çok iyi bi doktor. Kucağa kimseye vermeyi düşünmüyorum benim dışımda. İnşALLAH emzirme konusunda destek almak zorunda kalmamBen anneliğin içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Kişide ciddi bir sorun yoksa annelik yükleniyor. Başkasının bebeğini görünce insan ne zor diyor da kendi bebeği olunca yeterki kendisine güvensin her şeyi hallediyor. İlk işiniz çok çok çok güvendiğiniz bir doktor bulmak olmalı bence. Bunu bulmak biraz zor birkaç doktora gidip kararınızı verirsiniz. Ne çok abartan ne çok salan bir doktor olmalı. Sağlığıyla ilgili tüm konularda sizi yönlendirmeli ve sizde uymalısınız. Bakım konularına gelecek olursakta hiç korkmayın. Destek olacak birileri var mı bilmiyorum ama yoksa evi hiç umursamayın bu süreçte. Rutininize girince birbirinizi tanıyınca halledersiniz. İlk ve tek öncelik bebeğinizle zaman geçirmek olsun. Eve asla ama asla misafir kabul etmeyin diyelim ki engelleyemediniz asla aynı ortama sokmayın. Kucaklarda gezmesin, kimse öpmesin. Bu konu direkt kırmızı çizgi. Onun dışında dediğim gibi sağlıkla mutlulukla gelsin bir eve herşey göreceksiniz ki çok kolayca ilerleyecek. Emzirme konusunda destek almanız gerekirse sadece beklemeden o desteği alın ki ileride daha zorlu nir noktaya gelmesin.
Reflü yatağım var onu kullanırım mutlaka ozaman ben mutlaka her 2-3 saatte bir uyansada uyanmasada emzirmek için kaldırayım. Giydirmeyede dikkat ederim bakalım bizi nasıl bi süreç bekliyor yaşayıp göreceğiz çok teşekkür ederim bu güzel bilgilendirme içinArkadaşların yazdığı şeyleri bir daha yazmıcam. Ben kızımı reflü yatağında yatırdım hep yataşın Juno şu var 4 ay onu kullandık. Kendisi emsin diye sakın aç bırakma ben kızımı 7 ay sağımla besledim çünkü çene kasları güçsüzdü çabuk yoruluyordu aç kalmaması için. Mama miktarını bebeğin isteğine göre arttır ben ilk günler not aldım hep yavaş yavaş yükseldi. Çok giydirme evin derecesine göre terlememesi lazım. Biz 23 derece sabit ve 2 kay giydirdik 3 aylık olduktan sonra tek kata geçtik banyosunu da derece ile ölçerek yaptır . Düzeltilmiş yaşına göre hareket edeceksin yani örneğin normalde 7 haftalık olduğunda aslında yeni doğan gibi beklentin olacak bir yeni doğanın hareketleri olmalı. İşte 4 aylık, olunca sanki 2 aylık, gibi beklentin olmalı. Doktorlar sana rop muayenesi nöroloji muayenesi için zaten bilgi verir bunları sakın ihmal etme aşılarını doğum yaşına göre yapacaklar örneğin doğduktan tam 1 yıl sonra 1 yaş aşısı gibi. Bebek uyurken ben başlarda uyumazdım eşimle nöbet tuttuk zaten süt sağdığımdan uyku nerdeyse uyumadan geçti ilk zamanlar. Sonrasında biz de uyuduk bebek uyuyunca kusması normaldir ama her zaman değil, fışkırır tarzda veya devamlı kusarsa tehlikelidir. Bu, bebeklerde kasık ve göbek fıtığı olabilir hiç korkma benim, kızımda da vardı. Eğer olursa yine konuşuruz. Canım kendine inan anneliği hissedeceksin şuan daha sen yavrunu tam almadın kucağına eve gelince herşey iyi olacak biberon olarak ben avent kullandım mama olarak 7.aydan sonra sma comfort ilk 7 ay anne sütü. İlk hafta çok önemli günde 20 gr alması lazım, en az
Rop muayenesini gördüm internette onuda mıtlaka yaptırıcam zaten. Mama verirse doktorum onun dediği gibi kullanırım ml olarak kafama göre kullanmam zaten. Çok teşekkür ederim bu bilgilendirme içinAyy bir de aklıma gelmişken M matilda1 in son mesajını görünce de aklıma bir kaç şey gelmişken söyliyim.Mama verirsen eğer ya da sütü sağarak içtiği miktarlara takılma mama firmalarınınki bana biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor benim bebeğim kronolojik 2.5 aylık olana kadar 60 ccden fazla içmiyordu 75 belki o aydaki bebeklere 120 içsin falan diyorlardı ben de az mı içiyor diye tedirgin oluyordum. Ama kilo alımı hep normal oldu demek ki yediği yetiyor şimdi her öğün 90 cc içiyor bazen ara öğün yapıyor 60 cc . Taburcu olurken doktor bi epikriz raporu verecek orada tüm kontrol süreçleri yazacak vermezlerse de isteyin neyi ne zaman yapacağınız söylesinler size mutlaka. ROP muayenesi mesela hep gördüm yapılır diye rutin kontrolünde de normal çocuk doktoru niye yaptırmadınız yaptırın dedi. Benim doktorum gerek görmemişti kilosu ve haftası iyi diye. Kardiyoloji muayenesi falan istemeye çalıştı hemen halbuki gerek yoktu küvözdeyken gördü kardiyoloji benim bebeğimi 1 yaşında gelsin öncesinde gerek yok dediler. Bazı doktorlar prematüre bebeği duyunca ezbere gidiyor iyi bir doktor önemli gerçekten.
Yüzüne su değdir ayaklarına ellerine falan. Bir şekilde uyandırman lazım hemşireler topuğunu sıkardı meselaÇok teşekkür ederim öncelikle çok güzel söylediniz bizde yaşaya yaşaya tecrübe edineceğiz misafir almıcam eve zaten eşimde çok dikkat edicek öpmek asla yok bol bol emziricem inşallah kilo alımıda iyi olur mamA gereği olmaz umarım uyandıramazsam bebeği ozaman ne yapmalıyım peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?