Ayy bir de aklıma gelmişken
M matilda1 in son mesajını görünce de aklıma bir kaç şey gelmişken söyliyim.
Mama verirsen eğer ya da sütü sağarak içtiği miktarlara takılma mama firmalarınınki bana biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor benim bebeğim kronolojik 2.5 aylık olana kadar 60 ccden fazla içmiyordu 75 belki o aydaki bebeklere 120 içsin falan diyorlardı ben de az mı içiyor diye tedirgin oluyordum. Ama kilo alımı hep normal oldu demek ki yediği yetiyor şimdi her öğün 90 cc içiyor bazen ara öğün yapıyor 60 cc
. Taburcu olurken doktor bi epikriz raporu verecek orada tüm kontrol süreçleri yazacak vermezlerse de isteyin neyi ne zaman yapacağınız söylesinler size mutlaka. ROP muayenesi mesela hep gördüm yapılır diye rutin kontrolünde de normal çocuk doktoru niye yaptırmadınız yaptırın dedi. Benim doktorum gerek görmemişti kilosu ve haftası iyi diye. Kardiyoloji muayenesi falan istemeye çalıştı hemen halbuki gerek yoktu küvözdeyken gördü kardiyoloji benim bebeğimi 1 yaşında gelsin öncesinde gerek yok dediler. Bazı doktorlar prematüre bebeği duyunca ezbere gidiyor iyi bir doktor önemli gerçekten.