Lütfen yardımcı olunnn prematüre

Çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun
Ayy bir de aklıma gelmişken M matilda1 in son mesajını görünce de aklıma bir kaç şey gelmişken söyliyim. Mama verirsen eğer ya da sütü sağarak içtiği miktarlara takılma mama firmalarınınki bana biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor benim bebeğim kronolojik 2.5 aylık olana kadar 60 ccden fazla içmiyordu 75 belki o aydaki bebeklere 120 içsin falan diyorlardı ben de az mı içiyor diye tedirgin oluyordum. Ama kilo alımı hep normal oldu demek ki yediği yetiyor şimdi her öğün 90 cc içiyor bazen ara öğün yapıyor 60 cc . Taburcu olurken doktor bi epikriz raporu verecek orada tüm kontrol süreçleri yazacak vermezlerse de isteyin neyi ne zaman yapacağınız söylesinler size mutlaka. ROP muayenesi mesela hep gördüm yapılır diye rutin kontrolünde de normal çocuk doktoru niye yaptırmadınız yaptırın dedi. Benim doktorum gerek görmemişti kilosu ve haftası iyi diye. Kardiyoloji muayenesi falan istemeye çalıştı hemen halbuki gerek yoktu küvözdeyken gördü kardiyoloji benim bebeğimi 1 yaşında gelsin öncesinde gerek yok dediler. Bazı doktorlar prematüre bebeği duyunca ezbere gidiyor iyi bir doktor önemli gerçekten.

Çok teşekkür ederim canım güzel dileğin için aminn inşallah benim 29. Haftada açılmam vardı 33 haftaya kadar durdu o yüzden erken doğum oldu
Elhamdülillah sağlıcakla dünyaya gelmiş çok şükür, Rabbim sizi sağlıcakla kavuştursun inşallaaah

Çok teşekkür ederim öncelikle çok güzel söylediniz bizde yaşaya yaşaya tecrübe edineceğiz misafir almıcam eve zaten eşimde çok dikkat edicek öpmek asla yok bol bol emziricem inşallah kilo alımıda iyi olur mamA gereği olmaz umarım uyandıramazsam bebeği ozaman ne yapmalıyım peki

Bu dediklernizi mutlaka denicem çok çok teşekkür ediyorum muhtemelen bizim bebekte De gaz problemi olur ozaman dikkat edicem mutlaka emzik de bakalım eve gelince alıcak mı deneyip görücez artık

Evet bebeğim kilosuna bağlı alması gereken mama veya anne sütü miktarı mamalrın arkasında yazan değerler genelde ortalama bebek kilosu içindir ki o değerleri içen ne prematüre ne normal bebek pek görmedim. 37 haftadan önce doğduysa koşulsuz şekilde rop yapılır . Kardiyoloji muayenesi bizden de istenmedi ancak bence en az 1 kere görünmesin de fayda var

Çocuk doktorumuz var yoğun bakımda ilgilenen doktorumuz var ona gitmeyi düşünüyorum çok iyi bi doktor. Kucağa kimseye vermeyi düşünmüyorum benim dışımda. İnşALLAH emzirme konusunda destek almak zorunda kalmam çok teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için

Reflü yatağım var onu kullanırım mutlaka ozaman ben mutlaka her 2-3 saatte bir uyansada uyanmasada emzirmek için kaldırayım. Giydirmeyede dikkat ederim bakalım bizi nasıl bi süreç bekliyor yaşayıp göreceğiz çok teşekkür ederim bu güzel bilgilendirme için

Rop muayenesini gördüm internette onuda mıtlaka yaptırıcam zaten. Mama verirse doktorum onun dediği gibi kullanırım ml olarak kafama göre kullanmam zaten. Çok teşekkür ederim bu bilgilendirme için

Merhaba benim ikizlerim 32+5 te doğdular. Tam 15. günde eve götürdük biz de. 2000 kg çıktılar. Ben bir tek eve kimseyi kabul etmeyin demeye geldim. Ben 15 nisan da doğum yaptım. Temmuz ayına kadar ne kendi ailem ne de eşimin ailesi kimseyi kabul etmedim, annelerimiz babalarımız dahil. Eşimle birlikte baktık. Dışarı çıkardık, her gün açık havada gezdik ama kimseye dokundurmadık. İlk zamanlar çok laf eden oldu ama ne kadar küçük olduklarını görünce zaten anladılar. Ben de çok korktum , her gece ağlıyordum nasıl yapacağız çok minikler diye ama zaman o kadar hızlı geçiyor ki. O 2 kiloluk parmak bebekler şimdi neredeyse 9 aylıklar 10 kg oldular. Rop için de doktor söyleyecektir . İstanbulda iseniz biz Zeynep Kamil e götürdük, Randevu almadık , hızlıca hallettik. Özel hastanede olsun derseniz her hastanede yapılmıyor Acıbadem de var ama hangi hastanesinde bilmiyorum. Bir kere kardiyolojiye girdik ama 6 aylıklardı galiba. Sorun olsa da olmasa da gönderiyorlar. Bir de aklımıza gelmiyor hamileyken ama benim aldığım yenidoğan kıyafetleri çok büyük gelmişti prematüre beden de var ama her yerde bulunmuyor. Bebeğiniz çıkmadan alın. Marks and spencer da var, hm online da var mağazalarda görmedim hiç , Kitikate de mağazalarda var ama stokları çok az oluyor. 1 ay - 40 gün prematüre ve yenidoğan bedeni giydiler.

Yüzüne su değdir ayaklarına ellerine falan. Bir şekilde uyandırman lazım hemşireler topuğunu sıkardı mesela

Merhaba, benim oğlum da 33+4 de 2200 gram olarak doğdu, eve de 2200 gram geldi. Rop muayenesi, 3. ayda gerekirse nöroloji muayenesi, yine 6. ayda risk durumuna göre işitme kaybını ölçecek BERA testi gibi süreçleriniz olacak. Birçok arkadaşımız söylemiş, ben de söyleyeyim, aman kalabalık ziyaretçi kabul etmeyin. Özellikle okul çağında olan çocuklar ve aileleri en riskli grup. Biz Ekim ayından beri her ay Synagis aşısı yaptırıyoruz doktorumuzun yönlendirmesiyle. Aşı prematürelerin tekrar yoğun bakıma yatmasına sebep olan RSV virüsüne karşı koruyor. Yetişkinler normal bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak geçiriyor fakat bebekleri hastanelik ediyor. Bu aşısının sıkıntısı 33 haftalık bebekler için devlet karşılamıyor ve korkunç pahalı bir aşı maalesef. eğer özel sigortanız varsa karşılayacaktır ama.
eğer mama vermeniz gerekirse SMA’nın prematüre bebekler için özel bir maması var. eczaneler getirtebiliyor. Aptamil’in de aynı şekilde. Biz mamaya gerek duymadık fakat oğlan belli bir kiloya gelene kadar anne sütünü hep biberondan aldı ve içine aptamil’in anne sütü güçlendiricisi eklendi. gerek olursa doktorunuz zaten yönlendirecektir.
erken doğum sürecinde herkes bana “prematüreler çok kolay toparlıyor” dedi, ben teselli ettiklerini düşündüm. sonra gözlerimle gördüm. emin olun hızla büyüyecek.
son olarak - pişik kremi önerilerim :) hamazinc, trosyd, hametan- bunlar pişik olursa çok iyi geliyor. yoğun bakımdan çıktığında pişiği olabilir. her bezde değiştirerek sürebilirsiniz. sonrasında weleda nın pişik kremini tek geçerim.
eğer sadece emzirecekseniz eve uygun fiyatlı bir bebek tartısı almanızı öneririm. ilk aşamada takip etmek faydalı oluyor.
naçizane, her yeni anne baba günü kurtarma çabasında oluyor, prematüre anne babaları daha da oluyor. arada durup tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. ben en küçük halini hiç hatırlamıyorum şimdi ve üzülüyorum. başka sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…