- 19 Kasım 2013
- 18.605
- 33.521
-
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
Cok merak ettik biz esimle bu kofteyi bizim burda fuarda satiyorlar bilmedigimiz icin bi turlu cesaret edip yiyemedikbu tarife gore denicem ellerine saglik basarilar
Çok teşekkür ederimEllerinize sağlık :) çok güzel görünüyorlar :) Yarışmada başarılar:)
Çok teşekkür ederimWowwww sunum harika.
Ellerine sağlık, başarılar.
Aaa ilk defa duydum bunu,ne güzel bizim mutfağımızdada yeri varmış.Antepliler de bunu çok güzel yapar.
Eline koluna sağlık.
Çok güzel duruyor
Adra'cım,vallahi bende bakamıyordum fazlaca,bir baktım tarifler eklenmiş,akşam için yapacakken ,fotoğraflayıp ekledim yoksa katılamazdım muhtemelenAaa ben tarif eklendiğini yeni farkettim.Direk köfteler sayfasına geçince böyle oldu:)
Yemek sayfalarında görüp tadını merak ettiğim bir yiyecek.Nohut tadı çok geliyor mu canım?Tadı nasıl birşey.Ekmek arası servisi de beni çok cezbetti.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederimEllerine sağlık.
Denemek lazım, çok güzeldir eminim.
Yarışmada başarılar dilerim :)
TeşekkürlerEllerıne sağlık ımm rus salatasıyla da ne guzel olurrr :)
Evet canım çok beğendim.Nohut tadı gelmemesi daha iyi zaten:)Baharatı çok severim.Demekki baharat bastırıyor o tadı.Denemek istediğim bir tarif.Adra'cım,vallahi bende bakamıyordum fazlaca,bir baktım tarifler eklenmiş,akşam için yapacakken ,fotoğraflayıp ekledim yoksa katılamazdım muhtemelen
Tadı konusunda şunu söyleyebilirim nohut tadı gelmiyor,içindeki maydanoz ,sarmısak,soğan ve baharattan pek anlaşılmıyor. Ben bu tabağı misafirime ikram ettim,sordu içinde ne var diye,anlamadı nohut olduğunu ve çok beğendi,eve gidince denemek üzere tarif istediNohut deyince baya şaşırdi. Dışı çıtır içi yumuşak,ve yağda kızartılmasına rağmen hiç yağ çekmiyor,hafif oluyor. Baharat seviyorsan, tadını seversin.
Çok teşekkür ederim canım ayrıca,beğenmene çok sevindim
Felafeli ben hiç sevemedim yaMerhabalar,
Çok sevdiğim etsiz,bol baharatlı bu köfteyi ilk kez Dresden'de yemiştim,uzunca bir süre orjinal tarifini aradım,orada yediğime en yakın tarifle karşınızdayım. Umarım seversiniz.
Eki Görüntüle 1684340
Malzemelerimiz (köfte için)
-1 kase akşamdan ıslatılmış,sonra haşlanmış nohut (bazı tariflerde suda bekleterek kullanılıyor ama ben o şekilde tercih etmiyorum)
-Çeyrek demet maydanoz
-1 orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
-3 diş sarmısak
-4 yk. Tam buğday unu
-1 yumurta
-1 çk. karbonat
-1er çay kaşığı, kekik,pul biber,toz biber,karabiber (tadını seviyorsanız kişnişte ekleyebilirsiniz orjinal tarifte var)
Yapılışı;
Öncelikle nohutlarımızı doğrayıcıya alıp,çok inceltmeden çekiyoruz,sonra yumurta,maydanoz,un ve baharatlarımızı ekleyip hamur kıvamını alana kadar karıştırıyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz. Bu aşamada 4 kaşık un yetmediyse hala ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebiliriz,ben dolu dolu 1 kaşık ekledim.
Eki Görüntüle 1684343
Eki Görüntüle 1684344
Yoğurulmuş son hali
Eki Görüntüle 1684345
Şimdi sıra geldi şekillendirmeye;
Eki Görüntüle 1684348
Şekillendirdikten sonda buzlukta en az iki saat bekletmemiz gerekiyor,aksi halde parçalanıyor,tecrübeyle sabittir. 2 saat dondurup,çözdürmeden kızgın yağda pişireceğiz.
Eki Görüntüle 1684388
Köftelerin yarısına gelecek kadar sıvı yağı tavada kızdırıp köftelerimizi çevire çevire kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 1684389
Pita ekmeğinin içine,marul,amerikan salatası ekleyip,üzerine köftelerimizi ekliyoruz.
Köftelerin üzerine közlenmiş kırmızı biber ekleyip,sunumumuzu tamamlıyoruz.
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1684392
Eki Görüntüle 1684393
Olabilir,damak tadına uymamıştırFelafeli ben hiç sevemedim yaama çok istah açıcı olmuş sizinki
Çok teşekkür ederim canımCok guzel gorunuyor normal kofteden farksıztadını merak ettım
Ellerıne saglık cnm basarılar dılıyorum
Çok teşekkür ederimGerçek kıymalı köfte gibi duruyor, ellerinize sağlık..
Çok teşekkür ederimçok hoş görünüyor ıslatılmış nohutum var nasipse deneyim bugün