- 23 Mart 2023
- 89
- 8
- 30
-
- Konu Sahibi hicranhayal
Eşiniz ev işine yardım etmiyorsa verecek parasını bir yardımcı ve temizlikçi çağıracak evde size destek olacak. Gerekiyorsa bakım için de biri olacak. Yok ben ona para yetiremem diyorsa paşalar gibi kendi yapacak, dışarıdan söylesin yemek. Tek başına iki çocuk çok zor planlamamışsınız ama olan olmuş. Çocukların hakkına girmemek için doğru psikoloğa gidiyorsunuz sağlık ocaklarında bile var artık pahalı vs gibi bir olay da kalmadıMerhabalar kizlar 11 buçuk aylık bebeğim var ve 31 haftalık hamileyim sezeryan doğum yaptim sabah kalkınca kasıklarımda dikislerimde çok ağrı oluyo kipirdayamiyorum bazen sizce neden olur büyük bebek sürekli kucak oyun istiyo malum bilirsiniz bazen tuvalete bile beraber gidiyoruz hem bedensel hem ruhsal olarak çok yoruldum çok ağlar oldum herşeye kendi annem uzakta gelme yanımda kalma gibi bı durumu yok malesef kv yakın ama yasliligini bahane edip bakmak istemiyo çok bunaldım bazen intihar düşüncesi bile geliyo aklıma geçenlerde eşime inşallah doğum masasında kalırım da iki bebekle uğraşmanın zorluğunu anlarsın dedim çok mutsuzlastim hicbirsey ilgimi cekmiyo hevesim olmuyo evden dışarı çıkmıyorum bı çöp atmaya sadece
Sizin ikizleriniz var desek yeridir , iki bebek arasında sağlıklı bir yaş aralığı yok ve bu da sizi oldukça yormuş, eşinizden destek görüyor musunuz ya da ailenizden , evinize yardımcı kadın alabilme imkanınız var mı, tüm bunlar sağlanırsa biraz daha rahatlarsınız, sakin kalmaya çalışın ve intiharı unutun , size muhtaç 2 tane masum yavru var, mutlaka psikolojik destek alin , ben lohusalık depresyonu yaşadım ama durum sizden farklıydı, ben bebeğimi kaybetme korkusu yaşadığım için depresyona girmistm , sizin durum bambaşka...Merhabalar kizlar 11 buçuk aylık bebeğim var ve 31 haftalık hamileyim sezeryan doğum yaptim sabah kalkınca kasıklarımda dikislerimde çok ağrı oluyo kipirdayamiyorum bazen sizce neden olur büyük bebek sürekli kucak oyun istiyo malum bilirsiniz bazen tuvalete bile beraber gidiyoruz hem bedensel hem ruhsal olarak çok yoruldum çok ağlar oldum herşeye kendi annem uzakta gelme yanımda kalma gibi bı durumu yok malesef kv yakın ama yasliligini bahane edip bakmak istemiyo çok bunaldım bazen intihar düşüncesi bile geliyo aklıma geçenlerde eşime inşallah doğum masasında kalırım da iki bebekle uğraşmanın zorluğunu anlarsın dedim çok mutsuzlastim hicbirsey ilgimi cekmiyo hevesim olmuyo evden dışarı çıkmıyorum bı çöp atmaya sadece
Geçen lerde oğluma hem doğum günü hem diş buğdayı yapmayı düşündüm evim dar diye mekan baktım her şey dahil 20 bin buldum bende sedece mekan olsun süsleme ikram pastayı ben yapayım dedim 5 bine zar zor anlaştık eşim tamam dedi kv ne gerek var kolay mı kazaniyo çocuk parayı dedi kv bunu duysa neler der kimbilirEşiniz ev işine yardım etmiyorsa verecek parasını bir yardımcı ve temizlikçi çağıracak evde size destek olacak. Gerekiyorsa bakım için de biri olacak. Yok ben ona para yetiremem diyorsa paşalar gibi kendi yapacak, dışarıdan söylesin yemek. Tek başına iki çocuk çok zor planlamamışsınız ama olan olmuş. Çocukların hakkına girmemek için doğru psikoloğa gidiyorsunuz sağlık ocaklarında bile var artık pahalı vs gibi bir olay da kalmadı
Eş desteği var sadece ama çocukla ilgilenmek ev işleri tamamen bende o bile yeter aslında çünkü çocukla zor oluyo yemek yapmak bile başka da bı destegim yok malesef kendi anneme bile kızıyorum bu yüzdenSizin ikizleriniz var desek yeridir , iki bebek arasında sağlıklı bir yaş aralığı yok ve bu da sizi oldukça yormuş, eşinizden destek görüyor musunuz ya da ailenizden , evinize yardımcı kadın alabilme imkanınız var mı, tüm bunlar sağlanırsa biraz daha rahatlarsınız, sakin kalmaya çalışın ve intiharı unutun , size muhtaç 2 tane masum yavru var, mutlaka psikolojik destek alin , ben lohusalık depresyonu yaşadım ama durum sizden farklıydı, ben bebeğimi kaybetme korkusu yaşadığım için depresyona girmistm , sizin durum bambaşka...
Desteksizlik çok zor, neyseki eşiniz ilgili, biraz salmaya çalışın işleri, önemli olan siz ve bebekleriniz, henüz lohusasınız hormonlar alt üst durumda, yaşadınız şey gayet normal ...Eş desteği var sadece ama çocukla ilgilenmek ev işleri tamamen bende o bile yeter aslında çünkü çocukla zor oluyo yemek yapmak bile başka da bı destegim yok malesef kendi anneme bile kızıyorum bu yüzden
İnşallah benimde tek umudum ilk oğlum biraz daha büyümüş kendi bezli haliyle kardesine bez getirip ona ninni söylemesi hayali tek motivem bu valla şuan bekarken çok neselidim çok hayat doluydum kv sürekli üstümdeydi çocuk olana kadar nereye gittin ne yaptın çok gezersen eve b,k getirirsin niye çok susleniyorsun evde erkeğine suslensene diye diye eve hapsettim kendimi benim sıkıntımesim değil onun bizi rahat bırakmayan annesi her şeye karışır her yere bizimle gitmek isterdi gitmezse tavır yapar diğer haftasonu planımızı bile o yapmak isterdiDesteksizlik çok zor, neyseki eşiniz ilgili, biraz salmaya çalışın işleri, önemli olan siz ve bebekleriniz, henüz lohusasınız hormonlar alt üst durumda, yaşadınız şey gayet normal ...
En son kendim için gezdigim zaman ilk hamileliğimde arkadaşımla kafede bulismakti 3 4 aylık hamileydim herhalde nerden baksan 1 buçuk yıldır kendimi eve hapsettim diyebilirimİnşallah benimde tek umudum ilk oğlum biraz daha büyümüş kendi bezli haliyle kardesine bez getirip ona ninni söylemesi hayali tek motivem bu valla şuan bekarken çok neselidim çok hayat doluydum kv sürekli üstümdeydi çocuk olana kadar nereye gittin ne yaptın çok gezersen eve b,k getirirsin niye çok susleniyorsun evde erkeğine suslensene diye diye eve hapsettim kendimi benim sıkıntımesim değil onun bizi rahat bırakmayan annesi her şeye karışır her yere bizimle gitmek isterdi gitmezse tavır yapar diğer haftasonu planımızı bile o yapmak isterdi
Ben temelli ona baktırmak istemedim bu güne kadar da hiç demedim bir kere 7 ay ultrasan kontrolü için 1 2 saatlige bakabilirmisin çocugun kontrolü yok boşuna hastanede surunmesin dedim sadece bu konuda 1 kere yardım istedim ona bile bakamam dedi sizin sandığınız şey galiba çarşı pazar düğün gezme işi için bırakmak istediğimi düşündünüz galiba yok sa bu kadar kırıcı konusmazdinizKendinize hiç acımıyor musunuz ya küçücük bebekle tekrardan hamile kalmışsınız bir de sezaryen yani. Kayınvalideniz siz ikinci çocuk istiyorsunuz diye bakmak zorunda mı, tavrınız çok itici sanki kadına mı yaptınız çocuğu hiçbir mecburiyeti yok kusura bakmayın, eşiniz bir işin ucundan tutsun bir zahmet.
Bu bizde adet tanıdığım herkez yaptı yapar ben oğlum için birşeye heves ettim bı anı kalsın diye kendim için bı kutlama degilBu arada depresyonda falan değilsiniz bence depresyonda olan biri oğlanın diş buğdayı gibi gereksiz bir kutlamayı düşünmez.
Bu arada 2 3 aylik evli olduğum da beni hastaneye götürmek istedi çocuğum olmasına engel birşey varmı diye doğum dan sonra da ikinciyi hemen yap sen ona bakarken buyukte bana yarenlik eder derdi ben bu lafını yediği için kırgınım bugüne kadar benden çok hevesli olup iş ciddiye binince yasliligini bahane edip 1 2 saat bakmamak istemesine kızgınımBen temelli ona baktırmak istemedim bu güne kadar da hiç demedim bir kere 7 ay ultrasan kontrolü için 1 2 saatlige bakabilirmisin çocugun kontrolü yok boşuna hastanede surunmesin dedim sadece bu konuda 1 kere yardım istedim ona bile bakamam dedi sizin sandığınız şey galiba çarşı pazar düğün gezme işi için bırakmak istediğimi düşündünüz galiba yok sa bu kadar kırıcı konusmazdiniz
Kocan ve evin gideri sizi ilgilendirir. Kayınvalidenin kocası değil oğlu. Sen ve o karar verir. Çok oğlunun parasına üzülüyorsa yapsın yemek göndersin sana temizliğe de o gelsin. Herkes her şeyi çok biliyor.Geçen lerde oğluma hem doğum günü hem diş buğdayı yapmayı düşündüm evim dar diye mekan baktım her şey dahil 20 bin buldum bende sedece mekan olsun süsleme ikram pastayı ben yapayım dedim 5 bine zar zor anlaştık eşim tamam dedi kv ne gerek var kolay mı kazaniyo çocuk parayı dedi kv bunu duysa neler der kimbilir
Sezeryanda minumum 2 yıl ara verin diyorlar büyük ihtimalle ağrılarınız üst üste yaşadığınız gebelikten dolayıdir. Allah güç kuvvet versin.Merhabalar kizlar 11 buçuk aylık bebeğim var ve 31 haftalık hamileyim sezeryan doğum yaptim sabah kalkınca kasıklarımda dikislerimde çok ağrı oluyo kipirdayamiyorum bazen sizce neden olur büyük bebek sürekli kucak oyun istiyo malum bilirsiniz bazen tuvalete bile beraber gidiyoruz hem bedensel hem ruhsal olarak çok yoruldum çok ağlar oldum herşeye kendi annem uzakta gelme yanımda kalma gibi bı durumu yok malesef kv yakın ama yasliligini bahane edip bakmak istemiyo çok bunaldım bazen intihar düşüncesi bile geliyo aklıma geçenlerde eşime inşallah doğum masasında kalırım da iki bebekle uğraşmanın zorluğunu anlarsın dedim çok mutsuzlastim hicbirsey ilgimi cekmiyo hevesim olmuyo evden dışarı çıkmıyorum bı çöp atmaya sadece
Eli ayağı yer tutsun, akıllı uslu olursa babaannelik yapar baktı gene fırlama ortalıkta arazi olur. Ölmez de büyüdüklerini görürse hastaneye postane götürsün diye ben babaannenizim diye elleri para tutunca peşlerinden düşmez merak etmeBu arada 2 3 aylik evli olduğum da beni hastaneye götürmek istedi çocuğum olmasına engel birşey varmı diye doğum dan sonra da ikinciyi hemen yap sen ona bakarken buyukte bana yarenlik eder derdi ben bu lafını yediği için kırgınım bugüne kadar benden çok hevesli olup iş ciddiye binince yasliligini bahane edip 1 2 saat bakmamak istemesine kızgınım
Amin çok teşekkür ederimSezeryanda minumum 2 yıl ara verin diyorlar büyük ihtimalle ağrılarınız üst üste yaşadığınız gebelikten dolayıdir. Allah güç kuvvet versin.