Lütfen yardim, bebeğinde gelisim geriligi olan var mı?

asyaaaaaaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
542
2
46
Ankara
Merhaba arkadaslar, ben 26 haftalik hamileyim ve bebeğimde 2 haftalik gerilik var erken alinma ihtimali varmış, anne karninda kalbinin durma ihtimali varmış henüz 700 gr civarında bu konuda tecrübe ve bilgisi olan nolur bana destek olsun, 4. Tup bebek denemesinde zorla buldum kızımı :( bu durumda olan bebeğini saglikla doğuran var mı?

tatlım baktıgım kaynaklaarda 760 gr yazıyo 26.haftada kg sı bence takılma derım cok buyuk fark degıl eltımede aynısını dedıler cok ağlaı uzuldu başka dr da sağlıklı buldu ve 3600 gr olrak dunyaya geldı cnm

Merhaba arkadaslar, ben 26 haftalik hamileyim ve bebeğimde 2 haftalik gerilik var erken alinma ihtimali varmış, anne karninda kalbinin durma ihtimali varmış henüz 700 gr civarında bu konuda tecrübe ve bilgisi olan nolur bana destek olsun, 4. Tup bebek denemesinde zorla buldum kızımı :( bu durumda olan bebeğini saglikla doğuran var mı?[/QU

yengemde de demişlerdi 2 haftalık gelişim geriliği var diye ama genellikle kız çocuklarında olurmuş çok şükür bişey olmadı yengemde problem yapmadı zaten dr söylüyorum ama strese girme bebeği etkileme demişti zaten şu an 2,5 yaşında inan benim yarımı geçti sakın kafana takma 3.200 gr 52 cm doğmuştu bu muhabbetlerden dolayı unutmuyorum ayrıca şu görümcemin kızıda hamile 32 haftalık ondada 10 günlük bi gerilik var demiş dr denildiği gibi tesadüf mü bilmiyorum ama onunki de kız allahın izniyle hiç bişey olmaz üzme kendini

Amin inşallah 8 sene sabrettim sonu iyi olur umarım

canım seni tüp bebek topiğinden tanıyorum.. Rabbim bebeiğini senden hiç ayırmasın 8 senenin sonunda gelen mucizen senden hiç ayrılmasın inşlhh..sağlıklı bişekilde kucağına almayı nasip etsin. Allahım inşlhh banada nasipe eder.4 yıldır özlemle bekliyorum:((

Kızlar bu sorunu yaşayan kımsecikler yok mü ?

Tatlım dilerim sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın Rabbim yardımcın olsun . stres yapma canım bebeğini de üzersin biraz rahat olmaya çalış lütfen . Benim arkadaşın bebeğine Down sendromlu dediler kız her şeye rağmen doğuracağım dedi ve doğurdu . turp gibi bir oğlu oldu Allah uzun ömürler versin öyle de şeker ki sağlık testinde de hiç bir şey çıkmadı . Takılma tatlım rabbine sığın bol bol dua et .

canım seni tüp bebek topiğinden tanıyorum.. Rabbim bebeiğini senden hiç ayırmasın 8 senenin sonunda gelen mucizen senden hiç ayrılmasın inşlhh..sağlıklı bişekilde kucağına almayı nasip etsin. Allahım inşlhh banada nasipe eder.4 yıldır özlemle bekliyorum:((

Amin canim allahım kısa zamanda sana da nasip eder inşallah sorunsuz bı gebelik geçirirsin dileklerim duların icin Allah razı olsun inşallah müjde de vermek nasip olur burdan :)

Tatlım dilerim sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın Rabbim yardımcın olsun . stres yapma canım bebeğini de üzersin biraz rahat olmaya çalış lütfen . Benim arkadaşın bebeğine Down sendromlu dediler kız her şeye rağmen doğuracağım dedi ve doğurdu . turp gibi bir oğlu oldu Allah uzun ömürler versin öyle de şeker ki sağlık testinde de hiç bir şey çıkmadı . Takılma tatlım rabbine sığın bol bol dua et .

Haklisin arkadasım da iste insan gönlüne laf dinleyebilir ki bu kadar icimde büyüyüp kıpır köprü hareketlerini hissettikten sonra kotu bı ihtimal bile deli ediyo insanı inşallah hersey güzel olur dualarınızı bekliyorum

hiç mi hiç korkma Allah ın izni ile bebeğini kucağına alıcaksın.en zor dönemlerini atlatmışsın.hem küçük olan bebekler doğduktan sonra daha çok gelişiyor büyüyor.benim çok tanıdığım var gelişim geriliği olan bebekleri doğmuş ve büyümüş hatta daha yeni bi arkadaş doğurdu düşük kilolu bebek maşallah kızına miniminnacık ve sağlıklı .

bu arada benim bebeklerimde de tamamen olmasa da kısmen gelişim geriliği vardı.mesela uyluk kemiği 3 hafta geri çıkmıştı.göbek çevreleri 1-2 hafta geri çıkmıştı ve minnacıklardı.çok ağlamıştım ama inan kucağına alınca ne olursa olsun bu benim bebeğim diyorsun.
şimdi 6 aylıklar ve maşallahları var.sakın üzülme.

hiç mi hiç korkma Allah ın izni ile bebeğini kucağına alıcaksın.en zor dönemlerini atlatmışsın.hem küçük olan bebekler doğduktan sonra daha çok gelişiyor büyüyor.benim çok tanıdığım var gelişim geriliği olan bebekleri doğmuş ve büyümüş hatta daha yeni bi arkadaş doğurdu düşük kilolu bebek maşallah kızına miniminnacık ve sağlıklı .

bu arada benim bebeklerimde de tamamen olmasa da kısmen gelişim geriliği vardı.mesela uyluk kemiği 3 hafta geri çıkmıştı.göbek çevreleri 1-2 hafta geri çıkmıştı ve minnacıklardı.çok ağlamıştım ama inan kucağına alınca ne olursa olsun bu benim bebeğim diyorsun.
şimdi 6 aylıklar ve maşallahları var.sakın üzülme.

:)) saglikla kucağıma alayım da kilosu hiç hiç önemli değil büyür nasil olsa inşallah ben de senin gibi moral yazarım bı gun burdan cok sagol benim de bel cevresi 2 hafta geri 3-4 haftaya çıkarsa alacaklarmis inşallah daha fazla ilerlemez de bidigimi alırım ben de kucağıma cok sagol canim moral oldu İnan :)

inşallah hatta benim 22.haftadan sonra gerilik çıkmıştı.birde oğlumun suyu kızımınkine göre azdı ve kordonu boynuna dolalıydı.öyle devam etti.
çok korkuyordum doktora gittiğimde kötü birşey duyacam diye.sonra dedim ki rabbim sen verdin sen alırsın yine ol dese olur.evlatlarım ve ben sana emanetiz dedim.

kızım 2230 oğlum 2500 doğdu ödemleri gitti bide sağlık sorunu yaşadık 2.080 ile 2 kg ye düştüler.minimminacıklardı.oyuncak gibi.tutmaya çekinirlerdi.ben emzirirken bile sıkı tutardım düşmesinler diye :) hele ki kızım kutu gibiydi.

hemşire elinde çarşaf "biz geldiiik "diyerek odaya girdi.ben hala bakınıyordum başka gelen kim diye.bana yaklaştırdı ama benim gözüm hala kapıda diğer gelen kim diye.sonra eğildi bi baktım rabbiiim minnacık bir yüz melek gibi.eşimde bende bakakaldık.

ertesi günü akşamda ben oğlumu görmeye gittim yenidoğan servisine o da minikti ama boyluydu birazcık :):):)

o kadar gebelikte sorun yaşamama rağmen doğurmuştum.

inşallah sende minik prensesini kucağına alırsın.

inşallah hatta benim 22.haftadan sonra gerilik çıkmıştı.birde oğlumun suyu kızımınkine göre azdı ve kordonu boynuna dolalıydı.öyle devam etti.
çok korkuyordum doktora gittiğimde kötü birşey duyacam diye.sonra dedim ki rabbim sen verdin sen alırsın yine ol dese olur.evlatlarım ve ben sana emanetiz dedim.

kızım 2230 oğlum 2500 doğdu ödemleri gitti bide sağlık sorunu yaşadık 2.080 ile 2 kg ye düştüler.minimminacıklardı.oyuncak gibi.tutmaya çekinirlerdi.ben emzirirken bile sıkı tutardım düşmesinler diye :) hele ki kızım kutu gibiydi.

hemşire elinde çarşaf "biz geldiiik "diyerek odaya girdi.ben hala bakınıyordum başka gelen kim diye.bana yaklaştırdı ama benim gözüm hala kapıda diğer gelen kim diye.sonra eğildi bi baktım rabbiiim minnacık bir yüz melek gibi.eşimde bende bakakaldık.

ertesi günü akşamda ben oğlumu görmeye gittim yenidoğan servisine o da minikti ama boyluydu birazcık :):):)

Ne güzel anlatmıştım gözümde film gibi canlandı zaten duygusalim :) ne güzel kucuk kucuk saglikla gelmişler ya daha ne olsun benim de öyle 3-4 kilo olsun takıntım yok saglikla doğsun da. Cok haklisin tevekkül etmek cok güzel bunca yıl sonra verdi bize de Rabbim inşallah tamamına da erdirir cok rastladı icim Allah razı olsun meleklerine cok mutlu olun ailecek inşallah cuma
başka bı Dr a gideceğim dediğin gibi Dr kapısında yüreğim hep pir pir şükür yine bu günlere geldik haber veririm cuma inşallah iyi haber olur :)

Ne güzel anlatmıştım gözümde film gibi canlandı zaten duygusalim :) ne güzel kucuk kucuk saglikla gelmişler ya daha ne olsun benim de öyle 3-4 kilo olsun takıntım yok saglikla doğsun da. Cok haklisin tevekkül etmek cok güzel bunca yıl sonra verdi bize de Rabbim inşallah tamamına da erdirir cok rastladı icim Allah razı olsun meleklerine cok mutlu olun ailecek inşallah cuma
başka bı Dr a gideceğim dediğin gibi Dr kapısında yüreğim hep pir pir şükür yine bu günlere geldik haber veririm cuma inşallah iyi haber olur :)

Amin canim allahım kısa zamanda sana da nasip eder inşallah sorunsuz bı gebelik geçirirsin dileklerim duların icin Allah razı olsun inşallah müjde de vermek nasip olur burdan :)

amin arkadaşım inşlhh Mevlam bi nasip etse o günleri..inşlh müjde vermek banada nasip olur canım.sende benim duamdasın bundan sonra Allahın izniyle kucağınada alıcaksın inşlallah.

Bu arada kac haftalik doğdu miniklerin?

36+2 doğum yaptım :)

hiç üzülme kilo önemli değil sağlıklı doğması önemli.dr. erken doğurma nedeni anne karnında beslenemediği için.sen doğduktan sonra emzirirsin mama verirsin.hemencek toparlar kendini.

amin inşallah rabbim herkese mutluluk versin ve evlat sagibi olamayanlara evlat nasip etsin. tabi yaa sen zoru geçmişsin.7 ayı bitirmene ne kalmış ki.burada ne arkadaşlar vardı 30. 32. hafta da doğum yapan.hatta prematüre bölümüne bak daha erken doğup ek gıda için öneri isteyen anneler var :)

bu arada ciğer geliştirici iğne vuruldu mu ??

Son düzenleme:
Back