Lohusa ve hamile depresyonundamiyim

Bu arada 2 3 aylik evli olduğum da beni hastaneye götürmek istedi çocuğum olmasına engel birşey varmı diye doğum dan sonra da ikinciyi hemen yap sen ona bakarken buyukte bana yarenlik eder derdi ben bu lafını yediği için kırgınım bugüne kadar benden çok hevesli olup iş ciddiye binince yasliligini bahane edip 1 2 saat bakmamak istemesine kızgınım
Onun lafıyla neden hareket ediyorsunuz ?

Eli ayağı yer tutsun, akıllı uslu olursa babaannelik yapar baktı gene fırlama ortalıkta arazi olur. Ölmez de büyüdüklerini görürse hastaneye postane götürsün diye ben babaannenizim diye elleri para tutunca peşlerinden düşmez merak etme
O kadar da olmasın ben sadece biraz destek bekledim hastane işin mi var ben bakayım bugün agrinmi var 1 tas çorba getireyim dedemesini bekledim komşum getirdi geçenlerde yemeğimi biliyordu o günlerde çok sancım olduğunu daha geçen ay salçayla melemen yapacm sen de gel yemeğimi çayımı bulasigimi yap dedi sonra birşeye trip attı vazgeçti

O kadar da olmasın ben sadece biraz destek bekledim hastane işin mi var ben bakayım bugün agrinmi var 1 tas çorba getireyim dedemesini bekledim komşum getirdi geçenlerde yemeğimi biliyordu o günlerde çok sancım olduğunu daha geçen ay salçayla melemen yapacm sen de gel yemeğimi çayımı bulasigimi yap dedi sonra birşeye trip attı vazgeçti
Aşkım kayınvalideyi ne ciddiye alıyorsun burada konu kocan. Anası senin kocan değil. Yapsa hürmet ikram iyi gelir, nezaketen usulen beklenir ama yapmıyor kadın. Niye yapmıyorsun diyemeyiz yapmak zorunda değil.
Ama kocan yapmak zorunda. Burada kızacağın şahıs kocan şekerim

Aşkım kayınvalideyi ne ciddiye alıyorsun burada konu kocan. Anası senin kocan değil. Yapsa hürmet ikram iyi gelir, nezaketen usulen beklenir ama yapmıyor kadın. Niye yapmıyorsun diyemeyiz yapmak zorunda değil.
Ama kocan yapmak zorunda. Burada kızacağın şahıs kocan şekerim
Haklısın teşekkür ederim biraz dertleşmek iyi geliyo insana akıl tavsiye almak

İnşallah benimde tek umudum ilk oğlum biraz daha büyümüş kendi bezli haliyle kardesine bez getirip ona ninni söylemesi hayali tek motivem bu valla şuan bekarken çok neselidim çok hayat doluydum kv sürekli üstümdeydi çocuk olana kadar nereye gittin ne yaptın çok gezersen eve b,k getirirsin niye çok susleniyorsun evde erkeğine suslensene diye diye eve hapsettim kendimi benim sıkıntımesim değil onun bizi rahat bırakmayan annesi her şeye karışır her yere bizimle gitmek isterdi gitmezse tavır yapar diğer haftasonu planımızı bile o yapmak isterdi
Ay boşversene kaynanayı söyle lafını geç, bir cinnet gecir evden uzak et , eşine de net tepki ver sınır çiz, sustuğunuz için tüm bunlar , ne koca ne anası hiçbiri değmiyor, yazık değil mi sana da çocuklarına da , ayrıca bu sorunlar varken keşke 2. Bebeği hemen yapmasaydınız, iyi korunmanız lazımdı ama olan olmuş artık, bundan sonra aman dikkat edin de 3. gelmesin , kim moralini bozuyorsa koy mesafeni rahat et , kocan bisey derse bir cinnet geçir oldu bitti ...

Merhabalar kizlar 11 buçuk aylık bebeğim var ve 31 haftalık hamileyim sezeryan doğum yaptim sabah kalkınca kasıklarımda dikislerimde çok ağrı oluyo kipirdayamiyorum bazen sizce neden olur büyük bebek sürekli kucak oyun istiyo malum bilirsiniz bazen tuvalete bile beraber gidiyoruz hem bedensel hem ruhsal olarak çok yoruldum çok ağlar oldum herşeye kendi annem uzakta gelme yanımda kalma gibi bı durumu yok malesef kv yakın ama yasliligini bahane edip bakmak istemiyo çok bunaldım bazen intihar düşüncesi bile geliyo aklıma geçenlerde eşime inşallah doğum masasında kalırım da iki bebekle uğraşmanın zorluğunu anlarsın dedim çok mutsuzlastim hicbirsey ilgimi cekmiyo hevesim olmuyo evden dışarı çıkmıyorum bı çöp atmaya sadece
Yardımcı lazım yoksa zor

Ay boşversene kaynanayı söyle lafını geç, bir cinnet gecir evden uzak et , eşine de net tepki ver sınır çiz, sustuğunuz için tüm bunlar , ne koca ne anası hiçbiri değmiyor, yazık değil mi sana da çocuklarına da , ayrıca bu sorunlar varken keşke 2. Bebeği hemen yapmasaydınız, iyi korunmanız lazımdı ama olan olmuş artık, bundan sonra aman dikkat edin de 3. gelmesin , kim moralini bozuyorsa koy mesafeni rahat et , kocan bisey derse bir cinnet geçir oldu bitti ...
Haklısın canım Allah'ıma çok şükür eşim den razıyım tamm ev işlerini beceremiyo ama evde olduğu zaman hep yanımda elinden geldiğince birşey yapmaya çalışır kv dem den arasıra o bile şikayetçi haklısın der sağolsun ama suç bende net bı tavir cizemiyorum kv deme birkere hayır demedim hiçbir dediğine ama bu zamana kadarmış bundan sonrada benim ona bı faydam olmayacak umarım sözümü yemem bir daha

Ben temelli ona baktırmak istemedim bu güne kadar da hiç demedim bir kere 7 ay ultrasan kontrolü için 1 2 saatlige bakabilirmisin çocugun kontrolü yok boşuna hastanede surunmesin dedim sadece bu konuda 1 kere yardım istedim ona bile bakamam dedi sizin sandığınız şey galiba çarşı pazar düğün gezme işi için bırakmak istediğimi düşündünüz galiba yok sa bu kadar kırıcı konusmazdiniz
Yani keşkeyle hiçbir şey çözülmez o yüzden içinde bulunduğunuz durum için çözüm bulmalısınız. Eşiniz temizlik personeli tutsun yardım etmiyorsa. Ayrıca Bence böyle bir kv ye sevmesi için bile çocuğunuzu göstermeyin müsait değilim deyin özledim dediğinde. Tamam çocuk bakmak sadece ve sadece anne ve babanın sorumluluğudur ama zorda olana ki bu kişi gelini, torunu yardım etmek için var yakınlarımız yoksa ne diye varlar? 1-2 saat hastaneye gideceksiniz baksa kendi torunu yani eline mi yapışır incileri mi dökülür? Kaldı ki kendi demiş bakarım diye. Allah göstermesin anne baba hayatını kaybetse yurda verir bunun gibi kayınvalideler. Keşke böyle bir insanın sözüyle ikinci çocuk yapmasaydınız ama dediğim gibi keşkelerin bir önemi yok olan olduktan sonra. Bu günlerin geçeceğinin hayalini kurun zaten geçecek.

Umarım teşekkür ederim plansız oldu 2. Çocuk hemen olmaz dedim ilki 2 yıl sonunda olmuştu vardır bundada bı hayır dedim çocuklarımı çok seviyorum benim öfkem eşimle çocuklarıma değil belki anlıyorsunuz dur

Çok çok dikkt et dogum sonrasıda yakalanabilirsın o yuzden gereklı önlemler onu al lohusa iken insan daha kötü oluyor

Merhabalar kizlar 11 buçuk aylık bebeğim var ve 31 haftalık hamileyim sezeryan doğum yaptim sabah kalkınca kasıklarımda dikislerimde çok ağrı oluyo kipirdayamiyorum bazen sizce neden olur büyük bebek sürekli kucak oyun istiyo malum bilirsiniz bazen tuvalete bile beraber gidiyoruz hem bedensel hem ruhsal olarak çok yoruldum çok ağlar oldum herşeye kendi annem uzakta gelme yanımda kalma gibi bı durumu yok malesef kv yakın ama yasliligini bahane edip bakmak istemiyo çok bunaldım bazen intihar düşüncesi bile geliyo aklıma geçenlerde eşime inşallah doğum masasında kalırım da iki bebekle uğraşmanın zorluğunu anlarsın dedim çok mutsuzlastim hicbirsey ilgimi cekmiyo hevesim olmuyo evden dışarı çıkmıyorum bı çöp atmaya sadece
merhaba. Aynısı olmasa da 16 ay arayla sezaryen doğum yaparak ben de benzer süreçlerden geçtim. Kocaman karnımla kucağımda bebekle koşuyordum, elinden tutup yürütmeye çalışıyordum herkes bana üzülüyordu 😅 2. bebeği istemediğim, düşmesi için kendimi zorladığım zamanlar bile oldu çünkü plansız bir gebelikti ve doktora gittiğimde çoktan kalbi atmaya başlamıştı. Küçük bebeğim şimdi 13 aylık, o kadar sevimli ve sakin ki. Abisiyle bazen dövüşüyorlar, bazen oynuyorlar, birbirlerine su ve yiyecek veriyorlar, oyuncaklarını paylaşıyorlar. İlk zamanlar çok zor oluyor, çok zor geliyor ama sonrası gerçekten çok güzel. İyi ki güçlü olmuş bebeğim, iyi ki bize gelmiş. Size de sabır ve güç diliyorum, bu zamanlar çoook hızlı geçiyor gerçekten. Sağlıkla gelsin ❤️🥰

merhaba. Aynısı olmasa da 16 ay arayla sezaryen doğum yaparak ben de benzer süreçlerden geçtim. Kocaman karnımla kucağımda bebekle koşuyordum, elinden tutup yürütmeye çalışıyordum herkes bana üzülüyordu 😅 2. bebeği istemediğim, düşmesi için kendimi zorladığım zamanlar bile oldu çünkü plansız bir gebelikti ve doktora gittiğimde çoktan kalbi atmaya başlamıştı. Küçük bebeğim şimdi 13 aylık, o kadar sevimli ve sakin ki. Abisiyle bazen dövüşüyorlar, bazen oynuyorlar, birbirlerine su ve yiyecek veriyorlar, oyuncaklarını paylaşıyorlar. İlk zamanlar çok zor oluyor, çok zor geliyor ama sonrası gerçekten çok güzel. İyi ki güçlü olmuş bebeğim, iyi ki bize gelmiş. Size de sabır ve güç diliyorum, bu zamanlar çoook hızlı geçiyor gerçekten. Sağlıkla gelsin ❤️🥰
Ay amin inşallah tek tesellim su 1 yıl çabuk ve güzel geçsin belkide hamilelikten dolayı bu kadar yoruluyorum 2 hafta sonra ilk bebegim yaşına girecek acaba nasıl olacağım diye çok korkuyorum belki lohusalıkta sonra hamilelik bitince daha enerjik dinamik olurum

Ay amin inşallah tek tesellim su 1 yıl çabuk ve güzel geçsin belkide hamilelikten dolayı bu kadar yoruluyorum 2 hafta sonra ilk bebegim yaşına girecek acaba nasıl olacağım diye çok korkuyorum belki lohusalıkta sonra hamilelik bitince daha enerjik dinamik olurum
İnsan zaten ilk bebeğe yetişebilmek için çabucak toparlanıyor. İlkinde 1 ayda zor toparladım, 2. öyle olmadı 5. günde parka falan gitmiştim. Çok zorlamamak gerekli tabi gelebilen yanınıza gelsin mutlaka çünkü sezaryen ne de olsa yataktan kalkarken bile zorlanılıyor. Benim annem de eşimin nöbetçi olduğu günler dışında gelmez ama o süreçte yardım istedim, ilk aylarda ara sıra gelip kaldı. İş yapamasa bile oturduğu yerden küçüğü sallasa yetiyordu. Yardım istemekten çekinmeyin. Günler zaten çok hızlı geçip gidiyor 🌸✨

X