Lütfen daha makul olalım

Bana uygun gelmiyor bu durum. Örnek bir menü görmek ister anlarım .Ama hergün koca koca tencere yemek resimlerini çekip atmak pek makul değil. Herhangi bir kuruma karşı bu kadar güvensizsem çocuğumu o okula kayıt ettirmem. Her gün yemek resminin istenmesi cidden tuhaf.

Kesinlikle bizim daha toplantı bile olmadı ama ilk günden başladılar çocuğum bugün nasıldı yemekte neyi yedi neyi yemedi ne oynadılar falan diye. Kadın daha ilmgün çocukları bile bi anda nasıl tanıyıp isimleri aklında tutsun ve yediklerini hemen beynine kazısın ya. Herkes bin türlü soru sorarken ben iyi günler diledim çocuğumu alıp çıktım. Alıştırma günü bile sınıfa anneler alınmadı diye neler dediler. Öğretmen ağlamayan çocukların annesini ilk gün içeriye almadı benim çocuğum da ağlamadı neden onla gireceğim diye sorun çıkarayım ki?

Tencereyi çekmezsin de yemek masasında çocukları çekersin bu kadar zor olmamalı
Ayrıca valla kimse kusura bakmasın kimseye güven kalmadı bu devirde ya da şöyle diyeyim siz öyle bir güven oluşturun ki Veli sormasın yemeği bir sorar iki sorar baktı işler tıkırında zaten sormaz bir daha

Kurumda bunu yapmak için çabalıyor ama ilk toplantılarda mutlaka böyle istekler geliyor. Yemekte çekiliyor fakat tencere resmi isteniyor özellikle.Belki ilk ayrılığın güvensizliği ya da ben veli açısından bakamıyorum; bilemedim.

Bu arada çocuğunuzun okuldan çıkıp gittiğini okudum. Nasıl fark edildi? Şikayet ettiniz mi?

Babaannesinin komşusu yolda bulup okula götürünce farkediliyor kuzumun gittiği yarın ilk işim o olacak

Anaokuluna giden çocuklar 5 yaşında değil mi? Hepsi kakasını güzelce silebiliyor mu? Devlet okulunda yardımcı abla yok mu öğretmenin yanında? Tabi ki öğretmen her çocukla tuvalete gidemez ama hem güvenliğinden hem temizliğinden emin olacak bir abla/görevli olmalı yanında. Bu sene tüm temizliğini rahatça yapabilir hale gelecekler zaten. Biraz destek lazım hem okul hem aile tarafından.

ogretmen koca 20 kisilik sinifta hergun tencere resmi cekecek vah onun haline. Hem niye soruyorlarki kendileri cocuklarinin beslenmesini acinca gormeyeceklermi ne yiyip ne yemedigini ?

Çocuğum bugün nasıldı diye sormanın nesi beklenti içinde olmak anlamadim. Tabiki soracak çocuğunu. Ben de öğretmenim bu arada. Haftaya kreşe de başlayacak bir de çocuğum var. Tabiki de soracagim nasildi, ne yapti, yedi mi, içti mi, uyudu mu? O çocuklar ilk kez bağımsızlık kazanıyorlar ve her şeyi denemek isteyebilirler. Liselerde bile veliler her cocuga bireysel yaklaşılmasını, ilgilenilmesini istiyorsa ben de anne olarak el kadar çocuğumun durumunu an be an bilmek isterim. Öğretmen, kurum, bakıcı bir düzen oturtur ve ben de güveni sağlarsa çocuğum mutluysa sorgulamam. Bazılarınız heyecanlı olmayabilir ama aynı heyecanı yasayan veliler olabilir. Öğretmen ilk konuşmasında gerekli tavrı korur, güveni sağlarsa o sorgulamalar azalır. Insanlar canını emanet ediyor ve bu da hayrına yapılmıyor.

Gecen sene oğlum bağımsız bir devlet kresine gitti , 3 yasindaydi okul müdürümüz gayet çalışkan ve yenilikciydi, öncesinde okul tamirat asamasinda oldugu icin ipl donem baska okulda oldular. Yardimci abla alindi sinifa herkes 500 tl ödedi, wc de yardim etmesede yaninda gitti.ikinci dönem daha kolaydı sinif içinde bir yerde kiz erkek tuvaleti vardi. Evet öğretmen bırakıp gidemez ama çocukları sinif dışında yanında refakatciyla gönderebilir . Bir-kac ay yardımcı personel yoktu sinifta ama koridorlarda ablalar bekliyordu wcye girişlerde yardimci oluyordu. Yemek listesi tamamem okula verilen destekle yapilan birşey ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Anneler bazen hersey mukemmel.olsun istiyor ama dusunmek gerekiyor. Yalniz abla onemli sinif icinde bugün konu acildi 5 yaşındaki çocuk okuldan cikip gitmis kimse farkmedi. Yemekten cok. Guvenlik onemli

Tuvalet eğitimini sağlıklı tamamlamayan ebeveynler çocuklarına nasıl bir kötülük yaptıklarını bilselerdi keşke.

Velilerin cocuklarini merak etmesi normalde bunu hergun hem giriste hem çıkışta sirayla sormaları ve uzuunn uzuunn konusmalari cok da normal degil ve bu nedenle toplantilar yapilir okullarda hani cocuklarini uygun ortamdA konusabilmeleri icin.Neyse.Veliler konusu uzar gider ve hep onlar haklidir.Ornegon okul acilir elestirileri ,öğretmenliği ogretmenden daha iyi bildiklerini gosteren tuhaf tuhaf davranislariyla karsilasirsin.Zamanla sakinlesenler yada tam tersi öfkeleri artarak giden velilere dönüşürler.Sonra mesela bu cok onemli kasim ayi gelir hepsinin cocugu üstün zekalidir bilseme girmelilerdir ogretmen bunu bile anlayamamistir orda burda lafini ederler ogretmenin.Neyse ya yazmaya bile degmez aslinda komikler mi desem vizyonsuzlar mi yada boslar mi ben cozemedim velileri.Gerci cok duzgun velilerde var ve onlar iyi ki varlar yoksa bu meslegin yapilacak tarafi kalmadi.Onlara saygilarimi sunarim.

5 yaşındaki bir çocuğun kakasını baskasının silmesi normal mi sizce? O yaştaki bir çocuğun orasına burasına bi yabancının dokunması ya da görmesi yanlış değil mi? Çocukların da mahremiyeti olması gerektiğini ve kimlerin onlara dokunup dokunamayacagını bilmeleri gerekiyor bence

Sonra ayni kesim cocuguma taciz ettiler cocugum susmus bisey diyememis diyor. Neden? Cunku bunun önünü sen acmissin. Poposunu silin diyerek.5 yasinda cocuk ya. Poposunu da temizleyemez mi? Insanlar bir garip.

Sonra ayni kesim cocuguma taciz ettiler cocugum susmus bisey diyememis diyor. Neden? Cunku bunun önünü sen acmissin. Poposunu silin diyerek.5 yasinda cocuk ya. Poposunu da temizleyemez mi? Insanlar bir garip.

Kızım 4,5 yaşında ve kreşe gidiyor. Sınıfında kakasını temizleyemeyen çocuk çok. Hatta geçen sene bile altına kaçıran çocuk vardı. Evet kimlerin dokunup dokunamayacağını biliyorlar. Önüne gelen götüremiyor tuvalete çocukları. İki öğretmenleri var, kaka olunca gerektiğinde öğretmenlerinden biri yardımcı oluyor. Mahremiyet eğitimi de veriliyor. “Aynı kesim”, “insanlar garip” diyerek büyük büyük konuşmanıza gereksiz.
Sizin ithamınızla, öğretmenleri taciz edecekse sınıfta da eder. Sokaktan geçene yaptırmıyorlar herhalde.

Son düzenleme:
Sen bir an önce onu şikayet etmeye bak bence
Ogretmenin sucu ne anlayamadim. 10-15 dk gelmez, o zaman fark etmesi lazim. Belki de fark edecekti bilemeyiz.
Siniftakileri birakip bir cocugu lavaboya goturse, siniftaki 20 ogrenciden birkaci cikip kacabilir... Goturmese lavaboya giden donmeyebiliyor. Ama yaninda yardimci yoksa ogretmen napsin? Cocuklara çip taktırsın en iyisi.

Bizim okulun her çocuk İçin günlük doldurulan defteri var. Çocuk yemek yemiş mi, hangi aktiviteyi yapmış, durumu nasıl, öğretmenin notu var mı, Veli öğretmene bir şey diyor mu hepsi gün gün o defterde. 20 çocuk İçin olmaz diyenler olacaktır ama kızımın sınıfı da 15 kişilik, her gün defter üzerinden iletişimdeyiz .

Ogretmen mi silecek cocugun poposunu da benim ithamimla ogretmen taciz edecekse sinifta da etsin? Ustelik kimseye guvenemezsiniz. Ben mutlaka sene basinda soylerim ogretmenlere. Kapiniz acik olacak. Kapanmasini istemiyorm derim. Ya da bi cocuga sevgilerini belli bir sınırla gostermelerini oneririm. Anne babasi sever onu. Illa ogretmenin sarilip opmesine kucagina almasina falan gerek yok bence. Bu konuda da uyaririm. Ayrica nerde yaziyor anasinifi ogretmeninin popo sildigi? Alt degistirdigi yada elleriyle yemek yedirdigi... bu veli beklentilerini cogaltabiliriz bu sekilde. Okul oncesi ogretmeniyim 2 yildir da idarecilik yapiyorm. Hicbir ogretmenime popo silmeyi gorev olarak vermedim. Popo silmek cocugun yapacagi sey. Gelen veli zaten ogretmen silsin diyemez. Ben o rahatligi vermem hic kimseye. 2 tane personel var calisan. 2side erkek. Ben simdi koca koca adamlari tuvalete mi gondereyim? Hos bayan da olsa gondermem. Ders saatlerinde kendilerine ayrilmis odada olmalarini tembih ediyorum her zaman. Su devirde ben kimseye guvenemem. Poposu pis gitsin evine ama kimse de dokunmasin mahremine. Buna ogretmen de dahil. Ha sunu cok yaptim. Altina yapan cocugun ustunu basina cikarmasina yardimci oldum. Kendisine yaptirdim ama cogu seyi. Ben sadece kapi arkasindan destekledim. Neticede annesi gelene kadar pis pis bekleyemez. Ama yine de isini kendi gordu.
Kendi cocugum icin de bu gecerli. Gerekirse eve donu pis gelsin ama kimse ogretmeni dahil kimse poposunu silmesin benim Kizimin.

Çok agresifsiniz. Okul öncesi öğretmeni olmanız beni şaşırttı. Tamam hadi silmesin de sarılınca ne oluyor? Öğretmeni el kadar çocuğa sevgi göstermeyecek mi? Personelin cinsiyeti kısmına bir şey diyemiyorum, bilmiyorum devlet okullarında durumu, o yüZden sormuştum var mı yok mu diye.
Kapı açık olacak kısmını da anlamadım. Sınıfın kapısından mı bahsediyorsunuz? En az 60 öğrencinin olduğu bir okulda gürültüyü tahayyül edemiyorum bu durumda. Nasıl eğitim veriliyor bu gürültü ortamında?
Sizin anlattığınız şekilde askeri ortam canlandı gözümde. Kızım sabah gittiğinde öğretmenlerinin boynuna atılıyor ve biz sevip sevildiği bir ortamda olduğu İçin mutluyuz. Sizinle ortak paydada bulaşamayacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…