Lütfen bakar mısınız?

Efser_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
26
35
Merhaba arkadaşlar:)
Ben daha önce iş hakkında bir konu açmıştım. Orada okumamın benim için daha iyi olacağını söylemiştiniz kariyer icin.
Bu gün ufaklığı okula göturdum. Çok duygulandım. Genç öğretmenleri görünce...
Bende orada olabilirdim diye düşündüm.
Yanı şimdi 3.sinif olurdum üniversite de olsaydim …

Şimdi arkadaşlar ...ablalar ...
Yaşım 21 ve
Lise mezunuyum.
Bir yıl üniversite sınavına hem hazırlanıp hemde tam zamanlı bi işte çalışmak istiyorum.

Ve size bir sorun
Açık öğretim mi okumalıyım ? Örgün mu?

Açık daha iyi geliyor okurken çalışmaya devam edebilirim gibi. Örgün daha zormuş gibi geliyor ama siz ne önerirsiniz ?
Tavsiyeleriniz nelerdir ?
Not:öğretmenlik hayalimdi. Ve atanma olur insaallah ama olmasa bile yinede bu bolumu istiyorum... en azindan meslegimin adi ogretmenlik olur...

Son düzenleme:
Örgün okumak daha iyi bence
Örgün eğitim alıp aynı zamanda çalışan bir sürü kişi var
Biride benim hem çalıştım hem üni okudum üstüne birde yüksek lisans yaptım
Yaşın daha küçük azmedersen herşeyi başarabilirsin

Açık öğretimin sistemi değişti...
Ders çalışmadan geçmek pek mümkün değil.
Eskiden geçmiş soruları çalışıp, geçiyormuş herkes ..
Örgün eğitim, kendi kendine öğrenmek zorunda değilsin..
Inan daha kolay...
Ikisini de bitirdim..
Örgün eğitim de hiç sıkıntı yaşamadım..
Yaşın cok genç..
Maddi imkanın yeterli ise iyi bir üniversite kazanır isen git ..
Ama düşük puan alır isen , açık öğretime gidip iş hayatına da eş zamanlı olarak devam edersin .
Fakat unutma kolay değil artık .
Mutlaka çalışmalisin.

Efser_ Efser_ merhaba..

Uzaktan eğitim veren bölümleri araştırdınız mı? Açık öğretimi sırf diploma olsun diye okumaktansa, daha iyi bir üniversitenin, daha güzel bir bölümünü bitirmeniz daha iyi olabilir. Tabi ki bolumleri is imkanlarını araştırmanız kaydıyla..

Okumak icin gec kaldığınızı düşünmeyin sakın.

Okul oncesi ogretmenligini orgun okusan senin icin iyi olur. Hem de artik ts puan turuyle aliyor. Calisirsan yaparsın.

Yaşınız 21 ise daha çok erken sizin için ben örgün eğitim tavsiye ederim hem dersleri dinlemek daha iyi olur hem de üniversite ortamını güzellikleriyle ve zorlukları yola herkesin yaşamasını isterim.

Efser_ Efser_ merhaba..

Uzaktan eğitim veren bölümleri araştırdınız mı? Açık öğretimi sırf diploma olsun diye okumaktansa, daha iyi bir üniversitenin, daha güzel bir bölümünü bitirmeniz daha iyi olabilir. Tabi ki bolumleri is imkanlarını araştırmanız kaydıyla..

Okumak icin gec kaldığınızı düşünmeyin sakın.
Okul oncesi ogretmenligini orgun okusan senin icin iyi olur. Hem de artik ts puan turuyle aliyor. Calisirsan yaparsın.

Ikinize de çok teşekkür ederim.. Türkçe ya da Edebiyat öğretmeni olmak hayalim.
Bu yüzden de okumayı istiyorum ve evet kendimi biraz geç kalmış hissediyorum...

Anadolu üniversite sinin Türk dili ve Edebiyatı açık öğretim fakültesi varmış

Ama acaba ikisi aynısı gibi olur mu
Çünkü bi yandan calismam da lazim

Hemde okul hayatından uzak kaldım kaç yıldır
Acaba açık öğretime mi yönelmeliyim örgün mu sizce hangisi?
Zaten puan tutmazsa aöf olur ama eğer örgün iyiyse daha çok emek vermeyi düşünüyorum?

Yaşınız 21 ise daha çok erken sizin için ben örgün eğitim tavsiye ederim hem dersleri dinlemek daha iyi olur hem de üniversite ortamını güzellikleriyle ve zorlukları yola herkesin yaşamasını isterim.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Maalesef yanlış tercih ile...evlilik hayatım oldu bi süre okul hayatından uzak kaldım. Açıkçası kendimi genç gibi de hissetmiyorum.
Açık üniversite aynı şekilde olacaksa o benim için daha mantıklı geliyor.. basimdan öyle bi olay geçtiği icin

Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Maalesef yanlış tercih ile...evlilik hayatım oldu bi süre okul hayatından uzak kaldım. Açıkçası kendimi genç gibi de hissetmiyorum.
Açık üniversite aynı şekilde olacaksa o benim için daha mantıklı geliyor.. basimdan öyle bi olay geçtiği icin
Kesinlikle öyle düşünmeyin. Öyle düşünürseniz baştan kaybedersiniz.

Kesinlikle öyle düşünmeyin. Öyle düşünürseniz baştan kaybedersiniz.

Peki sizce iki yerden de mezun olan aynı değerde midir diploma acisindan

Bu arada örgün önerinizi degerlendirecegim tabiiki ınsaallah
Her düşünceye bakıyorum şu an

Ikinize de çok teşekkür ederim.. Türkçe ya da Edebiyat öğretmeni olmak hayalim.
Bu yüzden de okumayı istiyorum ve evet kendimi biraz geç kalmış hissediyorum...

Anadolu üniversite sinin Türk dili ve Edebiyatı açık öğretim fakültesi varmış

Ama acaba ikisi aynısı gibi olur mu
Çünkü bi yandan calismam da lazim

Hemde okul hayatından uzak kaldım kaç yıldır
Acaba açık öğretime mi yönelmeliyim örgün mu sizce hangisi?
Zaten puan tutmazsa aöf olur ama eğer örgün iyiyse daha çok emek vermeyi düşünüyorum?
Turkce ve edebiyat branslari atamada sıkıntılı ozellikle edebiyat. Sen atanmak sart degil diyorsan oku tabii ki. Okul oncesi ozel sektorde de daha onu acik o sebeple soylemistim.

Dünyaya 1000 kere daha gelsem yine örgün, yine örgün, yine örgün.Hadi olmadı diyelim b planı olarakta 2. öğretim.
Ama uzaktan eğitim Allah'a yakın bana uzak olsun. Uzaktan okumuş birisi olarak söylüyorum. Uzaktan okuyacaksan hiç okuma ablacım.

Peki sizce iki yerden de mezun olan aynı değerde midir diploma acisindan

Bu arada örgün önerinizi degerlendirecegim tabiiki ınsaallah
Her düşünceye bakıyorum şu an
Benim İngilizce öğretmeni bir arkadaşım vardı çok güzel İngilizcesi vardı ve öğrencileri de çok severdi. MEB de görev yapıyor yani KPSS ile atanmış açıköğretim mezunuymus ben çok sasirmistim. Sordum sen isteyerek mı açıköğretim okudun diye. Evet isteyerek okudum. Başka şehire gitmek istemedim. Bizim oradakiler tutmuyordu dedi. Ama sonra keşke örgün okusaydim. Üniversite ortaminda olmak isterdim dedi. Olmaz mı olur ama çok çok daha emek vermeniz gerekir. Şimdi bir de öğretmenlik için mülakat isteniyor. Açıköğretim mezunu olmak mülakatı nasıl etkiler onu hiç bilmiyorum.

İmkanınız varda örgün eğitim tabiki. Okulun eğitim yanında bir çok işlevi var. Bunlardan biri de sosyalleşmek ve bu şu durumda size iyi gelecek. İstediğiniz,atanma imkanı yüksek bir bölüm okuyun derim. 2 yıllık dahi olsun bölümünüzü severek ve en iyi dereceyi yaparak bitirin. Yani en iyisini yapın hakkını verin ki daha sonra iş konusunda da faydasını görürsünüz.

Benim İngilizce öğretmeni bir arkadaşım vardı çok güzel İngilizcesi vardı ve öğrencileri de çok severdi. MEB de görev yapıyor yani KPSS ile atanmış açıköğretim mezunuymus ben çok sasirmistim. Sordum sen isteyerek mı açıköğretim okudun diye. Evet isteyerek okudum. Başka şehire gitmek istemedim. Bizim oradakiler tutmuyordu dedi. Ama sonra keşke örgün okusaydim. Üniversite ortaminda olmak isterdim dedi. Olmaz mı olur ama çok çok daha emek vermeniz gerekir. Şimdi bir de öğretmenlik için mülakat isteniyor. Açıköğretim mezunu olmak mülakatı nasıl etkiler onu hiç bilmiyorum.

Çok sevindim bu güzel desteğiniz için çok sağolun
Dikkate alacağım
Eğer yapabilirsem örgün ınsaallah o zaman:)hadi bakalim

İmkanınız varda örgün eğitim tabiki. Okulun eğitim yanında bir çok işlevi var. Bunlardan biri de sosyalleşmek ve bu şu durumda size iyi gelecek. İstediğiniz,atanma imkanı yüksek bir bölüm okuyun derim. 2 yıllık dahi olsun bölümünüzü severek ve en iyi dereceyi yaparak bitirin. Yani en iyisini yapın hakkını verin ki daha sonra iş konusunda da faydasını görürsünüz.

Teşekkür ederim çok sağolun desteğiniz için :)
Örgün e karar kılıyorum eğer puanım yeterse insaallah

Yaşadıklarınız olumsuz etkilemiş sizi ama daha çok gençsiniz. Örgün okuyun tabi ki de. Sadece diploma değil,fakülte ortamı da size çok iyi gelir. Umarım başarırsınız. :KK66:

21 yaş mıı asla geç değil sakın öyle bir yanılgıya düşme. Örgün tavsiye ederim gönülden azmedip isterse yapamayacağı hiçbir şey yok insanın.

Yaşadıklarınız olumsuz etkilemiş sizi ama daha çok gençsiniz. Örgün okuyun tabi ki de. Sadece diploma değil,fakülte ortamı da size çok iyi gelir. Umarım başarırsınız. :KK66:

Aynen öyle oldu...
Şimdi kendimi toplamaya çalışıyorum

X