• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin

O evde oturtmayip kiraya verse idiniz sizi de geliriniz olurdu.
Yapilacak tek sey cocuga kendileri baksinlar ya da bakici tutusunlar veya krese versinler. Siz hicbir seye karismayin. Bunca lafyan sonra ben olsam asagi bile inmem. Onlar size gelirse gelsin. Uzak olmak en iyisi.

Babasından miras kalan evde çocuğu oturtmama gibi bir lüksü yok konu sahibinin.

Bence siz kendi evinizde daha cok vakit gecirmeliydiniz.ne olursa olsun bu kadar samimiyet illaki sikinti yaratir.ayni binadasiniz nasilsa eviniz ust kat ,ne gerek var tum gun oglunuzun evinde durmaya.onlarin da ozel yasami var.mesela gunduz calisiyorlar aksam beraber yalniz bir vakit gecirmek isteyebilirler.siz de kotu niyetli degilsinizdir mutlaka ama agirliginizi korusaydiniz hic bu hale gelmezdiniz .

Kusura bakmayın ama gelin haklı yani sizi kırmamak icin ses çıkarmamış sizde o evde onu misafir etmişsiniz sonunda patlamış. Söylediklerini sadece bunlardan ibaret söyledi ise bu konuda hatalı. Bende eski kaynanaya gelininizin soyledilerini söyledim ama o kadın benim oglu ile yatmama korunmama ne kadar iliskiye girmeme vs karışıyordu. Arkadanda oğluna boşa bunu çocuğa ben bakarım sende ise gidersin diyordu direk benim rolume gozunu koyunca hakli olarak dedim. Sonuc herkesin evladi kendine tepe tepe kullansin oglunu...

Iyi niyetli olabilirsiniz ama cok fazla birsey yapmaya calismakta bunaltmistir gelininiz biriktirip biriktirip patlamis

Valla iyi niyetle yaklaşmisniz ama bırakın biraz nefes alsınlar, 2 sayfa okudum sizin yazdığınız bisey var, evde canim sıkılıyor abla ergen bu işleri bilmeyen biri değilsinizdir diye düşünüyorm ,kadin isten gelince bari evine çık belki eşinin dizine yatacak hadi 1-2-3 bilemedin 1 ay olsun ama siz hep oradasınız. Yak diyormus kaloriferi evde üşüyeyim mi diyorsunuz. Sizde cok garip geldiniz bana dalga geçer gibi cevaplar. Hic gitmeyin demek değil ama biraz birakin arada gidin boyle yapınca iyi olmuyorsunuz. Yarin acik acik gelme der .

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
gecen gün açtığım konumu okursanız sevinirim...bu yeni nesil gelin hanımlarına, dilinle kuş tutsan yaranmassın, eğer yazdığın fedakarlıkları yapmasaydın, bu seferde diyecektiki, annen hiç bir şeye karışmıyor, hiç yardımı olmuyor gibi, yine bahaneler türetcekti...bence artık kendinizi tamamen çekin(küsmeden)...değerininzi anlarlar belki, ne çocuğa bakın, nede evine inin, bir komşu gibi merhaba, merhaba deyin, hatta mümkünse başka yere bile taşının...çevremde hangi kayınvalideyle konuşsam bana diyorlarki, sakın kendinden ödün verme, iyilik yapma, herzaman kaynanaları kötü
bilirler diyorlar...henüz ben kaynana değilim, kaynanan adayıyım...

Siz fedakarlik yaptim diyorsunuz iyilik yaptim zannediyorsunuz ama yaptiklariniz karsinizdakilere zarar vermis.

Tamam herşeyi iyi niyetle yapmış olabilirsiniz ama,onlarada bir yaşam alanı bırakmamış her zaman dip dibe olmak istemişsiniz.Hayatınızı tamamen onlara endexleyerek yaşamamalısınız.Bırakın kendi düzenlerini kurup, onlarda başlarının çaresine bakmayı öğrensinler.Anne babaların yaptığı en büyük hata bu bence.

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...
Nasıl yanı ya. 😬
Gercek mi şaka mı bu.Dalgamı gecıyor biri.
Keşke az daha saysaymışım agzıma geleni:sinirli::KK53::sinirli::KK62::KK34:😝😝😝

gelin agir konusmus, yanlis ifade etmis kendini. siz de ona kipirdiycak alan birakmamissiniz. biraz kendi evinize kalin, yemeginizi kendi evinizde yiyin. kimse isten geldikten sonra evinde yabanci istemez. kv e olsaniz esiyle cicuguyla bas basa kalmak istemesi cok normal. vakit gecirmeyin kadinin evinde.

gecen gün açtığım konumu okursanız sevinirim...bu yeni nesil gelin hanımlarına, dilinle kuş tutsan yaranmassın, eğer yazdığın fedakarlıkları yapmasaydın, bu seferde diyecektiki, annen hiç bir şeye karışmıyor, hiç yardımı olmuyor gibi, yine bahaneler türetcekti...bence artık kendinizi tamamen çekin(küsmeden)...değerininzi anlarlar belki, ne çocuğa bakın, nede evine inin, bir komşu gibi merhaba, merhaba deyin, hatta mümkünse başka yere bile taşının...çevremde hangi kayınvalideyle konuşsam bana diyorlarki, sakın kendinden ödün verme, iyilik yapma, herzaman kaynanaları kötü
bilirler diyorlar...henüz ben kaynana değilim, kaynanan adayıyım...

İfrat ve tefritin arası, işlerin en güzeli müsavi olanı...
Ben kayıvalidemle çok iyi anlaşıyorum. Çünkü az görüşüyoruz. :) ne kadar az görüşürsek o kadar aramız iyi oluyor ehe:) ama ihtiyacım oldugunda ondan yardım isteyebiliyorum, o hasta vs oldgnda da yardımına koşuyorum. Dengeyi iyi kurmak gerekiyor sadece.
Ne cok uzak ne cok yakın. Gerektiği kadar uzak, gerektiği kadar yakın...

Burda verilen akılları keşke dinleseniz ama vicdan yapıp dinlemeyeceksiniz eminim. Ama ben yine de söyleyecem. İlk yapmanız gereken oğlunuzu evden çıkarmak ve torununuza bakmamak. Ev kirası + bakıcı maaşı ödesin bakalım gelin hanım , ozaman anlasın kim kime kambur oluyormuş.sizi bir mumla arasın. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen anne babalar çok daha fazla saygı görüyorlar bu konuda çok netim. Ama sizin gibi fedakar anneler asla hakettiği değeri görmüyor.fakat siz de biraz abartmışsınız.yemek olabilir ama neden temizlik? Bukadar ilgi alaka neden ?

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...
kiz kim bu, merak ettim valla.
boyle kv olur da, normal bir kv olayi boyle gelini hakli gosterecek sekilde anlatmaz. bir iş var bunda

Burda verilen akılları keşke dinleseniz ama vicdan yapıp dinlemeyeceksiniz eminim. Ama ben yine de söyleyecem. İlk yapmanız gereken oğlunuzu evden çıkarmak ve torununuza bakmamak. Ev kirası + bakıcı maaşı ödesin bakalım gelin hanım , ozaman anlasın kim kime kambur oluyormuş.sizi bir mumla arasın. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen anne babalar çok daha fazla saygı görüyorlar bu konuda çok netim. Ama sizin gibi fedakar anneler asla hakettiği değeri görmüyor.

Her bu tarz mesaja yazıcam bunu sanırım.

Babasından miras kalan evden oğlunu çıkarmaya hakkı yok konu sahibinin. Yok öyle bir dünya.

Her bu tarz mesaja yazıcam bunu sanırım.

Babasından miras kalan evden oğlunu çıkarmaya hakkı yok konu sahibinin. Yok öyle bir dünya.
[/QUOTE hak hukuk meselesini konuşursak ooo . Evladın hakkı var mı bu kadar saygısızlık yapmaya.öyle bir çıkarır ki

Bence konu içinde de söylediğiniz gibi siz çok fazla rahatsızlık vermişsiniz kendimi orda daha mutlu hissediyordum diyorsunuz yani ordan hiç çıkmadığınız belli insan yeri geliyor kendi ailesinden rahatsız oluyor torununuza kendi evinizde bakabilirdiniz akşam oluncada gelininize verirdiniz oda anneliğini yaşardı anneler baş tacı her zaman fakat bu kadarını bende istemezdim evimde kocamla baş başa kalmak isterim bence herkes yerini ve seviyesini bilmeli kayınvalidemi çok severim Allah var oda saygılıdır gelir bir kaç gün kalır ben ısrarda etsem gider çünki halden anlar gençsiniz baş başa kalın der

Back