benim de aklıma o geldi. kafam çok karışık çok doğru düzgün düşünemiyorum da . beynim yandı diyebilirim. Sizce kötü ya da uygunsuz bir şey yapmışmıyımNooption
Evet yani bize egitim verildi niyet onemli degil biliyorum da hani insanin aklina bu tarz birsey gelmiyor. Aa kizin gideri var vs gibi avam tabirler geliyor akla. Yani atiyorum siz sinaviniz oldugunu yorgun oldugunuzu soylediniz benim de evet tabii calisiyorsundur butun gun demem gibi birseydi bu hani empatik olmak icin bunu nasil ifade ederim tam bilemedim. Zaten konusuyoruz dedi goz kirpmalar neden oldu ben de anlamadim sok oldum zaten.ben türkiyede yaşıyorum dolayısıyla gayet normal bana göre.
siz niyet vs konuşmalarına girmeden bilmiyordum cinsel taciz olarak nitelendirileceğini falan deyin.
benim yetiştiğim kültürde birisi ilişkisi olduğunu söylediğinde sessiz kalmak kabalıktır sevindim adıma vs diyerek kibarlık yapmaya çalışmıştım deyin.
yaparmısınız bilmem de bende o halde kendisinden cinsiyet ayrımı yaptığı için şikayetçi olmak istiyorum deyin. erkek olan arkadaş için x geçince göz kırparak imada bulunduğu halde onu değil sadece beni şikayet etmiş deyin.
Yok baska anlama gelen birsey demedim ne guzel daha cok bulusur görüsürsunuz iste dedim ayni yerde olmalari kolay olmasindan mutevellit. Farkli anlami olan bir kelime yoktu bir tek saka demem ellerine koz verdiYuh artık hassasiyet seviyesine bak.
Diğer adam göz kırparken niye sorun olmadı? Madem kız arkadaşı var niye diğer adam göz kırpıp imada bulundu?
O dilde başka anlamlara gelen bir tabir mi kullandınız acaba? Hangi ülke bu ve hangi dil? O an orada bulunanlardan yakın olduğunuz birine mi sorsanız acaba?
Pardon kacirmisim ingilizce dilYok baska anlama gelen birsey demedim ne guzel daha cok bulusur görüsürsunuz iste dedim ayni yerde olmalari kolay olmasindan mutevellit. Farkli anlami olan bir kelime yoktu bir tek saka demem ellerine koz verdi
Ortamda olan diğer insanlar da aynı tepkiyi verdiklerinden şakaya dahil olmak istedim. Sadece beni şikayet ettiği için de ayrımcılığa ( ırk, cinsiyet açısından) uğradığımı düşünüyorum deyin göze alıyorsanız.Yok baska anlama gelen birsey demedim ne guzel daha cok bulusur görüsürsunuz iste dedim ayni yerde olmalari kolay olmasindan mutevellit. Farkli anlami olan bir kelime yoktu bir tek saka demem ellerine koz verdi
Bunu nasil resmi ifade edebilirim? Bir yabanci forumda sordum. Insanlarin ozel hayati hakkinda varsayimda tahminde bulunmak tacizdir kabaliktir vs. Linç ettiler resmen. Birde hem kizla hem cocukla dalga gecmissin cocugu utandirmissin lise degil orasi boyle saka olmaz vs diye devam etmisler ve tacizdir demislerKendi kültürümde bahsi geçen durumlar dalga geçmek maksatı içermez ve kötü yere çekilmez. Bu yüzden şikayet olayına aşırı üzüldüğümü bilmenizi karşı tarafın sadece konuşmayı başka tarafa çektiğini yazın..
Evet hanimefendi yani onlarda daha gayri resmi tonda konustular ben de katildim zaten beklemezdim yani sevgilisi var ve baskasinin arkasindan boyle konusuyorlar. Ciddi olarak aldim sakayla karisik konusuyorlar dedimOrtamda olan diğer insanlar da aynı tepkiyi verdiklerinden şakaya dahil olmak istedim. Sadece beni şikayet ettiği için de ayrımcılığa ( ırk, cinsiyet açısından) uğradığımı düşünüyorum deyin göze alıyorsanız.
Ne aptal insanlar ya, aşırı sinir oldum.
Bana da öyle geliyor. Kız duyar falan diye üstüme mi yıktı acaba diyorum. Arkadaşları onla daha samimi. Onun lehine şahitlik yaparlar artıkNe kadar saçma bişey yahu. Kendileri şaka yapmış (hatta yalan söylemişler) sizi suçlu çıkarmışlar. Ben mi olayı anlamadım bilmiyorum
Kimseyi trolleyecek halim yok benimBen bunu sözlüğün birinde okudum. Aylar geçti üstünden, hala aynı yerde misiniz, yoksa farklı kadın platformlarında aynı konuyu açıp trollüyor musunuz?
Vallahi ben de yabanci arkadaslarima sordum bir kaçina. Kimse buna alınmam diyor ve ortamımız genellikle genç insanlar işte ve herkes arkadaş yani soğuk resmi bir ortam da yokAy yok artık bir de gidip şikayet mi etmişyukarıda söylemişler,bizim kültürde bu tarz şeylere çok sevinilir iyi dileklerde bulunulur vs. diyebilirsiniz. Ama cidden hem bu kadar ağır tepki vermesi hemde gidip böyle şikayet etmesi çok saçma… Sevgilisi oradan birisi mi acaba ? Bu kadar paniklediğine göre belki de kadınla arasında bişeyler var/vardı şimdi kendini aklamak için fırsat buldu. Yoksa başka türlü bu kadarını pek aklım almıyor… Bende bir dönem yurtdışında çalıştım gayette bu tarz konulardan şakalaşıp gülüyorduk iş arkadaşlarımla,kimse de böylesine tepki vermiyordu.
Resmi olarak anlatacağınız şey kendi kültürümüzde çok normal kabul edilen karşı taraf için normal olmadığını ve bilmeden kültür çatışmasına sebep olduğu bunun da asla tek taraflı olmayıp karşılıklı olarak yaşandığını yukarıdaki anlattıklarımla birleştirip süsleyerek yazabilirsiniz..Bunu nasil resmi ifade edebilirim? Bir yabanci forumda sordum. Insanlarin ozel hayati hakkinda varsayimda tahminde bulunmak tacizdir kabaliktir vs. Linç ettiler resmen. Birde hem kizla hem cocukla dalga gecmissin cocugu utandirmissin lise degil orasi boyle saka olmaz vs diye devam etmisler ve tacizdir demisler