Lütfen yardımcı olun

Melsem611

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
1
0
22
Herkese merhaba ben 18 yaşındayım bu sene üniversite sınavına çalışıyorum. 2. Dönem Açık Liseye geçmeyi düşünüyorum. Bir Anadolu Lisesinde okuyorum ama Anadolu Lisesi diye bakmayın dersler o kadar boş geçiyor ki. Sadece adam akıllı matematik dersi işliyoruz. Onun dışında diğer dersler o kadar boş ki. Neredeyse sınıfın yarısı açık liseye geçmeyi düşünüyordu ama ailelerinden dolayı geçemeyecekler sanırım. Benim ailem de izin verdi istersem şu an geçebilirim ama aşırı kararsızım. Normal de ilk dönem okuldayken kesin geçeceğim demiştim, çok kararlıydım hatta arkadaşlarım bile geçersen çok mantıklı bir şey yaparsın baksana okul bomboş diyorlardı. Ben de dediğim gibi çok nettim ama şu an kararsızım çünkü okula tasdikname almaya gittiğim zaman müdür yardımcısı ve birkaç öğretmen vazgeçirmek için her şeyi yaptılar. Geçersen hata yaparsın, biraz daha düşün dediler. Şurada kalmış 4 ay, 4 ay da dayan bir Anadolu Lisesi diploman olsun diyorlar. Ama çoğu kişi de artık Lise diplomasının bir önemi olmadığını söylüyor. Önemli olan üniversite diploması. Ben de bu konuya katılıyorum önemli olan hangi ünide okuduğun. Bir de 1. Dönem bana geç diyen, senin yerinde olsam hemen geçerim diyen arkadaşlarım bile şimdi geçme diyor. Bir de bu işin psikoloji tarafı var. Ben çok stres yapan bir insanım ve stresimi okulda arkadaşlarımla atıyordum ama şimdi açık liseye geçersem arkadaşlarımla bir araya gelmem zor olur. Dershanede de hiç arkadaşım yok. Bu da daha da kararsız kalmama neden oluyor. Lütfen bana bir tavsiye verin, ne yapayım?

Oncelikle arkadaş olayını bir kenara bırak okul bitecek ve taş patlasın 2 3 tanesi ile gorusmeye devam edeceksin. Lise biteli 11 yil oldu benim 2 tane var. O da cogunlukla telefonlasma. Artik universite diplomasinin da bir onemi yok emin ol tıp hariç tüm bölümlerin mezunlarından piyasada çok birikmiş var. Kendini nasil rahat edeceksen oyle yap. Ama acik lise ile rahavete kapilman muhtemel.

Bence yerinde kal. Doğru söylüyorlar zaten kalmış 4 ay. Açık lise den beklentin ne? Evde ya da kurs ortamında daha çok ders çalışman mı? Kesinlikle böyle olmayacak ve sen çok pişman olacaksın. Okuluna devam et emin ol diğer türlüsü pişmanlık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…