Lohusalık depresyonundayım. Psikolojik olarak zor durumdayım kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim

Merhaba giessen da yaşıyorum siz neredesiniz?
Hebamme çağırdık fakat alman sadece kilosunu ölçüp gidiyor 1 kere de duş aldırdı o kadar. Translate üzerinden anlaşmaya çalışıyoruz çık zor oluyor. Dediğiniz uygulamaya bakacağım

Allah bebeğinizi size bağışlasın umarım bir an önce kucağınıza alırsınız meleğinizi

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim emzik tutuyor ama hep beslenirken uyuyor sütüm neredeyse tamamen kesildi sadece mama veriyorum biberon ağzındayken uyuya kalıyor biberonu çekiyorum ağzından uyumaya devam ediyor o yüzden emzik bir kaç kez kullandık. Ama yatağına koyacağım

Tavsiyenizi dikkate alacağım

Merhaba ben Hamburgdayim. Cevrenizde mutlaka türkce konusan birileri vardir. En olmadi facebook gruplari olmasi lazim oraya da bakabilirsiniz. google'dan baska siteler de bulabilirsiniz bebek bakimi ve ev islerinde size yardimci olabilecek. Bence haftada 2-3 gun bir kac saatligine gelen biri bulabilirseniz sizii inanin cok rahatlatacaktir.

Zor bir durumdasın canım tek sorun lohusalık da değil sen bildiğin yalnızlık çekiyorsun. Biraz dayan çocuğun bir iki kelime etmeye başlasın yalnızlık hissin azalmaya başlar. Çocuğunla ilgili bir sıkıntın olduğunda buradan danışabilirsin herkes elinden geldiğince yardımcı olur. Zaten abartılacak bir şey yok çocuk da bir yerde insan işte. İnternetten araştırabilirsin, influencerlar var bir süre onları da takip edebilirsin tecrübelerinden faydalanırsın, yorumlarda zaten hamileler buluşuyor bir nevi.
Havalar çok soğuk gitmiyorsa çocuğunla ufak yürüyüşlere çıkmanı öneririm, hava almak ikinize de iyi gelir belki bir Türk ile karşılaşırsın fena mı olur. Bu dediğim çok uzak mesafeler değil yani evin yakınlarındaki markete gidip gelmek gibi kısa mesafeler. Facebook'ta ya da Instagram'da böyle bulunduğun semtteki Türkler'in olduğu topluluk vardır diye tahmin ediyorum, araştırsan iyi olur. Ufaktan da dil öğrenmeye çalışmanda fayda var, şu an çocukla zordur belki ama bir süre sonra düzelmeye başlar, telefon uygulamalarını bile kullanabilirsin.
Ev işi bulaşık bunlarla kendini çok hırpalama, psikolojin sebebiyle ev işlerine saldırıyorsun gibi geldi bana.
Ev değiştirme işini de bir yandan araştırın belli mi olur belki beklenmedik bir anda iş yerine yakınlarda ev bulursun o zaman birçok sıkıntın çözülmüş olur.
Kiloya gelince bunu hiç ama hiç sorun etme hamilelikte alınan kilolar gayet de verilir sen emzirdikçe bile kalori harcıyorsun. Eski haline dönmek istemiyorsan stresi tasayı bırak çok kaygılı görünüyorsun şu an. Su akar yolunu bulur senin hayatın da rayına oturuverir. İnşallah en kısa zamanda rahatlarsın canım

Gurbette olmak gerçekten çok zor sürekli bir yalnızlık hissi. Ordaki Türk öğrencilerden gündüz birini düşük ücretle çağırsanız bebeğin çok hareketli olmadığı zamanlarda o başında durur siz de dinlenir ve işlerinizi halledersiniz. Hem de konuşacak biri olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…