ben forumda çok yeniyim. tam 8 gün önce ameliyat oldum. ameliyattan önce forumda deli gibi öncesi/sonrası/haftalık/aylık fotoğrafları görmeye nasıl ihtiyaç olduğunu yaşadığım için albüm oluşturacam. düşünen arkadaşlara rehber olması açısından. yalnız belli bi sayıda yorum yapmam gerekiyomuş:) bu arada ameliyatımı malatyada bilge bey'e oldum. çok rahat geçti. ilk günler acaba küçük mü oldu" düşüncesi bende de mevcuttu fakat zamanla ve okudukça anlıyo ki insan gerçekten doktorlar olabilecek/olması gereken cc yi koyuyorlar. benim boym 163, kilom 52 filan. 250cc kondu. ancak kilo-boy kombinasyonu da yetmiyo cc kararı için. meme dokusu var mı yok mu, omuzlar geniş mi.. bunlar da kararı etkilemeli. aksi durumda bi bayan gözüyle zayıf bi gövdede 2 kocaman memenin pek hoş görünmeyeceği kanısındayım:) bende az da olsa meme dokusu vardı ve konabilecek ve de yakışacak olan cc 250 oldu. ameliyat sırasında 3 size getirttik. ama doktorum 225,275 i değil 250 yi uygun gördü. ki zaten ameliyat öncesi görüşmede büyük istemediğimi söylemiştim. şu anda hamile olan bir ablamın nasıl sıkıntılar yaşadığını gördüğüm için ilerisini de düşündüm..şu anda çok memnunum. ödemim fazla yok çünkü kas altı yapılmadı. ödemler geçince çok küçülmeyeceklermiş ve de daha da şekilleri oturacakmış. 8.günüm. ve yardımcı olması açısından ara ara koyacam fotoları.
insan gerçekten de şimdiye kadar neden ve neyi bekledim diye soruyor kendine. çok şükür atlattım o süreci.. artık izlerin kaybolmasını bekleme vakti:)
herkese sevgiler..
canım gecmıs olsun
güle güle kullan
çok tşk ederim.. evet kesi yerim meme altı oldu. meme ucunda his kaybı ve süt kanallarınının kısmi kesilmesi söz konusu olduğu için doktorum bu şekilde istedi. ben en başta damla olsun, orta profil olsun, meme ucu kesisi olsun diye sağdan soldan duyduklarımla gittim dr.a ama hiçbiri de düşündüğüm gibi olmadı. ama benim için en sağlıklısı ne ise o oldu diye düşünüyorum.. ödemim çok fazla yok. çok küçülmezlerse sevinirim:):)
Canım benim kesi yerim meme ucu,his kaybı gibi bir durum söz konusu degil.Hatta önceki halinden bile daha çok hisli diyebilirim.Bu biraz doktorun başarısından,tecrübesinden kaynaklanıyor his kaybı.Evet süt kanallarınının bir kısmı zarar görüyor ama çok az,doktorum tekrar hamile kalırsan büyük bir rahatlıkla emzirebilirsin dedi.Çogu doktor genelede uzmanlaştıgı yöntemlere göre ameliyatlarını yapıyor.Kimi hep kas altı koyuyor,kimi kas zarı altı.Kimi kesi yerini hep meme altından yapıyor..Önemli olan kişinin de istegidir.Ben iz konusunda çok takıntılıydım,meme altını istemedim mesela.Doktorum meme ucu büyüklügün gayet ideal meme ucundanda koyabiliriz istesen dedi.Ben çok mutlu oldum tabi.Şu anda izlerim tamamen silikleşmiş durumda,geçen doktora gittim meme muayenesi için doktora protez ameliyatı oldugumu söyledim gögsümün altına bakıyor,iz yokki nerden koyuldu protez diyor,güldüm meme ucu dedim,çok başarılı harika bir sonuç dedi..
Yani tabi vücudumuza en uygun kesi ve protez büyüklügü öncelikle,ama bizim isteklerimizide gözönünde bulunduran bir doktor olursa daha iyi olur..Vücut bizim vücudumuz,bizim begenilerimiz önemli,bizim isteklerimizde göz önünde bulundurulsun
çok haklısın. dr um da söylemişti, illa kocaman olsun diyen hastalarla karşılaşıyoruz, ne istiyorsa yapıyoruz diye ama ben biraz kendimi dr a bıraktım sanırım:) kesi yeri benim meme altı olmak zorundaydı koltuk altı seçeneği dışında, çünkü meme ucunda da yeterli alan yok:) senin izlerinin geçmesi, hatta dr un dahi farketmemesi gerçekten çok güzel:)
bu arada evet süt kanalları tamamen zarar görüyo diye bi şey yokmuş. bi arkadaşım meme ucundan oldu ve şu anda hamile. emzirmede bi sıkıntı olmayacağını söyledi doktor. yani hem memişler hem gönüller rahat:)
Koltuk altı seçenegi bence riski bir yöntem,asla istemezdim bu yöntemi,koltukaltımı meme altı kesisimi diye sorsaydı doktorum,başka seçenegim olmasaydı kesinlikle meme altı kesisi derdim.Böyle bir ameliyatın izsiz sonuçlanması harikaaa..Foto görme durumuna gelince albümümde görürsün,meme ucu izimi paylaştım.Gerçi arkadaşın meme ucu kesisi olmuşsa bilirsin ne kadar izsiz bir yöntem oldugunu görmüşsündür..Kesinlikle emzirmede bir sorun yaşamaz arkadaşın.Ben emzirme dönemlerimde ilk başlarda sütüm çoktu,fakat hiç gögüslerim dolup taşmadı,sütten kestigimde bile hiç zorluk yaşamadım.Belki bu ameliyatı emzirme dönemlerimden önce olsaydım o zaman derdimki bak süt kanallarım kesildi az sütüm var :)) Alakası yol,birazda bünye meselesi.Kızım 4 ay emdi,oglum bir sene emdi,birazda rızık meselesi
arzum resimlerini göremiyorum benÖncelikler geçmiş olsun dileklerimi iletiyorumForumda ameliyattan önce deli gibi foto görmeye ihtiyacın oldugunu yazmışsın fakat daha yeni üye olmuşsun,üye olmadan foto göremezdin zaten.Üye olsaydın burada birçok arkadaşımız albüm yapıp fotoları paylaşıyorlar zaten..Fikir açısından foto görmek çok yardımcı oluyor tabi.Doktorlarımız tabi ameliyat öncesi muayenede az çok vücudun ne kadar büyüklükteki cc yi kaldırabilecegini anlayabiliyorlar.Boy,kilo,omuz genişligi,kalça genişligi,bel,meme dokusu hacmi herşey protez büyüklügünü,duruşunu etkiliyor tabi.Mesela sen diyorsunki 250cc koyuldu,çok mutluyum.Bana 250cc koyulsaydı benim psikolojim mahvolurdu...Burada önemli olan detay kişinin nasıl bir gögüs istedigi ve bunu doktora çok iyi şekilde anlatabilmesidir.Tabi doktorununda senin istedigin büyüklüge onay verip yapmasıdır.Ben bu ameliyatı olmadan önce çok araştırdım,birçok doktora gittim,görüştüm.Kimi doktor bana en fazla 300cc takılır dedi.Ama sonuçta ben doktorumu buldum ve 400cc gibi büyüklükte bit protezi taktırdım.Hiçte abartı büyüklükte durmayan gayet güzel istedigim gibi gögüslere kavuştum.Neyse önemli olan senin,bu ameliyatı olan herkesin ameliyattan sonra sonuçtan memnun olmasıdır.Kas altı yapılmamış,kas üstü ne koyulduysa protezin tabi protezin büyüklügü daha belli olmuştur.8.ci günün,daha çok yeni,mutlaka şişliklerin vardır,bunu zaman geçince anlayacaksın.Kesi yerin neresi yazmamışsın,sanırım meme altı..
Zor olan süreci atlatmışsın tabi,insan böyle güzel dolu dolu gögüsleri görünce geçen günlere üzülüyor tabi,neyse artık geçmişi boşverip gelecek güzel günlere bakmak lazım tabi.Saglıklı,güzel,mutlu günler diliyorum..
hemen arkadaşıma şu yazını okutup gönlünü iyiceee rahatlatmalıyım! :) bu forumu bu yüzden çok sevdim işte. sağdan soldan duyulanlar değil, direkt "tecrübelerin" paylaşılıyor olması.. neyse ben biraz daha fotoğraf çekeyim
hemen arkadaşıma şu yazını okutup gönlünü iyiceee rahatlatmalıyım! :) bu forumu bu yüzden çok sevdim işte. sağdan soldan duyulanlar değil, direkt "tecrübelerin" paylaşılıyor olması.. neyse ben biraz daha fotoğraf çekeyim
Valla şimdi sırf foto görmek için birsürü teklif alırsın sen..Aman dikkat et erkek sineklerde dolaşıyor sitede,herkesi kabul etme..Birde teklif gönderipte fotolara bakıp hiçbir yorum yapmayan çok sevgili arkadaşlarımızda var burada.Çok büyük saygısızlık olarak görüyorum ben bunu.Ama teklifi kabul ettirene kadarda sürekli istek gönderen arkadaşlar...Sözüm size,herkes öyle degil tabi..Dikkatli ol arkadaşım sende...Bu ameliyatı düşünende gönderiyor,düşünmeyende.Daha senin kime ameliyat oldugunu bile bilmiyor,okumamış hiçbir yorumunu,yazmamış hiç senin foruma birşeyler...Bilmiyorumki amaç nedir,açın google yı birsürü foto var,bakın o zaman..Biz burada birbirimize yardım için,fikir olsun diye ekliyoruz o fotoları,cinsel bir obje degil paylaştıgımız fotolar...Biraz saygı lütfen..
darısı bizlerin basına bekliyoruz bakalım senin de resimlerini beni de eklersen sevinirim çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?