• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Lütfen Yardim Edin Napicami Bilmiyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

YeniBahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
103
1
116
44
İstanbul
Merhaba arkadaşlar acilen yardıma ihtiyacom var. Oğlum 2,5 yaşından bu hafta başı kreşe başladı. ben daha öncede çalışan biriydim. 2 yıl evde kaldıktan sonra çalışmaya başlamam gerekti,herşey bir yana kendi psikolojim için 4 ay evvel çalışmaya başladım bu zamana kadar annem baktı fakat o da gitmek zorundaydı. Bu hafta başında hem ben yeni bir işe başladım,hemde oğlumu kreşe verdim. Kreş Yenibosnada Beyaz Papatya çocuk yuvası. Kamerası filan yok. Ama eğitimcileri ve ortam çok sıcak ve tecrübeli.Araştırmada yaptım.Belgeleri tam. Ne biliyim. Bunca yıllık iş hayatında edindiğim tecrübeyle insanlarıda az çok tanıyorum diye düşünüyorum. Fakat sorun şu ki oğlum yani Oğuz bıraktığımızda çok ağlıyor. Boynuma sarılıyor. İçim parça parça oluyor napıcamı bilmiyorum. Farklı bir ortam,farklı bir düzen onun için alışma süreci olması gerek biliyorum ama bilmiyorum. Az önce de uyuturken birden uyandı ve beni parka bırakma dedi. Yuvanın bahçesi park ondan park diyor yuvaya. LÜTFEN BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN ANNELER BANA YARDIM ETSİN. O benim canım yanlış birşey yapmak istemiyorum ama çalışmamda gerek. Bu sabah bırakırken çok ağladı fakat 1 saat sonra aradım,oynuyo yanımda dedi öğretmeni bir sorun yok bu gün dedi,akşam eşim almaya gitti 4 gibi, o zamanda bu gün iyiydik hatta baya yemekde yedik demiş. Normalde de oğuzun yemek problemi vardı ve çok inatçı,bunu öğrt. ikinci gün farketti daha. İlgileniyorlar diye düşünüyorum. Bazı konuşmaları beni çok rahatlatıyor. Mesela yemek konusunu söylediğimde (günde 5 kez filan arıyorum d o konuşmaların birinde) acele etmeyin,korkutamam çocuğu ürker.önce alışma sürecini atlatalım filan diye konuştu. Bilmiyorum. Yardım edin,akıl verin,bişeyler anlatın tecrüblerinizi anlatın nolur. ÇOK İHTİYACIM VAR.

Canım benim ben de kızımı 3,5 yaşında bırakmıştım kreşe.Alışması zor oldu.Sabahları gitmek istemiyordu.O güne kadar annem baktığı ve yalnız büyüdüğü için içine kapanık bir çocuktu.Kreşe başladktan bir hafta sonra kadardı.Bir gece baktım altına kakasını yapmış.Sonra araştırdım ki kreşde de yapmamış.Evde yapmayınca ben de orada yapıyor zannetmiştim.Utandığı için onlara söyleyememiş de...Yani ilk günler hem anne hem çocuk için çok zor geçiyor.Daha 5 gün olmuş başlayalı.Biraz daha sakin ol canım.Zamanla alışır...Sen yine de yakından takip et olanları.Sevgiler...İyi akşamlar...a.s.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Senin ki gene büyükmüş,benimki 2,5 yaşında olduğu için korktum ben yanlış birşeymi yapıyorum diye. Daha bezliyiz biz. Dedim ya inatçıyız diye, baskı da kurmak istemedim o konuda. Bu yaz onun için zor ve farklı olacak biliyorum ama o hazırmı bilmiyorum. Ben hazırmıyım onuda bilmiyorum. Korkuyorum birazda. Kreşe gelince,yakarım ortalığı oğluma gelecek en ufak bir zararda. Oğuz farkındalığı çok yüksek bir çocuk. Hareketlerinden ve konuşmalarından anları diye düşünüyorum. Ay bilmiyorum Önce Allah'a sonra onlara emanet güsel yavrum. Babasıda bende kontrol ediyoruz ama bi yere kadar,güven gerek diyor eşim,renkleri koyuysa yakın zamanda belli olur diyor o da. İlgine teşekkür ediyorum. Sevgiler

Arakdaşlar saat geç oldu biliyorum ama lütfen tecrübelerinizi paylaşın benimle gerçekten ruh halim pek iyi değil. Çocuğunu bu yaşta kreşe veren anneler yokmu?:sm_confused:

canım benim tecrubem filan yok ama alışır bennce yeni ortam sonucta calışmak zorundasın onun geleceği ,için
çalışan anne olmak cok zor işte
eve geldiğinizde onunla bolca kaliteli vakit geçir

selam canım benim oğlumda 28 aylık kreşe başlamıştı ve 2hafta zor günler yaşadık .ama sonra çok sevdi orayı ve söylediklerine göre 2 haftayla 4 hafta arası alışma süresi oluyormuş çocuğa göre değişirmiş.umarım sizinkide çabuk alışır.
kamera sisteminin olmaması sizin için kötü olmuş.ayrıca servis imkanınız olsaydı alışmayı çabuklaştırdığı söyleniyor.benimki servise bindiğinde ağlar köşeye varmadan susarmış.malum arabayla dolaşmak çocukların hoşuna gidiyor.size tek tavsiyem sabırlı olun ve sakın sık sık ziyaretine gitmeyin.onu bıraktığınızda da arkanıza bakmadan ilerleyin.(annelik işte dayanamıyoruz biliyorum)
kolay gelsin!

paylaşımınız için teşekkür ederim. Bunları duymak bana biraz umut veriyor. Kreş eve çok yakın sabah ben bırakıyorum akşam babası alıyor. Belkide dediğin doğrudur ama dediğim gibi eve çok yakın aslında biz böyle tercih ettik. Servissiz olsun dedik. Birde kreş iyi gibi geldi bana müstakil kendi bahçesi var. İki katlı. Evet kamera olsaydı bende daha rahat olabilirdim mutlaka. Hepinize teşekkür ed,yorum ve bilgi ve tecrübe sahibi olan diğer annelerin veya uzmanların yamalarınıda rica ediyorum

Benimde boyle bir tecrubem yok ama cevremde gordugum duydugum kadar butun cocuklar genelde bir alisma devresi geciriyorlarmis, sade sizin cocucugunuz digil arkadasim bukadar uzulmeyin.kolaymi anne,babanin yanindan cikip baska insanlara alismaya calisiyor yavrucak kesinnikle bu bir,iki gunde atlatilicak birsey digil ama suda bir gercekki bir haftada 10 gunde gecse alisicak sonucta eminim cokta sevicek arkadas ortamini, cevremden edindigim bilgilerden ibaret bunlar....insaallah sizin yavrunuzda kisa zamanda alisir,ve krese gitmeyip evde kaldigi gunler kendisi gitmek isteyecek cunki arkadas ortamina alisiyorlar civil,civil:icecream:

selam emine benimde kizimkrese gidiyor evet cocuklarin ortami degsince anneye daha cok düsüyorlar birde cok agliyorlar benimki 1 yil agladi bagirdi sonunda ben pes edecektimki ögretmeni biraz daha dayanin dedi gercekte hakliymissss simdi kizimi almiya gidiyorum anne oyunumu bozma biraz bekle öyle gidelim diyor krese basliyali 2 yil oldu sükür iyiiii alisti isallah seninkide alisir kres iyise gerizi biraz zaman kaliyor cocugun alismasi zaman aliyor birde evde fazla kural olmuyor ama kreste oluyor kurallardan bende kizimda menmun simdi

canım ya yarama parmak bastın
bende 2 hafta sonra başlatacağım kızımı kreşe
3.5 yaşında
bize aşırı bağlı öyle içime oturduki şimdi nasıl alışacak yavrum benim
ama onun iyiliği ve sosyalleşebilmesi için kreş gerekli inşallah ilerde anlarlar bizleri

Merhaba arkadaşlar acilen yardıma ihtiyacom var. Oğlum 2,5 yaşından bu hafta başı kreşe başladı. ben daha öncede çalışan biriydim. 2 yıl evde kaldıktan sonra çalışmaya başlamam gerekti,herşey bir yana kendi psikolojim için 4 ay evvel çalışmaya başladım bu zamana kadar annem baktı fakat o da gitmek zorundaydı. Bu hafta başında hem ben yeni bir işe başladım,hemde oğlumu kreşe verdim. Kreş Yenibosnada Beyaz Papatya çocuk yuvası. Kamerası filan yok. Ama eğitimcileri ve ortam çok sıcak ve tecrübeli.Araştırmada yaptım.Belgeleri tam. Ne biliyim. Bunca yıllık iş hayatında edindiğim tecrübeyle insanlarıda az çok tanıyorum diye düşünüyorum. Fakat sorun şu ki oğlum yani Oğuz bıraktığımızda çok ağlıyor. Boynuma sarılıyor. İçim parça parça oluyor napıcamı bilmiyorum. Farklı bir ortam,farklı bir düzen onun için alışma süreci olması gerek biliyorum ama bilmiyorum. Az önce de uyuturken birden uyandı ve beni parka bırakma dedi. Yuvanın bahçesi park ondan park diyor yuvaya. LÜTFEN BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN ANNELER BANA YARDIM ETSİN. O benim canım yanlış birşey yapmak istemiyorum ama çalışmamda gerek. Bu sabah bırakırken çok ağladı fakat 1 saat sonra aradım,oynuyo yanımda dedi öğretmeni bir sorun yok bu gün dedi,akşam eşim almaya gitti 4 gibi, o zamanda bu gün iyiydik hatta baya yemekde yedik demiş. Normalde de oğuzun yemek problemi vardı ve çok inatçı,bunu öğrt. ikinci gün farketti daha. İlgileniyorlar diye düşünüyorum. Bazı konuşmaları beni çok rahatlatıyor. Mesela yemek konusunu söylediğimde (günde 5 kez filan arıyorum d o konuşmaların birinde) acele etmeyin,korkutamam çocuğu ürker.önce alışma sürecini atlatalım filan diye konuştu. Bilmiyorum. Yardım edin,akıl verin,bişeyler anlatın tecrüblerinizi anlatın nolur. ÇOK İHTİYACIM VAR.

eminecim merhabalar!seni çok iyi anlıyorum.biz çalışan anneler ergeç bu zorlukları atlatmak zorundayız.bu bir süreç ve bunun aşılması için sabırlı olmamız şart.söylediğin gibi verdiğin kreşe güvenmek zorundasın yoksa canını oraya bırakamazsın.ama körükörünede güvenme algıların açık olsun sadece kendi çocuğunu değil başkalarınınkilerinide gözlemle ticari kurumlar olduğu için amaç para kazanmaktır unutma.
oğluşuna gelince evet senden ayrılmak çok zor geliyodur biz bile şu yaşımızda annemizden ayrılmak istemezken onun bu durumu olgunlukla karşılamasını beklememiz haksızlık olur.senin onu birdaha almıyacağın endişesi ile uyku arasında öyle konuşuyodur.
.senin yapıcağın şu onu çok sevdiğini onsuz bir hayat düşünemediğini devamlı söyleyip çalışmakda zorunda olduğunu ayrı kaldığınız zamanlarda keyifli vakit geçirmesi için yaşıtlarıyla beraber olmasını istediğini mesai bitiminde kesinlikle onu senin yada babasının alıcağını biçok kez tekrar etmen gerek.biliyosundurki çocuklar bilseler bile bazı şeyleri tekrar tekrar duymak isterler.senin onu kreşe hazırlayıp hazırlamadığını bilmiyorum ama bir hafta önceden çocuğu okula hazırlamak çok önemli.birden bire hiç bilmediği bir yer
ve insanlarla başbaşa kalmak endişe verici olabilir.birde bizim çok yaptığımız bi hata çocuğu bir birey yerine koymayıp çocuktr anlamaz nasıl olsa deyip çok fazla yapılan çeylerin nedenlerini niçinlerini açıklamamak.oysaki her sağlıklı çocuğun her olayı anlayabilme kapasitesi,her konuda bir fikri ve duygusu vardır.

Emine Cim Ben Bir Anaokulu öğretmeniyim Ve Inan Orada Ilgileniyolardir Diğer Taraftan Zor Bir Durum Onun Için Yuvaya Alişmak Senden Ayrilmak Tabiyanliz Bir çocuk Olarak Büyümesi Onu Bu Ortama Yabanci Kilmiştir Keşke Biraz Arkadaş Edinmesini Sağlasaydin Eve Geldiğinizde Okuldaki Arkadaşlarinin Ne Güzel Giyindiklerini Isimlerini Onlarla Ne Ler Yaptiğini Sor Başta Cevap Vermiyecektir Ama Sen Israrla Tatli Tatli Sorunca Cevap Verir Birde Okuldaki Arkadaşlarina Hediyeler Alin Mesela Birer çikolata Sakiz Vs Onun Dağitmasini Isteyin Bu Inan Işe Yarar
çocuğun Senden Ayrildiği Bir Yer Olarak Değil Iyi Bir Vakir Geçireceği Bir Yer Yarat Bunu Yapa Bilirsin
Bu Msji Okuyanlar Olursa Onlarada Tecrübe Olur

bende bundan 1 sene önce kreşe vermek zorunda kalmıştım 3 yaşındaydı cok konuşan bir cocuktu cok erken başldı konuşmaya cişini dahi 2 yaşındayken başladı söylemeye fakat kreşe verdikten sonra konuşmuyordu ve geceleride sürekli altını ıslatmaya başladı senin gibi bende akşama kadar defalarca arardım 2 hafta gitti sonrada farkettimki cocuğum içine kapanık saf bir cocuk oldu orda calışanlara kalırsa cok iyi burda iştahıda artı gelişme cok filan diye söylüyorlara ama ben cocuğumu onlardan daha iyi biliyorum gelişmeden cok aptallaştı sebebi de yaşları küçük olduğu için anne sevgilerine ihtiyacları var kendilerini güvende ve mutlu oldukları tek yer annne kucağı eğerki imkanın varsa küçük yaşta verme huyları cok değişiyor 4 yaş tam uygun daha cok küçük hiç birşeyden anlamıyorlar sadce bize ihtiyacları var yinede için rahat olması için cocugunu cok yakından takip et psikolojikmen bir değişme olusa kesinlikle gönderme istersen bir pskolağa danış tv lerde cok defa 4 yaşı altındaki cocuklarınızı göndermeyin diye uyarımlarda yaptılar ama hayat şartları calışmak zorunda kalıyoruz 2 hafta içinde geri aldım kızımı ama hala onu bırakıp gitme korkusunu içinden atamıyor önceden annnesinde kalırdı ama şimdi kalmıyor sadece boynuma sarılıp sevgi istiyor o korku asla onlardan gitmiyor ve şimdi cok pişmanım ona oküçük yaşta opisikolojiyi yaşattığım için benden tavsiye egerki calışmak zorunda isen dahi kesinlikle kreşe verme annesine veya babannesine ver onları daha yakın buldukları için o korkusu olamaz özler sadece seni cocuk gelişi cok önemli hayatta tek karşılıksız mahsum sevgilerle seven sadece cocuklarımız sadece bizden istedikleri annne sevgisi

aslı82 bitirdin beni şimdi. senin yazına kadar okuduklarım bei tam biraz rahatlatıyoduki,senin yazdıkların gerçekten içimi titretti. Oğuz algıları çok açık bir çocuk. 2,5 yaşında ama herşeyi algılayabiliyor. helede 2-3 gündür gitme bırakma beni diyor. zaten içim parça parça. birde sen böyle yazınca,of of.
yanlız bir çocuk ama çevremizde ki arkadaşlarımızın çocuklarıyla da arkadaşlığı var. Tamamen yanlız değil. Ama dedim ya endişeleniyorum. Yanlış birşey de yapmak istemiyorum. Onun incinmesi bu hayatta istiyeceğim en son şey bile değil. Canımın parçası o benim. Ağlıyabilirim.
Öğretmeni bu hafta iyiyiz diyor. Tutturmuyormuş bizi. Geçen hafta tutturuyordu. Sadece sabah bırakırken ağlıyor Oğuz. Sonrasında iyiymiş. Arkadaşları ile oynuyormuş. Mesela bu gün öğlende görevli aradı beni Oğuz uyumak istemiyor ben gidicem annem gelsin demiş. O da arayıp almamız gerektiğini. Çocuğun orayı korkacağı bir yer değilde kendini iyi hissetmesi gerektiği bir yer hissetmesi için alışana kadar böyle olması gerektiğini söyledi. Dedesi gitti aldı.
Birde babaanesi çalışıyor ama önümüzdeki ay işten ayrılıcakmış. Ben bakabilirim diyor. Bilmiyorum. Kreşin ona katkı sağlayacığını düşünüyorum. Yeterli olamamaktan da korkuyorum. Bazen evet erken mi acaba diyorum. Of offffffffffffff. DELİRİCEM

canım, çok üzüldüm ...benm kızım 2.5- 3 yaşında kreşe gitti. ama ben hiç sorun yaşamadım. ilk gün hafif bir dudak sarkıklığı, gözlerinn dolması oldu o kadar... sonrasında ki 1 hafta sonra seve seve gitti ve geldiğinde hep mutluydu. genelde hep kreşten kaynaklıdır diye duyuyorum ama bence alakası yok. benden 2 ay sonra benim tavsiyemle arkadaşımın oğlu gitti. 2 hafat çocuğun feryatlarıla kreş inlemiş. sabahları ağlaya ağlaya gitmeler...kreş aynı, yönetim aynı, öğretmen aynı . kızım arkadaşı oldğu için o da onunla ma yok çocuk durmadı ve arkadaşımın yüreği daha fazla dayanmayıp oğlunu aldı...

bir şey soracağım gerçi 2,5 yaşta henüz çok küçük ama çok mu korumacısınız . yanlış anlamayın sakın sorduğumu çünkü genelde bu tür davranışları özgüven eksikliği yaşayan ve anneye bağımlı çocukların yaptığını okumuştum. gerçi 2.5 yaş çok küçük...

umarım sorununuzu çözersiniz. hem siz hemde yavrunuz yıpranmasın. sevgiler:))

ben evli degilim fakat kendimden annemden cok iyi biliyorum ve guzenimden ben cocukken annem beni de bırakdıgında cok aglardım butun cocukların oldugu cocuk ve annesinden kopmak istemez ama kres anlatmana gore cok guzel ve beni annem krese yazdırdıgında kurala cıkıp cok muhtemes bi kresmis ama benim aglamalrıma dayanamayıp beni kresden almıs ve aradan yıllar gecdi soyler soyler onu soyler :) ve cok hata yapdıgını her defasında dile getitrir sakın ola ki cocugunu alma derim ben cunku hem gelisimi iyi icinde cok guzel olacak bir aglar 2 aglar sonra alısır sunu da unutma cocugun aktifitesi artar yeni seyler ogrenir ve okula basladıgında bu ona cok guzel bi on hazırlık olur kuzenimin de 5 yasında bir cocugu var onada aynısı demisdim zamanında o zaman cocugu 4 yasındaydı onunla birlikde aglardı ama almadı ve suan iyiki aglamasına bakmamısım cocugundaki gelismeliri gordukce bi seyler ogrendikce cok mutlu oluyooo ve inan bir sure sonra alısır keske benimde annem zamanında beni almasaymıs gozyaslarıma bakmasaymıs bunu hala ana kız derizz....UNUTMA vede allah kolaylık versin hatda yardımcın olsun cocugun aglarken bir annenin icini ne kadar yanar bilmesemde tahmin edebiliyorum...

benımde oglum 3 yaşında bende 2 yaşında verdım kreşe. benım oglumda ılk bı kreşe verdım orda bacaklarıma sarılıyodu bırakma benı dıye. nıye böyle yapıyo dıye sordugumda alışma sürecı demışlerdı. sonra kreşın bırçok yalanına rastladım oglum çok korkar olmuştu herşeyden bunlar ayrıca 1 hafta ıçınde gelıştı sonra aldım başka bır kreşe verdım çocugum orda en fazla 3 gün ıçınde alıştı. severek gıdıyor gıtmedıgınde arkadaşlarımı özledım dıyor. eger çocugunuz ısrarla oraya gıtmek ıstemıyorsa lutfen bunun altında başka şeyler arayın çocuk anlatamıyor belkı ama verdıgı tepkılerle mutsuzlugunu anlatıyor. kreşler göz boyamak ıçın çok fazla yalan söyleyebılıyor. ayrıca verdıgınız kreşte şunları dıkkate alınız kreşın başında sorumlu müdür süreklı ordamı. çalışan ögretmenler egıtımlımı yoksa bakıcı anne dıye bı kadın koyuyolar oda hıç egıtımı olmayan tamamen bılgısız bırı olabılıyor. bunlar çok önemlı

cnm haklısın kararsız kalmanda benim çoçuğum yok fakat eltimin oğlu vardı oda 2.5 yaşlarında kreşe verdi ..kreşe 1 hafta bilmedin 2 haftada cocuk alışır ..
baktın bu dönmede istemiyorsa kreşi değiştir..kreşler hakkında neler duyuyoruz all korusun eltimin oğluda hiç gitmek istemiyordu sonra kreşten aldı
annanesi baktı..ama kreş çoçuğun sosyalleşmesi içinde gerekli..
bunu düşünerekten eltim salı perşenbe kreşe bırakıyor ..diğer günler
annanesi bakıyordu hafat sonuda zaten kendisi ilgileniyorsu..
sende böyle yapabilirsin ..hafat da 2 gün verip diğer günler babaannesi bakabilir ...
sonra yavaştan günleri arttırıp 5 günede tamam laya bilirsin ...
eltim bçyle yaptı 2 gün kreş 3 annanesi bakıyordu maç oğlu
gayet güzel gelişmler gösterdi inş sende en kısa sürede
budurum istediğin gibi ilerler...sevgilerle

ilginize ve desteğinize teşekkür ederim. Kreşteki öğretmeni çok tatlı bir bayan eğitimlide bilmiyorum aptal gibi davranmak istemiyorumda bu konu da ama daha fazla araştırıcam. Şu bir ay bir geçsin diye karar verdim. inşallah hayırlısı olur oğlum için. sizden gelen öneriler beni çok mutlu ediyor arkadaşlar teşekkür ederim herkeze

Back