adamla sevişip çocuk yapıyorsun da öpmesi neden iğrenç orayı anlayamadım...Boşanmayı düşünüp çocuk yapman da ayrıbirçelişki, kendinle çelişiyorsun...Adamevlendiğinde iyiydi, o saydıkların(küfürbaz, sinirli vs) sonradan mı öyle oldu?
bu adamla evlikalacaksan:
Cinsellik olacak ve olmalı,öpmeli, sarılmalı ve sen hayır deme lüksüne sahip değilsin bence, bundansonraki çocuklar için korunsan iyi olur...Evlilik birliğiiçinde çiftler birbirlerinin cinsel ihtiyçlarını karşılamak zorundadır, hemdinen hemhukuken hemmantıken
bu adamın dedikodusunu yazarak daolsa yapmamalısın, os enin kocan ailesiniz siz
anne evinde yapamamışsın, yapamazsın, artıkçocuk da var, mesleğin yok, boşanmak çok saçma olur.şöyle düşün herkes severek evli kalmıyor, dedelerimiz ninenelerimiz aşkı önemsiyorlarmıydı, hayır, önemliolan saygı, saygını kaybetme,belki o adamın çok iyi yönleri de vardır, vardır ki evlendin, boşanmayı düşündüğün adamdan birçocuk daha yapma...
Yanlış kişiyi alıntılamışsınız, yine de yanıt vereyim.
Öncelikle seviştiginde bu adamın bütün huylarını bilip bilmediginden emin degiliz konu sahibinin. Gerçi küfürbaz, sinirli ve kontrol manyagı biri evlenmeden de bellidir. Ben de kızıyorum ancak cocukları bir şekilde olmuş işte, geldigi yere geri göndermek mümkün olmadıgına göre bakacak, çözüm arayacak.
Ancak çocuklar evli kalmak icin bir kelepçe degildir, cocuklu da olsa boşanabilir bir insan.
Hatta cocugu için iki kat hızla ayrılmalı böyle bir adamdan.
Cocuk varsa neden boşanamasın?
Kendisi mutsuzken cocugu da mutsuz olsun, kötü bir adamı rol model alsın, anneye eziyeti görsün ve gurursuz olmayı oğrensin diye mi bosanılmaz?
Anne evinde neden yapamasın bu kadın?
Annesi ne yapıyor da cocukla o eve girmemesi gerekiyor?
Daha önce başını koyacak bir yastık vardı da o evde şimdi ne degişti?
Yer yoksa cocugunu koynuna alır, sarıp sarmalar yine kalır. Bana anlatın, niye girilmesin o eve?
Bir insan sevmiyorsa niye evlensin? sevgisi bittiyse neden evli kalsin?
Dedeleri nineleri örnek vermişsiniz. Ayrılamadılar ise sizin gibi düşünen insanların oldugu toplum baskısından korktukları içindir.
O şartlarda bile ayrılan, cocuklarına gozu gibi bakan güçlü kadınlar var. Tek basına olan hicbirine denk gelmediyseniz de ikinci evliliklerini gerceklestirenlere bakın.
Kendiniz söylüyorsunuz sevgini saygını kaybetme diye. Evliligin birincil koşulu bu yani.
Alın işte bu konuda kaybedilmiş hepsi. O zaman neyi zorlayacak?
Saygı duymayana saygı duyulur mu? sevilir mi oyle adam?
Bir de eşinin zorlamasına "hıyr demek lüksünüz olmamalı" demişsiniz. Yazıklar olsun. Ben utandım sizin yazdıklarınızdan.
Eşinin konu sahibini ne derecede zorladıgını bilmiyoruz fakat bu kurdugunuz cümlenin nereye gidecegini hic mi düşünmediniz?
Kocanız bile olsa kimse kimseyi istemedi birşey için zorlayamaz. Bu şiddettir!
Eğer cinsel bir konu ise ona da cinsel şiddet denir.
Bu kadar temel bir ayrımı yapmaktan acizseniz hic yorum yapmayın daha iyi.