• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen sigarayı bırakmam için destek olun

guase13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
473
1
46
Bursa
merhaba kızlar bende sigarayı bırakmak istiyorum defalarca denedim ama hep kendime yenildim yakında evlenicem nişanlım içmiyor ve aramızdaki en büyük sorun sigara:50: hep söz veriyorum ama tutamıyorum ona tek ihanetim sigara ve artık bu lanet şey yüzünden huzursuzluk yaşamak istemiyorum bu sabah düşündüm bırakmalıyım diye, daha sigarayı nasıl bırakırım die okurken bile kalktım gittim içtim tamam bu son dedim herzaman ki gibi:50: lütfen bana destek olun alnımın akıyla bırakayım şu lanet şeyi şu topiğin yüzü suyu hürmetine vazgeçeyim :46:

Kolaylıklar diliyorum.

Öncelikle kesinlikle başlamamak üzere bırakacaksın; kafana şunu yerleştireceksin ki herhangi bir sıkıntı anında kesinnnnnnnnnlikle elin gitmeyecek o pakete.

Allah korusun ailenden birini dahi kaybetsen içmeye yeltenmemek üzere bıraktığın konusunda kendinle anlaşman lazım önce.

Yoksa iki gün, beş ay, üç sene herneyse ama sonunda tekrar başlamaya mahkum olursun.

söyle düşün sigara içen insan çok pis kokuyor üstüne başına saçına nefesine her yere siniyor bu koku ve içmeyen için çekilmesi çok zor oluyor ...nişanlına kötü bir kokuyla yanaşmak istermisin? sağlığa zararıda öle ufak tefek sayılabilecek bir sorun değil...geçenlerde bir dr sigara hk şöyle demişti sigarayı içtiğinde bir sonrakini canının istemesi için bir madde varmış içinde her içtiğin sigara bir sonrakini tetikliyormuş 3 gün hiç içmeyen biri artık o maddeden arındığı için vucut sigara istemiyormuş ama beyin oyanalma ihtiyacı duyup ben bağımlıyım diye diretirse tekarar başlanıyormuş...inş. en yakın zamanda bırakırsın...kolay gelsin...

Hadi bismillahhh canımm..

Bi zamanlar bende gece zor nefes alınca her sabah sigarayı bırakanlardandım. Ama ne hikmetse o günlerde sigaraya sayımda daha da artış olurdu. İnternette sigarayı bırakmayla ilgili milyon tane sayfa açar okur okur bi sigara yakardım. Aslında iradeli, nefsine yenilmeyen bi yapım var ama gel gelelim sigara olayında tam tersi olurdu.

ŞU çoook meşhur sigarayı bıraktırma ilacından aldım ki alırkende hiç inancım yoktu açıkcası ama yanıldımmm. İlaca başladığımın 9. günü sigarayı bıraktım, yani 4 Nisan dan bu yana tek bir sigara dahi yakmadım. Eşim yanımda içti sürekli bi kaç kez bir nefes istedim ama çekince pişman oldum. Bu 1,5 aylık süreçte canımı sıkan beni üzen bi sürü şey oldu ama sigaraya sarılmadımm.

Sonuç, 1,5 aydır içmiyorum o mereti. İnşallah seninin çabanda azferle sonuçlanır.

Kolaylıklar diliyorum.

Öncelikle kesinlikle başlamamak üzere bırakacaksın; kafana şunu yerleştireceksin ki herhangi bir sıkıntı anında kesinnnnnnnnnlikle elin gitmeyecek o pakete.

Allah korusun ailenden birini dahi kaybetsen içmeye yeltenmemek üzere bıraktığın konusunda kendinle anlaşman lazım önce.

Yoksa iki gün, beş ay, üç sene herneyse ama sonunda tekrar başlamaya mahkum olursun.

desteğin için teşekkür ederim inş. bırakabilirim bunu istiyorum
söyle düşün sigara içen insan çok pis kokuyor üstüne başına saçına nefesine her yere siniyor bu koku ve içmeyen için çekilmesi çok zor oluyor ...nişanlına kötü bir kokuyla yanaşmak istermisin? sağlığa zararıda öle ufak tefek sayılabilecek bir sorun değil...geçenlerde bir dr sigara hk şöyle demişti sigarayı içtiğinde bir sonrakini canının istemesi için bir madde varmış içinde her içtiğin sigara bir sonrakini tetikliyormuş 3 gün hiç içmeyen biri artık o maddeden arındığı için vucut sigara istemiyormuş ama beyin oyanalma ihtiyacı duyup ben bağımlıyım diye diretirse tekarar başlanıyormuş...inş. en yakın zamanda bırakırsın...kolay gelsin...

teşekkür ederim ah o koku varya zaten nişanlım iğreniyor beni çok seviyor ama sigara içince yüzüme bile bakmak istemiyor artık temiz pak çıkmak istiyorum karşısına lütfen sizde destek olun bana
Hadi bismillahhh canımm..

Bi zamanlar bende gece zor nefes alınca her sabah sigarayı bırakanlardandım. Ama ne hikmetse o günlerde sigaraya sayımda daha da artış olurdu. İnternette sigarayı bırakmayla ilgili milyon tane sayfa açar okur okur bi sigara yakardım. Aslında iradeli, nefsine yenilmeyen bi yapım var ama gel gelelim sigara olayında tam tersi olurdu.

ŞU çoook meşhur sigarayı bıraktırma ilacından aldım ki alırkende hiç inancım yoktu açıkcası ama yanıldımmm. İlaca başladığımın 9. günü sigarayı bıraktım, yani 4 Nisan dan bu yana tek bir sigara dahi yakmadım. Eşim yanımda içti sürekli bi kaç kez bir nefes istedim ama çekince pişman oldum. Bu 1,5 aylık süreçte canımı sıkan beni üzen bi sürü şey oldu ama sigaraya sarılmadımm.

Sonuç, 1,5 aydır içmiyorum o mereti. İnşallah seninin çabanda azferle sonuçlanır.

senin adına çok sevindim bende dr gitmiştim zban dı sanırım onu vermişti ama ramazana denk gelmişti düzenli içemedim yeniden başlamıştım ablamada diğer daha kuvvetliyi vermişti champix oda 2 hafta içti sonuç aynı acaba onun kalan 2 haftalık ilacını içsem sorun olurmu?

Son düzenleme:
hadi kolay gelsin canım
gerçekten sigarayı bırakmayı kafana koyduysan bırakabilirsin merak etme
ilaç konusunda herhangi bi fikrim yok ben ilaçsız bıraktım 2 ay oldu o zıkkımdan kurtulalı sende kurtulursun inşallah yeterki kendine güven canın istediğinde sigara yakmak yerine hayır içmicem demek
sigarayı bırakınca cildin parlıyo ,saçların kıyafetlerin ağzın miss gibi kokuyo ,cebinden birsürü para gitmiyo bu sigara insana sadece zarar veriyo ve seni yavaş yavaş ölüme götürüyo .
buradaki topikler sigarayı bırakma sürecinde bana çok yararlı olmuştu ,daha önce bırakan arkadaşların yazdıkları çok iyi geliyo okumanı tavsiye ederim

Bende 1.5 ay kadar önce gittim sigara bırakma polikliniğine
şimdi yazdıkları ilaç sanırım diğerleri kadar etkili değil
welbutrin 300 yazıyorlar
ilk 15 gün ilacın etkisini ve tüm yan etkilerini gördüm
ama sonra bir anda ilacın tüm yan etkileri kesilince
ilacın bana bir faydasının olmadığına kanaat getirdim
ve ilacı bıraktım
sigarayı bırakalıda 1 ayı geçti
çok stresli olursam canım istiyor hala ama içmiyorum
dayanamayacak kadar çok kötü değilim diyebilirim
hemde ben çocuk yaştan beri (13) içiyordum
şu an 35 yaşındayım ve 22 yıl sürekli içmişim
ve günde 2 paket içiyordum
ben bıraktıysam herkes bırakabilir diye düşünüyorum
inşallah bir daha başlamam.
geçen hafta bana ilacı yazan doktora gittim yine
ilacı bıraktığımı söylemedim ama stresli olduğumda çok canım istiyor ne yapabilirim dedim
her cuma saat 13:30'da bakırköy AMATEM'de sigara bırakma terapileri oluyormuş
oraya gitmemi önerdi
randevu falan almaya gerek yokmuş
saat 13:30'da orda ol ve katıl dedi

gittiğim doktor bakırköy ruh sinir hastanesi sigara polikliniğinde

hadi kolay gelsin canım
gerçekten sigarayı bırakmayı kafana koyduysan bırakabilirsin merak etme
ilaç konusunda herhangi bi fikrim yok ben ilaçsız bıraktım 2 ay oldu o zıkkımdan kurtulalı sende kurtulursun inşallah yeterki kendine güven canın istediğinde sigara yakmak yerine hayır içmicem demek
sigarayı bırakınca cildin parlıyo ,saçların kıyafetlerin ağzın miss gibi kokuyo ,cebinden birsürü para gitmiyo bu sigara insana sadece zarar veriyo ve seni yavaş yavaş ölüme götürüyo .
buradaki topikler sigarayı bırakma sürecinde bana çok yararlı olmuştu ,daha önce bırakan arkadaşların yazdıkları çok iyi geliyo okumanı tavsiye ederim

inş. canım ya o kadar çok istiyorum ki ama iradesizliğim yüzünden balıyorum insan 3 gün bitirip içermi ben yaptım 1 hafta içmeyip içermi ben yaptım inş yarın daha güzel uyanıcam karalıyım desteğin için teşekkürler

Bende 1.5 ay kadar önce gittim sigara bırakma polikliniğine
şimdi yazdıkları ilaç sanırım diğerleri kadar etkili değil
welbutrin 300 yazıyorlar
ilk 15 gün ilacın etkisini ve tüm yan etkilerini gördüm
ama sonra bir anda ilacın tüm yan etkileri kesilince
ilacın bana bir faydasının olmadığına kanaat getirdim
ve ilacı bıraktım
sigarayı bırakalıda 1 ayı geçti
çok stresli olursam canım istiyor hala ama içmiyorum
dayanamayacak kadar çok kötü değilim diyebilirim
hemde ben çocuk yaştan beri (13) içiyordum
şu an 35 yaşındayım ve 22 yıl sürekli içmişim
ve günde 2 paket içiyordum
ben bıraktıysam herkes bırakabilir diye düşünüyorum
inşallah bir daha başlamam.
geçen hafta bana ilacı yazan doktora gittim yine
ilacı bıraktığımı söylemedim ama stresli olduğumda çok canım istiyor ne yapabilirim dedim
her cuma saat 13:30'da bakırköy AMATEM'de sigara bırakma terapileri oluyormuş
oraya gitmemi önerdi
randevu falan almaya gerek yokmuş
saat 13:30'da orda ol ve katıl dedi

gittiğim doktor bakırköy ruh sinir hastanesi sigara polikliniğinde
teşekkür ederim tüm koyu tiryakiler aynı şeyi söylüyor ben bıraktıysam herkez bırakır diye ben koyu tiryakimiyim bilmiyorum benim günde 1 paket bazen o paket ertesi gün öğlene kadar sarkıyor ama benim şu müdürüm varya onun yüzünde sinirlendikçe içiyorum ben bursadayım burda amatem terapisi duymadım ama şu filmlerdeki bir grup insanın toplanıp birbirlerine destek olmaları çok harika sanırım bu terapide öyledir aslında buraya bu konuyu açma sebebim de bu hep birlikte olalım istedim burda herkez çok iyi hiç tanımadığı insanlara fikir veriyor bende öyle yapıyorum umarım bende senin gibi 1 ay sonra hala bıraktım diyebilirim hiç içmemen dileğiyle

bu gün dr işlerim vardı sabahtan onları hallettim az önce işe gelene dek artık sigara içmiyorum güzel bir sabaha uyandım derken buraya geldiğimde yine sinir olucak bişiler buldum şuan çok gerginim benim sigarayı içmemi tetikleyen yer burası:47: off bugün ilk günüm bırakışımın nefret ediyorum şuan burda olmaktan:14:

evet şimdi yeniden bırakan arkadaşlarımın gün gün yorumlarını okumya başladım ve yeniden silkelendim ağzımda sakızı arsız arsız patlatıyorum :1: canım istiyor ama hep aklıma nişanlımın yanında yaşadığım sıkıntılar geliyor ve artık mis gibi olucam sigara içmek için bahanelerim olmucak diyorum inş kazanırım bu savaşı :34:

allen car 'ın kitabını idirdim dün ve bu gün nerdeyse yarıladım okurken gözlerim kayıyor innaılmaz bir uyku bastırdı:26: kitap çok güzel evet ya dedirtiyor insana ama yinede bi türlü çıkmıyor aklından :50:

Son düzenleme:
dayan sürekli canının istediğini düşünürsen ister tabi ...aklından çıkarmaya çalış aklına gelir gelmez derin bir nefes al ben güçlüyüm bıraktım de ve kendine inan hadi bakalım arada bakıcam ben inşallah başlamadığını ve tamamen kurtulduğunuda okuyacam:))

günaydınlar bugün 4.günüm zor bir hafta sonu geçirmeme rağmen içmedim aslında hafta sonu güzel başladı 19 mayıs dolayısıyla çalışmadım nişanlımlaydık gezdik tozduk ama ona bıraktığımı söylemedim eğerki yeniden içersem daha fazla sözünde duramayan biri olmak istemedim tam olarak kendim hissettiğimde söyliyecektim ama sonra akşamında ark. aradı onlarla buluştuk hatta ark. sigarası bitmiş beni görünce sende vardır dedi bende yok canım içmiyorum dedim nişanlımda duydu bunu neyse ordada canım biraz istediysede yinede içmedim ertesi gün nişanlımla kahvaltıya gidicektik görüştük ama çok saçma bir nedenden dolayı ben bir tartışma çıkardım ve şiddetli bir kavga ettik ama ne kavga ben bıraktım gittim bunu tabi sonra baktım ordan dönemicem aldırdım kendimi biraz suskunluktan sonra açtım ağzımı yumdum gözümü malesef düşününce ben haksızdım ama yinede o an gidip bi paket sigara alıp rahatlıyacağıma onla kavga etmeyi düşündüm ve dedimki ben savaş veriyorum bizim için destek olman lazımdı sigarayı bıraktım şöyle böyle baya tartıştık ki dün bıraktım dediğimi duymuştu ark. yanında ama bi türlü güvenemmiyor bana:50: ama barıştık akşamında film izledik ve ark. aradı bi kahve içmeye gittik ordada ark. sigara içtiği için bahçede oturmak zorunda kaldık ki soğuktu bunlar ardı ardına yakıyor dedimki hayır içmiyorum ben, içsel savaşlarım sonunda arada inanılmaz krizler gelsede 4.günümdeyim işler yoğun ayrıca haftaya sınavlarım var nişanlımla yaşadığım gerginliği içimden hala atamadım barışmış olsakta ama yenilmicem bir kez daha onun esiri olmucam eğer bu gün sigaraya dik durabilirsem yarın beni hiç birşeyin ezemiyeceğini biliyorum

dayan sürekli canının istediğini düşünürsen ister tabi ...aklından çıkarmaya çalış aklına gelir gelmez derin bir nefes al ben güçlüyüm bıraktım de ve kendine inan hadi bakalım arada bakıcam ben inşallah başlamadığını ve tamamen kurtulduğunuda okuyacam:))

:) beni ara ara kontrol etmen inan çok sevindirir :46:

sigara pişmanlıktır ve ben 5 günüme girerken bunu bir tane deyip kaybettim sınavlarımı bahane ettim şuan içmiyorum çok kriz gelirse belki ama ayın 4 de yeniden bahanem olmadan bırakıcam çok üzgünüm ve çok utanıyorum:50:

Back