Lütfen daha makul olalım

Saygi duymak ayri birsey kendini ezdirmek ayri birsey , ozguveni yuksek , bilincli , kurallara uyan , saygili cocuklar yetistirmek sizin elinizde
Oglum icin tum ogretmenleri cok saygili cok efendi ama cok konusuyor , cok itiraz ediyor , herseyi sorguluyor derler :) tum ogretmenleride cok sever onu , zor birsey degil inanin obur turlusunden daha kolay saygili ve kendine guvenen birey yetistirmek
Ayy inş çok çabalıyorum umarım beceririm bende

Bilmediğimden soruyorum güvenli değil derken okul öncesi lavabo ve tuvaletleri öğrencilere göre yapılıyor üç okulda çalıştı kardeşim üçü de öyleydi

Genel olarak bunun için ayrı bir yardımcı oluyor okulda zaten. O yoksa da öğretmen sınıftan ayrılamaz. Çünkü küçük çocukların dakikada bir tuvaleti geliyor hepsine eşlik etmeye kalksa mümkün değil.

ogretmen elbette eslik etmeyebilir ama dediginiz gibi yaninda bi yardimci olmali. tuvaletler cocuklara gore de olsa tuvalet hassas bi konu. tuvaletin temiz birakildigindan cocugun elini yikadigindan emin olunmali. inanin bunu hic onemsemeyen ogretmeyen veliler var. bunu okulda kontrol etmezlerse hepimizin cocuklari icin risk.

bi diger mesele de tuvaletler kaygan zeminler yalniz giden cocuk orda kayip dusse sesini duyurana kadar hersey olabilir Allah korusun.

Her kez hep bana hep bana olsun istiyor.kova sinifta bir suru cocuk var Allah sabir versin ogretmen arkadaslara

ogretmen elbette eslik etmeyebilir ama dediginiz gibi yaninda bi yardimci olmali. tuvaletler cocuklara gore de olsa tuvalet hassas bi konu. tuvaletin temiz birakildigindan cocugun elini yikadigindan emin olunmali. inanin bunu hic onemsemeyen ogretmeyen veliler var. bunu okulda kontrol etmezlerse hepimizin cocuklari icin risk.

bi diger mesele de tuvaletler kaygan zeminler yalniz giden cocuk orda kayip dusse sesini duyurana kadar hersey olabilir Allah korusun.
Bi sure once tuvalete yalniz giden bir cocugun ustune lavabo dustugu icin cocuk ölmüstü , ogretmen gidemez ama bunun icin yardimcilar olmali ve onlar eslik etmeli cocuga

Ne yazik ki bilinçli olmakla bilmişlik taslamayi karıştırıyoruz. Herkesin evladı çok kıymetli, en değerli vs ama sınıf ortamında diğer öğrencileri yok sayamayız. Cok korumacı olmamalıyız ki çocuk kendini savunmayı bilsin, onun yerine her şeyi yapmayalım ki özbakım becerilerini kendisi yerine getirebilsin. Bir durumla karşılaştığında başının caresine bakabilsin vs vs. En onemlisi de çocuğun öğretmeni o. Yol gösterir hem bize hem çocuğa.Ama bakıcılık yapmasını da beklememeliyiz. Biz çocuğa yaşı gereği yapabileceği seyleri öğretmeliyiz ki eksik kalırsa öğretmen tamamlasın, üstüne koysun. Yok ben evde oturayim acayim televizyonu yedireyim yemeğini dersek bu çocuk ne zaman kendi yiyecek ne zaman başka ihtiyaçlarını kendi giderecek? Ondan sonra benim çocuğum mutsuz benim cocugum yaşıtlarının gerisinde kaldı, hırçın vs derken sikayetlerimiz bitmez yükü öğretmene atıp mukemmelliyetciligi oynamayalım. Eğitim ailese başlar okulda devam eder. Ailese baslamayan egitime ogretmen ne yapsın.

Ben de bir okul öncesi ogretmeniyim evet veliler büyük sıkıntı bizim branşta .gerçi her öğretmeni zorluyor şimdi veliler.tabi hepsi değil çok anlayışlı mantıklı insanlar da oluyor .ama insanın enerjisini tüketebiliyorlar gercekten

Haklısınız, eşimin kızkardeşi devlette anaokul öğretmeni ve 4.yılı.
Bezmiş durumda. Neler neler anlatıyor.
Siz alınmayın ama maalesef birçok anne çocuğuna; wc ve el yıkama alışkanlığı dahi vermemiş. Çatal kaşık tutmasını bilmeyen çocuklar varmış. En büyük sıkıntıları da yemek ve wc konusunda zaten.
Birde üzerine velilerin herbiri farklı bir istekle ve şikayetle geliyormuş.

Bi sure once tuvalete yalniz giden bir cocugun ustune lavabo dustugu icin cocuk ölmüstü , ogretmen gidemez ama bunun icin yardimcilar olmali ve onlar eslik etmeli cocuga
Çocukları teslim alıp sonıfına götüren bir abla var oda sürekli koridorda çocukları takipte ama bahsedilen çocukla tuvalete girain altını temizlesin çamaşırı kirli eve gelmesin muhabbeti

Merhaba bu gün okul öncesi kızımın okul toplantısına katıldım özel okul devlet okulu ayırımına gerek duymasamda yine de belirteyim bir devlet okulu annelerin beklenti istek ve tavızları çok rahatsız ediciydi inanın iki saat beynim yandı
Toplu biz toplantı olmasına rağmen şikayetlerle açıldı ve bütün öğretmenler gerildi şikayetlerimizi özel olarak görüşsek kimseyi kırmadan başkalarını oyalamadan daha çabuk sonuca ulaşırız, kırtasiye malzemelerindenntıtun beslenme listesine kadar herkesin bir yorum yapması çok itici bir bayan seneye işk okula başlayacak olan çocuğunun özbakım ihtiyacını öğretmenden bekliyor 20 çocuğu sınıfta yanlız bırakıp çocuğuyla tuvalete gitsin istiyor bu eğitimi okuş başlamadan tamamlamamız gerekirdi sayın anneler evet evlat bambaşka ama sadece bizim evladımız yok ki her çocuğun her annenin bekentisi var ama öncr biz bi üstümüze düşeni yapalım çözülmeyen sorunlarda insanları boğmadan ısrarcı olmadan bir ortak yol bulmaya çalışalım toplumda konuşuluyors bireysel yaklaşmayalım insanlar eskiden çekinirdi konuşmaya bi şey sormaya oda fazlaydı ama bu kadar herkesin bir fikir beyan edip diretmeside fazla öğretmenler kadar yoruldum başım ağrıyor nasıl bencilleşmiş bir toplum olduk biz böyle
Çok haklisiniz uyum haftasının ilk gününde ders programı soran veli gördü bı gözler :KK76:

Ve bir başka veli hhocam lütfen beslenmeyi siz belirleyin kimsenin canı diğerinden cekmesin dedi bı okulun kantininde zilyon çeşit yiyecek içecek var yahuuu

Vay halimize :KK14:

Oğlumun bugün tuvalete girmesine engel olan arkadaşlarıyla arasında kavga çıkmış bakmayınca böyle şeylerde oluyor maalesef

O yaş çocuğunun tuvalete yalnız gitmesi özbakım açısından değil de güvenlik açısından pek uygun bir durum değil.

Evet özellikle okul öncesi velilerinde tuhaf istekler olabiliyor. Çalıştığım özel kurumun anaokulu toplantılarında her sene ayrı bir şok yaşıyorum.
- Her hafta listede mutlaka fıstık olsun, bizimki çok sever.
- Hocam kahvaltı saatini 9.30a alsak; uyanamıyor.
-Neden keçi sütü değil?
-Yemekler piştikten sonra resimlerini paylaşamaz mısınız?
:işsiz:

(Hırsımı alamadım hala yazıyorum)hem veliyim hem öğretmen ah bir bilseniz ne veliler gördü bu gözler ne sözler duydu bu kulaklar ama işin içinde bir can olunca hele hele bu can evlatsa elbette konuşacak anası babası soracak hoca bu çocuk yedi mi içti mi yarın ne yiyecek diye.
Arkadaşlar velilere yüklenmeye gerek yok sen işini düzgün yaparsan zaten sadece söyler söyler bir süre sonra söyleyecek birşey bulamaz.
İmam cemaat meselesi sen kendinden eminsen neden takıyorsun ki Veli’nin dediğini vicdanın rahat mı sen ona bak .
Elbetteki Veli anasınıfına giden çocuğu tuvalete giderken yanında birini ister.ister arkadaşım.eeee sen de diğerlerini bırakıp gidemezsin hadi bakalım yandı gülüm keten helva.Kapı da beklersin çocuğu en azından diğerleri içeride gidemesen de yanında göz kulak olursun.

O yaş çocuğunun tuvalete yalnız gitmesi özbakım açısından değil de güvenlik açısından pek uygun bir durum değil.

Evet özellikle okul öncesi velilerinde tuhaf istekler olabiliyor. Çalıştığım özel kurumun anaokulu toplantılarında her sene ayrı bir şok yaşıyorum.
- Her hafta listede mutlaka fıstık olsun, bizimki çok sever.
- Hocam kahvaltı saatini 9.30a alsak; uyanamıyor.
-Neden keçi sütü değil?
-Yemekler piştikten sonra resimlerini paylaşamaz mısınız?
:işsiz:
Paylaşın arkadaşım resimlerini ne yiyor çocuğu görsün.
Biz taşımalı gelen çocuklara devletin gönderdiği yemeğin numunesini alıp saklıyorsak özel okulda Veli de görsün çocuğunun ne yediğini

Back
X