Lohusa döneminde olanların yorumlarını istiyorum.

azımdan lafı aldın cnm aynen katılıyorum ben hem görüm hem gelinim gelin olaarak adam yerine konmadım ki istenmeyen gelinim basta 2.evlilim oldu için görüm olarak saygı görmedim ki öte git gözüne tütün kaçıyo bile demeyiz ama yaranamayız

Hepinize tek tek cevap yazdım ama bir baktımki siteye tekrar giriş yap dıyor, affınıza sığınıyorum... Yorumlarınız için teşekkür ederim..
Tabiki benim ailem 4 4 lük demiyorum..illaki çok beklentileri oluyor.. ama bazen haklılar, bazen de haksız tabiki..
ama ben yenge demem yengeme abla derdim..ama ne yazıkki kendi düüğünümde kuaförüne gittik onun saçım hiç güzel olmadı begenmedğim halde canım ya daha nasıl olcakki dedi. sonra gelinliğim bel kısımından kırışık gibi durdu..eşimin halası dedi gelinliği daha düzgün bağlayın arkadan duymazlıktan geldi..ozaman anladım aslında biraz. bana hep iyiliğimi ister gibi geliyordu..

annem alıngan onu da kabul ettim..ama babam onun iş yerinin önünden geçerken kızım götürim seni demiş boşuna servisi bekleme çıkış saatine denk gelmiş o da yok ben servisle giderim demiş. babam anneme dedi annem de bana söyledi. benim kayınpederim bana böyle yapsa ben havamı atar bir de üstüne adama yemek ısmarlarım..ama dediğiniz gibi herşeyi mesafe koymak için yapıyor belkide...

mesela bu akşam abim aradı beni..dedim annemle nasıl anlaşıyolarmı..dedi xi biliyon ya anneme çıkışlar yapıo, ama idare edicekler artık dedi.. o da farkında demekki..onun da yapacağı birşey yok..bir yanda ana bir yanda yar..ama en azından yengeme annemin de iyi niyetle birçok şeyi yaptıgını söylese yengem bu kadar ketum olmaz.

Bir de bana hep diyorki seni de görcem seni de...ben sesimi inanın çıkartmam..anne gibi kimse bakamaz tabi..ama bakıcıya bırakmaktan iyidir derim..

söylediklerimin azı var ama çoğu yok..sevimli gelmemiş, kulağa çok hoş anlatılyomuş gibi gelebilir..ama ben annem alıngan oldugu için nebze göre şerbet vermesini isterdim, çünkü yaman bir kaynana ancak onun yaptıgını hakeder.. ne demek oğlumun evinde rahatım diyip duruyor diye şikayet etmek başkasına..tabiki de benim kayınvalidem gelir misafir gibi durursa ben daha çok alınırım mesela.ama düşünce tarzı..ve ben şunu anladım bu süreçte eğer bakış açın iyise iyi tarafından bakabiliyorsun hoş görebiliyorsun ama değilse karşındakinin yaptıkları sana hep batıyor..

Bu kadar irdelemeyin, anneniz de verdiği emeğin karşılığını alamıyorsa --kızım ben artık bakamayacağım küçücük bebek bir yanlış yaparım bir zarar veririm bebeğe diye korkuyorum, annen daha tecrübeli biraz da o ilgilensin-- desin.

Hiç mi normal gelin-kaynana göremeyeceğiz. Kadın ne güzel başkasına muhtaç etmeden bebeğine bakıyor bir de ne diye azarlayıp duruyorsun koskoca kadını. İnsanlar birbirini sevmek zorunda değil ama böyle bir durumda o kadın seni kimseye muhtaç etmiyorsa ve buna rağmen yaranamıyorsa, bebeğine de baktırmayacaksın o kadar.

Ama siz karışmayın, annenizin haksız yere eften püften bir sebepten azarlandığını gördüğünüz anda da hemen tepkinizi koyun tutun annenizin kolundan götürün evine. Ben 37 yaşımda bile kendi çocuklarımla ilgilenirken yoruluyorum bunu dile getiriyorum çocuklara yeri geldiğinde kızıyorum, annenizde 50 yaşından aşağı değildir ki yorulmasın etmesin, bir de gelininin evini temizliyor yemeğini yapıyormuş.
Yok ya herhalde Allahım - bir deliyi, bir akıllıya, akıllı deliyi idare etsin -- diye veriyor.

Gercekten yazdiginiz gibiyse siz gelini cok el ustunde tutmussunuz. Baya havalarda geziyor bayan. Su elinizi cekinde bir kendine gelsin.
Bu ne canim boyle. Kendi kurallari olabilir o baska ama insanlari kullanip koskoca kadini azarlamak YUH diyorum. Abinde bi ayri tipmis..

Diyorum ya annem gururuna yediremez bakamadım demeyi, çünkü baba tarafım cok ezicidir benim neler neler derler..o yüzden bırakması zor..ama zaten kendi annesi de orada gündüz..
Dediğinz en son kısım ne kadar doğru..aslında o kdr da iş yapmasa annem bence daha kıymetli olacak. Bebek çok uslu maşallah, verdiğini yiyor uyku dediğinde uyuyor..bütün gün ağlamıyor arada sadece cok nadir..o da olacak o kdr..

Babam ve annem hep derki; biz hiç onlara dur demedik..yani biz ne istiyosa tamam yapın edin dedik..araba konusunda bile onu destekledik abim düşük bir model alcaktı da ben kaç senedir bu model için arabasız olmadım diye cıkıştı abime yine istediğini aldırdı..insan sonradan görme olmasın bence..kirada otururken geldi şehrin en güzel sitesine yerleşti.. mobilyalarını desen en güzel yerden aldı..ama ailem sesini çıkarmadı..maddiyat değil diyor insan da..en azından benim eşimin ailesinin bana yaptığı gibi varlık içinde yokluk yaşatmadık..ve ben hala eşimin ailesine saygıda kusur etmem..ama insanoğlu nankör işte.

Bence annenizin cocuga bakmasini isteyip istemediginden emin olun once. Belki sadece kendi annesi baksin istiyirdur. Diyelim ki kv den de yardim istiyir, anneniz de gonulluyse ok zaman sadece cocuga baksin. Ben de yengenize benzer bir huydayim. Kim olursa olsun biri bizde kendi evi gibi (ayakkabilarimi almak, camasirlari katlama gibi) davraninca cok sinir oluyirum. Kiz sadece anne cocuga bak diyormus iste daha ne desin. her anneye gelince ugramasini beklemek falan , bence gelininizin isi var sizinle. kim ne derse desin her kadin kendi ailesiyle esiniknkinden fazla zaman gecirir. Ileride siz de evlenince goreceksiniz. Daha cocuk kucukmus, bir yaris vzr anlasilazn. Onlarin bir aile oldugunu, oranin onlarin evi oldugunu, istediklerinde istedikleri yere gideceklerini, boyle dusunmeye drvam ederseniz (eminim tavirlariniza yansiyirdur dusunceleriniz) sizden dahas da uzaklasacaklarini kabullenirseniz zamanla taslar oturur. Torun, yegen yzni aileye yeni katilan bebek insankarin heyecanlarini gerceklestirme objesi degildir ki. Herkesin bir hayati var.

Bebeğe kendisi bakmak istiyor, ama işinden de vazgeçemiyor...Evet doğru sadece cocuga baksın..ama işten gelince mutfakta yemekle uğraşacagını da sanmıyorum...çünkü kendisi yemek yemiyor, abim de tost vs idare ediyor. şimdi annemin yemek yapmasında ne kusur var..kaldıki çocugu bırakp yapmıyor o işten gelince annem mutfaga giriyor. Kendi evi gibi davranma meselesine gelince sanırım yapı meselesi ben de evliyim eşimin annesi bize geldiğinde oturur bir köşeye, önüne koyarsam yer koymazsam yemez. misafir gibi.ben de bunu sevmiyorum işte:) Bir de kendi aileme gidiyorsam mutlaka eşimin ailesine de uğruyorumki gönül koymasınlar diye..hatta eşim gitmek istemıyorda ben diyorum bazen. Ben kendi bebeğime alıyorsam görümcemin kızına da alıyorum durumum el vermişse..
Yarış yok, ama yengemin bu kdar fedakarlık karşısında bize soğuk davranmasını anlamıyorum. ki bence ortada elle tutulur gözle görülür bir sebeb yok beni üzen nokta budur...Tabiki kendi ailesi düzeni var zaten 6 yıllık evliler. eğer bizimkiler bunu kabullenmiyor olsaydı şimdiye kdr olurdu problem...ama bence tek sorun yengemin çocuga gösterilen sevgiden rahatsız olması, çünkü içimde hep bir korku var sanki cocugum beni sevmeyecek, beni unutacak, başkalarının sevgisiyle büyüyünce tarzında...bence tamamen hüsnü kuruntu. Kendi ailesine gitmesine kimse zaten birşey demiyor...ama abim bize yalan atıyor, işte gelmedik filan diye. halbuki oraya gelmiş oluyorlar bizimkiler arabayı görünce..bizim kızıp alındıgımız nokta bu!
Bence bu tamamen kişilik meselesi..ben bu dünyada herkes ektiğini birgün biçecektir elbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…