• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa döneminde olanların yorumlarını istiyorum.

Bayıldım. Yenge sen misin diyesim geldi.

O çocuk abinle yengenin çocuğu. Maddi ve manevi yardımı kesip sadece bir aile gibi abin ve yengenin yanında olursanız bence karşılıklı daha rahat edersiniz. Evet baban annen çocuğu çok seviyorlar ama inan ki en çok annesi seviyor. O annenin de bir tane annesi babası var. Senn ailen nasıl kıymetliyse yengenin ailesi de öyle. O yüzden annen değil de yengenin annesi baksın bebeğe. Hem daha tecrübeliymiş de madem. dolaplarını da açmaz belki..

Benim anneannem de dayım, yengem ve onların oğulları için canını verir. Ölür ölür dirilir. Dayımın oğluna yengem çalışırken hep anneannem baktı. Sonuç ne kavgalar kıyametler gürültüler koca bir hiç. Anneannem bu kadar sevginin ve emeğin karşısında biraz daha ailenin içinde olmak istedi. Onlarda daha sık kalmak, onların her haftasonu yatıya gelmesini beklemek, dayımın şimdi 17 yaşında olan oğlunun her gün aramasını beklemek gibi. anneanneme gelmek yerine yengemin annesine gittiklerini gördüğünde kadın depresyonlara giriyor.

Bu kadar sevgi iyi değil yani. Bırakın o çocuğu annesi babası sevsin. Senin annen baban evlat sevgisini tatmış. Bırak yengen de tatsın istediği gibi yetiştirsin evladını..

Ağzına sağlık ...calisip mecburen bırakıyor insanlar çocuğunu ama izin gününde getirmek istemeyebilir şahsen ben ise başlayınca butungun kaynannmda olcak başka zaman neden getireyim izin günümde alır anneme gotururum

Bende diğer arkadaş kadar sert olmasa da bir empati döktüreyim:) haklı veya haksız diye yorum yapmıyorum, sadece herkesin aşağı yukarı aklından geçen şeyler

6 aylık bebeğim var, sağolsun kayınvalidem bakıyor, maddi olarak da ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Ama şimdi sorsanız asla eşimin ailesi ile bu kadar yakın mesafede oturmak istemezdim. Maddi olarak da yardım yaptıkları için mi bilmiyorum ama sürekli bir beklentileri var o kadar sıkılıyorum ki. Kendi ailemi daha çok özlüyorum, hem o kadar yakın da oturmuyoruz onlarla. Onlara gittiğimde hemen bir kıyaslama oluyor, mutlaka bekliyorlar onlara ne kadar gidersem eşimin ailesine de o kadar gitmek zorundayım. Bebeğimi de sevdiklerini biliyorum ama mecbur muyum? Eşimle evlenince ailesi ile de mi evlendim? Ayrıca kayınvalidem bebeğime iyi bakıyor ama beğenmediğim şeyleri de söylüyorum, o da suç oluyor. Bebeğim onun sesinden rahatsız oluyor. Kendi anneme desem alınmaz, ona söyleyince görümceme kadar dedikodum yapılıyor. Eşime de sinir oluyorum çok sessiz kalıyor, herşeyi benim halletmemi bekliyor hep ben kötü oluyorum. Keşke bu kadar yardım yapmasalar da bu kadar da tepemizde olmasalardı ailecek. Evime gelip bebeğime bakıyor diye herşeyimle ilgilenme hakkını kendinde buluyor. Eşyalarımı ayakkabılarımı bıraksın ben kendim topluyorum zaten, benim düzenim bozulmasın. Bunu söyleyince de suç oluyor

Merhaba Hanımlar,

Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..

Kesinlikle annen evine dönsün ve bebeğe anneanne baksın.

Bazı insanlar cidden nankör.

benımde 5 aylık bı kızım var ve benzer konulardan bı ara esımden ayrılmayı bıle duşundum
yazdıklarınıza hıtaben şunları yorumlayabılırım
gelınınız her ailesıne gıttıgınde sıze uğramak zorunda degılkı...ben olsam bende uğramazdım..sonuçta annesıne gelmış
anladıgım kadarıyla annesı baksın ıstıyo ama mecbur oldugu ıçın kayınvalıdesıne baktırıyo
kı bence butun kadınlar kendı annesı baksın ıster bende dahıl
fakat dıger yazdıklarınız kusursuz oldugunuzu gösterıyokı bence ımkansızdır bu. karsı tarafıda dınlemek lazım.sadece sunu soyleyebılırımkı bebeğe herkes karısınca ınsan ıster ıstemez sıkılıyo.annenız aslında ıyılık yapmış işlerını yapmış ama ters tepmiş herhalde yapmasın bır daha.madem haketmıyo dıyosunuz artık bakmak ıstemedıgını soylesın.

Canım biz de annemle sizin gibi kaynana görümce olduk ama yaranamadık maalesef!...bizim gelinimiz de tenezzülsüz minnetsiz araya hep mesafe koymaya çalışan ki evine gittiğimiz bile sayılıdır annemden torununu sakınan birisiydi.çok uğraştı bi sorun çıksında elimi eteğimi tamamen çekeyim diye.sonra yalandan durduk yere annemle kavga etti o çok istediği hayata kavuştu.artık görüşmüyoruz kendisiyle babam ne ölümüze ne dirimize diyor kesinlikle görmek dahi istemiyor.ama mutlu mu tabii ki hayır!!! Şimdi perişan bi halde kendi başına kaldı bütün sülale yüz çevirdi çünkü benim annemde senin annenden farklı değildi.herkes siz bunları haketmediniz dedi.İnan kendi arkadaşları bile dedi bunu.şimdi iyi olmak gelmek gitmek istiyor ama iş işten geçti artık hiç birşey eskisi olmaz iyi olunsa bile...bizi sorarsan o kadar rahat ve huzurluyuz ki... Ama olan kardeşime oluyor o ayrı konu tabii...neyse diyeceğim değmeyecek insanlar için kendinizi parçalanmayın.o kadar üstüne düşmeyin derim kendi haline bırakın.sizi hayatında istemiyorsa da zorla değil ya geri çekin artık kendinizi biraz...

canım acıdı diyebilirim.. evet gelin tarafındanda bakmak lazım ama .. ne bileyim ben hiç yardım görmedim.. kızıma aldıkları bir battaniyeydi.. ben utandığımdan üzerine birsürü şey almıştım ailemin yanında ezilmesinler diye.. ama salak oldum.. tüm loğusalığım onların misafirlerini çekmekle geçti ki 5 kişi misafirse 5 kişide kayınvalidemler geliyordu.. artık çocuğu emziremiyordum.. yemek yap ev topla .. geçen yıl iki gün kayınvalidem baktı... kızıma kızım zaten 2.5 yaşındaydı... zahmetsiz bir çocuktur yemek dışında akşamdan geldi kayınvalidem yanında kaynımın oğlu.. ve onun peşinde dolaşıyor.. neyse dedim sabah erkenden kalkıp 3 çeşit yemek yaptım yedirsin kızıma diye.. akşam eve bir geldimki kızım saatlerdir odada tüm gardrobu aşağı boşaltmış giymiş çıkarmış soğukta ki hasta oldu sonra... kadın saatlerdir bi bakmamış bile... napıyor diye kızım yemek istemiş te annen gelsin demiş en çok buna canım yandı ilk defa yemek istemiş kimbilir ne kadar acıkmışki istemiş.. mucize bu.. evi söylemiyorum bile mutfak ev odalar sanki ayakta yatağını bile toplamamış ya .. ağlaya ağlaya topladım.. ertesi seferde sabah aramış eşimi gelemiyorum çabuk gel al beni diye eşim çoc uğu yataktan kaldırmış almaya gitmek için.. inanın yaz günü ve evlerimizin arası 10 dakika falan yürüme.. saat 4 te beni aramış misafirim gelmiş ben gidecem napım çocuğu.. napacağımı şaşırdım izin alamıyorum babamı aradım gitti ki evde eltim var gitmese gitmez yani.. eve bi gittim ki babam kızımın lazımlığını döküyor... sabahtan dökülmemiş..
iki gün bakıldı biri aralıkta biri haziranda düşünün ikisindede evladım perişan oldu.. evi demiyorum bile .. iki bardak yıkamayla nolurdu hiç.. ameliyatlı ameliyatlı o oturup kuran okudu ben iş yaptım doğumdada.. şimdi hamileyim her hafta sonu bizdeler.. yiyip içip oturmak için.. gelsinler başımla beraber ama ama biraz insaf demi.. ve yeminle söylüyorum daha ellerine bir çöp alıpta kızıma getirdikleri yok.. her seferinde çocuk bana ne getirdiniz diyor ve eleri boş.. bebeğe daha zırnık aldıkları yokki iki ay kaldı doğuma.. eltimde çalışıyor ve kayınvalidem ne çocuğu yediriyor o gelene kadar nede bir bardak kaldırıyor sadece bazen yemek yapıyor.. şimdi hangisi makbul allah aşkına .. kadın kendince iyilik yapıyor.. hani deseki yapma anne ben hallederim anlaşılır ama azarlamak terslemek.. yok yakışmıyor.. şimdi annem yine kardeşimin yanında babannem bakıyor bu kez kızıma .. gidiyorum yaşlı kadın bulaşıkları toplamış kızım tertemiz yemiş karnı tok çamaşır varsa asmış kurumuşsa katlamış yatağımın üzerine bırakmış.. evi toplamış.. ee daha ne isteyim... bi allah razı olsun dersin oda memnun olur.. ha belki kalmasını istemiyordur buda doğru bi şekilde söylenebilir ama insanlar farklı beklentiler farklı yinede ben ilgili yardımcı bir kayınvalide isterdim.. :5:

Bende diğer arkadaş kadar sert olmasa da bir empati döktüreyim:) haklı veya haksız diye yorum yapmıyorum, sadece herkesin aşağı yukarı aklından geçen şeyler

6 aylık bebeğim var, sağolsun kayınvalidem bakıyor, maddi olarak da ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Ama şimdi sorsanız asla eşimin ailesi ile bu kadar yakın mesafede oturmak istemezdim. Maddi olarak da yardım yaptıkları için mi bilmiyorum ama sürekli bir beklentileri var o kadar sıkılıyorum ki. Kendi ailemi daha çok özlüyorum, hem o kadar yakın da oturmuyoruz onlarla. Onlara gittiğimde hemen bir kıyaslama oluyor, mutlaka bekliyorlar onlara ne kadar gidersem eşimin ailesine de o kadar gitmek zorundayım. Bebeğimi de sevdiklerini biliyorum ama mecbur muyum? Eşimle evlenince ailesi ile de mi evlendim? Ayrıca kayınvalidem bebeğime iyi bakıyor ama beğenmediğim şeyleri de söylüyorum, o da suç oluyor. Bebeğim onun sesinden rahatsız oluyor. Kendi anneme desem alınmaz, ona söyleyince görümceme kadar dedikodum yapılıyor. Eşime de sinir oluyorum çok sessiz kalıyor, herşeyi benim halletmemi bekliyor hep ben kötü oluyorum. Keşke bu kadar yardım yapmasalar da bu kadar da tepemizde olmasalardı ailecek. Evime gelip bebeğime bakıyor diye herşeyimle ilgilenme hakkını kendinde buluyor. Eşyalarımı ayakkabılarımı bıraksın ben kendim topluyorum zaten, benim düzenim bozulmasın. Bunu söyleyince de suç oluyor

Uff evet şimdi kendi cevabımı kıyaslayınca sizinkiyle "ne kadar sinirli bi insanım ben" dedim. Buradan da bi empati payı çıkarmalıyım kendime. :)

seni dinledik. hak verdim ve de vermediğim yerler var.
ancak bir de gelininizi dinlemek lazım objektif yorum için.
ama bildiğimiz kadarıyla:
1.) siz şimdiden "annanesine geldiler,2 adım mesafeden bize gelmediler" her şeye bir kısas beklerseniz çok işiniz var.
2.) belki yengen de bu aşırı ilgiden sıkılıyordur. hem işe başlamış,hem yeni bebek var. annen sizde kalıyormuş. inan yardım etse dahi bu da zor bir durum.

tek anlamadığım yer. kendi annesi neden bakmıyormuş?

Merhaba Hanımlar,

Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..

Ben de bebegimin kalabalik ortlamlara girmesini istemem annemin bakmssina daha cok guvenirim hani boyle seyleri engelleyemezsiniz.ama ne bileyim aslinda anneniz de iyi davraniyor ayakkabi elbise olaylari için yengeniz abartmis hele babanizin sevgisi ne guzel ben olsam boyle dedeye hergun gotururdum

bu kadar değer vermeseydiniz bakmıyorlar ilgilenmiyorlar derdi inanın...
böyle kayınvalideleri görünce ,elaleminki altından mı diyesim geliyor...
hiç böyle değer görmedim böylesine bi değer görmek isterdim kv. 2 günlüğüne bak diye rica ettik bakamam dedi

bence kendi haline bırakın hiç oralı olmayın gelince seversiniz özleyince abine desinler getirsin bebişi sevelim diye...
verilen değer fazla gelmiş gelininize bence...

bu kadar değer vermeseydiniz bakmıyorlar ilgilenmiyorlar derdi inanın...
böyle kayınvalideleri görünce ,elaleminki altından mı diyesim geliyor...
hiç böyle değer görmedim böylesine bi değer görmek isterdim kv. 2 günlüğüne bak diye rica ettik bakamam dedi

bence kendi haline bırakın hiç oralı olmayın gelince seversiniz özleyince abine desinler getirsin bebişi sevelim diye...
verilen değer fazla gelmiş gelininize bence...

bence böyle hissetmemek lazım. bir de konu sahibinin yengesini dinleseydik acaba neler söylerdi.bunlara göre sorun olmayan şeyler Allah bilir nasıl batıyordur.

bence böyle hissetmemek lazım. bir de konu sahibinin yengesini dinleseydik acaba neler söylerdi.bunlara göre sorun olmayan şeyler Allah bilir nasıl batıyordur.

onunda vardır tabi ki kendine göre batan şeyler ancak iyi niyetle yaklaştıkları belli yani
kv sevmese niye ayakkabılarını kaldırsın kaldır diye ikaz eder oda daha itici olur...

göze batmasını istersek herşey batar...
belki gelin de bir lafa bir davranışa kızmış olabilir ama koskoca insanları o şekilde terslememek gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Forumda kaynana ve görümcelere açılmış bir sürü konu var gelinler tarafından oraya yapılan yorumlarda bir kerede görümce ile kaynanayı dinleyelim diyen olmadı kolay kolayda olmuyor ama nedense görümceler gelinleri hakkında bir konu açmış olsa gelini yada yengeyide dinlesek diyenler oluyor ben de bunu anlamıyorum.:31:

onunda vardır tabi ki kendine göre batan şeyler ancak iyi niyetle yaklaştıkları belli yani
kv sevmese niye ayakkabılarını kaldırsın kaldır diye ikaz eder oda daha itici olur...

göze batmasını istersek herşey batar...
belki gelin de bir lafa bir davranışa kızmış olabilir ama koskoca insanları o şekilde terslememek gerektiğini düşünüyorum.

haklısın da ben bu tür hikayelerin taraflı az da olsa taraflı yazıldığını düşünüyorum. kim istemez ki böyle bir kvalide, kpeder. bilemeyeceğim de yine de..açık demek gerekirse bana son derece sevimli gelmedi. bunlar da çok gönül koyuyor yok annanesine gelmiş bunlara iki adımdan uğramamış vs vs.. Allah bilir daha neler vardır.

Forumda kaynana ve görümcelere açılmış bir sürü konu var gelinler tarafından oraya yapılan yorumlarda bir kerede görümce ile kaynanayı dinleyelim diyen olmadı kolay kolayda olmuyor ama nedense görümceler gelinleri hakkında bir konu açmış olsa gelini yada yengeyide dinlesek diyenler oluyor ben de bunu anlamıyorum.:31:

üstüme alındım :1: cevap vereyim.
şu açıdan diyorum. bir çoğumuz evliyiz ve sorun yaşamayan yok sanırım eşinin ailesiyle. öyle ya da böyle bir sorun mutlaka olmuştur. ama yaşanan sorunlara bakınca herkes kendince haklı.. bu bakış açısına göre de değişiyor tabi, yani doğrular kişisel olduğundan dolayı yapılan eylem her iki taraf için de doğru olmuyor. mesela burayı okuduk, ne kadar iyimserler değil mi? o halde gelin için sorun ne? kişiliği mi bozuk bu kadar iyiliği anlamıyor. ben bunu anlatmak istemiştim.

üstüme alındım :1: cevap vereyim.
şu açıdan diyorum. bir çoğumuz evliyiz ve sorun yaşamayan yok sanırım eşinin ailesiyle. öyle ya da böyle bir sorun mutlaka olmuştur. ama yaşanan sorunlara bakınca herkes kendince haklı.. bu bakış açısına göre de değişiyor tabi, yani doğrular kişisel olduğundan dolayı yapılan eylem her iki taraf için de doğru olmuyor. mesela burayı okuduk, ne kadar iyimserler değil mi? o halde gelin için sorun ne? kişiliği mi bozuk bu kadar iyiliği anlamıyor. ben bunu anlatmak istemiştim.
Yanlış anlamayın lafım size değil aslında ama bu tür konuların çoğunda yapılan yorumlar genellikle öyle benim annemde zamanında görümcesinden çekmiş ilk evlendikleri yıllarda ama şimdi resmen melek oldu sevgli halam annem o kadar yapılan kötülüğe rağmen ona hep iyilikle yaklaştı,genellikle forumda görümceleri kötü görüyorlar bende bir görümce adayıyım kardeşimin kız arkadaşları oluyor hatta bazılarıyla tanışmışlıgım bile vardır ama hiçbirisine kötü gözle bakmadım bilemiyorum ama her görümce yada kaynana potansiyel suçlu oluyor bazı insanların gözünde.

Uff evet şimdi kendi cevabımı kıyaslayınca sizinkiyle "ne kadar sinirli bi insanım ben" dedim. Buradan da bi empati payı çıkarmalıyım kendime. :)

olsun sen de uç noktayı söyledin öyle de var tabiki:) sonuçta ne kadar iyi insanlar olsalar da bu bitmeyen beklentiler insanı yoruyor özeti bu.

Yanlış anlamayın lafım size değil aslında ama bu tür konuların çoğunda yapılan yorumlar genellikle öyle benim annemde zamanında görümcesinden çekmiş ilk evlendikleri yıllarda ama şimdi resmen melek oldu sevgli halam annem o kadar yapılan kötülüğe rağmen ona hep iyilikle yaklaştı,genellikle forumda görümceleri kötü görüyorlar bende bir görümce adayıyım kardeşimin kız arkadaşları oluyor hatta bazılarıyla tanışmışlıgım bile vardır ama hiçbirisine kötü gözle bakmadım bilemiyorum ama her görümce yada kaynana potansiyel suçlu oluyor bazı insanların gözünde.

ben de bir görümceyim. kardeşim o kızla evlendikten sonra "görümce" sıfatını almış olmak bende ya da bizim ilişkimizde ne değiştirebilir ki. kendini bilen kişilerde ve aile ilişkilerinde zaten sorun olmaz statüler. ancak şurada neler okuyoruz; 17 yaşında görümce yol olarak kendini gelinden önde görüyor da " gidip geleceğin yeri haber vermek zorundasın" diyor. buna benzer bir sürü şey. zaten bdv de derdi olanlar konu açmıyor mu, iyi ilişkileri olanları dinlemiyoruz tabi. dinlesek de ironi yapıyoruz. ben yine de kvalide/ gelin, damat/kvalide ilişkilerinde hep iki taraflı dinlenmeli şeklinde düşünmüşümdür.

benim açıkça karı koca dışındaki konulara pek inanmıyorum. yalan olduğundan değil tek taraflı olduğundan.

ben de görümceyim ve ben hep derdim yengemle abim ayrılsa yengemin yanında olurum çünkü kendisi abimden daha iyi birisi. annem birşey hakkında üstelese yengemi savunurdum. sırlarımı ona anlatırdm. şimdi evlendim ve bazı olaylar oldu ve gördüm ki hiç birşey göründüğü gibi değilmiş üstelik o benim yanımda olmadı diye değil. o bir gelin ve ben de bir gelin olarak onu anlayabiliyorum aslında. bizim kültrmzde dayı enişte kv kp gelin elti hepsi birazda zorunlu saygıdan bi aradalar keşke samimi olsaydı o zaman nasıl davranacağını bilebilirdin.

bence üzülme annen de üzülmesin. yengen belki sizden çokta hoşlanmıyordur (illa bir nedeni yoktur) kendinizi geri çekin

Belkide yengeniz çocuğuna kendi annesinin bakmasını istiyordur, olabilir mi acaba?

Back