Olaya şu açıdan bakalım mı?
"Kızlar, 6 ay önce doğum yaptım ve malesef işe başlamak zorunda kaldım. Bebeğime k.v. bakıyor. Kalabalık bir aile, sürekli herkes iç içe. Herkes şap şup öpmek istiyor bebeğimi, hastalık kapacak diye çok korkuyorum! Sürekli gel diyorlar, kendi aileme rahat gidemiyorum laf edecekler diye. Geçen gün anneme misafir gelmiş, onlara geldin bize gelmedin diyorlar, üzülüyorum! Herkese yetişmek zorunda mıyım? K.p. 6 aylık bebeğime kitap alıyorlar sanki okuyacakmış gibi! Bi çift çorap, bi tek zıbın bile almadılar ama orkide almışlar! 30 liraya orkide alacaklarına bi çorap alamazlar mıydı? Bi de k.v. bende kalıyor, üstelik evleri 15 dk mesafede! Yıllar önce oğluna baktığı gibi bakmak istiyor bebeğime. Şapur şupur öpüyor sürekli, tam uyuyacakken bağırıp korkutuyor bebeğimi. Sesi de tiz, nasıl titriyor yavrum! :'( Bi de evde tüm işlerime karışıyor. Kiyafetlerimi kendine göre katlayıp düzenliyor, kızlar Allah aşkına ben bu kadar düzensiz miyim? Benim de kendime göre bi düzenim yok mu? Hiç bir şeyi beğenmiyor! Ayakkabılarımı dışarı bırakıyorum çıkarken hemen giyerim diye, onları bile içeri alıyor! Kendimi diken üstünde hissediyorum! Yorulmasın, sadece bebeğime odaklansın istiyorum ama sürekli ev işi yapıyor! Evime düzenime karışıyor devamlı. Ben kocamla, bebeğimle başbaşa kalmak istiyorum ama ailesi sürekli tepemde! 6 aylık yavrumu bırakıp işe gitmek çok zor geliyor, işten çıkmak istiyorum ama ona da laf ediyorlar gibime geliyor.
Allah aşkına kızlar söyleyin, ne yapmalıyım?"
Canım yorumun bakış açın güzel..ama fazla empati var.şapur şupur öpmeyi bırak yanağına bile daha eliyle dokunulma olmadı, en cok kucağa alıp nerdeymiş benim kızım şekerparem, bitanem diyip onla konuşma ifadeleri oluyor...giysi hiç almadılar değil çok aldılar ama mevlütte o kdr cok giysi geldiki bence de gereksiz ayrıca ben ve eşim bile çocuk görmeye giderken giysi yerine bez alırız .bir de cocuk kitap okuyacak değil, ama az cok bilirsinizki anne karnında bile çocuğa kitap okunması tavsiye edilir.bir de maddi yardımda bulunuldu cocuk odasına kadar hala da bulunuluyor, alınanları ne yazıkki yengem giyitmediği için hayalkırıklıgı oldu..o yüzden bizimkiler de para verelim istediğini alsınlar düşüncesinde bence cok mantıklı. ayrıca annem uyurken konuşmuyor bebek severken sesi tiz çıkıyor. hatta o kdr tedirginki uyudugu zaman teli uzaklaştırıyor çalınca ürkmesin diye. evlerinin yakın olması konusunda haklısınız ama gel git abime zahmet olmasın diye. ama bunun da kolayı bulundu annem mahalleden servis çeken biri bırakıcak akşam da aynı saatte alıncak, o kdr anlayışlıki genç onlar ben zaten rahat değilim diyor...Evine düzeniine karışmıyor süpürüyor, siliyor ve temizliğini yapıyor. elbiseler konusunda haksız tabi o konuda da ona söledim zaten bende..ayrıca bu herkese yetişme mevzusuna gelince söz konusu biz olunca mı yetişilmiyor ya da cocuk bizden mikrop kapar ama başkalarından kapmazmı..
bilmıyorum yengem tamamen haksız demiyorum, ama yersiz o da bence şu anda annem çocuga daha yakın olduğu için gibi geliyor.,
Canım yorumun bakış açın güzel..ama fazla empati var.şapur şupur öpmeyi bırak yanağına bile daha eliyle dokunulma olmadı, en cok kucağa alıp nerdeymiş benim kızım şekerparem, bitanem diyip onla konuşma ifadeleri oluyor...giysi hiç almadılar değil çok aldılar ama mevlütte o kdr cok giysi geldiki bence de gereksiz ayrıca ben ve eşim bile çocuk görmeye giderken giysi yerine bez alırız .bir de cocuk kitap okuyacak değil, ama az cok bilirsinizki anne karnında bile çocuğa kitap okunması tavsiye edilir.bir de maddi yardımda bulunuldu cocuk odasına kadar hala da bulunuluyor, alınanları ne yazıkki yengem giyitmediği için hayalkırıklıgı oldu..o yüzden bizimkiler de para verelim istediğini alsınlar düşüncesinde bence cok mantıklı. ayrıca annem uyurken konuşmuyor bebek severken sesi tiz çıkıyor. hatta o kdr tedirginki uyudugu zaman teli uzaklaştırıyor çalınca ürkmesin diye. evlerinin yakın olması konusunda haklısınız ama gel git abime zahmet olmasın diye. ama bunun da kolayı bulundu annem mahalleden servis çeken biri bırakıcak akşam da aynı saatte alıncak, o kdr anlayışlıki genç onlar ben zaten rahat değilim diyor...Evine düzeniine karışmıyor süpürüyor, siliyor ve temizliğini yapıyor. elbiseler konusunda haksız tabi o konuda da ona söledim zaten bende..ayrıca bu herkese yetişme mevzusuna gelince söz konusu biz olunca mı yetişilmiyor ya da cocuk bizden mikrop kapar ama başkalarından kapmazmı..
bilmıyorum yengem tamamen haksız demiyorum, ama yersiz o da bence şu anda annem çocuga daha yakın olduğu için gibi geliyor.,
dilequeen'e aynen katılıyorum.
Konuyu okurken sürekli tam tersi bakış açısından düşündüm.
Burada "bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum veya "ben lohusayken kayınvalidem bize yerleşti" gibi konular çok okuduk.
Oradaki kayınvalideler de büyük ihtimalle sizin anneniz gibi kendilerince iyiniyetliydiler.
Ama gelin açısından maalesef farklı algılanabiliyor.
Görümcesiniz ve görümce sorunlarına değinmiyorum bile :)
Belki biraz kendinizi çekmenizde fayda vardır.
Bence annesine gitmisken size gelmemesi gayet normal.Siz eşinin ailesi olsaniz da onun asıl ailesi onlar tabiki onlarla vakit gecirmek ister.Belki de siz cagirdiginiz da surekli arkadaslariyla isi oldugunu soylemesinin neden mesafe koymak istemesidir.Cok duyuyoruz burda gelinler kaynanalarindan sikayet ediyor cogu kisi hemen mesafe koy araya cok gidip gelme diyor belki o da bunu yapmaya calisiyordur :) ama diger konularda sizi hakli buldum.Kendi annesi niye bakmiyor bebege peki?
"Kızlar, 6 ay önce doğum yaptım ve malesef işe başlamak zorunda kaldım. Bebeğime k.v. bakıyor. Kalabalık bir aile, sürekli herkes iç içe. Herkes şap şup öpmek istiyor bebeğimi, hastalık kapacak diye çok korkuyorum! Sürekli gel diyorlar, kendi aileme rahat gidemiyorum laf edecekler diye. Geçen gün anneme misafir gelmiş, onlara geldin bize gelmedin diyorlar, üzülüyorum! Herkese yetişmek zorunda mıyım? K.p. 6 aylık bebeğime kitap alıyorlar sanki okuyacakmış gibi! Bi çift çorap, bi tek zıbın bile almadılar ama orkide almışlar! 30 liraya orkide alacaklarına bi çorap alamazlar mıydı? Bi de k.v. bende kalıyor, üstelik evleri 15 dk mesafede! Yıllar önce oğluna baktığı gibi bakmak istiyor bebeğime. Şapur şupur öpüyor sürekli, tam uyuyacakken bağırıp korkutuyor bebeğimi. Sesi de tiz, nasıl titriyor yavrum! :'( Bi de evde tüm işlerime karışıyor. Kiyafetlerimi kendine göre katlayıp düzenliyor, kızlar Allah aşkına ben bu kadar düzensiz miyim? Benim de kendime göre bi düzenim yok mu? Hiç bir şeyi beğenmiyor! Ayakkabılarımı dışarı bırakıyorum çıkarken hemen giyerim diye, onları bile içeri alıyor! Kendimi diken üstünde hissediyorum! Yorulmasın, sadece bebeğime odaklansın istiyorum ama sürekli ev işi yapıyor! Evime düzenime karışıyor devamlı. Ben kocamla, bebeğimle başbaşa kalmak istiyorum ama ailesi sürekli tepemde! 6 aylık yavrumu bırakıp işe gitmek çok zor geliyor, işten çıkmak istiyorum ama ona da laf ediyorlar gibime geliyor.
bak canım annen gitsin gelsin,orada kalmasın.ayrıca annen sadece bebeğe baksın.bir bardağı dahi kaldırmasın.ayrıca maddi yardımı da kesin.
Annelik çok farklı bişey. Benim aklım almıyor mesela. Geçenlerde bir anne bebeğinin ardından 2. kattan atlamıştı. Biz ne kadar fazla empati yaparsak yapalım, asla sağlıklı bi zihin yapısına sahip annenin bakış açısına erişemeyiz. Kabul edelim ki yengeniz de ne yaparsa yapsın, size yaranamaz, kendi istediği gibi bakmak istiyor çocuğuna. Bence size düşen rahat davranmak, kafaya takmamak ve bol bol empati yapmak. :)
Belki de olabilir mesafe koymaya da çalışabilir..bilmıyorum ki dediğiniz gibi onu da anlamak lazım..annesi öğlene kadar çalışıyr o yüzden..ama annesiyle birlikte bakıyolar gibi öğleden sonra gelıyr zaten.
gelin hanım da tam olarak böyle hissediyor bence:)Olaya şu açıdan bakalım mı?
Merhaba Hanımlar,
Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..
madem annesi öğleden sonra geliyor,o zaman annen sabahtan,annesi de öğleden sonra baksın.annen de kendi hayatına baksın.
bir gelin hakkında konu açılınca hep geline empati yapılıyor.o empatiyi yaparken yapılan maddi yardımdan hiç bahsedilmiyor nedense
gelin hanım da tam olarak böyle hissediyor bence:)
Ben eşimin ailesini hiç sevmiyorum mesela ama hiçte kırıcı olmadım onlara karşı sevmeme sebebim düğün zamanı bizi yüzüstu birakmalri herzmnmaddi beklentileri ve cahil bir annesi ooluşu.kayinvalideme bazen çok ofkeleniyorum nefret derecesinde ama ağzımı açıp tek kelime söylemem yakın zamanda allah nasip ederse bebegim doğacak ise başlayınca bende istemeden olsa kayınvalideme birakicam mecburen çalışmak zorundayım..kayinvalidemin cimriligi, burnunu çok karistirmasi,bebek severken dişleri kasinan bebeklerin ağzına parmak sokması gbi huyları var ben kendim soyleyemesem bile uyarmak zorunda kalicam...bebegimede hicbisey almio hevesi yok annemler alio hep...oyuzdn ben hiç içim rahat brakmicam ve işten gelir gelmez alacağım aklı erince kendjm kurallar koycsm çocuğu onun yetstrmesini istemiorm keşke anneme yakın olsamda ona brakabilsem gözüm arkada kalmazdı...yengeniz hakkımı haksizmi bilemem ama geçmişten gelen bsey varsa annenizin tasnif etmedgi huyları ondan iş dışında mümkün oldkca çocuğu uzak tutuodr ben öyle yapcam çünkü ışten gelir gelmez alicam bebegimi
yengenizde de suç var abinizde de.ama nedense yengenize çok kızamadım.kızdım bazı yerlerde.mesela annenize çemkirmesi falan filan doğru değil ama kendimi düşünüyorumda ben nasıl davranırım diye.herhalde bende bir bayan olarak kendi çocuğumun sık sık kendi annemin babamın yanında büyümesini isterim.tabi k.v evinede giderim onların gelmesini isterim.başımın üstünde yerleri var ama hergün hergün onların yanında götürmezdim diye düşünüyorum.vakit bulunca kendi annemlere koşardım.
sizde bir bayan olarak düşünün bu durumu.allahın izniyle yuva kurdunuz evlat sahibi oldunuz bebeğinizin kimin yanında büyümesini istersiniz? babanızın torununu ne kadar çok sevdiğini anlatmışsınız.sizin çocuğunuz olunca kimbilir onu ne kadar çok sevecektir.sizde sürekli bebeğimi annem görsün babam görsün dersiniz.bence yengenizin yerine kendinizi koyarsanız onu anlayabilirsiniz belki.
belkide ben doğru düşünmüyorumdur.:44:
bazen sizin iyilik olarak gördüğünüz şeyler karşınızdakini zıvanadan çıkarabilir bu maalesef böyle :) anneniz biraz tavrını korusun iş yapmasın bebeğe baksın sadece ... bi de bazen insan iyi bi yaklaşımla dahi olsa sık görüşmekten sıkılabiliyorabartıyor yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?