Lohusalık ve kaynana

Allahım bize bağışlasın cuma günü evladımı kucağıma aldım. Harika bir duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin. Kayınvalide ben bakarım size demişti. Ama nedense hiç güvenmedim ona çümlü depresyon ilaçları kullanıyor uyku onun için hayat demek. Kendi annemde engelli kardeşim var o yüzden ilgilenemiyor. Doğumdan önce bunları düşünmekten mideme kramplar giriyordu. Sonra güçlü ol dedim kendime. Sen bakacaksın yavruna dirayetli ol yaparsın. Bu duygularla doğuma girdim. Sezeryan oldum bu arada. Neyse eve geldik. Kv güya bakacak ama 11 de kalkıyor akşam 10da yatıyor. Bebek kendini yırtsa kılı kıpırdamıyor. Sadece bebeğin çamaşırlarını astı topladı. 1 kere yemek yaptı. Dün muyfagımı topladım salonumu ütümü yaptım. Zorlanıyorum ama ne yapayım çarem yok. Bu arada geceleri 2 gündür baş dönmesi terleme titreme kulağıma sesler geliyor. Durup durup ağlıyorum. Hatta gece yaşadıgkmı söyledim ki belki anlayışlı olur. Ters dominant Bi kadın. Aklına geleni söyler. Patlama noktası o kadar basit bir sey ki. Bebek çikolatası yaptırmıştık isme özel 70 adet. İlk gelince komsularıma ikram etmiştim bebek doğmadan. Sonra ilk gün geldiler yine ikram edildi. Bende hep birlikte otururken dedim ki. Ben 3 ay sonra arkadasıma gittim bana bebek çikolatası ikram etti. Hani çabuk bitmesin ki yemeyenlere de ikram edebileyim. Alan yakınlarıma tekrar geldiklerinde lokum verelim. Ortaya konuşuldu hatta gülünüldü falan. Ertesi gün yine geldiler kv gene getirdi çikolata kadın almak istemiyor Allah aşkına al Bi tane al. Kadın diyor ben aldım olsun yinede al bisey olmaz al diye ısrar etti. Kadında aldı. Gidince dedim ki anne konusmustuk tamam ikram et ama kadın istemiyor sen ısrar ediyon. Yapma be olur dedim. Bak başkalarına da kalsın Bi daha gelirlerse lokum ver. Ya dedi sen ne kadar ayıp ediyon ne olmuş Bi çıkolatadan. Çikolataskmda değilim sadece Bi daha Bi daha sipariş mi verelim anne gerek yok. Aradan zaman gecti. O yakınımda gelirken çikolata getirmişti onu görmüş. Bak insanlar sana çikolata getirmiş sende bir çikolatanın lafını ediyon. Çok ayıp ediyon haberin olsun. Bende dedim gelenlere milka mi vercez anne. Lohısayım üstüme gelme tek dediğim bu. Sonra bamyodaydım. Bebek ağlamış bakmamış. Bana dilimin ucuyla dedi çocuk ağlıyor. Gittim yavrum katılıyor 3 günlük daha durduramadım.p ara kapı calıyor acmıyor tel çalıyor bakmıyor. Eşim geldi diğer odaya gitmiş bagıra bagıra alıyor. O lohusa oldu bende refakatçi. Sesini duyunca çıldırdım aşağı komsuya indim. Sütüm gelmedi yavrum durmadı. Sonra eve geldim. Bana diyor sen niye üstüne alındın ben doluydum sende öyle konusunca ağladım. Yapma anne dedim bak sütüm gelmedi bebek durmadı lohısayım. Ne bagırdım ne küfür ettim. Eşime dedi beni eve götür. Gitmiş kp fiştiklemiş beni aradı kp. Anneni sana baksın diye gönderdim krize sok diye mi. Bundan sonra sizi tanımıyoruz sizde bizi sildik sizi. Yargısız infaz ediyorsun dedim dinlemeden. Dinlemek istemiyorum dedi. Arkadan da bagırıyor bir çikolata için yaptı diye. Hayır küfür etmedim hakaret etmedim bağırmadım. Sizi sildik nedır. Dünden beri pertiz bugün 4 günlüğüz yavrumla. Allah yardım etsin birde adını kp adını koyuyorduk şimdi koymak istemiyorum dedim eşime. Oda Bi o isim onda mı var boşver koyalım dedi. Eşim zaten oldum olası anlaşamaz annesiyle. Annesi de pek sevmez biliyorum babası da öyle. Hatta bana dün dedi ilişkiye girdikten sonra sakın bebeğe süt verme itaatkar olmaz. Ben kocana verdim bak nasıl. Ama kardeşine vermedim o nasıl iyi diye. Herseyi söylüyor ama cevap istemiyor. Bana dua edin dostlar. Geceleri sııtma gibi oluyorum ter içinde kalıyorum.
Kayinvalidenizin bu tepkisinden sonra heleki lohusa bir kadına bu asla yapılmaz ben olsam silerdim asla konuşmazdım ayrıca sizde dirayetli olun o eve kayinvaliden evle ilgilenmeye gelmesi lazm bebekle degil bebege bakmak senin görevin yardıma gelen insanda ev işleri icin gelir o konuda dirayetli ol ruh gibi gez ama sen bak yavruna diğer konutlara bidaha asla muhatap olma kendi çekip giden insanın arkasına düşme

İlk zamanlar çok zor geçiyor, ben her geçen günü hatırlamak bile istemiyorum.
İnsan eli, kolu tutulmuş gibi oluyor ama ne zaman insanlar gidiyor hayat normale dönüyor. Ben ilk bir ay evde hiçbir şey yapmadım, kayınvalidem ve annem kaldılar. Zaten düzen namına bir şey yok. Herkes ooo kolay günlerin, ne var emzir yatır diyordu ama ağızlarına çarpmak istiyordum. Sürekli emzirmek, kimi zaman saat başı kimi zaman 2 saatte bir uyanan, tok olmasına rağmen ağlayan bebek, sürekli kaka yapması ve alt değiştirmek, uykusuzluğa alışamamış olmak falan çok yorucuydu hele bir de gaz sancıları varsa. Merak etme her geçen gün daha iyi oluyor düzen adına. Ve ne zaman insanlar çekiliyor sen kendi düzenini kuruyorsun. Bir kça gün sonra aslında evinin işini de çok detaylıca olmasa da yapabildiğini farkediyorsun.

Canim benim :KK43: bosver uzulme sen. Bebeginede istedigi ismi koy eskide kaldi kp adi koymak. Kv zora gelememis olay cikartip defolup gitmis. Zor gununde yaninda olmayana sende bundan sonra oyle davranirsin.

Imkanin varsa sen annenlerin yanina git en azindan 15 gunlugune. Sonrasinda Allah kerim. Yardimsiz zor ama emin ol biraz ele avuca gelsin kendi duzenini kurarsin
Teşekkür ederim. Anneme geldim. Allah ondan Razı olsun. Morel de oldu bana.

Merhaba bebeğin doğmuş hayırlı olsun, sağlıcakla büyüsün. Beni hatırladın mı bilmiyorum morfoloji, hız topiğinde konuşurduk. Sen bebek olsun diye neler neler yapmıştın, o günleri düşün ve kendini rahatlatmaya çalış. Bak bebiş oldu artık yanında, canın sıkılırsa sarıl bebişine, hiç kv falan kafana takma. Gitmesi sizi silmesi iyi bile olmuş. Bu dönemler geçici bi süreç, sabırlı ol. Bu süreçte ev işlerini umursama, eşin yapabildiği kadarını akşam eve gelince yapsın. Misafir de kabul etme, sadece gelince sana gerçekten yardım edeceğini bildiğin yakınlıktakileri kabul et, en azından bebeği oyalar sen bir duş alırsın. Bir de ben ölsem bana öyle cevap veren kayınpederin adını bebeğime koymazdım.
Canım hatırlamazmıyım hiç. Çok teşekkür ederim. Ne günler yaşadık evet kolay bulmadım yavrumu. Evet biraz sıkıldık ama bugünler de gececek. Anneme geldim.

hediyelik gibi özel hazırlanan çikolatadan bir kere verilir. tekrar tekrar aynı çikolatayı ikram etmeye gerek yok.
bu konuda haklısınız ama keşke bu kadar dert etmeseydiniz.
kızımın doğumunda sancı çekerken annem ve kardeşim hastane odasını süslemeye giriştiler o an o kadar anlamsız gelmişti ki.. halbuki hazırlıkları ben yapmıştım tabi ki yapılacaktı.
bazen böyle detaylara takılıp asıl mevzuyu kaçırıyoruz.

asıl mevzu, sıtmalanıyorsanız, sık sık emzirin. dikkat edin mastit olabilirsiniz. sütünüzü sağın.
hastane tipi makineler çok daha etkili, ben kiralamıştım.
ben slingle yaşadım 3 ay. puseti evde kullandım. iki hafta lohusa hüznü de yaşamıştım ama iş başa düşünce toparlandım harekete geçtim ve pratikleştim.
her şey yoluna girer dert etmeyin.
İnşallah dünden beri yürüyemiyorum. Acile gittik sebep bulamadılar. Anneme geldim inşallah hersey daha iyi olacak.

Rabbım evldınzıı size bağışlasın .
Gitmesi çok güzel olmuş z
Evladına çokta güzel bakarsın korkma ..

Ayrıca bizde 40 gün geçmeden yenı doğanın evıne gidilmez . Çok hadsiz komşularınız , akrabalarınız varmış .
Nefret ediyorum böyle insanlardan ..

Kayınpeder bile anca bebeği görmeye gelir bir daha gelmemeye özen gösterirki lohusa kadın tahatsız olmasın ..
2 kere geldi kp. Yanlarında emzirmek zorunda kaldım
Anlayışsız olunca böyle oluyor. Kv takılarını bile mevlütte takcaz demişti neymiş onlar altın takacakmış bizim onlara ziyafet vermemiz lazımmış. Pes diyorum. Ki zaten artık mevlütte gelme şansları bile yok. Oje sürerim karısırlar kolsuz giyerim karısırlar bıkmıştım artık.

Selam geceleri sıtma ateş bende de oluyordu . Solgar ‘ın lesitin diye bi bitkisel ilacı var . O zaman kullanmıştım bir günde gecmişti . Büyük bi ihtimal süt bezesi olmuştur . O bezeleri acıyor . 3 ay önce sezeryan olan arkadaşımda bir hafta sürekli ateşliydi . Bu ilacı söyledim ilk günden ateş falan kalmadı . Denemeni tavsiye ederim
Canım aynı zamanda geceleri ara ara nefes alamıyorum öksürük geliyor öksüremiuorum nefesim tıkanıyor sanki biri boğazımı sıkıyor öyle uyanıyorum. Ona da iyi gelir mi ki.

Sizin de 4 günlük lohusanın konusundan cımbızla laf seçmeniz çok saçma
Özel çikolata yapılmış aynı kişiye 3 defa vermenin mantığı yok birde konuşulduğu halde.
Kvler bebek olunca kıskanma duygusunu bastıramaz hale geliyorlar e birde gelin yeni doğum yaptı tabiri caizse yaralı bi halde, tam içlerindeki şeytanı çıkarma vakti.
Defolmuş gitmiş boşverin artık düşünmeyin. yemek işini dısarıdan halledin büyük kolaylık sağlar en azından, misafir de kabul etmeyin
Yorumunuz beni gülümsetti mutlu etti teşekkür ederim

Allah analı babalı büyütsün kuzunuzu
eşinizin doğum izni yıllık izni vs yok mu neden evde değil
o olsaydı keşke az biraz yardımı dokunurdu
Eşim 5 gün evde. Yardımı var çok şükür. Baş başa kalınca bebek ağlar ben agrılarım dan ağlarım onuda ağlar gördüm. Büyük sınavdayız. Rabbim yardım etsin. İlk bebeğimiz tecrübesiziz. Ama şimdi anneme geldik. Evi biraz soguk benim evim kadar rahat değil ama idare edicez. Burda biraz kendime geldim

İlk zamanlar çok zor geçiyor, ben her geçen günü hatırlamak bile istemiyorum.
İnsan eli, kolu tutulmuş gibi oluyor ama ne zaman insanlar gidiyor hayat normale dönüyor. Ben ilk bir ay evde hiçbir şey yapmadım, kayınvalidem ve annem kaldılar. Zaten düzen namına bir şey yok. Herkes ooo kolay günlerin, ne var emzir yatır diyordu ama ağızlarına çarpmak istiyordum. Sürekli emzirmek, kimi zaman saat başı kimi zaman 2 saatte bir uyanan, tok olmasına rağmen ağlayan bebek, sürekli kaka yapması ve alt değiştirmek, uykusuzluğa alışamamış olmak falan çok yorucuydu hele bir de gaz sancıları varsa. Merak etme her geçen gün daha iyi oluyor düzen adına. Ve ne zaman insanlar çekiliyor sen kendi düzenini kuruyorsun. Bir kça gün sonra aslında evinin işini de çok detaylıca olmasa da yapabildiğini farkediyorsun.
Ah ne güzel. İnşallah bende cabuk toparlarım. Göğüs ucum yok ememiyor. Göğüs koruyucu aldım. Onuda alana kadar ortalığı yıkıyor. Sarılık baslangıcı var bol bol emzirmem gerek. Kilosu azalmış. Çok ağlıyor. Allah tan anneme geldim altını alması bile büyük nimetmiş şuan. Çünkü doğrulmam zor tuvalete gitmek ızdırap ağrılarım var. Böyle değildim Bi anda oldum bende anlamadım. İyileşsem Bi an önce

Ah ne güzel. İnşallah bende cabuk toparlarım. Göğüs ucum yok ememiyor. Göğüs koruyucu aldım. Onuda alana kadar ortalığı yıkıyor. Sarılık baslangıcı var bol bol emzirmem gerek. Kilosu azalmış. Çok ağlıyor. Allah tan anneme geldim altını alması bile büyük nimetmiş şuan. Çünkü doğrulmam zor tuvalete gitmek ızdırap ağrılarım var. Böyle değildim Bi anda oldum bende anlamadım. İyileşsem Bi an önce
Bana zaman hiç geçmeyecekmiş gibi geliyordu, ben de yaralarla mücadele ettim 1 ay boyunca parça kopmuştu resmen. Ayy ne günlerdi diyebiliyorum şimdi daha rahatım az çok bir düzen oluşmaya başladı. Ben de ruhen toparlayamadım bir türlü.

insanların bu mutlu gunlerını burunlarından getiren herkesi allaha havale ediyorum,
4 gunluk lohusa kadının cektıgıne bak

madem kocan olacak adam anasıyla anlaşamıyor senın yanına nasıl bırakıp gidiyor ,herşey beklenır o kadından ,
ama merak etme , biraz türkçe olacak ama eşşekkkk gibi gelecekler evine

Canim benim bebisin hayirli olsun .Ben de seni merak ediyordum.
Doğumu kv ler yapiyor herhalde .Ben dahil bir cok lohusayi depresyona sokan bu tipler.
Kendileri pofpoflanmak istiyor .Lohusa gelinden hizmet bekleyip ,nasil cildirtirim diye düşünüyorlar .
Lütfen üzülme. Yaşananları düşünme sadece bebeğine odaklam 1 ay icinde duzen kurmaya başlayacaksın. Uzerindeki bu stres azalacak .
Kendine zindan etme gunlerini .Bebeğine harca enerjini .
Ben cok üzüldüm, lohusayken yasadiklarimi bir daha yasamak istemezdim. Benim kv de de burnumdan getirdi .Bebegi emzireceğim vakit kac kez kucağımdan cekti kavga ettik .Mamaya baslamak zorunda kaldim .
Hepsi gelip geciyor kurtulmussun sen ona bak .Silerse silsin 2 gun sonra pervane olur .

Bütün suc esinin, karakterli erkek annesine de babasina da rest çekebiliyor üzgünüm esinde is yok.. Bosver şimdi onları, bebisine odaklan kimseye de kendini ezdirme, gerekirse bagir cagir

Canim benim bebisin hayirli olsun .Ben de seni merak ediyordum.
Doğumu kv ler yapiyor herhalde .Ben dahil bir cok lohusayi depresyona sokan bu tipler.
Kendileri pofpoflanmak istiyor .Lohusa gelinden hizmet bekleyip ,nasil cildirtirim diye düşünüyorlar .
Lütfen üzülme. Yaşananları düşünme sadece bebeğine odaklam 1 ay icinde duzen kurmaya başlayacaksın. Uzerindeki bu stres azalacak .
Kendine zindan etme gunlerini .Bebeğine harca enerjini .
Ben cok üzüldüm, lohusayken yasadiklarimi bir daha yasamak istemezdim. Benim kv de de burnumdan getirdi .Bebegi emzireceğim vakit kac kez kucağımdan cekti kavga ettik .Mamaya baslamak zorunda kaldim .
Hepsi gelip geciyor kurtulmussun sen ona bak .Silerse silsin 2 gun sonra pervane olur .
Ah canım ne zor günlermiş. Agrım var ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Pervane olamazlar artık cunku eşim asla istemiyor bana da baban öfke ile söyledi derse de kabul etmicem. El gibi olacaklar uzaktan bakacaklar.
Hersey gecer ama bu günler unutulmaz. İyiki annem varmış. Anneme hamile iken demiş ki bebek olunca bunlar bakamazlar ayrılırlar bu ne demektir ya. Bi kız annesine söylenir mii ne kadar terbiyesiz hadsiz insan lar. Böyle insanlar hayatımda olmasın daha iyi.

Bütün suc esinin, karakterli erkek annesine de babasina da rest çekebiliyor üzgünüm esinde is yok.. Bosver şimdi onları, bebisine odaklan kimseye de kendini ezdirme, gerekirse bagir cagir
Rest çekti hep çekiyor ama anlayışsız ve yüzsüz insanlar onlar. Eşim istemiyor kesinlikle. İnşallah bugünlerde gececek

Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.

Size verebileceğim tavsiye eşinizi bebek bakımına dahil etmek. Yardımi eşinizden istemek.

Hem o baba olmayı öğrenir . hem sizin ruh haliniz açısından daha iyi olur.

Kolay gelsin :)

Eskiler, “ilişkiden sonra, boy abdesti almadan emzirmemek gerekir” derler..hatta “helal süt emmiş” deyimi bununla alakalıdır..ek bilgi:)

Size hak veriyorum, minicik bir can, dikişler, gelen-giden, ev işleri..fakat antidepresan kullanan insan alıngan olur, ilaçların sakinleştirici etkisinden dolayı sürekli uyumak isterler..kv.niz cahil olabilir, yetiştiriliş tarzı öyle olabilir ama kadın anlamayacak ve değişmeyecek..bebek çikolatalarını başka bir yere koyun, ikram edeceğiniz lokum masanın üzerinde dursun gibi basit önlemlerle önüne geçin bu tarz durumların.

Kaynanasıyla aynı evde yaşayıp, birde onlara hizmet eden var..en azından böyle dertleriniz yok.herşey yoluna girer..şimdi bile üstesinden geliyorsunuz..kv.niz psikolojik olarak rahatsız ona o gözle bakın çünkü ne sizi anlar, ne de size hak verir..

Bebeğinizle; sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum:KK200:

Ah canım ne zor günlermiş. Agrım var ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Pervane olamazlar artık cunku eşim asla istemiyor bana da baban öfke ile söyledi derse de kabul etmicem. El gibi olacaklar uzaktan bakacaklar.
Hersey gecer ama bu günler unutulmaz. İyiki annem varmış. Anneme hamile iken demiş ki bebek olunca bunlar bakamazlar ayrılırlar bu ne demektir ya. Bi kız annesine söylenir mii ne kadar terbiyesiz hadsiz insan lar. Böyle insanlar hayatımda olmasın daha iyi.

Rest çekti hep çekiyor ama anlayışsız ve yüzsüz insanlar onlar. Eşim istemiyor kesinlikle. İnşallah bugünlerde gececek
Sen ne zorluklarla kavustub yavruna .Sakin aldirma .3 kisilik cekirdek bir ailesiniz artik .

X