• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık hep mi zor?

elfakkaya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
178
257
103
34
İyi akşamlar kızlar,ne düğündüğümü ne hissettiğimi çok da bilmeden yazıyorum bunları.37 günlük kız bebek annesiyim. İlk evladım. Bu zamana kadar sancılı süreçler geçirdim. Yenidoğan sarılığı için 3 günlükken tedavi alan kızımın sarılığı tekrarladı,sebep idrar yolu enfeksiyonu çıktı. 11 gün yoğunbakımda tedavi oldu ve ben sadece haftada 2 gün 5 dakika görebildim. Hepsi zor ve travmatik süreçlerde ama asıl zor olan taburcu olup eve gelince başladı. Bebeğimin dilinden hiç anlayamadım. Sütüm az olduğu için mama verdik ve kızım maaşallah yemeğini yedi uyudu. 1 aylık kontrolde kilo alımı iyi olduğu için son 1 haftadır anne sütüyle besleme sıklığını artırmayı deniyoruz ama ben artık sağlıklı düşünemez ve karar veremez oldum. Uyuyan kızım gitti yerine kucakta duran ama yatağına yatınca anında gözlerini açıp ağlayarak kalkar hale geldi. Sürekli bu çocuk aç diye düşünmekten helak oldum. Mama takviyesi yaptığımız zaman huzurla uyuyor. Tek derdim anne sütümün yetip yetmediğini gözlemlemek. Eğer yetiyorsa onu bundan mahrum bırakmak istemiyorum. Eğer yetmiyorsa da mama vermekten kesinlikle gocunmam. Bebeğim yeter ki sağlıklı olsun en önemlisi tabi bu. İlla anne sütü anne sütü demiyorum ama bu süreci yaşamadan da bi karara varmak pek mümkün değil.
Afakanlar basıyor,ruhum daralıyor, ikinci çocuk fikri aklıma geldikçe beynim kafatasımdan çıkıcak gibi oluyor. Sürekli birilerine bi şeyler soruyorum. Şimdi bu kadar yedi yetti mi acaba. Uyandı neden acaba,ağladığında ablamı felan arayıp sence şimdi neden ağlıyor diye soruyorum mesela. Asla yönetemiyorum süreci. Ne yaptığımı ne yapacağımı,nasıl besleyeceğimi,ne zaman uyuyup uyandığını,ne kadar uyuduğunu hiç bir şeyi kontrol edemiyorum. Gözüm kör,kulağım sağır sanki. Ezbere büyütüyorum yavrumu. Hatta belki aç bırakıyorum. Belki fazla besliyorum. Hiçbir şey bilmiyorum. Hep mi böyle,herkes mi böyle. Ne yapıcam ben,nereden başlayacağım yavruma analık yapmaya. İki kelam yazan herkese teşekkürler

İyi akşamlar kızlar,ne düğündüğümü ne hissettiğimi çok da bilmeden yazıyorum bunları.37 günlük kız bebek annesiyim. İlk evladım. Bu zamana kadar sancılı süreçler geçirdim. Yenidoğan sarılığı için 3 günlükken tedavi alan kızımın sarılığı tekrarladı,sebep idrar yolu enfeksiyonu çıktı. 11 gün yoğunbakımda tedavi oldu ve ben sadece haftada 2 gün 5 dakika görebildim. Hepsi zor ve travmatik süreçlerde ama asıl zor olan taburcu olup eve gelince başladı. Bebeğimin dilinden hiç anlayamadım. Sütüm az olduğu için mama verdik ve kızım maaşallah yemeğini yedi uyudu. 1 aylık kontrolde kilo alımı iyi olduğu için son 1 haftadır anne sütüyle besleme sıklığını artırmayı deniyoruz ama ben artık sağlıklı düşünemez ve karar veremez oldum. Uyuyan kızım gitti yerine kucakta duran ama yatağına yatınca anında gözlerini açıp ağlayarak kalkar hale geldi. Sürekli bu çocuk aç diye düşünmekten helak oldum. Mama takviyesi yaptığımız zaman huzurla uyuyor. Tek derdim anne sütümün yetip yetmediğini gözlemlemek. Eğer yetiyorsa onu bundan mahrum bırakmak istemiyorum. Eğer yetmiyorsa da mama vermekten kesinlikle gocunmam. Bebeğim yeter ki sağlıklı olsun en önemlisi tabi bu. İlla anne sütü anne sütü demiyorum ama bu süreci yaşamadan da bi karara varmak pek mümkün değil.
Afakanlar basıyor,ruhum daralıyor, ikinci çocuk fikri aklıma geldikçe beynim kafatasımdan çıkıcak gibi oluyor. Sürekli birilerine bi şeyler soruyorum. Şimdi bu kadar yedi yetti mi acaba. Uyandı neden acaba,ağladığında ablamı felan arayıp sence şimdi neden ağlıyor diye soruyorum mesela. Asla yönetemiyorum süreci. Ne yaptığımı ne yapacağımı,nasıl besleyeceğimi,ne zaman uyuyup uyandığını,ne kadar uyuduğunu hiç bir şeyi kontrol edemiyorum. Gözüm kör,kulağım sağır sanki. Ezbere büyütüyorum yavrumu. Hatta belki aç bırakıyorum. Belki fazla besliyorum. Hiçbir şey bilmiyorum. Hep mi böyle,herkes mi böyle. Ne yapıcam ben,nereden başlayacağım yavruma analık yapmaya. İki kelam yazan herkese teşekkürler
Elifçim sonuçta o senin ilk göz ağrın. Emin ol bir süre sonra aranızda bir iletişim gerçekleşecek kendiliğinden. Acıktığını da anlayacaksın gazı olduğunu da anlayacaksın. Hangi pozisyonda rahat uyuduğunu da öğreneceksin. Bu gayet normal. Yeri gelecek hata yapacaksın yeri gelecek gurur duyacaksın kendinle. Ama Şuan yaşadıklarınızı unutup tamamen bebişle arandaki bağa yani iletişime yoğunlaş.

İnsan 10 kerede doğursa 11. De acemi oluyor herkes senin gibi sen kendini rahat bırak o zaman tam yetişebilirsin herşeye birde bebekler 40. Günden sonra daha programlı oluyorlar sağlık sıhhat versin yeterki o kendine öyle bir baktırır ve öğretirdi sen bile şaşıracaksın daha çok yenisin dilimden duayı eksik etme afakanları öyle kovarsın

Hiç telaş yapma bende 70 günlük anneyim ve hep doymuyor mu acaba yanlış mı yapıyorum gibi şeylerle geçti biz sarıldıktan dolayı ışık tedavisi aldık o gün dedim ben kötü anneyim bakamadım minnacık çocuğa ama öyle olmuyor büyüdükçe gördükçe daha çok bağlanıp ne istediğini anlıyorsun sakın kötü hissetme bende mama verdim artık vermiyorum kuru incir hurma bulgur yoğurt bunlardan ye o emdikçe gün ve gün artıyor hiç telaş yapma stres olma

Hiç telaş yapma bende 70 günlük anneyim ve hep doymuyor mu acaba yanlış mı yapıyorum gibi şeylerle geçti biz sarıldıktan dolayı ışık tedavisi aldık o gün dedim ben kötü anneyim bakamadım minnacık çocuğa ama öyle olmuyor büyüdükçe gördükçe daha çok bağlanıp ne istediğini anlıyorsun sakın kötü hissetme bende mama verdim artık vermiyorum kuru incir hurma bulgur yoğurt bunlardan ye o emdikçe gün ve gün artıyor hiç telaş yapma stres olma
Ben de ikinci Işın tedavisinde bağırarak ağlamıştım hastanede. Besleyemedim, bakamadım diye.

Bu süreç çok kafa karıştırıcı acıkma ve uyku saatini ben telefonda grup kurmuştum önce eşimle sonra tek. Yemek yediği saati uyuduğu ve uyandığı anı yazıyordum ona göre programlamıştım. Karışıklık deyince aklıma ilk bu geldi çünkü bence birbirimize alışma sürecinde şimdi uykusu var mı yoksa aç mı ikilemi çok oluyor belki işine yarar. Ayrıca hatırlatmak isterim sen çok iyi bir annesin ve inşallah sağlıkla büyüsün kızın 🙃🙃

mama yiyince uyuması mamanın sindirimi daha zor olduğu için uyutmasından kaynaklı
tabi ki mama bir anda pat diye kesilmez.
azaltarak zamanla bırakılır.
emzirme danışmanlığı almanızı öneririm.

Ben de ikinci Işın tedavisinde bağırarak ağlamıştım hastanede. Besleyemedim, bakamadım diye.
İşte zor herşey sonra benim kızın ayağı içe dönüktü bi de onda uğraştık alçılı kaldı haftalarca. Bazen elimizden geleni yapsak da olan varsa oluyor stres yapma bu bebeklerimizi de etkiliyor

Ayyyy benim eski konumu oku nolur
Aynısını yaşadım. Doktor 2 hafta anne sütüyle gidelim dedi.
Mamayla huzurlu uyuyan bebeğim o 2 haftada yerine koyduğumda ağladı. Aynı tıpatıp aynısını yaşadım. 2 hafta gece gündüz mememde yaşadı. 2 hafta sonra kilo kontrolüne gittik. 30 gram bile almamıştı. Aç kalmış. Sütüm yetmemiş. Mama verdim daha doktorun odasındayken. Bi uyudu bi uyudu 3 saat kesintisiz. Karnı doyunca gitti direkt.
Nolur dikkat et. Bu kadar ağlıyorsa uyumuyorsa açtır. Ben çok üzüldüm. 2 hafta çocuğu açlıktan kıvrandırdım. Sen aynı hataya düşme

Ben bu doktorları anlamıyorum. Anne sütü şu an daha tam doyuramayabilir. Ben uzun zaman meme+ mama gittim. Hatta bir dönem sütüm gitti. Aç çocuk asla uyumaz. Madem yetmiyor kesinlikle ilk emzirin sonra mamasını verin.
Doktorların bazıları anne sütüne aşırı takıntılı oluyor.
Bir de lohusalık bir şekil delirme hali. Benim de eski konumu okuyabilirsin:)

Ayyyy benim eski konumu oku nolur
Aynısını yaşadım. Doktor 2 hafta anne sütüyle gidelim dedi.
Mamayla huzurlu uyuyan bebeğim o 2 haftada yerine koyduğumda ağladı. Aynı tıpatıp aynısını yaşadım. 2 hafta gece gündüz mememde yaşadı. 2 hafta sonra kilo kontrolüne gittik. 30 gram bile almamıştı. Aç kalmış. Sütüm yetmemiş. Mama verdim daha doktorun odasındayken. Bi uyudu bi uyudu 3 saat kesintisiz. Karnı doyunca gitti direkt.
Nolur dikkat et. Bu kadar ağlıyorsa uyumuyorsa açtır. Ben çok üzüldüm. 2 hafta çocuğu açlıktan kıvrandırdım. Sen aynı hataya düşme
Benim kızçe de tam 2 gün deli gibi ağladı. Yavrum açmış😔 Ay çok üzülüyorum o zamanı düşününce. Doktora gitmiyorum bu yüzden biliyor musun ? Soğudum doktorlardan. Özellikle bebek doktorları sürekli yeterli olmadığını söylüyor. Bana öylesi denk geldi yani. En son bir doktora gittim ve aylık kontrolü saçma bulduğunu söyledi. Bence de saçma :D 11 aylık oldu artık götürmüyorum yaw.

Benim kızçe de tam 2 gün deli gibi ağladı. Yavrum açmış😔 Ay çok üzülüyorum o zamanı düşününce. Doktora gitmiyorum bu yüzden biliyor musun ? Soğudum doktorlardan. Özellikle bebek doktorları sürekli yeterli olmadığını söylüyor. Bana öylesi denk geldi yani. En son bir doktora gittim ve aylık kontrolü saçma bulduğunu söyledi. Bence de saçma :KK70: 11 aylık oldu artık götürmüyorum yaw.
Ay nasıl dayanıyorsun. Ben 15 günde bir gidiyordum :D
Artık ayda bir gidiyorum ama haftada 1 whatsap yazıyorum orasında bu var, kakasında şu oldu diye. Kadın beni engellicek yakında

Fazla yerse kusar acsa uyumaz aglar tabi aglamasinin baska sebepleri de olur uykusuzluk gibi. Takip etmeue caliskayin yeni dogan bir aylik bebek enn fazla iki saat uyanik kalabilir buna bakin uyansin emzirin oyalayin emzirin uyutun uzun uyku beklemeyin cok planli olmaya calismayin ozaman daha rahat edeceksiniz birakin varsin 5 dk uyusun siz kucakta tutmayin uyudugunda yerine birakin

Sütünüzü sağdığınızda yeterli geliyor mu benimde emzirmekle ilgili sorunlarım oldu ama iyi bir sağma makinasında bile biberonun sadece dibini doldurduğumu görünce sütümün gelmediğini anladım ozamanki doktor 20 dk Dan fazla memede kalmasın boşuna enerji harcıyor daha da zayıflıyor demişti çokta haklıydı olmayan sütü nerden çeksin çok çaylar falan denedim ama artırmadım mama destekli 5 ay zor emzirdim bence sağarakta bi bakın yeterli geliyor mu

Fazla yerse kusar acsa uyumaz aglar tabi aglamasinin baska sebepleri de olur uykusuzluk gibi. Takip etmeue caliskayin yeni dogan bir aylik bebek enn fazla iki saat uyanik kalabilir buna bakin uyansin emzirin oyalayin emzirin uyutun uzun uyku beklemeyin cok planli olmaya calismayin ozaman daha rahat edeceksiniz birakin varsin 5 dk uyusun siz kucakta tutmayin uyudugunda yerine birakin
Kucakta,memede uyuyor. Azıcık hareket etsem direk uyanıyor. Bir yere bırakmak pek mümkün değil o yüzden. Ama mamayı verince direk uyuyo.

Sütünüzü sağdığınızda yeterli geliyor mu benimde emzirmekle ilgili sorunlarım oldu ama iyi bir sağma makinasında bile biberonun sadece dibini doldurduğumu görünce sütümün gelmediğini anladım ozamanki doktor 20 dk Dan fazla memede kalmasın boşuna enerji harcıyor daha da zayıflıyor demişti çokta haklıydı olmayan sütü nerden çeksin çok çaylar falan denedim ama artırmadım mama destekli 5 ay zor emzirdim bence sağarakta bi bakın yeterli geliyor mu
Sağarak 50cc felan çıkıyor,lansinoh elektrikli pompayla.

Ben bu doktorları anlamıyorum. Anne sütü şu an daha tam doyuramayabilir. Ben uzun zaman meme+ mama gittim. Hatta bir dönem sütüm gitti. Aç çocuk asla uyumaz. Madem yetmiyor kesinlikle ilk emzirin sonra mamasını verin.
Doktorların bazıları anne sütüne aşırı takıntılı oluyor.
Bir de lohusalık bir şekil delirme hali. Benim de eski konumu okuyabilirsin:)
Anne sütü takıntım doktorların olsa bile benim yok. Gün içinde mama takviyesi yapmaya devam ettim bu süreçte. Yeri geldi 60 cc yedi kustu,bazen 120 cc sen sonra bile arandı. Meme +mama bu yüzden çok zor. Emzirmekten soğuyorum artık sırf bu yüzden. Bi düzen tutturmak çok zor

Sağarak 50cc felan çıkıyor,lansinoh elektrikli pompayla.
Yeterli sayılır mama her zaman daha iyi uyutuyor bütün bebeklerde ki etkisi neredeyse aynı madem ki sütünüz var emzirmek herzaman daha sağlıklısı bu arada benim de lohusalık travmam emzirmek daha doğuma kaç ay var şimdiden korkularım oluyor ya emmezse diye çünkü çok güzel bi bağ ama olmuyorsa da yapısal bişi yok
Benim ilk doğumumda ki en büyük pişmanlığı. Doğru emzirme pozisyonunu mu bulamadım acaba bu konu da da yardım alın emzirmeye öncelik verin ama mama da zehir değil mama vermekte yetersiz annelik değil böyle düşünenler işine baksın Allah yardımcınız olsun üzülmeyin yalnız değilsiniz

Anne sütü takıntım doktorların olsa bile benim yok. Gün içinde mama takviyesi yapmaya devam ettim bu süreçte. Yeri geldi 60 cc yedi kustu,bazen 120 cc sen sonra bile arandı. Meme +mama bu yüzden çok zor. Emzirmekten soğuyorum artık sırf bu yüzden. Bi düzen tutturmak çok zor
Once rahatlayın gerçekten biraz rahat olmak lazım ya doydumu doymadım eskilere bir bakın buyurmuşlar bir şekilde bebek sadece açken ağlamaz bunu unutmayin karnı tok bile olsa altı tertemiz olsa bile sadece sizin kokunuz için ağlar kucak için ağlar yeni düzene uyum için ağlar onun içinde kolay degl her çocuğu ağlayan acmi diye düşünmemeli bence kilo alımı gerçekten önemli eğer kilo alımı iyiysa günde beş altı bez degisiyorsa çiş emerken gluk gluk 😁ses var ve sakaklari içe giriyorsa güzel emiyor mamayida gece bir kere verin uyur en azından lütfen rahat olun geçecek hepsi hepsi geçecek

Back