O zaman kendi annesi baksın,daha tecrübeliymiş
valla nedim bilemedim simdi benimde yeni bebeyim oldu kv cagirdim yrdimci olsun diye ama ,kv oturuyor ben is goruyrdum ameliyatli halimle dusun ..yengenizide dinlemek lazim simdi birde yeni dogum yapmis alingan olabilir insan hele birde ilk cocuk olunca
Öncelikle mesela kendi annesigile götürüyor 15adimlik mesafeye bize niye getirmiyor demissiniz. O gün onlara misafir olmuşlar bir kaç gün sonrada size olurlar. Her annesigile gittiğinde size ugrasin diye bogarsaniz kadini gicik olmuş olabilir..
Hem annen içinde iyi değil mi sadece bebeğe baksin sevsin ilgilensin donsun evine. Elbisesinden ayakkabisina ilgilenmesine gerek yok ki...
Eğer begenmiyorsa bakmasini annende huzursuz oluyorsa konusun annen bakmasin kendi annesi baksin madem öyle..
Öncelikle mesela kendi annesigile götürüyor 15adimlik mesafeye bize niye getirmiyor demissiniz. O gün onlara misafir olmuşlar bir kaç gün sonrada size olurlar. Her annesigile gittiğinde size ugrasin diye bogarsaniz kadini gicik olmuş olabilir..
Hem annen içinde iyi değil mi sadece bebeğe baksin sevsin ilgilensin donsun evine. Elbisesinden ayakkabisina ilgilenmesine gerek yok ki...
Eğer begenmiyorsa bakmasini annende huzursuz oluyorsa konusun annen bakmasin kendi annesi baksin madem öyle..
Bebek 6 aylık olmuş ne lohusalığı Allah aşkına. Sizin gibi kaynana görümceye rastlayınca içim acıyor ne yalan söyleyeyim, benim suçum neydi diyorum.
Madem annenin kalbi kırılıyor, bakmasın dönsün evine. Kendi annesi baksın madem daha tecrübeliymiş.
Hayır sık boğaz etmiyoruz hiçbir zaman..ama ne yazıkki o dediğinz durum bize olmuyor...yani biz çağırdıgımızda yengemin genellikle arkadaşları geliyor ya da yengem arkadaşlarına gitmek için plan yapmış oluyor.. cok cok nadir olmuştur.. Annem için iyi ama annem saatlerce yerinde oturabilen bir kdın değil yapı meselesi..kaldıki bu sefer yapmasa kayınvalidem hiçbişi yapmıyo olur..eminim...
Kendi annesi öğlene kadar çalışıyor..zaten kendi annesi de geliyor sık sık..
yengeme hak verıyorum ama bu denli mutsuz, bu denli yersiz tepkilerini anlam veremıyorum..ailem cok yaşlı değil öyle cocuk konusunda geri kafalı değiller, şapur şupur öpme dokunma olmaz...
gerçktn sizin gibi bi aileyi haketmio o yengeniz onun için kimseye degernden fazla deger vermemk lazım
Ayyy canım ya. En çok da babana üzüldüm. Adam nasıl seviyor torununu. Sevmek de hakkı. Yengen de insanlığını anne olunca kaybetmiş.. Bu nasıl bir saçmalıktır.
Ben annenin yerinde olsam bakmam. Madem kendi annesi daha tecrübeli, o baksın. Torun sevgisi işte napsın annene de hak veriyorum. Aman ne bileyim. Burada iş abine düşüyor da işte o da akıllı olsa kadın böyle yapamaz......
Abinle yengenin insanlık seviyesi de birbiriyle aynıymış..Annem gururlu benim sanırım bakamadı bıraktı diyecekler diye çekiniyordur eğer annemi tanıyorsam..Ben de en çok babama üzülyorum zaten..çünkü annemin yapısı zaten alıngan..kendi çok ezilmiş zamanında.bir de yengem de böyle yapınca daha da üzülüyor..ama babamın bir kere gözünden düştümmü torun sevgisinden ölse umrunda olmaz adamın.işin aslı abim bile babamı sömürüyor, şu lazım bu lazım diye..ama ona rağmen böyle olunca üzülyorz işte..yoksa canları sağolsn..onlar mutlu olsun da der...
ama abim bana bu akşam diyor ki bebegimin mama sandalyesini ne zaman alıyosun..sen dedim ne zaman halasına geldin kızını alıp...demem normalde alırım ama anlasın diye bazı şeyleri yapıyorum..
Ama ben ne olursa olsun abim de suç buluyorum..çünkü abim de artık bize eskisi gibi değil..eğer o yengeme yeri geldiğinde dur deseydi, bizi bu kdr değersizleştirmezdi..ki erkekler genelde takılmaz ya böyle şeylere babam bile artık üzülüyor, alınıyor..çünkü onca emeği var..ama sözüm var eğer çocugum olursa onun gibi olmıycam ne eşimin ailesine ne de kendi aileme..(inşallah)
yengenizin lohusalik psikolojisinde oldugunu dusunmuyorum acikcasi bebek 6 aylik olmus lohusalik coktan bitmis.Ama bazi insan k.valide olsun kendi annesi olsun her isini gordurmekten cekinmez ama bazilarida sevmeyebilir.Acikcasi bende arkamdan birileri ayakkabilarimi toplasin esyalarimi katlasin istemem kendi annem bile olsa .Tabi anneniz belki iyi niyetiyle yapmistir mutlaka uyarma sekli dili nasildi orasini bilemem ama bu durumda buyukler cocugunu bakmaya gittikleri anne baba olan kisilerede bazen cocuk muamelesi yapabiliyo belki yengeniz bu gibi bir durumdan rahatsiz olmustur.Annesi cok yakin oraya geldi bize ugramadi gibi dusuncelerede kapilmayin isteyen istedigi yere gitmekte ozgur.babaanne dede torunlarini cok seviyo hep yaninda olsunlar istiyo ama o insanlarinda ayri bi Hayati ayri duzenleri var buna saygi duymak lazim bence.
vala ailen mesafesini koruyack abin napsın arada kalır ailen biraz geri dursn bakalım nolck haketmeyene deger veriolar bu dünyamı ters insanlrmı ters anlayamadm
Ben de anneme aynen sizin dediğinizi dedim anne bak ben de rahatsız olurum çamaşırlarıma dokunulmazından vs dedim..ama annem bana ne dedi..ben dedi sen nasılsan o da benim için öyle..senin eşinde oğlum nasılsa öyle. olsun dedim sen dokunma..ama ona da hak verdim..bizim içimiz fesat biraz..pis çamaşırına zaten dokunmaz. ama uyarma şekli sert ne yazıkki, şakayla karışık ya da seni de anlıyorum dese belki daha farklı olabilir. isteyen istediği yere tabiki gidebilir, ama abim bize yalan atmasın..gelmedik diyipte arabayı orada görmeyelim..üzülyoruz..sonra bana diyor ben gelmicemmmi dedim sana oraya gelmicez orası derken aynı mahalle annemlere gelmicez dese ya ama demiyor.
Merhaba Hanımlar,
Yengem doğum yaptı, 6 aylık bebeğimiz şu anda. Alaha çok şkr cok sağlıklı bir bebeğimiz var.. Yengem şu anda işine başladı, çocuga annem bakıyor... Ama yengemin bazı tutumları özellikle bize karşı olsun çok değişti.. Biz kalabalık bir aileyiz yani babaanne, amca var aynı binada...Kendi ailesi ile bizimkiler 15 adımlık mesafedeler.. Ama bazen bakıyoruzki bebek anneannesine gelmiş bize gelmiyorlar..çocuk kalabalıkta mikrop kapar diye..bir yere kdr hak veriyorum...mesela geçen annesine misafirler gelmiş bebeği görmek için ama bebeği bize getirmediler beklememize rağmen..Bizim ilk torunumuz ve babam çok seviyor, evde her yere spreyle ismini yazmış:) ona orkide almış. bebeğimizin ismi geçen her kitabı alıp eve getiriyor. bezinden oyuncağına kadr alıyorlar. bir tek giysi almıyorlar çünkü gereksiz gördükleri için.Yengem ise bunların hiçbirine dönüpte bakmıyor. Kendi ailesiyle bebeğin resimlerini sosyal medyada paylaşıyor, fakat benim ailemle olanlarını bir tek ben çekiyorum ve paylaşıyorum da (izni dahilinde)
Şu aralar annem onlarda kalıyor, bebeğe bakmak için. ama sürekli annemi azarlıyor...anne sesini öyle yapma( annemin sesi tiz), öyle sevme, öyle bakma vb gibi. bunlar abimin yanında oluyor ve abim hiçbir şekilde kırıcı oluyorsun demiyor. yani abimde yengemi yaptığı herşeyde haklı görüyor.. kendi annesinin daha tecrübeli oldugunu düşünüyormuş birisinden duydum..annem için tabi rahat oğlumun evi diyip duruyor diyormuş ama napcaksın bebeğim için katlanıcam diyormuş... Herkes kendi annesini haklı görür, ama benim annem temizliğinden yemeğine kadar herşeyine yapıyor. Hatta geçen ayakkabılarını ayakkabı dolabına almış kapıda kalmasın diye. anneme sen benim ayakkabılarıma niye dokunuyorsun demiş. elbiseleri dürülemiş, neden elbiselere dokunuyorsun demiş..anne sen sadece çocuğa bak senden bişi istemiyorum demiş..ama benim annem de öyle birşey ki canı durmaz. Bunun gibi çok olaylar oluyor..öyle birşeyki bişey olsundan işten çıkim diye bakıyor..kimse ona çıkmada demiyor.hem çalışmak istiyor işi rahat bir daha böyle iş bulamam diye..
şimdi sizce bunlar normalmi? Daha da kötü olucak sanki gibi geliyor bana..bu durumda ben birşey demiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?