Lüfen, bakar mısınız Arkadaşlar?:(( (Evlilik hakkında)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yol ver gitsin canim

böyle baskici, inatci, kendini bise sanan adama slm bile verme

ben bu isin sonunu hiiiic hayirli görmüyorum

coook iyi düsün, hatta yazdiklarina göre zaten cok düsünmüssün, sende anlamissin olmayacagini da, bizden onay almak icin konu acmissin, cokda iyi yapmissin:içelim:

kararsiz olman ,bazi seyleri görmenden kaynaklaniyor

kac kac kac kac kac

adam bence haklı demekki artık hayatına rotasını çizmek istiyor işini bulmuş ve sevdiği kadınla evlenmek istemeside çok nolmal bide sen onu kendi yerine koy bakalım sen onunla evlenmeyi çok istiyorsun ama o korkuyorum diye senden kaçıyo sen onun hakkında ne düşünürdün benimle evlenmek istemiyo benimle oynuyo bu adam demezmiydin?
Bak canım bende evelenmekten çok korkuyodum kaç gec sabahlamışımdır eşime hiç bahsetmemiştim korkuyorum diye ama insan duygularından emin olunca herşeyin üstesinden geliyo şimdi 2 senelik evliyim şimdi geriye baktıgımda sadece çocukça korkular oldugunu görüyorum ve hiç pişman değilim
sen kendine bence şunu sor ben evliliktenmi korkuyorum yoksa evlenilecek kadar sevmiyormuyum
eger seviyosan hayatta sevdiğin adamla yaşamak kadar güzel birşey yok bu dünyada bunu evlenince daha iyi anlayacaksın

İstemezler canım( o soruyu ben de sordum, başı açık bayanlar ev hanımı olamaz mı diye, olamazmış, kapalı olması gerekiyormuş...:s

Canim...Evlilik çok çok ciddiye alinacak birsey...
Boyle paldur kuldur olacak diye birsey yok.
Eger evlenmek istiyorsan bu kisiyle, annene açilirsin, ailene açilirsin, kabul ederlerse erkek evi gelir ister, buyukler konusur eger kismetse de olur. sozden baslar dugunle noktalanir.
Korkacak birsey yok.
Hepimiz geçtik bu yollardan..Fakat anlamadigim birsey, mal kaçirir gibi bu tehditlere niye ?
Kirilman tabiki normal bence tehdit ederek seni soylemen için itmek istiyor
Sakinca kararini ver.
Içinden geliyorsa ve istiyorsan anlat ailene
Istemiyorsan da suan evlenmek istemiyorum.
Unutma gulum : 40 kere dok tasin dusun..Inan ki çok çok zor bu evlilik isi...Buyuk bir sorumluluk.

İstiyorsan sende utanılacak bir şey yok ama istemiyorsan erkek arkadaşınla açıkça konuş

Evet canım, bazı tavırları, konuşmaları benim düşünmeme sebebp oldu.. ama bir sonuca varamadım( Bazen değişiyor, sanki sadece evlenmek için berabermiş gibime geliyor, o hisse kapılıyorum.. Bu da beni korkutuyor,ileride sorun yaşarmıyım diye.. aten ondan zaman istedim 1 senecik bile olsa, ama o bekleyemeceğini söyledi..
Allah hayırlısı neyse onu versin..Sağol canım,yorumun için..:1hug:

İstemezler canım( o soruyu ben de sordum, başı açık bayanlar ev hanımı olamaz mı diye, olamazmış, kapalı olması gerekiyormuş...:s

Bak işte tatlım aileni sen bizlerden daha iyi biliyorsun..

Kapalı bayan arıyorssa gitsin annesi birtane görücü usulü birini bulsun kapalı onlara uyan, peki canım son bir sorum olucak biliyorum çok sordum ama.."SEN BÖYLE BİR İNSANLA YAPABİLİRMİSİN AYNI EVİN İÇİNDE BİR ÖMÜR BOYU BASKICI SÜREKLİ KENDİ İSTEKLERİ OLSUN SABİT FİKİRLİ DEDİĞİM DEDİK BİRİYLE" ve tabiki saece iş onunlada bitiyor birde ailesi var bunuda unutma!! ailen ailesiyle yapabilirmi uyarlarımı birbirilerine??

sevgi anlayışı kişiden kişiye değişir...
kimi bencil sever...
kimi çıkarları elverdiği ölçüde sever...
ben özgür severim...
ailesinin onayı bu kadar önemli ise herşeyde problem yaşarsınız...
artı düşünmeniz gereken bu değil...
düşünmeniz gereken kendi hayatınız...
hemen çocuk istiyorlarsa eğitim hayatınız kısıtlanacak demektir...
hazır mısınız buna...

Evlilik büyük sorumluluk gerçekten, haklısınız...
Eğer hiç bir kuşkum olmasa şimdiye kadar söylerdim belki aileme ama
bazı görmüş ve yaşamış olduğum durumlar beni bu hale soktu..
Sakince düşünmeme bile zaman tanımıyor ki( hemen olsun istiyor,
büyüklerimiz boşuna mı demiş, bu işler aceleye gelmez diye
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, sağolun! :1hug:a.s.

Yorumunuz için sağolun, mutluluklar diliyorum size -ki çok şanslıymışsınız...a.s.

1 sene bile beklemeye tahammülü yok , yangından mal mı kaçırıyor ne:1closedeyes:

Senin net olmamanı hissetmesi sanırım onu böyle aceleci olmaya sevk ediyor...

Madem sen olmazsan kendi yolunu çizecek , başkasını bulacak hemen , bırak bulsun bakalım o zaman:1closedeyes:

Yok canım, istediğin kadar sorabilirsin:1hug: kendisi sabit fikirli,dediğim dedik biri değilim diyor, karşılıklı anlayış önemliymiş ama ben onun söylediklerini yapmalıymışım,itaatkar olmalıymışım.. Mesela, kendisi facebook'a üye ama benim üye olmamı istemiyor asla.. Taa liseden okul arkadaşı olan bir kız eklemiş ve ben tanımıyorsan niye silmiyorsun, silermisin lütfen canım, dedim, kıskançlığım olmuştu o da zamanı gelince sileceğim demişti.. zamanını sorudm,neymiş daha gelmemiş, ben kıskanmayı bıraktığım zaman silecekmiş, yani kırmızı kar yağdığı zaman aslında.. ona göre kız ve erkek aynı değilmiş.. Öyle düşünüyor canım,çok sağol( Yorumlarınız bana ilaç gibi geliyor, Allah hepinizden de razı olsun!:Saruboceq:

Bu da çok doğru ama o bunu kabul etmiyor (
beni düşünmüyor galiba, kafam şimdi basmaya başladı:1shok:
ben sanki burada makine gibi hissettim bir an kendimi..
Çok sağolun, yorumlarınız bana çok iyi geliyor..:enbuyukkk:

Tek birşey diyeceğim"LÜTFEN UZAKK DUR LÜTFEN BU EVLİLİK TEKLİFİNİ KABUL ETME...."

Artık kısmet neyse o olsun diyorum, Allah hayırlısı neyse onu versin, hepimiz için.. Çok sağolun yorumunz için, teşekkürler..:1hug:a.s.

evlilik konusunda bu kadar baskıcı olması sizinle olmak istemesinden mi ailesinin torun sevdası yüzünden mi o önemli. bundan emin olun.şakkıdı

erkek arkadaşının yaşı küçük değil askerliğini yapmış işini elinealmış birinin evliliği düşünmesi gayet normal. evlilik teklifinden sizden olumlu cevap almış üstelik beklemesi için sebep yok ona göre...kaydirigubbakcemile
ama size biraz zaman tanımalı evet.
okuyorsanız okulunuz bitmeden sakın böyle bir işe kalkışmayın. şimdiden ona buna sıınırlama getiren biri okumanıza izin vermez. evinin kadını çocuklarının anası yapar anca sizi.delikafadulden

anasını bu kadar dinleyen adamdan hayır gelmez... onların sözlerine göre adım atıyorsa onlar istiyor diye sevdiğinin istediğini kırıyorsa bi kaç yıl bekleek gibi... evlilik için çocuk için ikinci .ocuk için üüçüncü torun için baskı görmeye hazır mısın?

ben olsamyerinde; daha yasım genç iken -21- ömrümün baharında iken... sevgilimin alesinin torun sevdası yuzunden böyle bir evliliğe bulaşmam... torun hasretini başka gelinlerle gidersinler bye byealkisalkisalkishihoyyyt

su dunyada anlaşabileceğin tek kişi o değil... bundan anlayışlı,sabit fikirli olmayan,düşüncelerini sana empoze etmeye çalışmayan,seni bi kalıba sokmaya çalışmayan erkekler var...
:lepi:

Allah yardımcın olsuna.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
( Hımm, peki canım bunu iyice düşüneceğim.. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin:Saruboceq: sağol canım benim:1hug:
Tek birşey diyeceğim"LÜTFEN UZAKK DUR LÜTFEN BU EVLİLİK TEKLİFİNİ KABUL ETME...."

Bana söylediklerine göre; ailesi evlenmesi konusunda baskı yapıyormuş ve tez zamanda da torun istiyrolarmış,hatta şakayla karışık laf arasında bana da demişti
hemen olur çocuğumuz diye( bana sormadan böyle düşünmesi ve beni buna sürüklemeye çalışması -ki özellikle de anlayış göstermeden ve tehtitkar konuşmalar yapması beni çok kırdı ve çoook düşündürüyor.. sağolun yorumunuz için, yazan elleriniz dert görmesin hiç birinizin..a.s.:enbuyukkk:

Sevgili Pure_Love arkadasim,
Daha oncede yazmistim ama Belinayimla konustuklarini okudum da...Bende sana abla tavsiyesi :
Birak onu lutfen.
Ondan sana asla hayir gelmez, bak simdiden gostermis ne mantikta oldugunu...
Ben erkegim, ben yaparim, sen kadinsin sus kapat çeneni mantiginda..Allah korusun...Evliliginizde isik falan goremiyorum.
Bak canim, cahil degilsin, akillisin, gençsin, onunde kocaman bir omur var insallah
Seçimini dogru yap.Sakin sevgiymis, bilmem ne, konu için istemedigin seyleri kabul etme.
Tamamen cahil kafadan gidiyor...
Sana gore degil bence.

Allah korusun...
yarin evlenirsin, evde seni kapatir, hamileyken annesinin evini temizlersin, soz hakkini elinden alir, bebisinin ismini onlar verirler, senin anne olara soz hakkin bile olmaz..Yapma be gulum..Sakin.
Bak ben 27 yasindayim, sevdim delicesine evlendim bundan 7 ay once..Esim çocuk diye bagiriyor, ben evliligimin oturmasini bekliyorum yas geçse bile.
Cunku sevmis olsam bile ne kadar çok huyu degisiyor evlenince...

Yasin çok genç..Cok guzel bir yastasin, boyle seylere karisma derim ben.
Sakin
Lutfen dinle bizleri..Tecrube konusuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…