Bayıldım. Yenge sen misin diyesim geldi.
O çocuk abinle yengenin çocuğu. Maddi ve manevi yardımı kesip sadece bir aile gibi abin ve yengenin yanında olursanız bence karşılıklı daha rahat edersiniz. Evet baban annen çocuğu çok seviyorlar ama inan ki en çok annesi seviyor. O annenin de bir tane annesi babası var. Senn ailen nasıl kıymetliyse yengenin ailesi de öyle. O yüzden annen değil de yengenin annesi baksın bebeğe. Hem daha tecrübeliymiş de madem. dolaplarını da açmaz belki..
Benim anneannem de dayım, yengem ve onların oğulları için canını verir. Ölür ölür dirilir. Dayımın oğluna yengem çalışırken hep anneannem baktı. Sonuç ne kavgalar kıyametler gürültüler koca bir hiç. Anneannem bu kadar sevginin ve emeğin karşısında biraz daha ailenin içinde olmak istedi. Onlarda daha sık kalmak, onların her haftasonu yatıya gelmesini beklemek, dayımın şimdi 17 yaşında olan oğlunun her gün aramasını beklemek gibi. anneanneme gelmek yerine yengemin annesine gittiklerini gördüğünde kadın depresyonlara giriyor.
Bu kadar sevgi iyi değil yani. Bırakın o çocuğu annesi babası sevsin. Senin annen baban evlat sevgisini tatmış. Bırak yengen de tatsın istediği gibi yetiştirsin evladını..
Merhaba Hanımlar,
Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..
Bende diğer arkadaş kadar sert olmasa da bir empati döktüreyim:) haklı veya haksız diye yorum yapmıyorum, sadece herkesin aşağı yukarı aklından geçen şeyler
6 aylık bebeğim var, sağolsun kayınvalidem bakıyor, maddi olarak da ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Ama şimdi sorsanız asla eşimin ailesi ile bu kadar yakın mesafede oturmak istemezdim. Maddi olarak da yardım yaptıkları için mi bilmiyorum ama sürekli bir beklentileri var o kadar sıkılıyorum ki. Kendi ailemi daha çok özlüyorum, hem o kadar yakın da oturmuyoruz onlarla. Onlara gittiğimde hemen bir kıyaslama oluyor, mutlaka bekliyorlar onlara ne kadar gidersem eşimin ailesine de o kadar gitmek zorundayım. Bebeğimi de sevdiklerini biliyorum ama mecbur muyum? Eşimle evlenince ailesi ile de mi evlendim? Ayrıca kayınvalidem bebeğime iyi bakıyor ama beğenmediğim şeyleri de söylüyorum, o da suç oluyor. Bebeğim onun sesinden rahatsız oluyor. Kendi anneme desem alınmaz, ona söyleyince görümceme kadar dedikodum yapılıyor. Eşime de sinir oluyorum çok sessiz kalıyor, herşeyi benim halletmemi bekliyor hep ben kötü oluyorum. Keşke bu kadar yardım yapmasalar da bu kadar da tepemizde olmasalardı ailecek. Evime gelip bebeğime bakıyor diye herşeyimle ilgilenme hakkını kendinde buluyor. Eşyalarımı ayakkabılarımı bıraksın ben kendim topluyorum zaten, benim düzenim bozulmasın. Bunu söyleyince de suç oluyor
Merhaba Hanımlar,
Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..
bu kadar değer vermeseydiniz bakmıyorlar ilgilenmiyorlar derdi inanın...
böyle kayınvalideleri görünce ,elaleminki altından mı diyesim geliyor...
hiç böyle değer görmedim böylesine bi değer görmek isterdim kv. 2 günlüğüne bak diye rica ettik bakamam dedi
bence kendi haline bırakın hiç oralı olmayın gelince seversiniz özleyince abine desinler getirsin bebişi sevelim diye...
verilen değer fazla gelmiş gelininize bence...
bence böyle hissetmemek lazım. bir de konu sahibinin yengesini dinleseydik acaba neler söylerdi.bunlara göre sorun olmayan şeyler Allah bilir nasıl batıyordur.
onunda vardır tabi ki kendine göre batan şeyler ancak iyi niyetle yaklaştıkları belli yani
kv sevmese niye ayakkabılarını kaldırsın kaldır diye ikaz eder oda daha itici olur...
göze batmasını istersek herşey batar...
belki gelin de bir lafa bir davranışa kızmış olabilir ama koskoca insanları o şekilde terslememek gerektiğini düşünüyorum.
Forumda kaynana ve görümcelere açılmış bir sürü konu var gelinler tarafından oraya yapılan yorumlarda bir kerede görümce ile kaynanayı dinleyelim diyen olmadı kolay kolayda olmuyor ama nedense görümceler gelinleri hakkında bir konu açmış olsa gelini yada yengeyide dinlesek diyenler oluyor ben de bunu anlamıyorum.
Yanlış anlamayın lafım size değil aslında ama bu tür konuların çoğunda yapılan yorumlar genellikle öyle benim annemde zamanında görümcesinden çekmiş ilk evlendikleri yıllarda ama şimdi resmen melek oldu sevgli halam annem o kadar yapılan kötülüğe rağmen ona hep iyilikle yaklaştı,genellikle forumda görümceleri kötü görüyorlar bende bir görümce adayıyım kardeşimin kız arkadaşları oluyor hatta bazılarıyla tanışmışlıgım bile vardır ama hiçbirisine kötü gözle bakmadım bilemiyorum ama her görümce yada kaynana potansiyel suçlu oluyor bazı insanların gözünde.üstüme alındımcevap vereyim.
şu açıdan diyorum. bir çoğumuz evliyiz ve sorun yaşamayan yok sanırım eşinin ailesiyle. öyle ya da böyle bir sorun mutlaka olmuştur. ama yaşanan sorunlara bakınca herkes kendince haklı.. bu bakış açısına göre de değişiyor tabi, yani doğrular kişisel olduğundan dolayı yapılan eylem her iki taraf için de doğru olmuyor. mesela burayı okuduk, ne kadar iyimserler değil mi? o halde gelin için sorun ne? kişiliği mi bozuk bu kadar iyiliği anlamıyor. ben bunu anlatmak istemiştim.
Uff evet şimdi kendi cevabımı kıyaslayınca sizinkiyle "ne kadar sinirli bi insanım ben" dedim. Buradan da bi empati payı çıkarmalıyım kendime. :)
Yanlış anlamayın lafım size değil aslında ama bu tür konuların çoğunda yapılan yorumlar genellikle öyle benim annemde zamanında görümcesinden çekmiş ilk evlendikleri yıllarda ama şimdi resmen melek oldu sevgli halam annem o kadar yapılan kötülüğe rağmen ona hep iyilikle yaklaştı,genellikle forumda görümceleri kötü görüyorlar bende bir görümce adayıyım kardeşimin kız arkadaşları oluyor hatta bazılarıyla tanışmışlıgım bile vardır ama hiçbirisine kötü gözle bakmadım bilemiyorum ama her görümce yada kaynana potansiyel suçlu oluyor bazı insanların gözünde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?