Lohusa döneminde olanların yorumlarını istiyorum.

dilequeen'e aynen katılıyorum.
Konuyu okurken sürekli tam tersi bakış açısından düşündüm.
Burada "bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum veya "ben lohusayken kayınvalidem bize yerleşti" gibi konular çok okuduk.
Oradaki kayınvalideler de büyük ihtimalle sizin anneniz gibi kendilerince iyiniyetliydiler.
Ama gelin açısından maalesef farklı algılanabiliyor.
Görümcesiniz ve görümce sorunlarına değinmiyorum bile :)
Belki biraz kendinizi çekmenizde fayda vardır.

Son düzenleme:

Canım yorumun bakış açın güzel..ama fazla empati var.şapur şupur öpmeyi bırak yanağına bile daha eliyle dokunulma olmadı, en cok kucağa alıp nerdeymiş benim kızım şekerparem, bitanem diyip onla konuşma ifadeleri oluyor...giysi hiç almadılar değil çok aldılar ama mevlütte o kdr cok giysi geldiki bence de gereksiz ayrıca ben ve eşim bile çocuk görmeye giderken giysi yerine bez alırız .bir de cocuk kitap okuyacak değil, ama az cok bilirsinizki anne karnında bile çocuğa kitap okunması tavsiye edilir.bir de maddi yardımda bulunuldu cocuk odasına kadar hala da bulunuluyor, alınanları ne yazıkki yengem giyitmediği için hayalkırıklıgı oldu..o yüzden bizimkiler de para verelim istediğini alsınlar düşüncesinde bence cok mantıklı. ayrıca annem uyurken konuşmuyor bebek severken sesi tiz çıkıyor. hatta o kdr tedirginki uyudugu zaman teli uzaklaştırıyor çalınca ürkmesin diye. evlerinin yakın olması konusunda haklısınız ama gel git abime zahmet olmasın diye. ama bunun da kolayı bulundu annem mahalleden servis çeken biri bırakıcak akşam da aynı saatte alıncak, o kdr anlayışlıki genç onlar ben zaten rahat değilim diyor...Evine düzeniine karışmıyor süpürüyor, siliyor ve temizliğini yapıyor. elbiseler konusunda haksız tabi o konuda da ona söledim zaten bende..ayrıca bu herkese yetişme mevzusuna gelince söz konusu biz olunca mı yetişilmiyor ya da cocuk bizden mikrop kapar ama başkalarından kapmazmı..

bilmıyorum yengem tamamen haksız demiyorum, ama yersiz o da bence şu anda annem çocuga daha yakın olduğu için gibi geliyor.,

Bence annesine gitmisken size gelmemesi gayet normal.Siz eşinin ailesi olsaniz da onun asıl ailesi onlar tabiki onlarla vakit gecirmek ister.Belki de siz cagirdiginiz da surekli arkadaslariyla isi oldugunu soylemesinin neden mesafe koymak istemesidir.Cok duyuyoruz burda gelinler kaynanalarindan sikayet ediyor cogu kisi hemen mesafe koy araya cok gidip gelme diyor belki o da bunu yapmaya calisiyordur :) ama diger konularda sizi hakli buldum.Kendi annesi niye bakmiyor bebege peki?

bak canım annen gitsin gelsin,orada kalmasın.ayrıca annen sadece bebeğe baksın.bir bardağı dahi kaldırmasın.ayrıca maddi yardımı da kesin.

Annelik çok farklı bişey. Benim aklım almıyor mesela. Geçenlerde bir anne bebeğinin ardından 2. kattan atlamıştı. Biz ne kadar fazla empati yaparsak yapalım, asla sağlıklı bi zihin yapısına sahip annenin bakış açısına erişemeyiz. Kabul edelim ki yengeniz de ne yaparsa yapsın, size yaranamaz, kendi istediği gibi bakmak istiyor çocuğuna. Bence size düşen rahat davranmak, kafaya takmamak ve bol bol empati yapmak. :)

Yok canım inanki tek bir laf dahi etmedim..zaten şu anda bizimkilerde kendini çekme vaziyetindeler..

Belki de olabilir mesafe koymaya da çalışabilir..bilmıyorum ki dediğiniz gibi onu da anlamak lazım..annesi öğlene kadar çalışıyr o yüzden..ama annesiyle birlikte bakıyolar gibi öğleden sonra gelıyr zaten.

Çok sağlam yorum olmuş.

bak canım annen gitsin gelsin,orada kalmasın.ayrıca annen sadece bebeğe baksın.bir bardağı dahi kaldırmasın.ayrıca maddi yardımı da kesin.

inşallah öyle olacak..bence de en doğrusu o zaten..ben de istemem şahsen..

öyle yaparak zaten birçok durumu anlamaya çalışıyorz..idare etmemiz gerek diye düşünyruz...

madem annesi öğleden sonra geliyor,o zaman annen sabahtan,annesi de öğleden sonra baksın.annen de kendi hayatına baksın.
bir gelin hakkında konu açılınca hep geline empati yapılıyor.o empatiyi yaparken yapılan maddi yardımdan hiç bahsedilmiyor nedense

Son düzenleme:
gelin hanım da tam olarak böyle hissediyor bence:)

Ben eşimin ailesini hiç sevmiyorum mesela ama hiçte kırıcı olmadım onlara karşı sevmeme sebebim düğün zamanı bizi yüzüstu birakmalri herzmnmaddi beklentileri ve cahil bir annesi ooluşu.kayinvalideme bazen çok ofkeleniyorum nefret derecesinde ama ağzımı açıp tek kelime söylemem yakın zamanda allah nasip ederse bebegim doğacak ise başlayınca bende istemeden olsa kayınvalideme birakicam mecburen çalışmak zorundayım..kayinvalidemin cimriligi, burnunu çok karistirmasi,bebek severken dişleri kasinan bebeklerin ağzına parmak sokması gbi huyları var ben kendim soyleyemesem bile uyarmak zorunda kalicam...bebegimede hicbisey almio hevesi yok annemler alio hep...oyuzdn ben hiç içim rahat brakmicam ve işten gelir gelmez alacağım aklı erince kendjm kurallar koycsm çocuğu onun yetstrmesini istemiorm keşke anneme yakın olsamda ona brakabilsem gözüm arkada kalmazdı...yengeniz hakkımı haksizmi bilemem ama geçmişten gelen bsey varsa annenizin tasnif etmedgi huyları ondan iş dışında mümkün oldkca çocuğu uzak tutuodr ben öyle yapcam çünkü ışten gelir gelmez alicam bebegimi

Ne bilim ben de gelinim..görümcem kaynanam var..belki benle ilgilenmedikleri için bana hoş geliyor..belki ilgilenseler ben de şikayet edeceğim...Ben düğün hazırlıgında bile kaynanam bana bir çöp almadı, anneme geldi para vermeye çalıştı da annem olurmu öyle ben yaptım kızıma ne gerek var dedi. eksikleri gençler halleder dedi..sormadılar bile! oğluna güvendiler ben oğluna derdimi anlatamıyordum birçok şey gereksiz geliyordu çünkü eşime..
maddiyat ne kdr önemsiz gibi görülse de önemli...en önemlisi de aslında iyi bir evlat yetiştirmek..bence yengem sırf bu yüzden bile aileme saygı duymalı diye düşünyorum..kendim de dahil..

Tabiki yeri gelicek uyarıcaksın..benim de kayınvalidemin değişik huyları vardır. 2 aylık bebeğe takla attırır, kediyi okşatır filan:) ben de uyarırım..ama yine de sert demem..hamile filan değilim aama şimdiden bile kayınvalideme dediğim oluyodur anne sen beni korkutuyosun benm kalbim dayanmaz çocuguma böyle yapsan derim mesela:) sonra da derim herkes kendi evlatında hevesini almıştır:) kendi aileme de derim:) ama şakayla karışık..

yengenizde de suç var abinizde de.ama nedense yengenize çok kızamadım.kızdım bazı yerlerde.mesela annenize çemkirmesi falan filan doğru değil ama kendimi düşünüyorumda ben nasıl davranırım diye.herhalde bende bir bayan olarak kendi çocuğumun sık sık kendi annemin babamın yanında büyümesini isterim.tabi k.v evinede giderim onların gelmesini isterim.başımın üstünde yerleri var ama hergün hergün onların yanında götürmezdim diye düşünüyorum.vakit bulunca kendi annemlere koşardım.
sizde bir bayan olarak düşünün bu durumu.allahın izniyle yuva kurdunuz evlat sahibi oldunuz bebeğinizin kimin yanında büyümesini istersiniz? babanızın torununu ne kadar çok sevdiğini anlatmışsınız.sizin çocuğunuz olunca kimbilir onu ne kadar çok sevecektir.sizde sürekli bebeğimi annem görsün babam görsün dersiniz.bence yengenizin yerine kendinizi koyarsanız onu anlayabilirsiniz belki.
belkide ben doğru düşünmüyorumdur.:44:

Tabiki de ben yüzde yüz kimseyi haklı bulmuyorum..annem cok haklı demıyorum, yeri geldiğinde haksızsın anne dediğimde olmuştur. ama hergün zaten gelinmeleri istenmıyor da, bari abim bize gelmıycez diyipte yalan atmasa..oraya gitmiş olmasa..bizimkiler bunlara üzülüyor..
dediğinz gibi belkide ben de hep ailem diyicem..ne diyim empati kuruyorum.

Bece bu biraz yapı meselesi.
Benim de kızıma kayınvalidem bakıyor 2,5 yıldır.
Biz işe gitmeden gelirler, biz işten gelince evlerine giderler.
Çamaşırları toplar, katlar, evi süpürür, vs vs iş yapar.
Ama dolapları falan açmaz. Aç anne derim yok kızım der.
Gelinin özel eşyası vardır diye düşünüyor sanırım :)
Ben onun iş yapmasından ya da düzene karışmasından rahatsız olmam.
Aksine mutlu olurum.
Çalışan kadın olunca her işe yetişilmiyor malum.

Ama dediğim gibi yapı meselesi. Yengeniz rahatsız oluyor bunu da dile getiriyor.
Söyleyiş tarzı nedir ne değildir bilemem ama bu aşamada abinize suç bulmanızı da yanlış buldum.
Ne yani rahatsız olduğu şeyleri dile getiriyor diye yengenizi ezsin mi?
Adam en doğrusunu yapıyor. Karışmıyor.
Erkek karışmamalı da bence.
Ben de rahatsız olduğum şeyleri söylerim. Ama örnek vererek şöyle yapsak daha iyi olur vs diyerek.
O an eşim annemin dediği gibi olsun dese bu defa ne olacak ?
İşler sarpa saracak vs vs

Bence hiç gerek yok böyle şeylere.

abartıyor yani:)
bazen sizin iyilik olarak gördüğünüz şeyler karşınızdakini zıvanadan çıkarabilir bu maalesef böyle :) anneniz biraz tavrını korusun iş yapmasın bebeğe baksın sadece ... bi de bazen insan iyi bi yaklaşımla dahi olsa sık görüşmekten sıkılabiliyor

Bayıldım. Yenge sen misin diyesim geldi.

O çocuk abinle yengenin çocuğu. Maddi ve manevi yardımı kesip sadece bir aile gibi abin ve yengenin yanında olursanız bence karşılıklı daha rahat edersiniz. Evet baban annen çocuğu çok seviyorlar ama inan ki en çok annesi seviyor. O annenin de bir tane annesi babası var. Senn ailen nasıl kıymetliyse yengenin ailesi de öyle. O yüzden annen değil de yengenin annesi baksın bebeğe. Hem daha tecrübeliymiş de madem. dolaplarını da açmaz belki..

Benim anneannem de dayım, yengem ve onların oğulları için canını verir. Ölür ölür dirilir. Dayımın oğluna yengem çalışırken hep anneannem baktı. Sonuç ne kavgalar kıyametler gürültüler koca bir hiç. Anneannem bu kadar sevginin ve emeğin karşısında biraz daha ailenin içinde olmak istedi. Onlarda daha sık kalmak, onların her haftasonu yatıya gelmesini beklemek, dayımın şimdi 17 yaşında olan oğlunun her gün aramasını beklemek gibi. anneanneme gelmek yerine yengemin annesine gittiklerini gördüğünde kadın depresyonlara giriyor.

Bu kadar sevgi iyi değil yani. Bırakın o çocuğu annesi babası sevsin. Senin annen baban evlat sevgisini tatmış. Bırak yengen de tatsın istediği gibi yetiştirsin evladını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…