Lütfen Türkçe Konuşalim!

fely

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
766
2
96
İstanbul
Arkadaşlar aslına bakarsanız bu yazıyı nereye yazacağımı bilemedim.Fakat okumanız gereken bir yazı.güncel konuşmalarımızda ya da resmi konuşmalarımızda o kadar fazla yabancı sözcük kullanıyoruz ki!gerek ingilizce gerek arapça olsun.hatta bazen bu kelimenin türkçe olduğunu zannettiğim bile oluyor.benim hepinizden ricam türkçeleri varken sırf hava olsun diye yabancı kelimeleri kullanmayın!yerimseniben örneğin absürük yerine saçma kelimesini , okey yerine tamam , bay bay yerine hoşçakal gibi kelimeleri kullanalım.hepiniz hoşçakalın..​

çok haklısın öyle ki o kadar kullanıyoruz ki bu yabancı kelimelerini doğrularını unutur olduk.sağol paylaşımın için..

ecenazcım yabancı bir çok kelime dilimize girdi bile, yeni jargonlar oluştu bunların bi örneği de msn jargonu. Başka bi ayrıntı da türkçeyi düzgün konuşmak. Malesef bu konuda hassasiyet yok!
Hep söyleyeceğim çok az değerimiz kaldı sahip çıkabileceğimiz biri de dilimiz!

canim tsk ederiz bu konuda bizleri uyardigin icin.. tamamen katiliyorum sana. sen bir de avrupa´da yasayan vatandaslarimizi,daha dogrusu genclerimizin dilini duyman lazim,felaket... burda cogunun türkcesi almancasi karismis durumda,anlayacagin türkcemiz gittikce yozlasiyor.bu konuda ailelerin daha duyarli olmalarini rica ediyorm,cocuklarimiza türkceyi dogru ögretelim,her iki dili de karistirmadan konusmalarini saglayalim. ve arkadasimiz degindigi gibi en önemlisi gercek türkce kelimeleri kullanmalarina özen gösterelim. aksi taktirde cocuk ne anadili ne de yabanci dili düzgün konusabiliyor ve ortaya karmakarisik bir dil cikiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…