- 23 Ekim 2023
- 22
- 4
- 6
- 31
- Konu Sahibi ozguozguozgu
Merhaba giessen da yaşıyorum siz neredesiniz?Eger almanyadaysaniz ve esiniz dil biliyorsa, hebamme cagirabilirsiniz eve. Boyle bir hakkiniz var diye biliyorum ve sigortaniz karsiliyor. Turk birini de kolaylikla bulabilirsiniz. Hem size yeni bir yuz olur hem de bebeginize nasil bakim saglayacagini gosterir. Bir de nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama yabancilara, almanyadaki haklari icin yardimci olan kuruluslar var. Belki turklerden olusan bir yer bulabilirsiniz. Oradan da size yardimci olacaklardir.
Bende almanyadayim ve benim de ikizlerim var dogum yapali 1 sene oldu ama hemen hemen ayni durumlardan bende gectim. Ben de 4 ay kadar emzirebildim. Bunun icin hic kendinizi yipratmayin.
Sitly diye bir uygulama var isterseniz oradan da turk bir yardimci bulabilirsiniz kendinize. Ister tek seferlik ister haftada 1-2 gun bir kac saat. Bebeginize bakarken siz de dus alir biraz kendinizi toparlarsiniz.
Bu yasadiklariniz da tek degilsiniz. Herkes ayni durumlardan geciyor. Hormonlar dogum sonrasi cok kotu vuruyor ve insanin kendini toparlamasi vakit aliyor. Sizin biraz bebeginizden ayri yalniz vakit gecirip kafanizi toparlamaniz lazim. esinizin bos oldugu bir gun, bir kac saat bebeginize bakabilirse siz bir cikip kahve icseniz bile rahatlarsiniz.
Hebamme çağırdık fakat alman sadece kilosunu ölçüp gidiyor 1 kere de duş aldırdı o kadar. Translate üzerinden anlaşmaya çalışıyoruz çık zor oluyor. Dediğiniz uygulamaya bakacağım