SLE olup çocuk sahibi olanlar elbette var ama tekrarlayan düşük, ölü doğum gibi olumsuz durumlarla karşılaşma olasılığınız yüksek. Pes etmemelisiniz.
Doktorun kim,hangi ildesin?benim doktorumda 5 yıl yakaslamıştı değerlerim çok kötüydü,hastalık 6 ay remisyona girdi ve gebelik iznim çıktı ama bu seferde kendiliğinden olmadı 1 yıldır tüp bebek tedavisi görüyorum.tabiki sle hastalarıda Bebek yapabilir ve sağlıklı gebelik geçirebilir,bak doktorumun linkini atıyorum incele bende sle ymı 10 yıldır,kaç yaşındasın bilmiyorum ama (ben 36)mutlaka bir kadın doğuma gidip hormon tahlilleri yaptır,ben hiç ummadığım bişeyle karşılaştım sle yada ilaçlarım yumurtalık rezervimi azaltmış,mutlaka git hormon tahlilleri yaptır ,amh,fsh,e2 .ben 1 yıl denedim olmayınca yaptırdım kimsede uyarmadı beni elli tane kadın doğuma gittim hemde düşün.merhaba arkadaşlar ben sele hastasıyım doktorum ksinlikle cocuk yapmıycaksın diyor sizce başka doktorlarda baş vurmam gerkirmi
4 yaşında bir kızım var bu hastalıgı bir senedirki varketim kızım pıroblemli dogdu ve doktorum bir cocum oldu için ikinci bi şansım olmadını soyledi 24 yaşındayımDoktorun kim,hangi ildesin?benim doktorumda 5 yıl yakaslamıştı değerlerim çok kötüydü,hastalık 6 ay remisyona girdi ve gebelik iznim çıktı ama bu seferde kendiliğinden olmadı 1 yıldır tüp bebek tedavisi görüyorum.tabiki sle hastalarıda Bebek yapabilir ve sağlıklı gebelik geçirebilir,bak doktorumun linkini atıyorum incele bende sle ymı 10 yıldır,kaç yaşındasın bilmiyorum ama (ben 36)mutlaka bir kadın doğuma gidip hormon tahlilleri yaptır,ben hiç ummadığım bişeyle karşılaştım sle yada ilaçlarım yumurtalık rezervimi azaltmış,mutlaka git hormon tahlilleri yaptır ,amh,fsh,e2 .ben 1 yıl denedim olmayınca yaptırdım kimsede uyarmadı beni elli tane kadın doğuma gittim hemde düşün.
http://suleyavuz.com
http://suleyavuz.com/lupus-ve-gebelik.html
istanbulda yaşıyorum çpada doktorum burak ererDoktorun kim,hangi ildesin?benim doktorumda 5 yıl yakaslamıştı değerlerim çok kötüydü,hastalık 6 ay remisyona girdi ve gebelik iznim çıktı ama bu seferde kendiliğinden olmadı 1 yıldır tüp bebek tedavisi görüyorum.tabiki sle hastalarıda Bebek yapabilir ve sağlıklı gebelik geçirebilir,bak doktorumun linkini atıyorum incele bende sle ymı 10 yıldır,kaç yaşındasın bilmiyorum ama (ben 36)mutlaka bir kadın doğuma gidip hormon tahlilleri yaptır,ben hiç ummadığım bişeyle karşılaştım sle yada ilaçlarım yumurtalık rezervimi azaltmış,mutlaka git hormon tahlilleri yaptır ,amh,fsh,e2 .ben 1 yıl denedim olmayınca yaptırdım kimsede uyarmadı beni elli tane kadın doğuma gittim hemde düşün.
http://suleyavuz.com
http://suleyavuz.com/lupus-ve-gebelik.html
mrblar öncelikle geçmiş olsun bende lupus(sle) ve sjögren hastasıyım 2 yıl önce sjögren tanısı konmuştu dkt hamilelikle ilgili bir açıklama yapmamıştı bende malesef ikiz bebeklerimi kaybettim ve test sonuçlarında lupus olduğumu öğrendim ilaç kullanıyorum romotoli dkt ve kadın doktorum tüm tahlilleri yaptıktan sonra gebelik için sıkıntı yok yapabilrsin dediler sadece hamile kalmadan önce regl biitikten sonraki başlıyorum hergün kan sulandırcı iğne kullanıyorum ve hap kullanıyorum taki hamile kalana kadar ve hamileliğim boyuncada devam edecek...Merhaba ben daha önce açtığım konuda 12 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu ve ölü doğum yaptığımı söylemiştim. Kan testletim açıklandı ve lupus hastası olduğumu öğrendim. Riskli gebelik grubundayım. Hastalar genellikle ölü doğum ve erken doğum yapıyorlarmış. Bu hastalığa yakalanmış ve sağlıklı bebek doğurmuşlar var mı aranızda? Desteğe ihtiyacım var. Bebek sahibi olamıycağımı düşünüyorum.
Canim hematologa gitmen gerek zaten. Gebe kalmadan once git hatta. Tedavi olman lazim uygun zamanda gebeligine izin cikar ve kullanman gereken kan sulandiricilari hematologun ayarlamasi lazim bu isi kadin dogumculara birakma.Merhabalar konu baya olmuş açılalı ama şansımı denemek istedim bende üç senedir lupus hastasıyım ona baglı olarak böbreklerde prıtein kaçagı vardı ama şuan yok çok şükür doktor belli bi zaman sonra gebeliğe izin verdi ama bebegimi 17 haftalık kaybettim malesef bende aynı zamnda trombosit düşüklüğüde var çok fazla şekilde düşüyo trombositlerim buyüzden hemotologla görüşmemi söyledi doktorum bakalım nolcak hiç bilmiyorum dört yıllık evliyim ve tükenmek üzerim artık bitmek bilmeyen kortizon tedavilerinden çok yoruldum napıcagımı bilmiyorum gerçekten bidahaki gebelik için kan sulandırıcı kullanman lazım diyor kadın dogumcu fakat kanım zaten pıhtılaşmıyo nedicekler gerçekten bilmiyorum
Merhabalar konu çok eski açılmış en son siz yazmışsınız. Bende lupusluyum ve embriyo transferi yapıldı. Sizde bir gelişme var mı merak ettimMerhabalar konuyu açalı çok olmuş ama benim için önemli şimdiki durumunuz nedir acaba
Merhabalar benim şuan 1 yaşında bir kızım var erken dogum yaptım ama lupus. Yüzünden degil gebelik zehirlenmesi geçirdim lupusun dogumdan sonra aktifleştiMerhabalar konu çok eski açılmış en son siz yazmışsınız. Bende lupusluyum ve embriyo transferi yapıldı. Sizde bir gelişme var mı merak ettim
Gelmiş geçmiş olsun umarım ikinizde suan iyisinizdir. Banada teşhis 8 ay önce konuldu tüp bebek tedavisine başlamıştım yumurta toplamak için çok östrojen verilince hastalık alevlenmiş öncesinde de romatolojiye gidiyordum ama teşhis yoktu başka belirtiler yoktu. Dr.um transferi bekletti yeni uygunluk verdiler. Tabi herseyde bir hayır vardır öncesinde öğrendim. HayırlısıMerhabalar benim şuan 1 yaşında bir kızım var erken dogum yaptım ama lupus. Yüzünden degil gebelik zehirlenmesi geçirdim lupusun dogumdan sonra aktifleşti