lohusalık hüznü

ezhaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2024
38
4
1
26
kızlar merhaba nasııl desem 50 gün önce doğum yaptım doğumdan 3 gün sonra şiddetli iç bunalımına girdim ve çıkamadım ölecek gibi hissetmek el ayak uyuşmasıı omuz uyuşması göğsüm sıkışıyor selectra diiye bir ilaca başladım 1 ay oldu ama gün içinde sürekli huzursuzluk yaşıyorum geçmiyor kafamın içinde resmen savaş var odaklanamayan saçma sapann bir insan oldum ve bu benim 2 çocuğum daha önce böyle olmamıştı inanın işin içinden çıkamıyorum çocuklara karşı sevgi doluyum ama içsel olarak berbat haldeyim günün 24 saati aynı olayla yaşıyorum geleceğe dair hiçbir hayalim bile kalmadı yaşayanlar yardım edin konuşalım dertleşelim anlaşalım nasıl geçer fikir verin

Bende cok siddetli gecirmistim 24 saat agliyordum desem yeridir. Sonrasinda asiri kaygilar, paranoyakca korkular basladi. Surekli hepimiz ölecegiz gibi geliyordu. Cocugum agladikca hem agliyordum hemde ben kötü anneyim diye kendimden nefret ediyordum. Oysa bebek bu aglar degil mi? Ama iste o psikoloji ile uyumadan bir dk nefes almadan bebegimin basinds bekliyordum. Uyurken elimi kafifce karnina koyardim nefes alisi durursa diye falan. Resmen delirmis gibi yasadim. Ama zaman iste 3 aya kalmaz hafifleyerek gecti. Tabi cevre destegide onemli. Mumkun oldugunda dinlenmeye ve hava almaya calisin, hareket etmeye calisin destek olacak birileri varsa cok iyigelir.

teşekkür ederim ama desteğim yok

Çocukları eşinize bırakıp 1 saat de olsa tek başına zaman gecirebilir misiniz ?

Hani destekten kastim birinin gelip sizle durmasi falan da degil, o cok az insanin buldugu bir sans. Esinizin en azindan arada bir sizi dinlendirmesi olabilir, ailecek bazen cikmak olabilir yani psikolojik destek veren biriyle uzaktanda olsa telefonda falan arada konusuo kafa dagitmak olabilir. Telkinlerde cok onemli hem gunler geciyor bebisler buyuyor oyle yada boyle zaman geciyor sonucta. Onemli olan o zaman gecerken sizin daha pozitif daha keyifli olmaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…