Lütfen yardım.... Uyuşturucu

crazy_angel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
3
0
merhaba ben 21 yaşında bir genç sitenizi 2 gün evvel feşvettim burda olan bilgiler menfaat gözükmeden her insanın derdine yardım etmeniz resmen gözlerimi yaşarttı benim derdim brz büyük bundan 2 sene önce uyuşturucu bağımlısıyıdm denemediğim uyuşturucu yoktu ailem üstüme çok titreyen bir dediğimi etmezler arkadaş kurbanı oldum bende herkez gibi ilk önce hap sonra kokain en son eroin bağımlıydım okulum arkdaşlarım tanıdığım herkz koptu benden teker teker üniversite hayatımda bitti tbi okulda uyuşturucu kullandığım öğrenince okuldan atıldım herşyin dibine vurmuştm ama zorda olsa tedavi olmaya karar verdim balıklı rum hastanesinde kaldım kalmak denirse tbi kaçmaya çalışmalar uyuşturucu tehmin etmek bu durum yüzünden tedavim uzadı sonra psikolojik tedavi olmaya başladım anlatıcak çok şey var ama size özet geciyorum bunları yaşamak çok zordu hem manevi hem fiziki hemde aile ilişkilerin bitiyor uyuşturucu tedavisi hem çok zor hemde çok pahali bi tedavi allahıma şükür annem babam bende hiç bıkmadılar ve sonunda atlattım ve 2 senedir temizim okulu dışarıdan okuyorm yeni sayfa açtım taki bundan 1 ay evvel eski bir uyuşturucu bağımlısı arkdaşımla karşılaştım çoğu tanıdığım arkdaşım ölmüş yada intihar etmişerdi (altın vuruş)sonra görüşelm dedi tamam olur dedim buluştk eski günleri yad ettik oda bırakmaya çalışıyormuş ve ailemin artık güveni kalmadı hep tedirginler onlarda haklı sonuçta her uyuşturucu bağımlısı tedavi olduktan sonra tekrar dönmesi çok yüksek benimde bu konuda 2 kere dönmeye çalışmam olmuştu nereye gitsem peşimdeler buda beni yalana sürükledi hemen hmen hergün ömerle gizli gizli buluştuk sonunda 1 kere kokain kullandım ilk denediğim hissi verdi ama sonra kendimden nefret ettim kzlar ne yapıyım ben şimdi aileme söylemeyi planlıyorum ben eski olmak istemiyorm ama irademede sahip çıkamadım ömerle ilişiğimi kestim şimdi ne yapmam lazım
YARDIM EDEN BÜTÜN HERKEZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM:nazar::nazar:CADIARZUCADIARZU

BURADA BİR SÜRÜ ANNE VAR HEPSİNİN ELİNDEN ÖPÜYORUM YAŞITLARIM ARKDAŞLARIM SİZDEN RİCAĞIM COCUĞUNUZUN KARDEŞİNİZİN BİLGİSAYAR BAŞINDAN YETERİNCE UZAK TUTUN HATTA BELİRLİ SÜRE KOYUN SÜREYİ AŞTIYSA FİŞTEN ÇEKİN VE TEK SİZİN BİLDİĞİNİZ ŞİFRE KOYUN ARKDAŞLARINI ÇOK İYİ GÖZLEMLEYİN ÇOK İYİ OLABİLİR DIŞARIDAN AMA BENİM ARKDAŞLARIM GİBİ OLABİLİR VE ÖZELLİKLE PARA DOZUNU FAZLA ABARTMAYIN VE EN ÖNEMLİSİ ERKEK DAHİ OLSA BİR EVE GİRİŞ ÇIKIŞ SAATİ OLSN BRZDA OLSA YARDIMCI OLABİLDYSEM NE MUTLU BANA

Son düzenleme:
oncelıkle tebrık edıyorum senı bak bırakmıssın sen basarmıssın
ve geri istemıyorsun işte ..

farklı ortamlara giR

Yeni uğraşlar bul kendine ... mirmirmirmir

Eski arkadaşlarınla ilişkini kesmelisin. Ailene her şeyini anlat. Şu anda senin tek dostun ailen güzelim. Azminden bir şey kaybetme ve tedavini sonuna kadar devam ettir.
Bir dahada o zıkkımları sakın deneme. O ortamdaki arkadaşların seni daima eski günlerine götürür, yolda görsen bile görmezden gel, selam bile verme, yeni arkadaş ortamları yarat kendine.

kesinlikle ama kesinlikle eski çevrenden kimseyle görüşmemelisin. hatta mümkünse taşının mekan değiştirin. telefon numaralarınızı değiştirin, ama uzaklaşın.

ailene söyle içinde ne varsa, at ağırlığını üstünden. sana onlardan fazla kimse yakın olamaz şu anda.
en iyi dostun ailen senin. geçmişe ait ne var sil at hayatından. kendineyeni uğraşlar yarat bence.

geçmiş olsun herşeyden önce, ama geçmiş olsun tamamen hayatından

Acilarini tekrar yasamak istemiyorsan tek caren iradene soz gecirebilmen kuvvetli olmalisin,
o arkadaslarinin da sana faydasi dokunacagini hic sanmiyorum, bilakis omer le bulustugunda da tekrar kullanmissin, once kendin icin sonra aileni uzulmemesi icin verilen emeklerin bosa cikmamasi icin lutfen saglam durus sergile...

eski arkadaşlarınla görüşme...bir kereden bir şey olmaaz diye düşünüp hayatını karartma...daha çok gençsın hayatının baharındasın....ailene sığın....onlar her zaman yanında ve daima iyiliğini ister.....

kesinlikle eski arkadaşlarınla görüşmeyi kesmelisin...
onlar kurtulmaya çalışıyoır bile olsalar illa ki eski anılar konuşulacak hatırlanacaktır...
geçmişi tamamen silmen senin iyiliğine olacak bence..

bbende artık görşmek istemiyorm ailemi çok üzdüm onları daha üzmek istemiyorm ama artık onlar bırakmıyor telefon num değiişitrmye düşünüyorm yoksa irademe karşı koyamayabilirm temiz bir sayafa açtım harika arkdaşlarım var bunu berbet etmek istemiyorm okulumada devam ediyorm açıktan

bunu ailene yapamazsın :çok üzgünüm: yapmamalısın.... :sm_confused:
onları bir kere daha yarı yolda bırakma..
kimsenin başaramadığını başarmışsın geri dönme... sengözlerimebaksanab

canım çok üzüdüm senin adına ama bu kadar şeyi başardığına göre bunu da yapabilirsin hemen telefonunu değiştir ve bir daha da görsen bile merhaba de geç canım bu senin iyiliğin için bak eski arkadaşlarının sonunu kendin yazmışsın birinci mesajında sen onlar gibi olmayacaksın bence sen güçlü bir kızsın uyuşturucuyu bıraktığın gibi arkadaşlarını da bırakabilirsin yeni bir çevren de varmış unut canım eskileri yeni bir sayfa aç

önecelikle tebrik ediyorum seni
arkadaslarinda dedigi gibi
eski arkadaslarindan uzak dur
ve ailene tekrardan bu konuda ihanet etme
bak ömer dedigin sahis ailesinden nasil bahsetmis
sükret ki senin ailen seni yari yolda birakmami
sende onlari birakma canim
allah yar ve yardimcin olsun
eminim tekrarlanmayacak yaptigin hatayi tekrar yapmayacaksin

canim bende seni tebrik ediyorum zoru basarip kurtarmissin kendini
bak cok sanslisin ailende elinden tutmus sana destek olmuslar
hic canlarindan bi parcanin gözleri önünde yok olmasini isterlermi
eminim bunu basardigin icin ailen seninle gurur duyuyordur
otur ve ailene acik acik herseyi anlat o cocukla alakani kes telefonlarini degistir ,ailende olayi bildigi zaman isin icinden cikmasi daha kolay olur
bir defa kokain kullanmis olsanda ailenin bunu bilmesi gerekiyor
ben inaniyorum sen bunuda basaricaksin cnm
Allah yardimcin olsun ,ins. o kötü arkadaslarin bir daha hic bi zaman yoluna cikmazlar :teselli: a.s.

öncelikle işin en önemli kısmını başarmışsın
atlaşmışsın ve bunun yanlış olduğunun farkındasın senin için çok büyük bir adım bu
bunu idrak edebilmiş olman bunu atlatman her ne kadar zorlansanda tekrar başlamaya çalışsanda
atlattığını söylemen ve başlamamak için direnmen senin için çok çok büyük bir adımdır
korkmana gerek yok arkadaşım
hatanın farkındaysan pişmansan helede cesaret edip burda gelip yazıyorsan
bir daha kolay kolay düşmezsin o çukura
ama çok dikkat et sen düşmezsinde itekleyenler olabilir
kesinlikle eski arkadaşlarınla ilişkini kes aman ha sakın..
onlar senin arkadaşın değil düşmanın unutma bunu
sana zarar veren herkes senin düşmanın
eğerki sen kendine zarar veriyorsan sende kendi kendine düşman olursun
dikkat et bir daha aynı yollardan geçme..
düzgün bir hayat sürmen dileğiyle....

tatlım sakın sakın! tekrar yeni baştan uyuşturucuya başlama
yaşadıklarının zorluğunu bir sen bilirsin çünkü sen yaşadın
tekrar yeni baştan tüm bu zorluklarla yüz yüze gelme
ailene yazık etme
sil baştan başladığın hayatını eskiye dönerek zindan etme kendine

tüğlerim diken diken oldu okurken....
bir anne olarak,hem çok kızdım,hem çok üzüldüm...
hem size hem ailenize...
bir çocuğun her istediği yapılmamalı,bir tarafı aç olmalı ki,elindekilerin değerini bilsin...
her yönden tok olan bir kişi,başka arayışlar,değişiklikler içine girer...
tahmin ediyorum ki,maddi durumunuz çok iyi ve size yok denmemiş hiç...
öyleki arkadaş çevrenizinde maddi durumu iyi...
çünkü parası olmayan çocuklar bali gibi maddelere bağımlı oluyor,
parası çok olan kişide saydığınız bu maddelere bağımlı oluyor...
öncelikle amacım kesinlikle sizi yargılamak değil...
ailenizin de belki yanlışları var,sizin de belki var,ama
her zaman doğru olanı beklememek lazım,yanlışlar da bizler için unutmayalım...
ama bir çocuk yetiştirmek sadece onu dünyaya getirmek,
ihtiyaçlarını karşılamakla olmuyor...
sevgi,ilgi ve gölge gibi peşinde olmamız şart...
sizi verdiğiniz karardan dolayı (tedavi için) gerçekten canı gönülden tebrik
etmek istiyorum...
siz zoru başarmışsınız,bundan sonra sizi tekrar o
çöplüğün içine çekmek isteyenlere kesin tavrınızı koyun...
ya destek olun bırakmaları için,
ya da uzak durun onlarla birlikte aynı kaderi paylaşmamak için...
bu kadar emek,bu kadar sıkıntı çekmişseniz ve ben temizim artık diyebiliyorsanız,
eğitiminize kaldığınız yerden deva edebiliyorsanız,yaşama tutunmuş,
ailenizin size verdiği sevgiyi,desteği anlayabilmişseniz bence siz
gerçekten ayakta kalmayı,hayatta kalmayı,mutlu olmayı çoktaan haketmişsiniz...
son denemenizi annenizle paylaşın ama tekrarı olmayacağını
kesinlikle anlatın...anneniz haklı olarak telaşlanacaktır ama
lütfen son olsun arkadaşım...
bakın hayat bize sunulan bir armağan ve bu hayatı
güzel yaşayarak,tadına vararak yaşamakta sizin elinizde...
belki uzun oldu yazdıklarım ama inşallah birgün evlenip anne olduğunuzda ,
sadece kendi çocuğunuz için sevinip,üzülmeyecek,
ve bu duyguyu bütün çocuklar için hissedeceksiniz...benim gibi,bizim gibi...
bundan sonrası için size şunu yapın,bunu yapı diyerek akıl vermeyeceğim ama
insanı iyi de eden arkadaş,kötü de eden arkadaştır,bunu öğrenmişseniz size
hayatta başarılar ve mutluluklar diliyorum ben de...
sevgiler...

kullandığın zamanları sonrasında da bırakmak için katlandığın acıları en iyi sen bilirsin...

tek kötü alışkanlığım sigara benim.. onu da defalarca bırakmak isteyip bütün girişimlerimin boş sonuçlanması bile beni kahrediyorken yapma güzelim... bir an önce ailenle paylaş.. onlara tekrar eskiye dönmek istemediğini ve yine yardımlarına ihtiyacın olduğunu söyle...

lütfen o illete tekrar bulaşma... şans seninle olsun...

tüğlerim diken diken oldu okurken....
Bir anne olarak,hem çok kızdım,hem çok üzüldüm...
Hem size hem ailenize...
Bir çocuğun her istediği yapılmamalı,bir tarafı aç olmalı ki,elindekilerin değerini bilsin...
Her yönden tok olan bir kişi,başka arayışlar,değişiklikler içine girer...
Tahmin ediyorum ki,maddi durumunuz çok iyi ve size yok denmemiş hiç...
öyleki arkadaş çevrenizinde maddi durumu iyi...
çünkü parası olmayan çocuklar bali gibi maddelere bağımlı oluyor,
parası çok olan kişide saydığınız bu maddelere bağımlı oluyor...
öncelikle amacım kesinlikle sizi yargılamak değil...
Ailenizin de belki yanlışları var,sizin de belki var,ama
her zaman doğru olanı beklememek lazım,yanlışlar da bizler için unutmayalım...
Ama bir çocuk yetiştirmek sadece onu dünyaya getirmek,
ihtiyaçlarını karşılamakla olmuyor...
Sevgi,ilgi ve gölge gibi peşinde olmamız şart...
Sizi verdiğiniz karardan dolayı (tedavi için) gerçekten canı gönülden tebrik
etmek istiyorum...
Siz zoru başarmışsınız,bundan sonra sizi tekrar o
çöplüğün içine çekmek isteyenlere kesin tavrınızı koyun...
Ya destek olun bırakmaları için,
ya da uzak durun onlarla birlikte aynı kaderi paylaşmamak için...
Bu kadar emek,bu kadar sıkıntı çekmişseniz ve ben temizim artık diyebiliyorsanız,
eğitiminize kaldığınız yerden deva edebiliyorsanız,yaşama tutunmuş,
ailenizin size verdiği sevgiyi,desteği anlayabilmişseniz bence siz
gerçekten ayakta kalmayı,hayatta kalmayı,mutlu olmayı çoktaan haketmişsiniz...
Son denemenizi annenizle paylaşın ama tekrarı olmayacağını
kesinlikle anlatın...anneniz haklı olarak telaşlanacaktır ama
lütfen son olsun arkadaşım...
Bakın hayat bize sunulan bir armağan ve bu hayatı
güzel yaşayarak,tadına vararak yaşamakta sizin elinizde...
Belki uzun oldu yazdıklarım ama inşallah birgün evlenip anne olduğunuzda ,
sadece kendi çocuğunuz için sevinip,üzülmeyecek,
ve bu duyguyu bütün çocuklar için hissedeceksiniz...benim gibi,bizim gibi...
Bundan sonrası için size şunu yapın,bunu yapı diyerek akıl vermeyeceğim ama
insanı iyi de eden arkadaş,kötü de eden arkadaştır,bunu öğrenmişseniz size
hayatta başarılar ve mutluluklar diliyorum ben de...
Sevgiler...

çok gzl yazmısınz dedklerin gerçktn doğru lütfen birz çocuklarımızla ilgilenelim para verip sokağa yollamakla olmuyor teşkkür ederim herşy için çok saolun böyle duyarlı bir bayan kesin çok iyi bir annedir

Yaradanın bıze bagıslamıs oldugu bu guzel hayatı beter bır toz peşinde gecırmenın ne luzumu var degıl mı canım arkadasım..
Allah a sıgın.. o senı tum kotuluklerden korur, yeterkı sen ısteklı ol, yeter kı sıgın..
Ne guzel kurtulmussun temızlenmıssın, arınmıssın.. Bır daha surme temız ellerını o pisliğe..
Aılenden hıcbırseyını saklama, sana o pisliği bulastıracak her olasılıktan uzak tut kendını..
Aranızda ırtıbat saglayacak ne varsa at kopar.. ve onlar ıcın de dua et..
Ne zor bırseydır analarına babalarına.. Allah kurtarsın butun ınsanlıgıı..

Bence oturduğun şehirden taşın ve hayata en başından başla. Yazdıklarından anladığım kadarıyla elinden geleni yapıyorsun ama yanında birilerinin olmasına ihtiyaçın var sadece....

X