- 19 Ekim 2017
- 2.847
- 3.212
-
- Konu Sahibi Karabiberim123
Çok teşekkür ederim olumlu yorumunuza mutlu oldum. Gececek bu günler Allahın izni ile. Evet belki silemezler ama kp öyle kpnusması lohusa Bi kadına çok şok etti beni. Keşke ömrüm boyunca uzak olsalarBir kere gitmesi cok iyi olmuş yoksa sen de antidepresan kullanmak zorunda kalırdın. Öyle sildik falan takılma bunlara silemezler keşke silse böyle düşüncesiz insanlar ama yakandan düşmezler hiç merak etme:) bir de canım doğum daha çok yeni hemen gelmeseler yani insanlarda düşüncesiz biraz kabul etmeme şansın yok mu? Dinlen cocugunla ay daha 4 günlük ne küçüktür o:)) yavruna bak sen pozitif düşün hem allah aşkına kaynanan o çocuğu da enerjisiyle huzursuz edermis gitmesi tam isabet olmus oh de arada bahane oldu de. Evet kadın sorunlu ama sende lohusasın yani senin ilgi zamanın. Ye ic yat. Bebeğini izle cok cabuk büyüyorlar. Çoğu anne bebekle yalnız kalamıyor ac bi rahatlama müziği derin derin nefes ala ala emzir bebegini. Emzirdikce hem mutluluk hormonu salgılarsın hem de sütün gelir. Daha sütün düzensiz gelir cok normal yeni annesin henüz mamaya falan başlama. Gak dese guk dese bebe daya memeyi:) iyi gelecektir sana da. Hic olumsuz seyler düşünme ve konuşma sadece bebeginle anin keyfini cıkartmaya odaklan.
Kaynanaya söylenecek laf çok ama zaten evine gitmiş. Yavaş yavaş kendin bak yavruna. Sezaryen nasıl birşey bilmiyorum ama bebeğim 4 günlükken tek başıma kendim baktım. Bir allah'ın kulu yoktu yanımda.
Gece titremelere gelince bende yaşadım. Yaz günü doğum yapmama rağmen tır tir titriyordum. Ağlıyordum sayikliyordum. Galiba ateşim çıkıyordu. Sonra kendiligunden gecti. Allah yardımcınız olsun.
Bu arada kp de takdir ettim. Ne kıymetli karısı varmış.
Kayınvalideniz cahil birine benziyor, ilişkiye girdikten sonra çocuğa süt verme lafını ilk defa burada duydum. Yine iyisiniz kalmak için ısrar etmemiş, bir daha da kalması için ısrar etmeyin sakın. Lohusalık gerçekten zor bir psikoloji, ama bir taraftan bebekler çabuk büyüyor, bu zamanları kaçırmayın. Moraliniz bozulunca bebeğinizi kucağınıza alıp koklayın, en güzel antidepresan bence
Gönülsüz olunca böyle oluyor hiç bakıcam diye söz vermeseler işimizi bilsek bizde allah güç versin size en iyisi kendinizin bakması
Bebeğinizi sağlıklı sıhhatli buyutun inşallah. Kayınvalidenizin gitmesi iyi olmuş zaten yardımı yokmus bari sinir bozmaz. Benim de ilk doğumumda ateş ve titreme vardı .goguslerinizde sut birikmesi var mı sezeryan dikisleriniz normal mi bir kontrol edin derim.
3 günlük dogum yapmis bir kadina kim ziyarete gider yabosver su cikolata muhabbetini. Sen bebegine odaklan :)) kv gidip bide küsmesi tam yerinde olmus sizin yakanizdan düsmps olurlar en azindan 40 gün
Cok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizdenKuzu güle güle büyüt bebeğini.Sutun bebekle buluştuğu bölge memedir ama sütü salgılayan beyindir.Bence kayinvalidenin gitmesi senin için çok daha iyi olmuş.Esinin birkac gün evde olması mümkünse en azından o senle sen bebekle ilgilenirdin.Hic olmazsa akşam esin gelirken iki gün yiyebilecegin sulu ev yemeği getirsin. Aksam ve ertesi gün öğlen onu yersin. Bu destek bile baya toparlanmana yol açıyor.
Bir süre bebeği görmek için gelenlere "aşısı var,kontrolum var,ben müsait olunca ararım" demeni tavsiye ederim. Su an herkes ya grip ,ya rota virüsüne yakalanmışken ve bebeğin bukadar küçükken ziyaretçi kabul etme. Merakettigin birşey olursa konu aç endiselenme...biz burdayiz