• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Loş ışıkta uyumak kilo aldırıyor!

garip_bir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
454
4
66
Aksaray
Amerika Birleşik Devletleri’ nde yapılan araştırmada gece ışık açık uyuyanlar kilo alıyor. Gece yatarken her hangi bir şey yemeseniz bile kilo alabileceğiniz belirtiliyor. Fareler üzerinde yapılan araştırmada, gece loş ışığa kalan farelerin kilo aldıkları ortaya çıktı.

Sekiz hafta süren araştırma sonucunda elde edilen sonuçlar oldukça şaşırtıcı oldu. Sekiz hafta boyunca aralıklar ile ışığa maruz kalan farelerin, kalmayanlara göre beden kitle endeksinin yüzde elli oranında arttığı belirtildi. Günün normal saatlerinde beslenen ve ışığa uzun süre maruz kalan farelerin daha fazla kilo aldıkları belirtildi. Yirmi dört saat boyunca ışık ile yaşayan fareler istedikleri zaman yemek yediklerinden dolayı kilo aldığı söyleniyor. Gece yemek yemek ile şişmanlığın bir bağlantısı olup olmadığını araştıran uzmanlar gece geç saatlere kadar çalışan ve televizyon izleyen kişilerin risk altında olduğu belirtilirken, bu araştırmanın henüz geçerli olmadığı söyleniyor.

ALINTIDIR.
Benim gibi kilo almak isteyenlere duyurulur. :D

Aynı zamanda kanser riskini de arttırıyor :( Bence denemeyin böyle şeyler. Sonuçta uyku anında vücut çok az enerji harcıyor. bunu deneyeceğinize her gün fazladan 1 çikolata yiyin daha karlı olur sizin için.

Ah fareler iyi ki varsınız :D

iyi yapayım ben bunu o zaman zaten kaya tuzundan mumluk vardı onu yakıyordum bazı geceler daha çok yakarım. ışık güzel oluyor.

Back