- 28 Mayıs 2007
- 2.400
- 404
- 373
Forumda kaynana ve görümcelere açılmış bir sürü konu var gelinler tarafından oraya yapılan yorumlarda bir kerede görümce ile kaynanayı dinleyelim diyen olmadı kolay kolayda olmuyor ama nedense görümceler gelinleri hakkında bir konu açmış olsa gelini yada yengeyide dinlesek diyenler oluyor ben de bunu anlamıyorum.
Bu kadar irdelemeyin, anneniz de verdiği emeğin karşılığını alamıyorsa --kızım ben artık bakamayacağım küçücük bebek bir yanlış yaparım bir zarar veririm bebeğe diye korkuyorum, annen daha tecrübeli biraz da o ilgilensin-- desin.Merhaba Hanımlar,
Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..
Bu kadar irdelemeyin, anneniz de verdiği emeğin karşılığını alamıyorsa --kızım ben artık bakamayacağım küçücük bebek bir yanlış yaparım bir zarar veririm bebeğe diye korkuyorum, annen daha tecrübeli biraz da o ilgilensin-- desin.
Hiç mi normal gelin-kaynana göremeyeceğiz. Kadın ne güzel başkasına muhtaç etmeden bebeğine bakıyor bir de ne diye azarlayıp duruyorsun koskoca kadını. İnsanlar birbirini sevmek zorunda değil ama böyle bir durumda o kadın seni kimseye muhtaç etmiyorsa ve buna rağmen yaranamıyorsa, bebeğine de baktırmayacaksın o kadar.
Ama siz karışmayın, annenizin haksız yere eften püften bir sebepten azarlandığını gördüğünüz anda da hemen tepkinizi koyun tutun annenizin kolundan götürün evine. Ben 37 yaşımda bile kendi çocuklarımla ilgilenirken yoruluyorum bunu dile getiriyorum çocuklara yeri geldiğinde kızıyorum, annenizde 50 yaşından aşağı değildir ki yorulmasın etmesin, bir de gelininin evini temizliyor yemeğini yapıyormuş.
Yok ya herhalde Allahım - bir deliyi, bir akıllıya, akıllı deliyi idare etsin -- diye veriyor.
Gercekten yazdiginiz gibiyse siz gelini cok el ustunde tutmussunuz. Baya havalarda geziyor bayan. Su elinizi cekinde bir kendine gelsin.
Bu ne canim boyle. Kendi kurallari olabilir o baska ama insanlari kullanip koskoca kadini azarlamak YUH diyorum. Abinde bi ayri tipmis..
Bence annenizin cocuga bakmasini isteyip istemediginden emin olun once. Belki sadece kendi annesi baksin istiyirdur. Diyelim ki kv den de yardim istiyir, anneniz de gonulluyse ok zaman sadece cocuga baksin. Ben de yengenize benzer bir huydayim. Kim olursa olsun biri bizde kendi evi gibi (ayakkabilarimi almak, camasirlari katlama gibi) davraninca cok sinir oluyirum. Kiz sadece anne cocuga bak diyormus iste daha ne desin. her anneye gelince ugramasini beklemek falan , bence gelininizin isi var sizinle. kim ne derse desin her kadin kendi ailesiyle esiniknkinden fazla zaman gecirir. Ileride siz de evlenince goreceksiniz. Daha cocuk kucukmus, bir yaris vzr anlasilazn. Onlarin bir aile oldugunu, oranin onlarin evi oldugunu, istediklerinde istedikleri yere gideceklerini, boyle dusunmeye drvam ederseniz (eminim tavirlariniza yansiyirdur dusunceleriniz) sizden dahas da uzaklasacaklarini kabullenirseniz zamanla taslar oturur. Torun, yegen yzni aileye yeni katilan bebek insankarin heyecanlarini gerceklestirme objesi degildir ki. Herkesin bir hayati var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?