• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Lütfen bir fikir. Kız isteme söz nişan karışık durum.

zingozama

think twice act wise
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
88
6
48
37
Merhaba hanımlar ben aranıza yeni katıldım daha önce ara ara forumu okuyordum ancak yeni üye oldum ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Benim 6 senedir inişli çıkışlı da olsa severek beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. 2013 yazında evlenmeyi planlıyorduk bir şeyleri biraz daha oturttuktan sonra. Ancak şimdi onun ailesi gidelim bari bir yüzük takalım adını koyalım diyor. Annemde sömestrda olsun teyzenler de burda olabilsin dedi. Ben büyük bir nişan istemiyorum zaten oynamayı falan seven bir insan değilim söz nişan hepsi bir arada olsun istiyorum. Erkek arkadaşım buraya 6-7 saat mesafede oturuyor hem bir kerede geldiklerinde aradan çıkmış olur her şey. Ama birbirini hiç tanımayan iki ailenin hadi geldik istedik nişan taktık demeleri nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ya da akrabaları da gelmek görmek isterse ayrıca ufak bir nişan mı yapmak daha iyi olur bilemiyorum. Ayrıca nişan bir arada olur sözle falan dersek nişan alışverişi konusu falan nasıl olacak hiç bilmiyorum. Kafam çok karışık sömestre gün geçtikçe yaklaşıyor nasıl olacak bitecek en ufak bir fikrim yok. Ayrıca yarıyılda nişan takarsak 2013e kadar beklememiz olacak mı olmayacakmı onu da bilemiyorum.

Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum sanki biraz karışık oldu ama fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim

canım benim de erkek arkadasım trabzon da ben suan orda okuyorum ama bu yıl son. memleketıme dondugumde en azından bi yüzük takalım dıyorlar. bende oynamayı senın gib seven biri deilim ama ilk gelir gelmez söz nişan olmaz diye dusunuyoru onların gelenekleri sizin gelenekleri hiç birsey bilmiyorsunuz hemen gelir gelmez hydi nişan olmaz. bu konuda ailen ne diıyo? onlarda mı beraber olsun istiyorlar.

bence önce gelsinler bi tanışsın aileler canım.. o gün herşey yolunda giderse kız isteme olur söz kesilir. 1 ay ya da daha uzun bi zaman sonra gelirler nişan yaparsınız. bence tek geceye sıkıştırmayın.

Biz aramızda karar verip şu şekilde olacak dedikten sonra ailem karşı çıkmayacak buyursunlar gelsinler dediler ama nasıl olacağına benim düşünüp bir karar vermem gerekiyor. Erkek arkadaşım en son konuştuğumuzda bu konuyu "zaten babamda heralde 1 hafta 10 gün önce bir gidelim tanışalım" der dedi. Ama sorun şu ki annem tek başıma altından kalkamam teyzenler falanda gelebilsin sömestrede olsun dedi çünkü teyzemler bizimle aynı şehirde oturmuyor onlar konyada biz izmirdeyiz. Bu düğün söz nişan konularında da biz pek bir cahiliz, o yüzden 10 gündür falan burayı okuyup bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum zaten:) teyzemler bizden daha bilgili annem onlarda burda olsun istiyor .

Ama söz nişan ayrı ayrı olursa nişanın sömestreye denk gelebilmesi için onların buraya gelişini biraz öne çekmemiz lazım ki annemin teyzemlere esas ihtiyacı olduğu dönem nişan dönemi olacak çünkü veya nişanı direk yaza bırakmamız gerekecek. Ama erkek arkadaşım bu yaza toparlanabilirsek evleniriz fikrini de düşünüyor. Ama tipik bir erkek olarak ne olacak ne bitecek dediğimde dur bakalım hallederiz diyor, benimse araştırmaktan her an düşünmekten beynim patlayacak :(

Ailenin tepkisi ne ? yani sen görüp sevdikten sonra hayır vermeyiz diyeceklerini sanmıyorum.
Benim kuzenımde aynı durumdaydı, üstelik altı yedi saatten daha uzak yerden geldi erkek tarafı işte anne baba abisi falan damadın. nasıl olsa işin olacağı belli olduğu için geldikleri gün isteme oldu, bi gün kalldılar ertesi gün söz oldu evde,nişan olmadı yani.
Yani mecburen böyle oluyor yapacak bir şey yok.
Ha erkek tarafından yine gelmek isteyen olursa ya da nişan olacağı zaman gelirler diyosan, sözün olacağı gün gelsinler değişen bir şey olmaz.
birçok defa gelip gitmektense bu daha mantıklı bence.
hakkınızda hayırlısı olsun:8:

canım bende seninle aynı durumdayım hemen hemen..
bizde bu aşamaları mayıs gibi düşünüyoruz ve aradaki uzaklık 6 saat kadar..
bence ailelerin öncesinde bi tanışması gerekir
babanın hiç tanımadığı bir aileye kız vermesi çok zor bir durum onun içinde..
ancak şöyle ki bir görüşmeyle ne kadar tanışabilirler ki diyeceksin:1:
onların içi rahat olacak işte biraz daha,formalite gibi:1:
ama ardından isteme,söz veya nişan düşünüyorsan nişan birlikte olabilir
bence sömestr tatilinden en az 10 gün kadar önce gelsinler tanışmaya
ki o aşamada teyzenlere çok hitiyaç olmaz zaten
hem ilk tanışmada sakinlik iyidir bence..
Allah tamamına erdirsin inşAllah..
bir ömür:nazar:

Ailenin tepkisi ne ? yani sen görüp sevdikten sonra hayır vermeyiz diyeceklerini sanmıyorum.
Benim kuzenımde aynı durumdaydı, üstelik altı yedi saatten daha uzak yerden geldi erkek tarafı işte anne baba abisi falan damadın. nasıl olsa işin olacağı belli olduğu için geldikleri gün isteme oldu, bi gün kalldılar ertesi gün söz oldu evde,nişan olmadı yani.
Yani mecburen böyle oluyor yapacak bir şey yok.
Ha erkek tarafından yine gelmek isteyen olursa ya da nişan olacağı zaman gelirler diyosan, sözün olacağı gün gelsinler değişen bir şey olmaz.
birçok defa gelip gitmektense bu daha mantıklı bence.
hakkınızda hayırlısı olsun:8:

Ailem ilişkimin iniş çıkışlarını çok gördükleri için pek istemiyorlardı ama 6 sene oldu dediğim gibi karşı çıkmıyorlar yani bizde toparladık artık ilişkimizi sıra evlenmeye geldi işte:1: Bir de işin çok uzaması hele bir de uzak mesafede olunca yoruyor insanları da ilişkileri de.

Ben erkek tarafından çok kişinin gelmesini de istemiyorum zaten yakın akrabalar bir arada daha samimi olur diye düşünüyorum herkes zaten düğünde görecek bir de iki tane düğün yapma fikrimiz var çünkü o yüzden bir de büyük nişanı gereksiz görüyorum ben. Erkek arkadaşımın ailesinin defalarca gidip gelmesi hem onlara zorluk olacak hem bize, hafta sonuna sıkışacak bir de her şey çalıştığımız için o yüzden yorucu olacak. Ama onların da sıkıntı yapacağını düşünmüyorum gelmeleri gerektiği kadar geleceklerdir ama bilmiyorum işte. Farklı şehirlere evlenmek gerçekten çok zor işmiş...

canım bende seninle aynı durumdayım hemen hemen..
bizde bu aşamaları mayıs gibi düşünüyoruz ve aradaki uzaklık 6 saat kadar..
bence ailelerin öncesinde bi tanışması gerekir
babanın hiç tanımadığı bir aileye kız vermesi çok zor bir durum onun içinde..
ancak şöyle ki bir görüşmeyle ne kadar tanışabilirler ki diyeceksin:1:
onların içi rahat olacak işte biraz daha,formalite gibi:1:
ama ardından isteme,söz veya nişan düşünüyorsan nişan birlikte olabilir
bence sömestr tatilinden en az 10 gün kadar önce gelsinler tanışmaya
ki o aşamada teyzenlere çok hitiyaç olmaz zaten
hem ilk tanışmada sakinlik iyidir bence..
Allah tamamına erdirsin inşAllah..
bir ömür:nazar:

Ay canım Allah sana da kolaylık versin gerçekten çok zor işlermiş insan ciddi ciddi düşünmeden anlayamıyor.
Gerçekten 2 saat oturup tanımış mı olacaklar ama formaliteler işte, en azından bir daha ki toplanmadan gerginliğin az olması sağlanır bu şekilde:1:
Bence de sömestrdan önce bir gelip tanışmaları gerekecek o zaman zaten senin de dediğin gibi kalabalığa gerek yok teyzemlere de ihtiyaç duymaz annem. İki aile rahat rahat bir oturup tanışır. Erkek arkadaşımla tanıştılar zaten daha önce ailem ama geriliyor konuşamıyor pek hem ailesi ile bir arada geldikten de sonra isteme gününde belki biraz daha rahat olur kendisi:1:

Teşekkür ederim canım benim senin de allah tamamına erdirsin, inşallah kazasız belasız kavgasız dövüşsüz tamamlarız şu günleri

önxw tanışmaya gelsinler 2 gece kalıp 2. akşam söz kesmeye geldsnler. sonrada nikah

Hem erkek arkadaşım hemde ben çalıştığımız için bu şekilde düşünemiyorum hem de burada kalacak bir yerleri sıkıntı olabilir bir gece ayarlarlar ama iki gece olunca sıkıntı yaratabilir

Merhaba hanımlar ben aranıza yeni katıldım daha önce ara ara forumu okuyordum ancak yeni üye oldum ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Benim 6 senedir inişli çıkışlı da olsa severek beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. 2013 yazında evlenmeyi planlıyorduk bir şeyleri biraz daha oturttuktan sonra. Ancak şimdi onun ailesi gidelim bari bir yüzük takalım adını koyalım diyor. Annemde sömestrda olsun teyzenler de burda olabilsin dedi. Ben büyük bir nişan istemiyorum zaten oynamayı falan seven bir insan değilim söz nişan hepsi bir arada olsun istiyorum. Erkek arkadaşım buraya 6-7 saat mesafede oturuyor hem bir kerede geldiklerinde aradan çıkmış olur her şey. Ama birbirini hiç tanımayan iki ailenin hadi geldik istedik nişan taktık demeleri nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ya da akrabaları da gelmek görmek isterse ayrıca ufak bir nişan mı yapmak daha iyi olur bilemiyorum. Ayrıca nişan bir arada olur sözle falan dersek nişan alışverişi konusu falan nasıl olacak hiç bilmiyorum. Kafam çok karışık sömestre gün geçtikçe yaklaşıyor nasıl olacak bitecek en ufak bir fikrim yok. Ayrıca yarıyılda nişan takarsak 2013e kadar beklememiz olacak mı olmayacakmı onu da bilemiyorum.

Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum sanki biraz karışık oldu ama fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Canım bence aileler birbirini ilk defa o gece tanıyacaksa tanışma ve söz bir arada olabilir ama nişan için ilk görüşme birazcık abartı olur bence.. Sözü şimdi yaparsanız düğüne yakın da ufak bir nişan yaparsınız, bu süre zarfında aileler de tanışır,kaynaşır.. Hayırlı olsun şimdiden.

Canım bence aileler birbirini ilk defa o gece tanıyacaksa tanışma ve söz bir arada olabilir ama nişan için ilk görüşme birazcık abartı olur bence.. Sözü şimdi yaparsanız düğüne yakın da ufak bir nişan yaparsınız, bu süre zarfında aileler de tanışır,kaynaşır.. Hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkür ederim canım inşallah hayırlı olacak hele bi gerginlikler bitse :)

Hepsi bir arada bence de olmaz önce bir tanışmaya gelirler sömestreye de nişanı denk getiririz diye düşünüyorum şu anda ama bakalım bir konuşmak lazım. Yarın bir erkek arkadaşımla da konuşayım bakayım ne diyecek. Hoş ona kalsa ben kendime boşuna dert ediyorum sanki elimizi şaklatınca olacak her şey:13:

Teşekkür ederim canım inşallah hayırlı olacak hele bi gerginlikler bitse :)

Hepsi bir arada bence de olmaz önce bir tanışmaya gelirler sömestreye de nişanı denk getiririz diye düşünüyorum şu anda ama bakalım bir konuşmak lazım. Yarın bir erkek arkadaşımla da konuşayım bakayım ne diyecek. Hoş ona kalsa ben kendime boşuna dert ediyorum sanki elimizi şaklatınca olacak her şey:13:
Canım bunlar güzel yorgunluklar :) Gerginlikler biticek zamanla emin ol.. :16: Erkekler bu konularda hep rahat canımm, onların genlerinde var :52: Önce tanışma olması en mantıklısı ama belki uzak yoldan geldikleri için söz yapıp gitmek isterler, nişan yerine sözü erken yaparsınız güzelim nişan da yaza kalır. :34:

Ay canım Allah sana da kolaylık versin gerçekten çok zor işlermiş insan ciddi ciddi düşünmeden anlayamıyor.
Gerçekten 2 saat oturup tanımış mı olacaklar ama formaliteler işte, en azından bir daha ki toplanmadan gerginliğin az olması sağlanır bu şekilde:1:
Bence de sömestrdan önce bir gelip tanışmaları gerekecek o zaman zaten senin de dediğin gibi kalabalığa gerek yok teyzemlere de ihtiyaç duymaz annem. İki aile rahat rahat bir oturup tanışır. Erkek arkadaşımla tanıştılar zaten daha önce ailem ama geriliyor konuşamıyor pek hem ailesi ile bir arada geldikten de sonra isteme gününde belki biraz daha rahat olur kendisi:1:

Teşekkür ederim canım benim senin de allah tamamına erdirsin, inşallah kazasız belasız kavgasız dövüşsüz tamamlarız şu günleri

amin canım inşAllah..
ahh beni beş ay sonrasının heyecanı şimdiden sardı valla..
nasıl olur ne yeriz ne içeriz ne giyeriz:52:
hayırlısı olsun da gerisi boş:69:
sen daha erkencisin ne yaptığınızı paylaşırsan çok faydalı olur benim gibilerede:12:

Canım bunlar güzel yorgunluklar :) Gerginlikler biticek zamanla emin ol.. :16: Erkekler bu konularda hep rahat canımm, onların genlerinde var :52: Önce tanışma olması en mantıklısı ama belki uzak yoldan geldikleri için söz yapıp gitmek isterler, nişan yerine sözü erken yaparsınız güzelim nişan da yaza kalır. :34:

Ben bu kadar geriliyorum ama o akşam gelince ne oldu nasıl oldu farkına bile varmadan geçip gidecek bi taraftan bunu bilsem de gerginliğime engel olamıyorum işte:1: Erkekler hep rahat biliyorum ama onun bu rahatlığı benim daha çok sinirimi bozuyor elimde değil, bu kadar zamandır daha çok evlenmek isteyen oydu ama şimdi bir rahatlık geldi üzerime deli ediyor beni:52: nişanı yaza atmayı çok göze alamıyorum çünkü tüm bu rahatlığına rağmen yaza evlenmeyi düşünüyor beyimiz:4:

amin canım inşAllah..
ahh beni beş ay sonrasının heyecanı şimdiden sardı valla..
nasıl olur ne yeriz ne içeriz ne giyeriz:52:
hayırlısı olsun da gerisi boş:69:
sen daha erkencisin ne yaptığınızı paylaşırsan çok faydalı olur benim gibilerede:12:

Zaten o heyecan bir anda sarıyor bana da aynı şey oldu o heyecan insanı bir sardıktan sonra geri dönüşü yok nikah defterine imzayı atana kadar aynı heyecan devam :52: ne yenecek ne içilecek ne giyilecek hepsi ayrı dert sanki gelecek olanlar normal insanlar değil onlar bizim gibi normal yemekler yiyip içmiyorlar gibi düşünüyorum da düşünüyorum:8:
İnşallah canım zamanı gelse de bir atlatsam hepsini anlatırım ama ben ne kadar anlatsam da sen yine heyecan yapacaksın bunu da adım gibi biliyorum diyorum ya bu heyecandan kaçış yok :18:

Ben bu kadar geriliyorum ama o akşam gelince ne oldu nasıl oldu farkına bile varmadan geçip gidecek bi taraftan bunu bilsem de gerginliğime engel olamıyorum işte:1: Erkekler hep rahat biliyorum ama onun bu rahatlığı benim daha çok sinirimi bozuyor elimde değil, bu kadar zamandır daha çok evlenmek isteyen oydu ama şimdi bir rahatlık geldi üzerime deli ediyor beni:52: nişanı yaza atmayı çok göze alamıyorum çünkü tüm bu rahatlığına rağmen yaza evlenmeyi düşünüyor beyimiz:4:

Ay canımm ya valla stresli de olsa çok güzel heyecanlar bunlar..:nazar::1: Allah tamamına erdirsin canımm, erkek arkadaşın baya acele ediyor anlaşılan canım aslında öyle olsa daha iyi olur fazla uzamadan, stres olmadan kavuşursunuz birbirinize. :16::16: Darısı bizim başımıza olsun daha çok var ama neyse. :9:

Ay canımm ya valla stresli de olsa çok güzel heyecanlar bunlar..:nazar::1: Allah tamamına erdirsin canımm, erkek arkadaşın baya acele ediyor anlaşılan canım aslında öyle olsa daha iyi olur fazla uzamadan, stres olmadan kavuşursunuz birbirinize. :16::16: Darısı bizim başımıza olsun daha çok var ama neyse. :9:

İnşallah canım ya:93: Acele Ediyor evet kendisi iyi olur sürümceme de kalmadan fazla uzamadan kavuşuruz haklısın hele böyle şehirler arası olunca çok zor yıpratıcı:25: Acelesi var ama icraatı yok ortada:6: Darısı tüm sevenlerin başına canım:69::69::69:

İnşallah canım ya:93: Acele Ediyor evet kendisi iyi olur sürümceme de kalmadan fazla uzamadan kavuşuruz haklısın hele böyle şehirler arası olunca çok zor yıpratıcı:25: Acelesi var ama icraatı yok ortada:6: Darısı tüm sevenlerin başına canım:69::69::69:

Haklısın canım zaten zor, şehirler ayrı olunca daha da zor olur eminim. Ama üstesinden gelirsiniz inanıyorum ki. :16: Tanışma günü bir belli olsun canım ondan sonra sevgilin de icraatlerine başlar iyice ciddiye alır bence bu konuyu sen kafana takma iyi olucak her şey öyle düşün.:34: :1:

Haklısın canım zaten zor, şehirler ayrı olunca daha da zor olur eminim. Ama üstesinden gelirsiniz inanıyorum ki. :16: Tanışma günü bir belli olsun canım ondan sonra sevgilin de icraatlerine başlar iyice ciddiye alır bence bu konuyu sen kafana takma iyi olucak her şey öyle düşün.:34: :1:

Valla ya senelerce hep bir arada olmaktan sonra ayrı düştük 1 buçuk senedir çok zor geliyor :43: çok lazımmış gibi gitti döndü memleketine:19: ilk zman adapte olmak zor oldu böyle ayrı olmaya ama artık epeyce toparladık:38:

Valla canım ağzından bal damlıyor, keşke bir anda şu rahatlık üstünden gitse de bir başlasa artık icraatlarına:24::24:

Back