O kadar çok nokta var ki maddelere dokelim bence:
1) Kaygı (anksiyete) bozukluğu için tedavi görmeye baslamalisin. Zaten her şeyi düzeltecek olan da bu olacak.
2) Yalan söylediğin için suçlusun ama bunun tartışması en fazla bir ay surer. Bu kadar kafaya takiyorsa, sevgisinin önüne geçmiş ve aslında iliskiniz sadece üç ay sürmüş. Sonrası onda da sende de takıntı sadece. Sevgi degil.
3) Ağlayarak sana acimasini istemişsin, o kadar çok yapmışsın ki bunu artık bir anlamı kalmamis. Adamın zaten vicdani korelmis. Acimayi bırak dalga geçmeye baslamis.
4) Yüzüne bunları söyleyen, arkandan neler diyordur tahmin edebiliyor musun? Sakin onun siniri sadece bana deme. Yarın bir hata yapıp evlenirsen, hepsini kayinvalidenden varsa gorumcenden dinleyince hak verirsin bana. Sevgilin seni nasıl eziyorsa onlar da ezecek.
5) Seni eze eze sindirmiş. Sonra ortaya çıkan insandan tiksinmis. Sana saygısı kalmamis. Hala arıyorsun saygısı nasıl olsun? Hepimiz dayanamayıp aradık artık ona takılma. Aradın diye dönmek zorunda değilsin. Onu her yerden engelle, sil. Gerekirse numarani değiştir.
6) Hayatın ona bağlı gibi konuşuyorsun. Sebebi anksiyeten. Ve tabii yıllardir sürdürdüğün bu özgüven yiyen canavar gibi ilişkin. Unutma seni gerçekten sevseydi, aglamanla alay edecek duruma gelmezdi.
7) Yolda yigilmalar, ağlarken fotoğraf atmalar. Drama kraliçesi gibi davranma. İşe yarasa dört yıldır yarardi. Artık anlamini yitirmiş. O kadar sıkılmış ki sen ağlayarak konuşurken rahatsız olup kalkıp gidiyor adam. Gözünde degerin sıfır.
8) Kendi yolunu cizmelisin. Onun arkadas ortamina, onun ogrettigi seylere ihtiyacin yok. Zaten hala gözünde o mükemmel adam olarak kalmadı inşallah? Değil çünkü.
9) Tedavi ol.
10) Bıçak gibi kesip bitirmez ve suruncemede bırakırsan, yine donersin. Kes ve at. Barissan taş çatlasın bir hafta mutlusunuz. Bir hafta sonra yine aglayacaksin. Şimdiden ayrılık acisiyla ağla daha iyi. Kes at artık. Kendine bunu yapma.
11) Kendini değersiz hissetmenin sebebi bu iliski. Sana uygun, hassas kalbini anlayacak bir adam illaki çıkacak karsina. Hem çıkmasa bile, yalnız yaşamak dahi su halde yasamaktan daha onurludur. Dilenci gibi neden aşk dileniyorsun?
12) Ciddiyim tedavi ol. Tedavi ol demiş mıydım? İlaç kullan gerekirse. Doktoru dinle. İmkanın varsa psikoterapi al. Ama artık kendine bunu yapma.