lütfen bana yardım edin

Sahtelerini yaptırmak da imkansız gibi nereye soracağım ki bunu
Kusura bakmayın ama ben şuan size cok kızdım.
Yukarda canım sıkılıyor yazmışsınız. Buna gelininiz ne yapabilir. Kendisi evinde kocasıyla yalnız kalmak istiyor olamaz mı ? Ya insan yeri geliyor kendi annesini bile görmek istemediği günler oluyor. Neden gelininiz sizi her gün görmek zorunda mı ? Ben asla böyle birseye gelemezdim açıkcası gelininiz çok çok çok haklı. Bende bir ara kayınvalidemle aynı apartmanda yaşadım. Ben habersiz çat kapı geldi diye kavga etmiştim. Bana da dedi temizlik yapıyım yemek yapıyım, burası benım evim ben yapıcam dedim, istemedim. Biz aynı apartmanda oturduk, benim özel hayatıma asla karışmadı; yemekler kahvaltılar herşey ayrıydı; ne zaman nereye gittim nereye geldim asla karışmazdı sormazdı bile. Biz haftada bir eşimle giderdik otururduk geri gelirdik. Bazen özel bir yemek yaptıgında kapıdan gelir bırakırdı. Tğm bunlara rağmen ben yine de taşınalım ev ev üstüne olmaz demiştim. Açıkçası şuan yazdıklarınızı okuyunca kendimi şanslı hissettim.

Tamam, oğlunuz sizin evladınız, kimse onu sizden koparamaz ama artık bir yuva kurmuş, karısı ve çocuğu var. Sonuçta o sizin gelininiz ve siz onun öz annesi değilsiniz. Eminim sizi seviyordur, saygı da duyuyodur ama bu kadar iç içe olmak istememesi çok çok çok normal. Canınız da sıkılsa, üşüseniz de kendi çarenizi kendin yaratın ve yalnızlığa alışın. Oğlunuz ve gelininizin evliliğinin zedelenmesi mi önemli, yoksa sizin canınızın sıkılması mı ? Neden bu kadar oğlunuzun hayatında olmak istiyorsunuz anlamıyorum, bence gelininiz çok iyi bir kız ben olsam çoktann konuşmuştum. Eminim bir çok arkadaş da böyle yapar.

1 liralık cips neden bu kadar göze geliyor anlamıyorum kendi annesi yese ne derdi acaba
siz çok taraflı bakıyorsunuz

mesele 1 liralık cips degil siz bunu göremıyorsunuz hiç.. Bir sakız bile olsa sizin başınıza buyruk hareket etmenız yanlış.. Onlar bir AİLE.. orası bir yuva.. Siz yardımınız yapın iyiliğinizi yapın çekilin kenarı. Evimden bir iğne bile kullanılması beni rahatsız eder.. Emin olun cips kimsenin gözüne batmazz.. İzin alınmasına ve varlığıma saygı beklerim.. Siz gelininizi gelininizde sizi hiç saymıyor.. İkinizde saygıyı unutmuşsunuzz

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım

Sadece oğlunuzun evi değil onlar bir aile. O zaman gelinin ailesi de gelip orda izinsiz istediğini yapsın. Olur mu öyle şey herkesin evi ayrı. Oğlunuzun ve gelininizin evi sizin eviniz değil.

akıllı ve iyi niyetli oldugunu biliyorum başka torun bakan babanelerde var hiç biri benim gibi rahat değil herkese gelinimi anlatıyordum o yüzden tekrar aramız düzelsin istiyorum ya.
birden bire bu hale geldik diye üzülüyorum zaten.
konuscam inşallah birbirimizi affederiz düzeliriz.

Aman yarabbi sen ne yaptın kv?

Biraz geline hakverdim şimdi. Siz de ailecek baya mıç mıç olup geline yüklenmişsiniz.
Neden sadece yatmaya gittiniz evinize?
Neden gelinin evini bu derece benimseyip her işine karıştınız ki?

Çok kayınvalidevari hareketler bunlar. O ev sizin eviniz değil ki. Benim kv bizim evimizde bakar oğlumuza. Canı istediğini yer ben takılmam pek. Bir şey eksikse eve giderken sorar alırım.
Ama siz istenmiyormuşsunuz. Ve bunu duyduğunuz halde mesafe koymamışsınız.

He bu arada oğluma 5 aylıktan bu yana bakıyor ama oğlum hepimize doğru şekilde hitap eder. Hatta oğlum babaanne diyemezken kendince bibi demeye başlamıştı.
O anne dedikçe siz babaanne diye düzeltseydiniz ya madem. Bu kısma hiç inanamadım yani kusura bakmayın.

Sahi neden hala gidip orada yemek falan yiyorsunuz? Akşam onlar gelince olduğu gibi bırakıp evinize gidip kafa dinlesenize..
Gerçi ben bu kadar laf duysam çocuk falan da bakmazdım ya neyse. Siz baya rahatmışsınız..

Bir büyüğün yakınımızda olması ne kadar artı bir şey aslında. İnsanlar keşke bunun kıymetini bilebilseler.

Arkadaşım kesinlikle sana katılıyorum gelin hanım da kötü insan değil. Anne de. Bunlarnormal ya bu kadar buyutmeye gerek yok. Yeni nesil kaynanaya çok acımasız. O da anne sonuçta. Bir de büyüklerimize hele ki gelini ilearası açılacak diye üzülüp bir yol arayan bilinçli bir kafına kırıcı yorum yapmayın. Bu anne gelin bundan seneler sonra anne kızdan daha guzel olacaklar inşallah. Ben inanıyorum

Sadece oğlunuzun evi değil onlar bir aile. O zaman gelinin ailesi de gelip orda izinsiz istediğini yapsın. Olur mu öyle şey herkesin evi ayrı. Oğlunuzun ve gelininizin evi sizin eviniz değil.

demekki yanlış düşünmüşüm benim kayınvalidem ölene kadar hiç kendime ait birşeyim olmadı. bu benim diyeceğim evlatlarımdan baska bişeyim yoktu. oğullarımın olan şey de benim kabul ettim.
evet evlenirken destek olmadım belki ama yinede bir evim daha oldu dedim hep.

haklısınız bu devirde böyle

Peki nasıl konuşmayı düşünüyorsunuz? Aile ilişkilerinizi nasıl planlamayı istiyorsunuz?

İlk gelinde böyle oluyor heralde.Biz sessizce yüz göz olmadan hallettik .Lohusalık da büyük etken ,benim kv iyi bi insan ama ilk zamanlar kızımı kendi kızı sandı bence,beni çok geri planda bıraktı. Çok üzülmüştüm .

Güzelce bi anlatan olmuş heralde aramız bozulmadan halloldu konu.

Umarım sizin de hallolur.Gelin biraz nefes alsın kendi baksın sonra zaten içi sıkılır.Bebeği emanet etmek ister diye düşünüyorum arada.

Siz de gitmeyin küçük oğlunuzla bi yemek ve ev düzeniniz olsun.Eminim kafanız rahatlar.

Peki nasıl konuşmayı düşünüyorsunuz? Aile ilişkilerinizi nasıl planlamayı istiyorsunuz?

ne kadar yanınızda olmamı istiyorsanız o kadar olurum yeter ki böyle olmayalım benim sizden başka kimsem yok dicemç
bugüne kadar bunalttıysam hatam olduysa özür de dilerim gocunmam

Bir de ben bu şehre tayınım çıkmadan önce baska yerdeydim bakıcım bakıyordu bakıcıma anne diyordu çocugum hiç rahatsız olmadın çünkü kadının ona bir anne gibi baktıgından öyle emindim. Aslında hayat bazı şeyleri büyütmek için oldukça kısa.. Telafisi olmayan tek şey ölüm ve boşa harcanmış zaman...

Kusura bakmayın da 1000 liraya bütün perdeleri değiştirirken acimiyorsunuz gelecek doğalgaz faturasina mi aciyosunuz ??? yarın küçük oğlunuz evlense onun eşine bu kadar sırt surtemeyeceksiniz
İnsanlar ozelimiz olsun demiş bişey dememiş neden bu kadar müdahil oldunuz ki orası onların evi onlar ayrı bir aile siz ne kadar anneleri de olsa misafirsiniz o evde ! Gelininiz azıcık mesafe koymak için ağır konuşmuş ama oda ise yaramamış

Yaşadıklarınızı gelininize de yaşatıyorsunuz. Sadece daha Güleryüz’le yapıyorsunuz muhtemelen.

Evet bu devirde böyle artık. 30 sene öncesinde yasamiyoruz. Benim babaannemde anneme böyle söylerdi sanki kendi kayinvalidelerinden çektiklerini gelinleri de çekmek zorundaymış gibi. Kapandı o devir ev ev üstüne olmuyor artık

Bir teyzem demişti ki; gelinlerin kepaze oldukları zamanda gelindik, şimdi de kayınvalidelerin kepaze oldukları zamanda kayınvalideyiz. (-kepaze lafı için özür dilerim, teyze öyle dedi:)

O zaman gülmüştüm ama doğru bir söz. Siz yazılanları dikkate alın. Aradaki mesafeyi koruyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…