• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana bilgisi olan yardım etsin

alperim

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
51
1
16
34
Bursa
Arkadaşlar yaklaşık 13 hafta sonra(normal doğum tarihi)bi bebeğim dünyaya gelecek Rabbim izin verirse benim sormak istediğim ve merak ettiğim doğumumu normal değilde sezeryan ile yapmak istiyorum böyle olursalar vajinada bi genişleme eski esnekliğini kaybediyormu bilenler lütfen yardımcı olabilirlerse çok iyi olur

Arkadaşlar yaklaşık 13 hafta sonra(normal doğum tarihi)bi bebeğim dünyaya gelecek Rabbim izin verirse benim sormak istediğim ve merak ettiğim doğumumu normal değilde sezeryan ile yapmak istiyorum böyle olursalar vajinada bi genişleme eski esnekliğini kaybediyormu bilenler lütfen yardımcı olabilirlerse çok iyi olur

bende31haftalık hemileyim aynı sorun bendede var karar veremiyorum sırf vajina genişlemesinden korkuyorum doktorum önermiyor sebebimi sacma buluyor hatta herkes öyle bitek ablam dogurma sezeryan yaptır diyor kafam karışık bende bu konuda yardm istiyorum

ben normal dogum yaptım canım hiçbir genişleme yok ben hissetmiyorum böyle bişeyi ayrıca eşimde bir degişiklik olmadgnı söylüyor:17::17::17::17:tabiki tercih senin ama eger normal doguma uygunsa vücudun hiç sezeryana girme derim hayırlı dogumlar:34:

Bende korkuda var kızlar elim ayağımı hissetmiyorum sitrese girince eşimlede sorun olsun istemiyorum cinsel hayAtımda:(

Valla ben de merak ediyorum.. Genisleme oluyomus biraz da olsa diye duymustum.. Ben de dusunmuyo degilim bazen. Bitek ben kuruntu yapiyorum saniyodum:) Esim sen bilirsin diyo ama gene de normal dogumdan yana o da. Ben de kararsizim hala. Az da kaldi. Şu an icin normal dogum olcak gibi ama bakalim..

valla ben sezeryan oldum..hiç bir sorun yaşamadım..normal doğumunda sezeryanında kendine göre artıları eksileri var...benim preeklampsi olduğumdan normal doğum şansım zaten yoktu..spinal ile sezeryan oldum..sorunsuz ve mükemmeldi...

bende normal doğum yaptım canım bi genişleme yok.. bence normal doğum yap normal doğumda bebeğini hemen kucağına alıyosun kalkabiliyorsun ama sezeryanda öle olmuyo hem genişleme oluyodur biraz ama bazı kas egzersizleri var onlar sıkılaşmasını sağlıyor onları yaparsın doğumdan sonra hem şimdi sezeryan yaparsan ikinci bebeğinde normal doğum gibi bi şansın kalmıyor.. ama yinede sen bilirsin tabiki... hayırlı doğumlar sağlıcakla alırsın inşallah bebeğini kucağına

bu arada sağlıkla bebeğinizi kucağınız almanızı dilerim..Allah analı babalı büyütsün ....

valla ben sezeryan oldum..hiç bir sorun yaşamadım..normal doğumunda sezeryanında kendine göre artıları eksileri var...benim preeklampsi olduğumdan normal doğum şansım zaten yoktu..spinal ile sezeryan oldum..sorunsuz ve mükemmeldi...

peki sezeryanda göbiş kalıyo fln diyolar göbegin kaldımı

bende sezeryan yaptım hatta suan 2 cıye hamıleyım yersen göbekte olur götte valla o bıraz yemege baglı bende zayıf bırı degılım ama göbegım ınan hiç yok dogumdan sonra kalmadı sezeryanında normal dogumunda kendıne gore az bıseyde olsa zorlugu vardır genısleme konusunda benımde doktorum soylemıstı ama benım normal dogum yapma sansım olmadı sezeryan yaptım 1 gun bıle yatmadım hıç acı cekmedım sadece ılk gun bıraz acımıstı oda olacak okadar bazıları normal dogum yapıyo 40 gun kıcının ustune oturamayanınıda gordum hemen kalkanıda bu kısının yapısına baglı herkese gore farklı normal yapan sezeryan ıstemıyor sezeryan yapan normal ıstemıyor ben ıyıkı sezeryan olmusum cokta memnun kaldım falza stres yapma hangısını yaparsan yap acısı fazla surmuyo bebısı kucagına alınca butun acılar bıtıyo acaba onun nesı varda aglıyor sıkıntısına gırıyorsun:)))

Malesef cok hanimlarda vajinal genisleme oluyor, hale catlak ve zorumlu dikisleride unutmayak. 1 seneye bu halden 100de 80 normal haline donusur. Bende nisanda sezeryanla dogum yapmagi dusunuyorum. doktorlar tabii onemsemiyorlar. birdeki hastanin kendi arzusuyla sezaryan yapilirsa devlet sigorta hic yardimci olmuyormus malesef

Sağolun arkadaşlar yazdiklariniz için ben normal doğumdan sonra cinsel hayatımda sorun olsun istemiyorum yarından d oturumla konusucam zaten ozele gidiyorsun kes beni dicem:)

valla canım bende 1 ay öncesi sezeryan oldum . Bebeğim makat duruştaydı yani mecburi sezeryan oldum. Ancak çok çok memnununm olmadan önce o kadar çoook şey söyleyen olduki yok sezeryan şöyle böyle die 2. gün ayaktaydım doktorum bile şaşırmıştı:)) Ş u anda ne göbeğim var ne de başka bi şikayetim sadece 5 kilo fazlam o kadarcıkta olsunn. Yani anlıycan normal doğum tabiki iyi ve sağlıklı ama ben sezeryanı bu kadar kolay olcağını tahmin etmemiştim söylim dedim. Sonuçta normal de de bi bıçak kesiği oluyor hakkında hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
Herşey yolundaysa tabii ki normal doğum yapmalısın.Adı üzerinde normal doğum..

Normal doğumdan sonra vajine genişlemesinin de kişiden kişiye değiştiğini düşünüyorum..yani genişleyen arkadaşlarım da oldu, hiç değişmedi diyen de..sanırım bünyeyle alakalı biraz da şans..hani kimisi hamilelikte çatlar kimisi hiç çatlamaz onun gibi..

Bu arada ben 2 sezeryan yaptım, çok da memnunum, 2 sinde de 2.günden itibaren evde misafirlerimi kendim ağırladım..tabii 1 hafta yatanlar da vardır...bu da biraz şans..

genişlemeye gelince ben de doğal olarak genişleme olmadı ama sezeryandan sonra göbek kalıyor diyenler: boğazını tutamayıp hamilelik kilosunu veremeyen ve buna kılıf arayanlar:)

kimse kusurabakmasın..normal olsun sezeryan olsun diyetini sporunu yaparsan göbek möbek kalmaz..

haaa önceden yapısal bir göbeğin varsa o zaten hep vardır..doğum yapmadan öncede vardır..

hayırlısı olsun..

Malesef cok hanimlarda vajinal genisleme oluyor, hale catlak ve zorumlu dikisleride unutmayak. 1 seneye bu halden 100de 80 normal haline donusur. Bende nisanda sezeryanla dogum yapmagi dusunuyorum. doktorlar tabii onemsemiyorlar. birdeki hastanin kendi arzusuyla sezaryan yapilirsa devlet sigorta hic yardimci olmuyormus malesef
bende kesın kararlıyım sezeryan olmak istiyorum .dogurmaktan korkuyorum .bizinm kıs şubatta gelcek inşa allah :46:
gerizekalı doktar ne desem fikrimden döndürmeye calışıyo :20:
zaten yanına gitmek istemiyorumda annemin arkadaşı oyuzden .düşün annem sezeryene karşı doktoru dolduracak .bayramdan sonra köntrölum var .sezeryen istedigimi anlatıcam .valla işine gelirse kabul etsin giderim başkasına .kafama taktım sezeryen olucam:49::33::9:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back