• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin......(

• Konu Sahibi Konu Sahibi serpil26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
masturbasyon yapmak ayiplanacak ya da kinanacak bir durum degil ki..
insanlar masturbasyon ihtiyacini 3 yasindan beri hissediyorlar, vucudumuzu tanimanin en dogal yolu bu cunku, insan kendi bedenini kesfediyor, tanimak istiyor..
cinsel anlamdaki ihtiyaclarini nisanlisiyla iliskiye girerek karsilasa (ki bence bu da dogal bir durum) bu kez de "aaa ne kadar ayip olur mu oyle sey" diyerek yine elestirecektiniz.
siz 15 yasinizda belki oyun oynuyordunuz ama cinselligi bastirdiginiz icin belki bugun cogunuzun cinsel yasantisinda problemler var.
15 yasinda, tam da ergenlik doneminin ortalarinda, bireyler bu tur seylere ihtiyac duyarlar ve merak ederler, masturbasyon yapmaları cok normal.
lutfen asalim artik bu cinsellik konusunu, insanlar kendi davranislarini kinar hale gelmisler artik... sanki onceden opuserek ciftlesiyordu insanlar, cinsellik insanin varolmasiyla birlikte gelisen bir duygu ve insan var oldugu surece de olacaktir. ayiplanacak utanacak bir durum yok ortada.
Ha sen masturbasyon yapmamissindir hic, konuyla ilgili bir fikrin de yoktur, o zaman " kardesim ben masturbasyon ne bilmiyorum hic yapmadim da valla, bi doktora git gorun istersen" de yeter, oyle "cık cık cık terbiyesiz sey seni, namussuz, insan parmagini orasina sokar mi hic, ayip, senin yasindayken biz oyun oynardik" tavirlarina burunmene gerek yok hic.
anlatabiliyor muyum?

sorun senın dedıgın deıl canım sorun bu kadar yıldır neden bır sorun deıldıde kendıne sımdı oluor bız onu anlamadık.vajısnısmusun ayrıca kendı cınsel organını tanıyıp tanımamasıylan alakası yok.vajınısmus cok farklı bır rahatszlık.
hakaret eden kımse yok.yanı nısanlanmıs etmıs böle bır konuyu cozum arasa ne olacakkı sonucta evlenecek baska turlu bır cınsel hayatı olacak bızene 15 yasından bugune kadar yaptıgı masturbasyondan.

Bizzat vajinismusu yaşamiş ve yenmiş biri olarak kesinlikle cinsel organi tanımaktan geçiyor. Vajinanın geniş bir yapısı olduğunu bilmek giriş açısını bilmek vs. Doktorlara gittiğimde de ilk anlattığı buydu ama sizin başka araştırmalarınız varsa dinlemek isterim.

İnsanın kendi bedenini tanımasında ne gibi bir sakınca gördünüz? Toplumumuzda burada da örneği görüldüğü gibi bu tarz konular nedense çok ayıplanıyor, ayıplamakla da kalmayıp hakaretlere vardırılıyor.

bu tarz yaklaşımlar yüzünden kadınların 10 da biri vajinismus şu anda. Ben ilk defa kendi cinsel organima 28 yaşında vajinismus olduğum için tiksinerek bakmak zorunda kaldım. İleride kızım olursa da açıp bakıp heryerine kendini tanımasını da sağlıycam.

Mastürbasyon konusuna gelince hayatinda mastürbasyon yapmamış veya yapmayı deli gibi isteyip kötü kız olmamak için içi yana yana yapamamiş bir kadının var olduğuna inanmıyorum.

O yüzden ilk taşı günahsız olan atsın mümkünse.

Sözüm hem size hem de 15 yaşında muhtemelen hormonları tam gelişmemiş olduğu için mastürbasyon yapamayıp sek sek oynayan diğer arkadaşlara.

insanın kendi bedenini tanımaya çalışması eline ayna alıp acaba kızlığım bozuldu mu diye bakmaya çalışması değildir.

zaten 8 senedir mastürbasyon yaparken parmağını vajinası sokan birinin vajinismus olması pek mümkün değildir; değil mi?

ne cinselliği ayıplarım ne de kendini tatmini.
ama buraya ilk mesajında gelip de "ben yıllardır parmağımı sokuyorum; kızlığım bozuldu mu" diye buraya yazanı ayıplarım.

insanın aynayla kızlık zarı muayenesi yapılacağına inanması bile, sanaldan kızlık zarı muayenesi olacağına inanmasından daha mantklıdır benim için.

korkuyorsan yapmayacaksın, yapıyorsan da gidip doktora soracaksın bunu.

Bizzat vajinismusu yaşamiş ve yenmiş biri olarak kesinlikle cinsel organi tanımaktan geçiyor. Vajinanın geniş bir yapısı olduğunu bilmek giriş açısını bilmek vs. Doktorlara gittiğimde de ilk anlattığı buydu ama sizin başka araştırmalarınız varsa dinlemek isterim.

masturbasyon yapıpta cınsel organı tanımaklan vajınısmusun ne alakası varkı ?masturbasyon vajınanın ıcıne genellıkle elını sokmadan yapılan bırsey.vajınısmus ıse tamamen hıc bır sekılde cınsel ıstemi kabul etmemektır.vajınanın ıcındekı kaslarlan ılgılıdır.p...nis asamasını yapamamktır.bır msturbasyonla normal ılıskıye gırmek aynı seymıdır?bende tedavı gordum 5.5 ay cektım bu ılletı ve yendım kendı cabalarımlan.ben tedavı gordugumde kadın dogum uzamnı olupta vajınısmus olan ınsanlarıda gordum onlardamı bılmıor vajınanın yapısını gırıs yerını.ben bu durumda olsaydım böle bır konu acmazdım.dıle kolay 8 yıldır yaptıgı bır seyın zararı olup olmadıgını bence bılmesı lazım 23 yasında vede evlılık asamasında.bana sacma geldı.yaptıgı sey doganın kanunu olan bırsey asla onu kınamıorum.doktora gıdebılrdı en azndan burdan kım bılebılırkı ona yaptıgı seyın zarar verıp vermedıgını.

İnsanın kendi bedenini tanımasında ne gibi bir sakınca gördünüz? Toplumumuzda burada da örneği görüldüğü gibi bu tarz konular nedense çok ayıplanıyor, ayıplamakla da kalmayıp hakaretlere vardırılıyor.

bu tarz yaklaşımlar yüzünden kadınların 10 da biri vajinismus şu anda. Ben ilk defa kendi cinsel organima 28 yaşında vajinismus olduğum için tiksinerek bakmak zorunda kaldım. İleride kızım olursa da açıp bakıp heryerine kendini tanımasını da sağlıycam.

Mastürbasyon konusuna gelince hayatinda mastürbasyon yapmamış veya yapmayı deli gibi isteyip kötü kız olmamak için içi yana yana yapamamiş bir kadının var olduğuna inanmıyorum.

O yüzden ilk taşı günahsız olan atsın mümkünse.

Sözüm hem size hem de 15 yaşında muhtemelen hormonları tam gelişmemiş olduğu için mastürbasyon yapamayıp sek sek oynayan diğer arkadaşlara.

8 senedir kendini kurcukluyorsun şimdi mi aklına geldi bu sayın 23 yaşındaki serpil26
kızlık vazınla çok ilgiliysen parmaklamadan halledecektin kendi işini :delphin:

nan ben 15 yaşında sek sek oynuyordum millet neler yapıyormuş yaa

28 oldum
hem sek sek oynarım hem bebeme bakarım.
hem ip atlarım hem de sevişirim.
tek yapamadığım aynayla kızlık zarı muayenesi.
hep bu gelişmemiş hormonlarım yüzünden; naparsın :delphin:

insanın kendi bedenini tanımaya çalışması eline ayna alıp acaba kızlığım bozuldu mu diye bakmaya çalışması değildir.

zaten 8 senedir mastürbasyon yaparken parmağını vajinası sokan birinin vajinismus olması pek mümkün değildir; değil mi?

ne cinselliği ayıplarım ne de kendini tatmini.
ama buraya ilk mesajında gelip de "ben yıllardır parmağımı sokuyorum; kızlığım bozuldu mu" diye buraya yazanı ayıplarım.

insanın aynayla kızlık zarı muayenesi yapılacağına inanması bile, sanaldan kızlık zarı muayenesi olacağına inanmasından daha mantklıdır benim için.

korkuyorsan yapmayacaksın, yapıyorsan da gidip doktora soracaksın bunu.

Söylediklerinizin tamamına katılmamakla birlikte ki bunları tek tek açıklasam da orta yol bulacağımızı sanmıyorum ana fikri kaçırmışsınız.

Anafikir burada mastürbasyonu ya da vajina girişine aynayla bakmayı ayıplamak bunu yapan kişilere haklı ya da haksız sözlü şiddette bulunmak, aşağılamanın genel olarak toplumda var olduğu ve bu durumun da kadınların kendi cinsel yaşamlarında çok büyük sorunlara yol açtığıdır.

Bu arkadaşımız sadece bir örnek dediğim gibi haklı ya da haksız bu tavır sadece onu değil hepimizi etkiliyor.

masturbasyon yapıpta cınsel organı tanımaklan vajınısmusun ne alakası varkı ?masturbasyon vajınanın ıcıne genellıkle elını sokmadan yapılan bırsey.vajınısmus ıse tamamen hıc bır sekılde cınsel ıstemi kabul etmemektır.vajınanın ıcındekı kaslarlan ılgılıdır.p...nis asamasını yapamamktır.bır msturbasyonla normal ılıskıye gırmek aynı seymıdır?bende tedavı gordum 5.5 ay cektım bu ılletı ve yendım kendı cabalarımlan.ben tedavı gordugumde kadın dogum uzamnı olupta vajınısmus olan ınsanlarıda gordum onlardamı bılmıor vajınanın yapısını gırıs yerını.ben bu durumda olsaydım böle bır konu acmazdım.dıle kolay 8 yıldır yaptıgı bır seyın zararı olup olmadıgını bence bılmesı lazım 23 yasında vede evlılık asamasında.bana sacma geldı.yaptıgı sey doganın kanunu olan bırsey asla onu kınamıorum.doktora gıdebılrdı en azndan burdan kım bılebılırkı ona yaptıgı seyın zarar verıp vermedıgını.

Biraz önce ikili diyalogumuzda mevzu aynayla bakmaktı. Konuyu saptırmayın lütfen. Orada bir deliğin var olmadığına inanıp vajinasını aynayla incelemek zorunda kalan insanlar var ben de dahil. 5,5 ay çekip hala vajina yapısını tanımamanın vajinismus sebeplerinden biri olduğunu bilmiyorsanız bari yanlış bilgi vermeyin insanlara.

Burada sizin saçma geldi gelmedi fikirleriniz zaten kimseyi ilgilendirmiyor. Sorunun yanıtını bilmiyorsanız aşağılamanız gereksiz. Ne gibi bir fayda sağlamayı düşündünüz?

28 oldum
hem sek sek oynarım hem bebeme bakarım.
hem ip atlarım hem de sevişirim.
tek yapamadığım aynayla kızlık zarı muayenesi.
hep bu gelişmemiş hormonlarım yüzünden; naparsın :delphin:

Tebrik ederim, Allah bağışlasın.

Tenr

Söylediklerinizin tamamına katılmamakla birlikte ki bunları tek tek açıklasam da orta yol bulacağımızı sanmıyorum ana fikri kaçırmışsınız.

Anafikir burada mastürbasyonu ya da vajina girişine aynayla bakmayı ayıplamak bunu yapan kişilere haklı ya da haksız sözlü şiddette bulunmak, aşağılamanın genel olarak toplumda var olduğu ve bu durumun da kadınların kendi cinsel yaşamlarında çok büyük sorunlara yol açtığıdır.

Bu arkadaşımız sadece bir örnek dediğim gibi haklı ya da haksız bu tavır sadece onu değil hepimizi etkiliyor.

siz de benim anlatmak istediğim ana fikri kaçırmışsınız.
vajinismustan bahseden sizsiniz -ki bunun konuyla hiç alakası yoktu-

benim fikrime göre; ciddiyetle yazan hiçkimse bir foruma üye olup ilk mesajında ben 8 senedir mastürbasyon yapıyorum, parmağımı sokuyorum yazıp; sonra da bir daha uğramamazlık etmez.

benim bu soruya yazdığım cevap da kimseyi vajinismus yapmaz.

son bir dipnot da :
burda yazılanları beğenmeyen sizin de durduk yere 15 yaşında sek sek oynayan benim hormonlarıma gelişmemiş demenizde ayrıcana karamizah konusudur bana göre. :delphin:

ece pardon ama yasın kac?

Sizi vajinismus sayfamıza bekleriz. Burada bunları konuşmaktansa tecrübelerinizi paylaşırsanız arkadaşlarimiza daha çok yardimi dokunacaktır. Sevgiler.opuyorumnanaktan

Biraz önce ikili diyalogumuzda mevzu aynayla bakmaktı. Konuyu saptırmayın lütfen. Orada bir deliğin var olmadığına inanıp vajinasını aynayla incelemek zorunda kalan insanlar var ben de dahil. 5,5 ay çekip hala vajina yapısını tanımamanın vajinismus sebeplerinden biri olduğunu bilmiyorsanız bari yanlış bilgi vermeyin insanlara.

Burada sizin saçma geldi gelmedi fikirleriniz zaten kimseyi ilgilendirmiyor. Sorunun yanıtını bilmiyorsanız aşağılamanız gereksiz. Ne gibi bir fayda sağlamayı düşündünüz?

sen cokmu bılgı verdıgını zannedıorsun.aynaylan bakıp bakmamsı benım sorunum deılkı kendı sorunu.benım anlamadıgım taraf 8 yıldan berı evlılık aasamasında olan bırı yaptıgı seyın zararlı yada zararsz oldugnu burda anlayamaz doktor muayenesınde anlar bız burda mılletın belden asagısını nerden bılelım.bız sordugu soruya bak acaba bozuldummu*yaparken dusunseydı.bız masturbasyon ayıp demıozkı.2 gun sonra kocasıylan baska seylerını yazar.ya allh askına sız böle konusmalar yaptıkca bozulanda cok olur bozuldummu dıe yazanda...

siz de benim anlatmak istediğim ana fikri kaçırmışsınız.
vajinismustan bahseden sizsiniz -ki bunun konuyla hiç alakası yoktu-

benim fikrime göre; ciddiyetle yazan hiçkimse bir foruma üye olup ilk mesajında ben 8 senedir mastürbasyon yapıyorum, parmağımı sokuyorum yazıp; sonra da bir daha uğramamazlık etmez.

benim bu soruya yazdığım cevap da kimseyi vajinismus yapmaz.

son bir dipnot da :
burda yazılanları beğenmeyen sizin de durduk yere 15 yaşında sek sek oynayan benim hormonlarıma gelişmemiş demenizde ayrıcana karamizah konusudur bana göre. :delphin:

Konuyla alakasını defalarca açıkladım. Ama siz halen arkadaşın kaç senedir mastürbasyon yapmasını daha ilginç bulmuşsunuz. Orta yol bulamayacağız sanırım. İyi günler size.

sen cokmu bılgı verdıgını zannedıorsun.aynaylan bakıp bakmamsı benım sorunum deılkı kendı sorunu.benım anlamadıgım taraf 8 yıldan berı evlılık aasamasında olan bırı yaptıgı seyın zararlı yada zararsz oldugnu burda anlayamaz doktor muayenesınde anlar bız burda mılletın belden asagısını nerden bılelım.bız sordugu soruya bak acaba bozuldummu*yaparken dusunseydı.bız masturbasyon ayıp demıozkı.2 gun sonra kocasıylan baska seylerını yazar.ya allh askına sız böle konusmalar yaptıkca bozulanda cok olur bozuldummu dıe yazanda...

Evet ben aynayla vajinayı incelemenin utanılacak bir şey olmadığını küçük yaşlardaki kardeşlerimizin de çekinmeden bakmaları gerektiğini. Bunun da ayıplanacak bir şey olmadığını izah ediyorum. Bilgi veriyorum. Az ya da çok.

2 gün sonra inşallah kocalarıyla sorunlkarı varsa yazarlar biz de yardımcı olmaya çalişiriz elimizden gelirse. Amacımız birbirimze destek olmak, yaşadığımız dünyada payaşamadığımız şeyleri burada paylaşmak zaten. En azından benim için böyle.

Sizi vajinismus sayfamıza bekleriz. Burada bunları konuşmaktansa tecrübelerinizi paylaşırsanız arkadaşlarimiza daha çok yardimi dokunacaktır. Sevgiler.opuyorumnanaktan

sizin yanınzda bızım bılgılerımız sonuk kalır ece hanım....
tamam ben oraya ugrarım kı zaten benım sureklı gırdıgım bır topık cok yenı oldugun ıcın bılemezsın sende bozuldummu dıe sorulara cevp ver burda jınekolojık muayenenlen :)

ben namusun bacak arasında aranmadığını düşünüyorum.kızlar bu bizim bedenimiz bizim vücudumuz bunun için ne bir erkeğe ne de bir başkasına hesap vermek zorunda değiliz.

Back