Lütfen bana yardım edin ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam hanfendi kusura bakmayın . Belki de haklısınız yanlış yapıyorum buraya konu açmakla çözüm burası değil farkındayım ama o kadar çıkmazda yım ki anlatabilecek kimsem yok acı çekiyorum nefes alamıyorum .. ama bir daha acmicam. Kesin kararlıyım
Sevgili Duygu, bu rahatsızlık kolum ağrıyor , dişim ağrıyor deyip ağrı kesici alınca geçecek birsey değil. Buradan size kimse yardımcı olamaz. Eğer doktorunuzdan memnun değilseniz farklı bir doktora gidin. Durumunuzu anlatın tedaviniz uzun bir süreç olacaktır muhtemelen ama olsun sağlığınıza kavuşursunuz . İlaçlar işe yaramıyor diye de bırakmayın hemen pes etmeyin.

İnşallah bir an önce kurtulursunuz.

Bu bedensel bir rahatsızlık değil hop ilaç
Aldım doktora gittim oh bitti bitti olayı değil
4. Kez açtı aynı şeyi ben de yazdım ama böyle yorum yapacaksanız hiç yazmayın..
Isterseniz nasil yorum yapacağıma siz karışmayın ha... Istedigim konuya yorum yazma özgürlüğüm var.
Tamam hanfendi kusura bakmayın . Belki de haklısınız yanlış yapıyorum buraya konu açmakla çözüm burası değil farkındayım ama o kadar çıkmazda yım ki anlatabilecek kimsem yok acı çekiyorum nefes alamıyorum .. ama bir daha acmicam. Kesin kararlıyım
Anliyorum seni. Kocanda mi dinlemiyor onu anlamiyorum. Ilaclar fayda etmiyorsa baska doktor baska ilaclar denenmeli. Seni doktor doktor şifa bulana kadar gezdirmeli. Kocana anlatmayi denedin mi?

Isterseniz nasil yorum yapacağıma siz karışmayın ha... Istedigim konuya yorum yazma özgürlüğüm var.

Anliyorum seni. Kocanda mi dinlemiyor onu anlamiyorum. Ilaclar fayda etmiyorsa baska doktor baska ilaclar denenmeli. Seni doktor doktor şifa bulana kadar gezdirmeli. Kocana anlatmayi denedin mi?
Evet anladım ama doğal olarak beni suçladı bunları gerçek zannedip sadakatsizlik ile suçladı beni belki de haklida oyuzden zaten kıyamıyorum ona kendim i pislik bir insan gibi düşünüyorum

Evet anladım ama doğal olarak beni suçladı bunları gerçek zannedip sadakatsizlik ile suçladı beni belki de haklida oyuzden zaten kıyamıyorum ona kendim i pislik bir insan gibi düşünüyorum
Hasta oldugunu bile bile seni ne hakla suçlar? Sen ona kıyamıyorsun bak, incinecek diye ödün kopuyor, o seni suçlayıp daha fazla kötü hissetmene sebep oluyor.

Bak pislik gibi hissetme kendini. Ama bu doktordan ve ilactan sonuc almiyorsan yeni bir doktor ve tedavi yeni ilaç şart.

Kendine bunu yapma artik. Cunku kocan hakli degil. Hakli degil.

Sizi çok iyi anlamak mümkün değil çünkü bu hastalığı siz yaşıyorsunuz ve bu acıyı siz çekiyorsunuz. Kendinizi suçlamayın adı üstünde bu bir hastalık ve insana neler yaptırdığını net bir şekilde yakinlarimdan gördüm. En kısa sürede bir psikiyatrist randevusu almanız sizin yararınıza olur. O yakınlarım iyileşmişti size de şifalar diliyorum

Kocasi onu anlamiyor baksana gitmis kadini suçlamış tedavisini yaptiracagina..
Anlaması mümkün değil çünkü akılda canlanacak somut bir hastalık değıl. Aslinda hastalığın ilacı sadece ilaç tedavisi de değil. Anlayan birileri tarafından terapi alması lazim konu sahibinin. Bu hastalığı yenen arkadaşımın gitmediği doktor kalmamıştı. En son gittiği doktor da hem ilaç tedavisi hem de terapi veriyordu. Bir de o doktor bilissel terapi kitabı önermişti.
Umarım konu sahibi sakin kalır ve tedavisini bulacağı doktor arayışını sürdürur

Evet bir daha konu acmicam zaten cozum benim kafamda ben farkındayım olmuyor ama yediremiyorum kendime Allah yardımcım olsun çok zor .
Konuşmak da fayda sağlar ama burada bir cok insan var ve bazilari hastalık hakkinda bilgi sahibi değil. Siz o kadar zor durumda kalmışsınız ki bunu bile bile konu açmışsınız buraya diye düşünüyorum. Arkadaşım bu hastalığı anlayan kişilerle konuşarak atlattı. Terapi aldı. Yeri geldi doktor doktor gezdi. Sizi anlayacak birilerine anlatabilirsiniz ama bu eşiniz olmasın şimdilik. Anneniz olabilir, kardeşiniz olabilir sizi ancak bunu kullanmayacak sizi yargilamayacak insanlar anlar. Ya da iyi bir psikiyatrist arayışına girerseniz bu sürecte sizi anlayacak doktor da bulabilirsiniz. Terapi icin ayrıca psikologa da gidebilirsiniz

yanliz okb hastasi oldugu icin emin olmaya ihtiyaci var, o yuzden konuyu acmis. onaylanmak istiyor. hastalik hakkinda hicbir bilgiye sahip olmadan direkt azarliyorsunuz. bu oyle bir hastalik ki emin olmak zorunda yoksa rahat edemez, dusunceler surekli tekrar eder durur. hayir sen suclu degilsin, okb hastasi oldugun icin oyle dusunuyorsun, gercek degil dusuncelerin. gercekten iyi bir doktor cok onemli lutfen uzerine gitmeye calis. Surekli ayni konuyu acmasi da okb'nin bir parcasi zaten.

Psikolojik rahatsızlıklar böyledir; dışarıdan bakan insanlar şiddetini, ıstırabını, acısını, cismini tahayyül edemezler, çünkü görünmezdir. Ancak yaşayan bilir. Bir kemik kırığı görünür, bir kanserin ilerleyişi somut okunur, ağrı dolu bir enfeksiyon tahlilde takip edilir vb. onlara kimse "Kendi elinde bu, irade gücünle yen şunu, bilerek yapıyorsun, abartıyorsun" vb. diyemez. Ama size, siz gibi hastalara derler. Bunu umursamayın lütfen, bilmiyorlar.

Kuvvetle muhtemel ilaç kullanmanız ve psikoterapi almanız gerekecek çünkü haliniz, istemsiz görüntülere kadar gelmiş, daha da ilerlemesin; doktora gitmeyi ihmal etmeyin lütfen. Sabırla ve tedaviye sadık kalarak üstesinden geleceksiniz umuyorum.

Masumlar apartmanini herkes elestiriyor ama bu hastaliklara sahip insanlar o kadar aci cekiyor ki. siddet gormekten, surekli asagilanmaktan, yalniz birakilmaktan, ezilmekten belki sayamadigim pek cok faktorlerden dolayi oluyor. Ve bu dizi o insanlari anlamak icin cok iyi dusunulmus. Ticari kaygisini tartismiyorum ama beni ilgilendiren bu kisim zaten.

Abla sana eski konununda güzelce yazdım ki burda kendini rahatlatmaya çalışmak senin tedavin değil
Kendine niye eziyet ediyorsun git doktoruna
Bir hobi edin

Bu sürekli aynı şeyleri konuşmak sormak onay istemek hastalığına daha da kötü geliyor sende biliyorsun

Bu konuyu 1000 kere açtınız, artık sorum şu size; Tedavi olmamak için özel bir sebebiniz var mı? İnsan kocasıyla seks yaparken iş arkadaşını hayal ediyorsa, bu bir hastalık değil fantazi hanımefenciğim.

ilişki üzerine bir okb sahibisiniz herhalde. ilişki içindeyken kişi ya aldattığından ya da aldatıldığın şühpe duyar, kahır bela düşüncelerle baş etmeye çalışır. yalnız değilsiniz bir çok insan bu dertten muzdarip. destek grupları tr de olmuyor galiba ama abd gibi yerlerde çok var. belki doktora gittiğinizde benzer rahatsızlığı olanlarla tanışmak istediğinizi söylerseniz ve o kişilerlerle bir araya gelirseniz faydası olur kesinlikle. çünkü devamlı bir onay, yatıştırılma ihtiyacınız olacak başlarda. bu onayı eşiniz dostunuz da verebilir ama vermek isteyeni bulmak çok zor olur. kimse bu işlere üç beş kereden fazla tahammül edemez. siz de anlamışsınızdır artık. mutlaka psikiyatr bulun. ilaçsız olmaz. o değilse öteki kesinlikle size uygun biri bulunur. imkanınız varsa uygun bir psikoterapi de almalısınız. maalesef külfetli bir tedavi. şimdilik bu yoksa 'cheating ocd' diye youtube ve ya google üzerinde araştırın. ingilizce bilmiyorsanız türkçe altyazılı seyreder ya da sayfayı türkçeye çevirerek okursunuz. günlük de tutun. gerçekte olmayan hiç yaşanmamış anılarla savaştığınızı unutmayın. iş arkadaşınızı görünce yüzünüz kızarmadı, nabzınız hızlanmadı, diliniz tutulmadı. bunlar gerçek değil. böyle şeyler aklınıza geldiğinde 'okb okb' diye kendi sesinizi duyacağınız şekilde söyleyin. günlüğünüze yazın. hemmen bir doktor bulun ama. çok geçmiş olsun.

Bu konuyu 1000 kere açtınız, artık sorum şu size; Tedavi olmamak için özel bir sebebiniz var mı? İnsan kocasıyla seks yaparken iş arkadaşını hayal ediyorsa, bu bir hastalık değil fantazi hanımefenciğim.
Bakın hayal etmek isteye isteye bile aklına getirilen bir fantazi durumudur . Ama benimkisi çok farklı istenmeden görüntü geliyor ve ben bunun olmasını istemiyorum . Anliyomusunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X