• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım..eşimle aramız çok soğuk.. :(

secretxxx

Kocişinin bebişi , Bebişinin annişi..
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
237
179
303
Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var kafam çok karışık..

1 yıllık evliyim, öncesinde 6-7 ay eşimle görüşüyorduk, o evlenme konusunda kararsızdı yani beni seviyordu ama hiç evlilikten bahsetmiyordu, evliliğin ciddi bir iş olduğunu ve iyi düşünülmesi gerektiğini söylüyordu, evlilik konularında benim baskılarım oldu çünkü yaşım 30 üstü ve artık düzenimi kurmak istiyordum, baskılarımla ama onunda istemesiyle evlendik.. İlk tarttışmamız eltim yüzündendi, garip bir eksi elektirik oluyordu ne zaman onun adı geçse..ve bi şekilde kendimizi büyük bir kavganın içinde buluyorduk, benim kızgınlığım bitmiyordu, eltim bana soğuk davrandı herzaman alaycı ve laf sokan , ayrıca ukala tavırlarıyla kendini bişey sanan bir kadındı, ben hazırcevap olmadığımdan cvp veremiyordum, sonra aklıma geldiğinde çıldırıyor ve eşime söylüyordum, eşim sağolsun beni onlarla görüştürmedi hiç. Ama görüşememe sebebi olarak kavgalarda beni suçlayıcı şeyler söyledi..hep senin yüzünden göremiyorum yiğenimi dedi..şoka girdim..istediği zaman gitsin görsün ama beni o gergin ortama sokmasın istedim..

Hem o ortama sokmayıp, hemde laf sokmaları beni çok kırdı..kayınvalidemde benimle kavga etti, ben kardeşimle köşekapmacamı oynayacağım dedi..ben mümkün mertebe karşılaşmamaya özen gösteriyordum, sonuçta karşılaşmamızda bana bi laf sokar bi şekilde canımı sıkar bende eşimin canını sıkarım ..olmaz..diye bir nevi yuvamı düşündüm..bu arada 2 kere gebe kaldım..ikisinide bu tip kavgalarda kanamamın artmasıyla kaybettim.

Hatta ikincyi yeni düşürüyorum..ama bu sefer canım çok yanıyor..için acıyor ..bu evlilik doğru mu? Eşimle inatlaşıyoruz, asla alttan alamıyorum, haksızlığa gelemiyorum...eşim herşeyi kendi planlıyor, onun planına uymak bana kalıyor, uymazsam çok sinirleniyor.,mutlaka kavga ediyor oluyoruz, eğer ben onun dediği şeyi istemiyor isem o konu şiddetli ağız dalaşıyla son buluyor....

Artık korkuyorum, memurum ,işim var olmadı tayin çıkarıp kaçsammı buralardan ..eşimi seviyor muyum, o beni seviyor mu bilemiyorum..ona karşı çok soğudum her anlamda yüzünü görmesem yeridir..oda bana karşı ilgisiz ve duyarsız ..düşük yapıyorum sormuyor nasılsın, canın yanıyor mu diye,.:( çok değişti belki onu ben değiştirdim..

Herşeyi hisseden bir kalbim var, ve hep hislerimi ona zarar gelecek ortamları insanları biliyor ve ona söylüyorum, belki bu ben bilirimcilik onu yordu,,ama elimde değil eşimin zarar görmesini istemem, hep iyi olsun isterim bu yüzden hissettiğim şeyleri direk söylüorum,ve herzamanda söylediklerim çıkıyor hep bana hak veriyor,, sessiz kendi halinde , dişi ve kadınsı olamadım hiç..:( benimde hatalarım var..ama bu evliliği kurtarmak için kılımı bile kıpırdatmak gelmiyor içimden,,kopsun inceldiği yerden diyorum...neden böyle çabasızım onu sevmiyor muyum? ..ben bir ayna olduğumu söylerdim hep..bana bakan kendisini görürdü bende..

Acaba eşimde beni sevmiyor mu,.buyüzdenmi böyle umursamaz ve ilgisizim bende ona karşı artık..ona dokunmak ,sarılmak, sevmek, güzel sözler söylemek gelmiyor kesinlikle içimden..hakettiğini düşünmüyorum....neden böyle oldum bilmiyorum..
burada yazamayacağım farklı tartışmalarımızda oldu onun kardeşleriyle ve eltilerimle ilgili..ama benim istediğim eşimin beni savunması ve koruması ,sahip çıkmasıydı..çünkü bana göre eğer eşim sesini çıkarmazsa bu insanlar hakaretvari şekilde devam edeceklerbana karşı..eşim öyle sus pus pısırık biride değildir..yeri geldimi aslan gibi savaşır ailesiyle de..ama konu ben olayım kendiniz halledin kadınlar arasında diyor..benim halledebileceğim türden birşeyler yok zatenn halledebilaem eşime yansıtmam.. Uzun oldu ama çok mutsuzum..:( bana akıl verin benzer durumu yaşayan oldu mu:( eşiniz ilgisiz ve duyarsı mı , sizi ezdiriyor mu :( çocuk yokken ayrılmalımıyım ..yoksa mücadele mi etmeliyim .. İçim neden böyle boş hiç sevgim yok nerdeysee :((

Canim merhaba. Esini seviyorsun yoksa bunlari yazma geregi bile duymazdin. Ama canini yakiyor ne olursa olsun suan hastasin ve alttan almali diye dusunup uzuluyorsun. Benim gibisin. Duygusalsin ve duyarli. Karsindakinden de bekliyorsun dogal olarak. Karakter cok onemliymis evlilikte. İste biz bunun acisini cekiyoruz sanirim. Simdi bitirmeyi dusunme cunku hazir degilsin nekadar sevdigini bilmesende seviyosun ve uzulursun. Zaten birzaman gelecek artik dayanilmaz olacak ki insallah sizde olmaz. O zaman oyle bir dank ediyorki ... Bir anda anliyosun herseyi.. Ve en onemlisi ne istedigini

Canim merhaba. Esini seviyorsun yoksa bunlari yazma geregi bile duymazdin. Ama canini yakiyor ne olursa olsun suan hastasin ve alttan almali diye dusunup uzuluyorsun. Benim gibisin. Duygusalsin ve duyarli. Karsindakinden de bekliyorsun dogal olarak. Karakter cok onemliymis evlilikte. İste biz bunun acisini cekiyoruz sanirim. Simdi bitirmeyi dusunme cunku hazir degilsin nekadar sevdigini bilmesende seviyosun ve uzulursun. Zaten birzaman gelecek artik dayanilmaz olacak ki insallah sizde olmaz. O zaman oyle bir dank ediyorki ... Bir anda anliyosun herseyi.. Ve en onemlisi ne istedigini

Bilmiyorum bazen evi terkedesim gelmişti..dayanamamıştım resmen beni niye uğraştırdın, evlendin ben o kadar istemiyordum diyor...bazen çok korkuyorum bu sorunlar bitmeyecek biliyorum ..yaşadığımız sürece bitmeyecek..en büyük endişem ise çocuk olursa tavrı ne olur...,çocuğumu da ezer ezdirir mi..ilgisiz ve duyarsızlığını onada gösterir mi..çocuk bunları asla haketmez..bazen geleceği görür gibi oluyorum..çocuğumuz olmuş..doğumdan sonra adi eltilerim gelip laf sokup gitmil ben lohusa lohusa sinir krizi geçirmişim..:( bu sorun aylarca konuşulmuş ve içimde bir büyük pişmanlık daha oluşmuş..neden çocuk yaptım diye..

Biliyorum ki sorunlar bitmeyecek elbette..ama insana dayanma gücü veren aşk, sevgi değil mi..artık o da kalmadıysa neden ne için mücadele edeyim..günden güne bencilleşen , benimle inatlaşan , bana değer vermediğini iyice, açıktan sözleriyle belli eden bir adamı sevemiyorum artık :( karşılıklı iletişim konuşma olmuyor, olduğunda zerre kadar sevgi sözü, tamir etme uğraşı yokk...asla geri adım yok..dayanamıyorum gerçekten :((

Canim ya esin benim esime cok benziyor kuru bi erkeklik gururudur gidiyor. Benim bir yasinda bebegim var duzelir diyor insan ama olmuyor bebegine yapilan ilgisizlik sana yapilandan daha cok koyuyor. Biz bosaniyoruz. Bosu bosuna olmayacak biseyi beklemenin faydasi yok. Karsindaki hep senden fedakarlik bekliyosa olmuyor. gittikce tartismalar cirkinlesiyor. Kendini bile tanimaz hale geliyorsun. Hani diyolarya kaybedince anlar diye. Benimki ozaman bile anlamaz cunku kendinde hic sorun bulmuyor. Ben artik onunla ugrasmaktan yoruldum. Artik canimi acitmiyor yaptiklarida yapmadiklarida. Boyle yasamayada katlanamiyorum cunku ben sevmek icin gelmisim sevilmeyi seviyorum.

Ama benim için öenmlisi huzurum eşim normalde arardı mesela bugün hiç aramadı, dün dışarı çıkmıştım, sanki bi iş çeviriyormuşum gibi konuştu telde benimle, ben haber vericekmişim ona, ya bana bişey olsaymış ne olurmuş ,, yalan beni o kadar önemsese doktora götürür üzülür..sadece beni artık iyice bunalttı, sanki sebep arıyor ayrılmaya..ben her dakika onu arayıp şurdayım diyemem eskidendi o ..artık onun nazarımda değeri yok pek..keşke rol yapabilsem

Küslüğümüz uzun sürmüyordu ama ben konuşuyor ,sarılıyordum hep, bi şekilde benim çabam vardı, ben ayrı yattım bi kere kaldırdı özür diledi,, ayrı yatmasakta yatakta o bi uçta bi uçta ben ..birbirimize değmemeye çalışıyoruz resmen..cinsel hayatımızda çok yoğun değil aramzda 9 yaş var..ama bilmiyorum canım bazen diyorum işte, keşke rol yapabilsem ..diğerleri gibi suratsız olsam eşim beni mutlu etmeye çabalasa..ama yapamıyorum neşeliyim, hayat dolu.....( idim artık sıkıldım iyice )

Merhaba evliliğin ilk 6 ay ve bir kaç yılı sıkıntılı geçer diye biliyorum. ELBETTE bahsettiğiniz şeyler yenilir yutulur değil. Düşük yapmışsınız ve ilgi sıfır. Eşiniz kendini bence hala evliliğe adapte edememiş. Ki size şu durumda bile ben zaten istemiyordum diyebiliyorsa.. Sanki sitem pişmanlık var gibi. Şimdi ayrılsanız sonradan vicdan azabı çekeceksiniz siz ve eşiniz. Çünkü elimizden gelen herşeyi yaptık diyemeyeceksiniz. Pes etmek kolay. Bence siz yapmanız gerekeni yapın en son raddede vicdanınınızı da rahatlatın ve bitecekse de böyle bitsin. Bu arada bir gebelik daha yaşamamanızı tavsiye ederim. Karşınızdaki insan eşiniz de olsa onun hislerinden şüphelisiniz anladığım kadarıyla.. Bir süre daha mücadele edin karşı tarafta hiç çaba ve düzelme yoksa çocuk da olmadan bitirin bence. Sonuçta mesleğiniz var. Hayatınızın sonu değil ya her insan hata yapar. Tabiki kimse boşanmak için evlenmiyor ama dedigim gibi; onun ve evliliğiniz için yapmanız gerekeni yapın ki pişman olmayasınız sonradan. Inşallah düzelirsiniz diyorum. Erkekler zora gelemiyor birlikte geçinmeye gönlü olmayan evlenmesin o zaman .s

Erkek gibi davranip eslerini ezdirmeseler bizde onlarin erkeklik gururunu herdaim oksariz. Bak ben bir taktik okumus ve kafama yatmisti ama uyguladim tutmadi yada tam uygulayamiyorum bilmiyorum ama belki sende ise yarar. Diyorki bi yazida erkeginizi asla elestirmeyin. Onlar elestiriyi kompleks haline getiriyorlar. Kizdiginiz seyleri ona kizginken degil mutlu anlarinizda sakince anlatmaya calisincalisin vs yaziyi bulunca sana atayim bi oku.

Erkek gibi davranip eslerini ezdirmeseler bizde onlarin erkeklik gururunu herdaim oksariz. Bak ben bir taktik okumus ve kafama yatmisti ama uyguladim tutmadi yada tam uygulayamiyorum bilmiyorum ama belki sende ise yarar. Diyorki bi yazida erkeginizi asla elestirmeyin. Onlar elestiriyi kompleks haline getiriyorlar. Kizdiginiz seyleri ona kizginken degil mutlu anlarinizda sakince anlatmaya calisincalisin vs yaziyi bulunca sana atayim bi oku.

Bekliyorum canım gönderirsen sevinirim, ada arkadaşım haklısın elimden geleni yapmaya çalışacağım,,keşke bunları sevgiyle yapabilsem ..ama zorakide bilmem ne kadar olur..çok zayıf hissediyorum kendimi..

Halbuki bir kadının isterse neleri başarabileceğini tahmin edebiliyorum,..ama bizi önce yıpratıp sonra acaba hata bende mi kıvamına erkekler getiriyor..bence bizden daha kurnaz ve şeytan erkekler

Evliligin oturmasi diye biseye inancim kalmadi basta neyse sondada oyle. Hatta daha kotu ilk yil kussede ayni yatakta ama resmen kacarcasina yatmalar ikinci yil ayri odalar vs. Sonu yok bunun insan sorumluluk sahibi degilse ve evlilik bilinci yoksa ona disardan baskasi bunu asilayamiyor.

Keşke eve gelmesede ,beni aldatsada bitirsem dediğin oldu mu hiç :(

Dedim canim insan kendine gecerli sebep ariyo cunku. Ama sonra anliyosun gecerli sebeplerinin oldugunu zaten.vijdanimizla oynuyolar. Yaziyi bulamadim ama ben hatirladiklarimi yazacagim . kocanizda sevmediginiz seyleri dile getirmeyin. Olmasini istediginiz adammis gibi konusun hurrem sultan cirkin bikadinmis ama dunya padisahi onun onunde egilmis.cunku hurrem sultan oglunun olum emrini verdiginde bile kanuniye sen ne bicim adamsin insan oglunu oldururmu dememis yuksek gonuller kin tutmaz sen ne yuce ruhlu bir insansin falan deyip adami almis avcunun icine iste. Biz canimiz yandikca can yakiyoruz yapi meselesi.

Dedim canim insan kendine gecerli sebep ariyo cunku. Ama sonra anliyosun gecerli sebeplerinin oldugunu zaten.vijdanimizla oynuyolar. Yaziyi bulamadim ama ben hatirladiklarimi yazacagim . kocanizda sevmediginiz seyleri dile getirmeyin. Olmasini istediginiz adammis gibi konusun hurrem sultan cirkin bikadinmis ama dunya padisahi onun onunde egilmis.cunku hurrem sultan oglunun olum emrini verdiginde bile kanuniye sen ne bicim adamsin insan oglunu oldururmu dememis yuksek gonuller kin tutmaz sen ne yuce ruhlu bir insansin falan deyip adami almis avcunun icine iste. Biz canimiz yandikca can yakiyoruz yapi meselesi.

Canım eşim eve geldi, çok moralsizdi... Hala onu düşünüyorum ama konuşmayacağım, derdi varsa söylesin..üstelemekten irdelemekten yoruldum..bakalım bugün ne yapacak... Yine aynı yatakta iki uçtamı yatacağız yoksa bana derdinin ne olduğunu anlatacak mı..artık bende çaba olmayacak,.gelişmeleri yazarım, dediklerini dikkate alıcam ..alabilirim inşallah..ama hala kendimi şunu düşünmekten alıkoyamıyorum,

Neden bazı kadınlar için erkekler resmen herkesi kırıp geçiriyor..bizim o kadınlardan eksiğimiz mi var? Yoksa çokmu açıksözlüyüz.. Çevremde o kadar çok örnek varki kendimi uzaylı gibi hissetmeye başladım .gelişmeşeleri yazarım canım

Canım gelişmeleri yazıyorum, önce soğukla normal arası fazla konuşmadık , yemek ısıttım yedik, çay demledim , az konuştum vs vs .. Akşam uyumadan karnı acıktı ben hazırlarken sormaaaa ne olduu..benim saf salak aklımm..fal baktırmıştım parayla .,il dışında olduğundan kadın, parasını posta havalesiyle göndermiştim..buzdolabın üstünde unutmuşum ..görmez etmez göreceği tuttu , bide okuyor bana bu ne diye...amanınnn

Başladık tartışmaya..sen parayı bunlara mı veriyosun falan filan kızdı bende dedim para benim değilmi..senden istemedim ya , bana kimse hesap soramaz ben yanlış bişey yapmadım dedim...baya tartıştık ..ben moralim bozuktu ihtiyacım vardı bayanım ben , biz bayanlar sizin gibi değiliz dedim fal sana saçma gelebilir , zaten hastalık boyutunda değil ayda yılda bir.. Neyse baya tartıştık yatak odasına sıçradı tartışma tabii..

Ama yatak odasında tartışırken aklıma sizlerin yazdıkları geldi, dinlemeye özen gösterdim , dün aramışta haber vermemişim , butip şeyleri kaldıramazmış, istemiyormuş.. Eee dedim sıkıntın nedir, bahane arama istemiyosan söyle dedim ..annemi kattı işin içine annene söyle dedi..ayrılalım ozaman ,yıpratmayalım birbirimizi dedim, aileleri katmaya gerek yok dedim, ben tahammül edemem dedi..vs vs suçladı kızdı ben cvp vermeleri kestim..dayanamadım ağladım en sonunda....ağlayınca hemen sarıldı özür diledi..ne zaman dışarda seni övsem bişey oluyor kavga ediyoruz dedi..bende beni dışarıya övme , beni sevdiğini, ilgini bana göster davranışlarınla bana yeter dedim...son zamanlarda değiştin üzülüyorum dedim...
kayınvalidem aramış onu bugün, o kızı üzme demiş , çok durgundu kız hastalanmıştı demiş (düşük yaptığımı söylemedim üzülmesin diye , haber vermemiştim gebeliğimi hiç ,dün gitmiştik kayınvalideme baya durgunduk ikimizde , anlamış yazık) ,sever beni kayınvalidem bende onu çok severim, asla annemden ayırmam, anneme ne alırsam ona da alırım, Allah var iyiyi kötüyü ayırır annem ..

Hatta bazen eşimden ayrılsam bile herhalde onunla görüşmek isterdim diye düşünürdüm, o derece severim onu..işte böyle canım şimdilik gelişmeler böyle..bakalım zaman ne gösterecek

Bu beş para etmeyen zavallı kadınların neden el üstünde tutulduğu konusu hala gündemimde araştırıyorum...ve bunu çözeceğim...

Bu konuda tahsis yapacağım kesin, sorunları olan bizim gibi kadınlara yol göstereceğim...inşallah..

Back