Lohusalıktan sonra geçer mi,hayatım normale döner mi?

Beyaztenbeyaz

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2022
3
1
34
Merhaba kızlar,hamileliğim çok sorunlu geçti. ilk önce hipertiroid başladı, ilaç kullanmaya başladım . Hipertiroid de ilacı da çarpıntı yaparmış,aşırı çarpıntılarım ve aritmi oldu kalbimde.gecelerce uyuyamadım ,acil ve doktor ziyaretleriyle geçti günlerim. Yapısal problem olmayıp hamilelikten ve hipertiroide ve ilaca bağlı geçer denildi hep. Doğumdan sonra geçer derken doğum yaptım 17 gün önce, 2.günü yine aşırı çarpıntı ve sırt ağrısı oldu, kardiyolojiye göründüm, kalp zarında sıvı toplanmış,enfeksiyon ve gripden dolayı bile olabilirmiş ,neden olduğuna dair cevap bulamadık. Miktarı fazla değil kendi düzelir denildi. Bir kaç gün sonra düzelmeye başladım,hamilelikteki çarpıntı ve aritmini de azaldığını farkettim ta ki düne kadar. Dün yine arttı ve ben bebeğime bakamıyorum, çok mutsuzum. Çok çabuk yoruluyorum,eşim yardımcı oluyor ama ona karşı da kendimi suçlu hissediyorum. Herşey eşimin üstünde, bir kızım daha var 7 yaşında,onun bakımı,ev işleri herşey eşimin üstünde. Hiç iyileşmeyip böyle erkenden ölücem ,kızlarım annesiz kalacak ya da ömrüm böyle hasta geçecek çocuklarıma bakamıycam gibi geliyor. Çok mutsuzum,çok yoruldum. Bu fikirler endişeler lohusalıktan mı ,normal mi,değil mi bana bi yardım edin. Kendimi çok yalnız ve sıkışmış hissediyorum

Lohusaliktan bu hisler, hastalık ölüm korkusu, çarpıntı korku ve stresten, birazcık sabır, kontrollere gitmissiniz şükür birşey yok, kendinizi korkutup hasta etmeyin, bebeğinizle ve kizinizla vakit geçirin hareketle olmasın oturarak vakit geçirin sakinlesin sevdiğiniz birşeyle uğraşın biraz dikkatiniz dağılsın, odaginiz değişmeden rahatlayamazsiniz biraz salin ya herşeyi dert etmeyin çocuklarınızla oturun bı film falan izleyin ev işi dursun bı gün birşey olmaz bı corbayla da doyarsiniz önemli olan şu donemde biraz kafanızın rahatlamasi umarım bı na önce atlatirsiniz, iyi olacaksınız❣️

Lohusaliktan bu hisler, hastalık ölüm korkusu, çarpıntı korku ve stresten, birazcık sabır, kontrollere gitmissiniz şükür birşey yok, kendinizi korkutup hasta etmeyin, bebeğinizle ve kizinizla vakit geçirin hareketle olmasın oturarak vakit geçirin sakinlesin sevdiğiniz birşeyle uğraşın biraz dikkatiniz dağılsın, odaginiz değişmeden rahatlayamazsiniz biraz salin ya herşeyi dert etmeyin çocuklarınızla oturun bı film falan izleyin ev işi dursun bı gün birşey olmaz bı corbayla da doyarsiniz önemli olan şu donemde biraz kafanızın rahatlamasi umarım bı na önce atlatirsiniz, iyi olacaksınız❣️
Teşekkür ederim desteğiniz için,tavsiyenizle bugün büyük kızımla vakit geçirdim biraz iyi geldi. Mesajınızı kaç kere okudum bilemessiniz.Allah sizden razı olsun. Düşünmemeye çalışmak,zamana bırakmak en iyisi ama yapabilsek keşke. Sürekli düşüncelerimle mücadele ediyorum,inşallah lohusalıktan sonra herşey düzelir😔

Bunlar lohusalikta normal bende de olmustu cok panik olmustum ama gercekten geciyor , dogum yapmak bence mukemmel bisey ama lohusalik en kotu donemlerden biri bence , telaslamayin gececek , disari cikip hava almak kafa dagitmak gercekten iyi geliyor hem bebege hem anneye imkaniniz varsa deneyin

Teşekkür ederim desteğiniz için,tavsiyenizle bugün büyük kızımla vakit geçirdim biraz iyi geldi. Mesajınızı kaç kere okudum bilemessiniz.Allah sizden razı olsun. Düşünmemeye çalışmak,zamana bırakmak en iyisi ama yapabilsek keşke. Sürekli düşüncelerimle mücadele ediyorum,inşallah lohusalıktan sonra herşey düzelir😔
Düzelecek, şimdi çok hassas bı durumdasın, sadece bı süre bununla baş etmenin yollarını bulman lazım gerçekten kendine zehir etme, iyisin, çocukların var, tekrar donemeyecegin zamanlar, tadını çıkarmaya çalış kendini üzme yıpratma bı dışarıya cik gökyüzüne bak bı derin nefes al gerçekten bunaldikca dene farklı şeyler dene bu dönemde en basit şey bile ruh halini değiştirir bunu kötüye değil iyiye kullan, bebeğime bakıp bakıp salya sümük ağladım bikac gün aglamaktan gogsum ağrıyor, geceleri çarpıntı yapıyor, sütüm inmiyor üzüntüden, bu süreci yaşıyoruz çok iyi anlıyorum, sonra dedim mis gibi kokuyor aglayacagima onu koklarim basit bı yoldu ama sakinlesiyordum kahve yapıp cam k narinda içiyordum sevdiğim ezbere bildiğim filmleri aciyordum evde gürültü olsun dikkatim dağılsın diye, biz bı yolunu buluruz, iyi ol 🥰❣️❣️

X