• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen Yardim! Bir bayan olarak baska bir bayani acayip kiskaniyorum :(

Ceren_cebil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2014
102
53
53
37
2 yildir beni uzen bir derdimi paylasmak istedim. Biraz uzun okuyup fikirlerinizi benimle paylasirsaniz mutlu olurum. Konuyla alakali olacagindan once kendimi biraz anlatayim. Yurtdisinda yasiyorum 27 yasima ragmen hem niversite okuyup hem calisiyorum. Ailem TR'de yasiyor. Burada baska sehirde bir erkek arkadasim var yabanci ve 6 yildir birlikteyiz. Allah'a sukur mutluyuz, sorunumuz yok. Okul ve is hayatim disinda sosyal hayatim neredeyse sifir. 3-5 arkadas var ama ben nedense disari cikmaktan bile zevk almiyorum. Neyse sorun su. Erkek arkadasim dugunlere, dogum gunu partilerine, ev oturmalarina falan gidince merakimdan once ortami sonra da en guzel gorunen bayani sorardim. Baktim benimki hep ayni cevabi veriyor. Arkadasinin karisi. Kesinlikle kiza ilgi duydugunu dusunmuyorum, sorun o degil. Sadece durustce kimi guzel bulduysa onu soyluyordu her defasinda. Yalniz 2 yil once kim bu kiz acaba diyip merakimdan yine Instagramina, facebookuna baktim. O gun bugundur de hep bakiyorum. A'dan Z'ye kizin herseyini ogrendim. Kiz karayiplerden, hint kokenli. Kim Kardashian'a benziyor. Hafif balik etli 1.63 boylarinda. Bir suru seveni var, bakin takipcisi demiyorum, 550 kisi takip ediyor hepside tanidiklari, akrabalari. Bir resim paylassin herkesler ayilip bayiliyor: "soyle guzelsin, boyle sahanesin, modadan cok iyi anliyosun, mukemmelsin.. vs" Herkesle ayri ayri nazikce ilgileniyor. Kocasinin ve kendisinin guzel bir isi var. Bir hastanede yonetim bolumunde calisiyor. 3 kati bahceli bir evde oturuyolar. Surekli alisveris yapiyor. Ek is olarak profesyonel makyaj yapiyor. Bu yuzden hep bakimli gorunuyor. Bu ulkede giyimi pek bilmezler. Bu kiz da modada oncu olacam diye bana gore biraz takip takistiriyor, bazen zevksizlesiyor ona ragmen millet giyim bilmediginden bunu goklere cikartiyor. Saci basi hergun yapili, surekli bakimli makyajli. Yilda 3-4 kez yurtdisi tatiline cikiyor. Koc burcu. Oyle aile iliskileri varki bizim Turk milletinde bile kalmamis. Oyle sahane. Hergun biryerlerde. Durduk yere kiza nefret duymaya basladim. Gecen haziran kocasinin dogum gunu pdiye supriz parti hazirlamis. 150 kisi gelmisdi diyebilirim. Ay gidip canli canli goreyim de rahatlayayim diye dusunuyordum. Ilk ve son kez onu gordum hayatimda. Cok zarif ve hos giymistim. Ben de 163 boyundayim ve cok guzel fizigim vardir. Partide bu kziin en yakin arkadaslari suzup durdular beni. Partiye en son kocasiyla geldiler. Ya kiza saplantili oldugm icin ya da gercekten kiz guzel oldugu icin o havam sonup gitti gibi oldu sanki. Cunku O da cok zarif ve hostu. Mehabalastik falan. Seytan tuyu mu desem cok zarif ve sevecen bir konusma yapisi var. O gunden sonra daha da sardim bu kiza. Gecen gun artik bana zarar verdigini dusunerek yemin ettim bakmicam bu kizin profillerine diye. Bakmiyorum da. Ama aklimdan da cikmiyor. Merak ediyorum neler yapiyor diye. Biliyorum herkesin hayati kendine. Hirs yapip kendi hayatima odaklanmaya calisiyorum ama hicbir zaman onun gibi olamayacagimi da biliyorum. Onun cevresine ben Turkiye'deyken bile sahip degildim. Nasil kurtulurum bilmiyorum. Erkek arkadasimin bu duurmdan aberi yok, ama bazen ister istemez kizdan konusuyorum ve hafif takintili oldugumu anladi diye dusunuyorum. Bu da iyi degil sonucta. Niye boyleyim, nasil ve ne zaman duzelirim bilmiyorum ama cok uzuluyorum.

...fena
çok şaşırdım
gerçekten saplantı oluşturmuşsunuz
bence kendi artılarınıza yönelin, yeteneklerinizi keşfedin
hobiler edinin, iyi olduğunuz konulara yoğunlaşın
başarma duygusu öz saygınızı arttıracaktır
dilerim başarırsınız...

iyi güzel de şimdi bu kız için nasıl bir tavsiye verebiliriz sana.
Kadın aktif, sosyal, zeki ve güzelse onun suçu mu?

Kesinlike degil. Ben kucuklugumden beri hep birileriyle, kuzenlerimle falan karsilastirilarak buyudum. 3-4 yil oncesine kadar da bu kadar kimseyi takmazdim. Kiskanclik nedir bilmezdim. Bu kizin 5 misli, muhtesem hayat yasayan cok guzel ve zeki arkadaslarim, tanidiklarim var. Ben de bilmiyorum niye bu kiza taktigimi. Neden ozellikle bu kiz anlayamiyorum. Hani her durumu sahane olana boyleyim desem tamam da.. sadece bu kiz olmasi sinirlendiriyor beni.

Gereksiz yere tavır alan kadınlar çok oldu çevremde.Aramız iyi iken birden bire konuşmayı kestiler hep.
Öyle moda ikonu tarzında biri de değilim hani, sadece bakımlı sayılırım.
Ben de koç burcuyum.
Bu durum beni başlarda çok üzse de artık eğleniyorum bu durumdan.

Allah çekemeyenin kötülüğünden korusun !

Guzel yanlarini ornek almayi dene
Mesela yakistırmasini
Yaptigi makyaji kiskanmak, ozenmek degilde örnek almak gibi

İlgin guzel bir olaya donusur

Ayrica hatun profesyonel makyajla ugrasiyomus fizigide anlattigina gore normal ortalamada

Bak bi
733902_183524045174103_792181725_n.jpg

Kesinlike degil. Ben kucuklugumden beri hep birileriyle, kuzenlerimle falan karsilastirilarak buyudum. 3-4 yil oncesine kadar da bu kadar kimseyi takmazdim. Kiskanclik nedir bilmezdim. Bu kizin 5 misli, muhtesem hayat yasayan cok guzel ve zeki arkadaslarim, tanidiklarim var. Ben de bilmiyorum niye bu kiza taktigimi. Neden ozellikle bu kiz anlayamiyorum. Hani her durumu sahane olana boyleyim desem tamam da.. sadece bu kiz olmasi sinirlendiriyor beni.
altında yatan neden zaten senin küçüklüğünden kıyaslanarak büyümen.
O yüzden bu kadın da tesadüf de olmuş olabilir ya da en çok görüştüğün insanlardan biri.
Dişi olarak her bakımdan öne çıkıyor anlattığın kadarıyla bu da senin kendi içinde kendini kıyaslamana neden oluyor sanırım.

:KK57:

sen anlattığın kadar güzelsen öyle çevreden övgüler alıyorsan bu neyin kıskançlığı:KK53:

:) Oyle guzel oldugumu soylemedim, cirkin de sayilmam aslinda. Fizgim guzeldir dedim. Sorun keske dis gorunus olsa.. Bu memlekete kendime birseyler katmak icin geldim git gide koreldim.

2 yildir beni uzen bir derdimi paylasmak istedim. Biraz uzun okuyup fikirlerinizi benimle paylasirsaniz mutlu olurum. Konuyla alakali olacagindan once kendimi biraz anlatayim. Yurtdisinda yasiyorum 27 yasima ragmen hem niversite okuyup hem calisiyorum. Ailem TR'de yasiyor. Burada baska sehirde bir erkek arkadasim var yabanci ve 6 yildir birlikteyiz. Allah'a sukur mutluyuz, sorunumuz yok. Okul ve is hayatim disinda sosyal hayatim neredeyse sifir. 3-5 arkadas var ama ben nedense disari cikmaktan bile zevk almiyorum. Neyse sorun su. Erkek arkadasim dugunlere, dogum gunu partilerine, ev oturmalarina falan gidince merakimdan once ortami sonra da en guzel gorunen bayani sorardim. Baktim benimki hep ayni cevabi veriyor. Arkadasinin karisi. Kesinlikle kiza ilgi duydugunu dusunmuyorum, sorun o degil. Sadece durustce kimi guzel bulduysa onu soyluyordu her defasinda. Yalniz 2 yil once kim bu kiz acaba diyip merakimdan yine Instagramina, facebookuna baktim. O gun bugundur de hep bakiyorum. A'dan Z'ye kizin herseyini ogrendim. Kiz karayiplerden, hint kokenli. Kim Kardashian'a benziyor. Hafif balik etli 1.63 boylarinda. Bir suru seveni var, bakin takipcisi demiyorum, 550 kisi takip ediyor hepside tanidiklari, akrabalari. Bir resim paylassin herkesler ayilip bayiliyor: "soyle guzelsin, boyle sahanesin, modadan cok iyi anliyosun, mukemmelsin.. vs" Herkesle ayri ayri nazikce ilgileniyor. Kocasinin ve kendisinin guzel bir isi var. Bir hastanede yonetim bolumunde calisiyor. 3 kati bahceli bir evde oturuyolar. Surekli alisveris yapiyor. Ek is olarak profesyonel makyaj yapiyor. Bu yuzden hep bakimli gorunuyor. Bu ulkede giyimi pek bilmezler. Bu kiz da modada oncu olacam diye bana gore biraz takip takistiriyor, bazen zevksizlesiyor ona ragmen millet giyim bilmediginden bunu goklere cikartiyor. Saci basi hergun yapili, surekli bakimli makyajli. Yilda 3-4 kez yurtdisi tatiline cikiyor. Koc burcu. Oyle aile iliskileri varki bizim Turk milletinde bile kalmamis. Oyle sahane. Hergun biryerlerde. Durduk yere kiza nefret duymaya basladim. Gecen haziran kocasinin dogum gunu pdiye supriz parti hazirlamis. 150 kisi gelmisdi diyebilirim. Ay gidip canli canli goreyim de rahatlayayim diye dusunuyordum. Ilk ve son kez onu gordum hayatimda. Cok zarif ve hos giymistim. Ben de 163 boyundayim ve cok guzel fizigim vardir. Partide bu kziin en yakin arkadaslari suzup durdular beni. Partiye en son kocasiyla geldiler. Ya kiza saplantili oldugm icin ya da gercekten kiz guzel oldugu icin o havam sonup gitti gibi oldu sanki. Cunku O da cok zarif ve hostu. Mehabalastik falan. Seytan tuyu mu desem cok zarif ve sevecen bir konusma yapisi var. O gunden sonra daha da sardim bu kiza. Gecen gun artik bana zarar verdigini dusunerek yemin ettim bakmicam bu kizin profillerine diye. Bakmiyorum da. Ama aklimdan da cikmiyor. Merak ediyorum neler yapiyor diye. Biliyorum herkesin hayati kendine. Hirs yapip kendi hayatima odaklanmaya calisiyorum ama hicbir zaman onun gibi olamayacagimi da biliyorum. Onun cevresine ben Turkiye'deyken bile sahip degildim. Nasil kurtulurum bilmiyorum. Erkek arkadasimin bu duurmdan aberi yok, ama bazen ister istemez kizdan konusuyorum ve hafif takintili oldugumu anladi diye dusunuyorum. Bu da iyi degil sonucta. Niye boyleyim, nasil ve ne zaman duzelirim bilmiyorum ama cok uzuluyorum.
27 aşında gencecik insansın.Thasil yapıyorsun çalışma hayatın var.Erkek arkadaşın da var.Senin için elin kızının takipçi sayısı,partideki arkadaş sayısı mı bir kriterdir.İnstagramda yemek tarifleri veren,3-5 çocuklu evkadınıda milyonlarca takipçisi oluyor.Çoğu kişinin onbinlerce takipçisi var.Bu onun muhteşem olduğunu göstermez.İnstagramda fazla zaman harcıyordur fazla ilgilidir.Etiket çok yapıyordur.Güzel resimler koyuyordur.İnstagramda 10 tane takipçisi olanın hayatında hiç mi artıları yok sanıyorsun.Boşver elin kadınını.Çok büyütöüşsün gözünde.Başkalarını değil,kendini büyüt.Gnececik insanın sosyal olmaması ne acı.İnsan sevgilisyle birşeyler yapar.Gezer,sinemaya gider,elele dolaşır.Arkadaş gruplarıyla vakit geçirir.

Hayat kısa, mutluluk da öyle kolay yakalanmıyor. Başka birini böyle kıskanıp niye zaten zor olan hayatı daha da zorlaştırır insan diye düşündüm konunuzu okuyunca.
O kadın güzelmiş, popülermiş, beğeniliyormuş, harikaymış vs... Bu sizi böyle kötü mü etkilemeli? İnsan neyse odur, yaşamadığım hayatları bu kadar kendime dert etmek bana yersiz geliyor, ben buyum deyip yaşamına bakmalı insan, kendini sevmeli, siz kendiğinizi olduğunuz gibi kabullenin gerisi kolay...

altında yatan neden zaten senin küçüklüğünden kıyaslanarak büyümen.
O yüzden bu kadın da tesadüf de olmuş olabilir ya da en çok görüştüğün insanlardan biri.
Dişi olarak her bakımdan öne çıkıyor anlattığın kadarıyla bu da senin kendi içinde kendini kıyaslamana neden oluyor sanırım.
20 yasimda bu ulkeye tek basima geldim. Hedeflerim vardi. O gun bugundur hem part time okuyorum hem de calisiyorum. Kimsem yok burada. Kim gorse "senin yaptigini biz yapamayiz, yabanci bir ulkede, kiz basina cabaliyosun" diyorlar. turkceyle beraber 4 tane yabanci dil biliyorum. Bunlar cogu insana arti gorunsede ben korlestim kendi potensiyelimi goremiyorum. Yazin Tr'de tatildeyken babam bile "biz seni git oralara kendini gelisir diye gonderdik sen daha da korelmissin, okuyup arastiran, sosyal cevresi olan insandin, ne olmus sana boyle?" dedi. Kafama denk etti. Ben ilerlemem gerekirken gerilemeye basladim. Okul, is derken kendimi unuttum. Hic birseye de hevesim kalmadi, toparlanmak istiyorum olmuyor, icimden gelmiyor

Hayat kısa, mutluluk da öyle kolay yakalanmıyor. Başka birini böyle kıskanıp niye zaten zor olan hayatı daha da zorlaştırır insan diye düşündüm konunuzu okuyunca.
O kadın güzelmiş, popülermiş, beğeniliyormuş, harikaymış vs... Bu sizi böyle kötü mü etkilemeli? İnsan neyse odur, yaşamadığım hayatları bu kadar kendime dert etmek bana yersiz geliyor, ben buyum deyip yaşamına bakmalı insan, kendini sevmeli, siz kendiğinizi olduğunuz gibi kabullenin gerisi kolay...

Dedigim gibi aptalca birsey oldugunu anlayip gecenlerde kizi takip etmeyi biraktim. Yeni bir dil daha ogreneyim, spora yazilayim, universiteyi bitireyim diye hayal kurup duruyorum. Istek var da, gerceklestirmeye azim yok.. Boyle ot gibi birsey oldum. Bu ulkeye gelmeden, politikadan tarihe, felsefeye her konuda guvenle tartisan, okuyan, arastiran biriydim. Buraya geldim tek hayatim okul ve is oldu. Ilerlemektense geriledim.. Halbuki kendimi gelistirmek icin gelmistim bu ulkeye.

20 yaşında gitmişsin, şimdi 27 yaşındasın. Arada geçen koskoca 7 yılda çevre oluşturamadıysan bu senin suçun. Elin kadınını kıskanmak sana bir şey kazandırmaz.

çok sosyal bir yapın olmadığından yabancı bir ülkede iyice içine kapanmışsın.
aslında depresyonda yaşıyorsun.
benim yiğenim de fransada kaldı bir yıl.öğretmenlik yaptı.
çok rahat bir yapısı da yoktur.çok da narin ve duygusaldır.
bir yılda psikolojisi bozuk bir halde geri geldi.

sen de aynı durumdasın ve senden başka herkes çok mutlu,eşi dostu çok,olağanüstü sanıyorsun.
belki akrabaların yanında yok ama biraz gayret etsen yaşıtın güzel bir grubun içinde kendini bulabilirsin.
biraz rahat ol.güler yüz,samimiyet karşımızdan beklediğimiz.ama biz de göstermek zorundayız.
o kızı anlattığına göre sıcak ve samimimi.
onun tavırlarının karşılığı çevresindekilerin samimiyeti canım.

hayat akıp gidiyor.o keyfince yaşıyor,sen uzaktan hissetmeden,yaşamadan günleri bitiriyorsun.
bugün kendini mutlu edecek bir şey yap.
ve her gün yenile.
içindeki mutluluk karşıya yansır canım,unutma.:)

çok sosyal bir yapın olmadığından yabancı bir ülkede iyice içine kapanmışsın.
aslında depresyonda yaşıyorsun.
benim yiğenim de fransada kaldı bir yıl.öğretmenlik yaptı.
çok rahat bir yapısı da yoktur.çok da narin ve duygusaldır.
bir yılda psikolojisi bozuk bir halde geri geldi.

sen de aynı durumdasın ve senden başka herkes çok mutlu,eşi dostu çok,olağanüstü sanıyorsun.
belki akrabaların yanında yok ama biraz gayret etsen yaşıtın güzel bir grubun içinde kendini bulabilirsin.
biraz rahat ol.güler yüz,samimiyet karşımızdan beklediğimiz.ama biz de göstermek zorundayız.
o kızı anlattığına göre sıcak ve samimimi.
onun tavırlarının karşılığı çevresindekilerin samimiyeti canım.

hayat akıp gidiyor.o keyfince yaşıyor,sen uzaktan hissetmeden,yaşamadan günleri bitiriyorsun.
bugün kendini mutlu edecek bir şey yap.
ve her gün yenile.
içindeki mutluluk karşıya yansır canım,unutma.:)

Cok tesekkur ederim yazdiklariniz icin. Ben icimde bulundugum durumu kesinlikle savunmuyorum. Normal bir davranis olmadigini bildigim icin beni bu kadar rahatsiz eden boyle ozel bir mevzuyu burada paylastim. Tavsiye bekledim, fikir danistim. Maalesef bircok bayan sanki kendisine yazmisim gibi tepki gosterdiler. Bense birileri umarim halden anlar da ustune beni elestirmektense yardimci olurlar diye umuyordum. Bir baskasina tehlike olusturacak kadar imrenmek ya da kiskanmak beni de cok rahatsiz ediyor. O yuzden buradayim. Bir yandan kendi hayatima yon vermek istiyorum. Ama diger yandan kendim icin hicbir sey yapasim gelmiyor icimden. Belki birileri yardimci olur, akil verir sanmistim. Tekrar tesekkurler.

Back