• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

nnisanyagmuruu

ooO♥Sensiz Olmaz♥Ooo
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
8.505
3
356
İzmir
böyle olacağını hiç bilmiyorduk.annem mem ca dan ameliyat oldu.20 gün sonrada yani dün ilk kemoterapisini aldı. hastanede ilaç verildikten sonra hastamız iyiyse çıkabilir dedi ve annem iyiyim çıkarız dedi. önce wc gideyim dedi. wc giderken başı döndü.hasta bakıcılarla odaya aldık geri annemi.sorasında baş dönmesi devam etti. ve kusmalar başladı.dr bulantı için hap verdi. ve çıktık.2 saat yol boyunca arabada bikaç kez kustu.eve geldik aynı devam etti akşam 11e kadar. biraz iyiyim dedi.bulantı hapı verdim.sabaha kadar başında bekledim.bişey olmadı.sabah yine iyiyken verdim haptan ama az önce yine kustu.hiç bişey yiyemiyo.su içebiliyo,oda sorasında geri çıkıyor.şimdi ananem geldi yanına ve ben buraya koştum.bana bişeyler söyleyin bu kusmalar bulantılar nereye kadar devam eder.napmalıyım.normalmi.hiç bişey yiyemiyo. hele yemek adı hiç duymak istemiyo. kokuda aynı şekilde. hiç bi koku istemiyo.ne olur bi akıl verin. çaresizim senağlamasenağlama

canım geçmiş olsun öncelikle..
biz babanneme ısırgan otunu kaynatıp suyunu içirirdik.rahatlasın bide vucudundaki irini atsın diye..
ama kokuya karşı hassasiyeti ne durumdaydı inan hatırlamıyorum..
doktorunuz ne diyor,ne iyi gelebilirmiş?

ne isterse yiyebilir dedi dr. çok açıklayıcı bişey konuşmadı.bu bulantı beklediğimiz bişey dedi.ıhlamurla kraker verdim şimdi. tekrar yattı. gerçekten çok zorrmuş.inş çbk geçer bulantı.annemi öle solgun gördükçe kndmi çok çaresiz hissediyorum.

çok geçmiş olsun.babamda akciğer ca.. 6 kür de biz aldık kemoterapi.çok şükür babamda bulantı ve saç dökülmesi olmadı.ilaçlara ve bünyeye göre değişir demişti dr.anneniz bulantı hapına devam etsin. tuzlu kraker yedirin.bidahaki kemoterapiye giderken biraz tuzlu peynirle tost yedirin.serum takıldıktan sonrada tuzlu kraker atıştırmaya devam etsin.birde bizim dr bulantı olursa zerdeçal (zencefil de olabilir hatırlamıyorum hangisi olduğunu)çayı içirin demişti.şuan hangisi olduğunu hatırlamıyorum.sen bi netten araştır canım.ya zencefil ya zerdeçal di.hem bağışıklık sistemine iyi geliyomuş.yemek yiyememe devam ederse bu hastalar için özel gıda mamaları var.dr danışıp sağlık karnenize yazdırabilirsiniz.hergün kefir içirmeye çalışın.bağışıklık sistemini güçlendiriyor.bizim salı günü kontrollerimiz başlıyor.Allah hastalarımıza şifa bizede güç versin.çok zor bir hastalık.

cnm benim çok çok geçmiş olsun. hastalık zor iş allah şifa versin.kekik çayıda iyi geliyomuş bulantıyaa kemoterapıden bi kaç gün sonra gidiyo bulantı ALLAHIM yardımcınız olsun cnm .

Bu bütün hastaların basına gelıyor dıye bılıyorum
acıl sıfalar
umarım hemen atlatırsınız

tek tek alıntı yapmadım arkdşlar.hepinize çok çok teşekkür ederim.inanın nerdeyse ilk kez hastane yüzü görüyoruz ailece. ve grip nezle dışında hiç ağır bi durmumuz olmadı.çok şaşkınız.benneyaptımki elin kolun bağlı oturup izlemek okadar zorki. en son ıhlamur verdim diye yazmıştım. ondan sora uyudu.hala uyuyo çok şükür.inş dünki kadar sık olmazda kndni toparlar.yazdıklarınızn hepsini not ediyorum ve mutlaka dr una sorucam. 10 gün sora kontrole gidicez.inş bi an önce toparlanır annecim:Saruboceq::Saruboceq:

canım kemoterapi sırasında tüm bunlar malesef yaşanıyor aysel lin söylediklerini uygula derim bende.bizde de aynı sorunlar yaşanıyor

anladım cnm.bulantı hafiflesin denicem bunları. birde bizde de yaşanıyor demişsin ??? sanada geçmiş olsun. mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim?

canim acil sifalar diliyorum annene.bizimde basimizdan gecti ve hala gecmekte.onun icin allah sanada kolaylik versin.bulanti icin nette yaptigim arastirmalarda taze karanfilin kaynatilarak icilmesinin faydali oldugunu okumustum.sen yinede bi doktora danis

canim acil sifalar diliyorum annene.bizimde basimizdan gecti ve hala gecmekte.onun icin allah sanada kolaylik versin.bulanti icin nette yaptigim arastirmalarda taze karanfilin kaynatilarak icilmesinin faydali oldugunu okumustum.sen yinede bi doktora danis

çok saol cnm. tüm önerilerinizi tek tek not ediyorum.dr a danışıp uygulamaya çalışıcam.az öncede adaçayı istedi.1bisküviyle onu içti.:1hug:

öyledir tatlım bizim komşumuz olmuştu kemoterapi,çok yakınız onlarla.bursa'da oluyodu geldiğinde bir kaç gün yatıyordu.doktorların bildiği ve beklediği durum bu sen rahat olmaya çalış

üzülme yavrum bol bol dua et annene allah sıgın allah büyüktür bu günler geçer inşaalah iki tane tanıdığım bu amaliyatı oldu iki üç yıl oldu şimdi çok iyiler normal hayatlarına devam ediyorlar çok şükür annen de atlatır bizlere yazarsın inşallah canım allahyardımcın olsun

Back